- 20 Temmuz 2024
- 235
- 107
- 30
-
- Konu Sahibi Burcu ozturk
Hamileliğimn başlarında ufak tefek tartışmalarımız oluyordu ama geçiyordu hemen sonlara doğru çok yıpranmaya başladık ve hepte ya ondan ya da ailesinden kaynaklandıHep mi böyle idi eşiniz ? Hamileliğinizde nasıldı size karşı ?
Bence biraz konuşun başbaşa iken belli ki ailesinin dolduruşuna geliyor bilemiyorum onlarda bi tuhaf oluyor bu zaman döneminde… çok takılma çünkü senin önceliğin artık bebeğin sıkma canını… geçici bi süreç olabilir. Eğer geçici değilse zaten artarak devam edecektir. Affedilmeyecek bir sürü şeyler yapacaktır. Ama yazılı olarak da kendinize aldıklarını vs yazın ilerde ne olur ne olmaz hayat bu kimseye güven kalmadıHamileliğimn başlarında ufak tefek tartışmalarımız oluyordu ama geçiyordu hemen sonlara doğru çok yıpranmaya başladık ve hepte ya ondan ya da ailesinden kaynaklandı
Beni defalarca kez kovan hamileliğimi bana zehir eden ve şuan bana bunları yapan bir adamı affetmeyi düşünmüyorum çünkü soğudum buz gibi oldum onun sayesindeAyrıca şimdi affederseniz sonra bu olaya dayanarak dava açamazsınız. Affedenin dava hakkı yoktur diye kanunda hüküm var.
Onunla konuşulmuyor ki ona göre sadece kendisi haklı ben suçluyum. Dışarıya çikip oruspuluk mu yapıyorum arkadaşlarımla bi yerlerde oturuyoruz ona bile laf ediyormuşum eve hiç gitmeyen adam. Sözde izin aldı bizim için ama meğersem kendisi için almışBence biraz konuşun başbaşa iken belli ki ailesinin dolduruşuna geliyor bilemiyorum onlarda bi tuhaf oluyor bu zaman döneminde… çok takılma çünkü senin önceliğin artık bebeğin sıkma canını… geçici bi süreç olabilir. Eğer geçici değilse zaten artarak devam edecektir. Affedilmeyecek bir sürü şeyler yapacaktır. Ama yazılı olarak da kendinize aldıklarını vs yazın ilerde ne olur ne olmaz hayat bu kimseye güven kalmadı
Lohusa kadına yapılır mı ?
Annesi annelik etse de keşke neyse… yasaklanmayayım en iyisin sakinlik ve yapıcılık sanki
Valla demek ki eşiniz bu zamanı bekliyormuş hayatınızı zehir etmek için… acaba bebek oldu boşanamazsınız diye mi düşünüyor ?Onunla konuşulmuyor ki ona göre sadece kendisi haklı ben suçluyum. Dışarıya çikip oruspuluk mu yapıyorum arkadaşlarımla bi yerlerde oturuyoruz ona bile laf ediyormuşum eve hiç gitmeyen adam. Sözde izin aldı bizim için ama meğersem kendisi için almış
Öyle düşünüyor ama boşayacagım donlarına kadar almazsam bana da burcu demesinler. Beni bu hale onlar getirdiValla demek ki eşiniz bu zamanı bekliyormuş hayatınızı zehir etmek için… acaba bebek oldu boşanamazsınız diye mi düşünüyor ?
Hamile iken ufak tefekler arşa yükselmiş nerden geliyor bu özgüven bu densizlik ?
Öyle yapacağım çünkü artık dayanılacak gibi değil gerçekten psikolojimi bozdu bu adam bu aile. İnsanlıktan nasiplerini almamışlar gibi. Keşke en başında gerçek yüzünü gösterseydiAileniz arkanızdaymış boşayın gitsin çocuğunun çeyrek altınına bile göz diken lohusa karısını evden kovan bu paraziti
Anne babanız çalışıyormuş gül gibi bakarlar size de yavrunuza da
Anneniz size siz annenize destek olursunuz
Kreş yaşı geldiğinde de bulursunuz bir iş
Erkeklerin de lohusalık geçirdiğini bilmiyordum. Eskiden eşim bana karşı çok iyiydi çok ilgiliydi bazen o eski halini çok özlüyorum şimdi desen bambaşka bir insan kocamı tanıyamıyorum. Ona çok güzel bir kız verdim onun bile değerini bilmiyorsa kendisi bilir ben elimden geleni yaptm artık elimi kolumu çekiyorum ondan. Zatn eşini kızını çok seviyorsa bizim için o da mücadele eder. Hiç sanmıyorum fakat yinede Allah büyükBence sadece kayınvalidenizin gelmemesi konusunda haksızsınız. Ben de boşanıyorum 6 aylık bebekle. Benim de lohusa dönemimde kocanın ailesi evi ağzına kadar doldurmuşlardı. Güya yardıma geliyorlar, yardıma geliyorum diye daha da delirtiyorlar insanı. gelmemesi karışmaması daha iyi olmuş. İnanın bebekle tek kalınca bazı şeyler için daha çabuk sorumluluk alıyorsunuz. Bebeği yıkarken elim titriyor demişsiniz mesela ben de kayınvalidem 3 aylık olana kadar kendisi yıkamıştı bir bıraksa da bebişimi ben doya doya yıkasam, anne kız bağ kursam diye bekliyordum. Benim eşim de aynı, hamileliğin son aylarında başladı değişmeye, sonrasında iyice arşa çıktı 6. Ayda artık namusuma varana kadar laf söylemeye başladığı için ailemin yanına gelip dava açtım. Valla evde mutsuzsanız, sizi insan yerine koyan yoksa, o kadar adamın cefasını çekip, temizliğini yemeğini yapıp besleyip üstüne bir de laf işitiyorsanız aileniz de arkanızda çıkın gidin ailenizin yanına gül gibi yaşarsınız. Anneler hissediyor, benim annemde geldiğinde " Sen nasıl bir cehennemin içine düşmüşsün kızım" Demişti.
He boşanmak istemiyorsanız düzeliceğine dair umudunuz varsa eğer, bebek 3-4 aylık olana kadar sabredin. Çünkü henüz her şey çok yeni, hayatınız değişti, uyku düzeniniz bozuldu, lohusalık hormonu çok hassassınız. Bu arada erkeklerde de lohusalık dönemi oluyormuş, kadınlardan ve erkeklerden alınan örneklere göre, kadınlarda nasıl bir değişiklik varsa aynısı erkellerde de oluyormuş. Onun da psikolojisini düşünerek karar verin. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah. Canınızı sıkmayın, bebeğinize odaklanın, stres yapmayın sütünüz kesilmesin. Sağlıkla, mutlulukla büyütün bebişinizi hayırlı olsun :)
Öyle fakat insanın eşi de arkasında değilse ha 40 ından önce ha sonra değişen bir şey olmaz kiBurcucum, adaşım, sakin ol.
Şu an lohusasın. Hemen bi karar almak zorunda değilsin.
Bi bebeğinin kırkı çıksın , bi anneliğe alış.
Şu an askıya al, zamanı geldiğinde gereken rotayı çizersin.
Öyle fakat insanın eşi de arkasında değilse ha 40 ından önce ha sonra değişen bir şey olmaz ki
Henüz öfkem dinmeden başka bir şey çikiyor böyle bir döngü içerisindeyimÇok haklısın. Ona en çok ihtiyaç duyduğun dönemdesin.
Ama, şu an büyük kararlar alıp uygulayacak zaman değil.
Biraz bekle. Rafa kaldır. Her şey netleşecek.
Şu an vereceğin her karar öfkeyle alınmış bi karar olacak.
Öfken dinsin, sakinleş, bebeğine odaklan, alışmaya çalış, sonra gerekeni yaparsın.