• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım bi akıl verin lütfen

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Oncelikle herkese günaydınlar. Benim 2 yıllık herseye rağmen güzel giden bi iliskim var ve artık aileler bilsin bi adı konulsun istiyoruz daha doğrusu ben erken buluyorum ama sevgilim ve ailesi ısrarcı. Benim sevgilim polis memuru 23 yaşında bu yıl 3. Senesi görevinde. 2-3 aydır tutturdu bomba imha uzmanı olcam diye. Trafik polisi şuanda ve bomba imhayla ilgili polis memuru olmak istiyor. 2 ay önce aramiz bozuktu çok tartisiyorduk o sırada hiç bana bisey demeden bomba imha için başvuru da bulunmuş bana başvuru yaptım diye söyledi açıkçası bende pek ciddiye almamistim beni kizdirmak icon söylüyo diye düşündüm o zaman. Ama.malesef ki öyle değilmiş 2 hafta önce sınava girdi ve ilk ön sınavı geçti. Şimdi de mülakata gitcek sonrada 3 aylık kursa gitcek başka şehire. Ben de baktım is ciddi korkuyorum diye dile getirdim korkmaya gerek yok benim için bu daha iyi falan dedi. Ya eşi bu alanda çalışan varsa beni rahatlatsin lütfen bana göre trafik de devam etse daha iyi ben hergün eve sağ salim gelebilecek mi diye düşünmek istemiyorum çok endiseleniyorum onun için dün akşam annemle konuştuk annemde iyi dusun kızım bunları göze alabiliyo musun evlilikten önce bunları da düşün dedi. Bende sohbet ederken sevgilime söyledim annen seni doldurmuş benim işim bu. İsim olmazsa seni bana kim verecek dedi sonra da zaten sen benim şartlarımi begenmiyosan herkes kendi yoluna bakar gibisinden konuştu çok zoruma gitti sanki ben kendim için endiseleniyo rum. Bende patladım sonra benim hayatimda da neyin iyi olduğuna sen karar veriyosun kendi hayatında da. Ben senin içinin rahat etmediği bi iş yerinde calisamam bile dedim sonra tartışırken ne çene varmış sende be bi susmadin dedi yüzüme kapatt ararsa napıyım telefonu acmiyayim mu sizce
Bu arada evet ben bomba imha da çalışmasını istemiyorum evet çünkü korkuyorum ama.iş onun can onun sonuçta. Bişey diyemem ben ona sadece korkumu rahtsizligimi dile getirdim annemle sohbet ettik oda iyi düşün kızım dedi sevgılıme bahsettim oda sinirlendi anneni anlıyorum seni dusunuyo ama benim işim bu . O iş olmasa kim verecek seni bana . Bunun 2 çıkış yolu var ya olumlu yada olumsuz ya sen dersin ki 'anne ben herseye razıyım bu Olumlu yol. diğeri de ben yapamicam dersin herkes kendi yoluna bakar' yani asıl problem bu cümle de. Begenmiyosan yapcak bişey yok diyor kisacasi ama benim işim söz konusu olduğu zaman onun içinin rahat etmediği bi yerde calismama izin vermez ben ne kadar burasi çok iyi bu iş benim için daha rahat desem de.

Son düzenleme:
Zor bi durum bilemedim canım polislik zor meslek. Benim bi arkadaşım annesi istemiyor diye istifa edicek mesela. Sevgilininde seni düşünüp o işe hiç bulaşmaması lazımdı. Maceramı arıyor anlamadım şu günlerde bi de :/ bende olsam çok sinirlenirdim

Zor bi durum bilemedim canım polislik zor meslek. Benim bi arkadaşım annesi istemiyor diye istifa edicek mesela. Sevgilininde seni düşünüp o işe hiç bulaşmaması lazımdı. Maceramı arıyor anlamadım şu günlerde bi de :/ bende olsam çok sinirlenirdim
Alanim ne olursa olsun ölüm bizim meslekte hep ihtimal diyor. Değişen bişey yok ama bomba imhaci olunca uzman olcam kimsenin lafını cekmicem gibisinden konusuyor

aslında sorun tek bu işi istemesi değil, sorun sizin aranızdaki iletişim kopukluğu.. Olay mülakata kadar geliyor, yeni patlama noktası oluşuyor
Dur bakalım daha ortada bişey yok diyo bana kızdıgim zaman. Mülakat var kurs var daha diyor bende dedim ki sanki hepsini kazanınca ben istemiyorum desem vazgececeksin dedim oda vazgeçecegim bi durum yok ki sevinmen gerekirken yaptığına bak dedi

Alanim ne olursa olsun ölüm bizim meslekte hep ihtimal diyor. Değişen bişey yok ama bomba imhaci olunca uzman olcam kimsenin lafını cekmicem gibisinden konusuyor

Öyle tabiki riskli meslek ama trafik polisi daha sempatik duruyo. Bomba diyince bende korkardım işim içini bilemem tabi. Bi bildiği var ki istiyor.

aslında sorun tek bu işi istemesi değil, sorun sizin aranızdaki iletişim kopukluğu.. Olay mülakata kadar geliyor, yeni patlama noktası oluşuyor

Katılıyorum...
İşden önce bu sorunu çözmelisiniz size ve fikirlerinize saygı duymuyo gibi galiba " işine geliyorsa böyle yoksa herkes yoluna"tarzındaki konuşması incitici ,hiç hoş değil olsanda olur olmasanda gibi bilemedim o_O

Katılıyorum...
İşden önce bu sorunu çözmelisiniz size ve fikirlerinize saygı duymuyo gibi galiba " işine geliyorsa böyle yoksa herkes yoluna"tarzındaki konuşması incitici ,hiç hoş değil olsanda olur olmasanda gibi bilemedim o_O
Bende ona takıldım daha çok. Sen yanlış anladın diye kızdı bana o anlamda dememis bem olayı ceviriyormusum

işin doğrusu kimse bir başkasının canına kişinn kendisinden çok değer veremez.eminim sizin düşündüğünüz tüm tehlikleri o da düşünmüştür ve mesleğin içinde olduğudan daha fazla detay bilir.
şahsi endişelerimiz için kişinin gelecekle ilgili kararlarını engelleyemeyiz.

Endisenizi anlayabiliyorum fakat her isin riskleri var..

Su meslekte daha yuksek sunda daha dusuk desekte basa gelince yuzde muzde kalmiyor maalesef..

Adam birakin istedigi bolumde calissin.

Bunun garantisi yokki adam pilottur ucaga bombali saldiri ihtimali olur..

Adam seyyardir sarhosun biri gelir carpar..

rRisk ihtimal kader..

Bence de iyi düşün, sevgilin gayet kararlı
Bana asla uymaz diyosan ona göre yol çiz kendine
Evlenip her gün saydırma yani ben sana bu iş olmaz demiştim diye

risk risktir insan Allah a emanet çok takmayın bence o işi yapan bir sürü insan var...

Konunuzdan çok açıkçası sizinle konuşma tarzı uslubu itici geldi,
''Bir sus nekadar konuşuyorsun'' demek,yada ''beğenmezsen herkes kendi yoluna''gibi kelimeler doğru değil !!
Neticede onun için endişe duyuyorsunuz,
Onun, size daha sevgilisiniz üstelik aşkım, canım, bebeğim her neyse işte korkma hep yanında olacam üzülme sen,
Allahın izni ile birşey olmaz gibi kelimeler demesi gerekli,iletişiminizde kopukluk var,
Meslek probleminden çok buna değinmeniz öncelik vermeniz daha doğru olur gibi,

"Sevineceģine yaptığın seye bak" demis size. Bence bu kararı alırken sizi daha iyi sartlarda yasatmayi da düşündü. Hem dedigi gibi başında bir üst olmayacak bu da onu rahatlatır.
Yani bence onun stresi size kendini begendirmeye çalışıyor olabilir. Tabi yine siz bilirsiniz. Ama sizi kıran ne varsa sakin sakin anlatin, anladigim kadariyla da zaten naif birisiniz. Bence hangi hareketi sizi kirdiysa onu anlatın ve onsuz yasamaktan korktugunuz icin tepki verdiginizi soyleyin.
Ama dedigi gibi gercekten bu meslekte her daim ölüm tehlikesi var. Rabbim tüm güvenlik güçlerini korusun..

Annenizle konustugunuz her seyi oldugu gibi anlatmayin sevgilinize.Adam hemen annen seni doldurmus demis.Yarin bir gun evlenirseniz siz unutursunuz ama o unutmaz.Simdiden annenize karsi icinden tavir alir...

ohooo, bomba imhacı olmasın, trafik polisi olsun.
bu iş böyle olmaz, hem daha yeni polismiş, şark görevi var hemde 2 kez, trafik polisi de olsa bu zor bi meslek, şark görevi var, dış görevi var, şartları ağır her halukarda. yani bomba imhacı olsada işiniz zor trafik polisi olsada. polis biriyle evlenmek sorumluluk ve fedakarlık ister, bunu kaldırabilecekmisiniz?

Sevgiliniz ile iletişim sorununuz var, önemli olan o. Bomba imha uzmanı olsa da trafik polisi olarak kalsa da birazcık daha olgunlaşması lazım. Anneniz,arkadaşınız ya da her kimse onunla olan diyaloğunuzu sakın ama sakın ona aktarmayın. Evlilik için acele etmeyin, ne olursa olsun eğer onunla evlenecekseniz hayatına saygı duymanız gerekir.

Endisenizi anlayabiliyorum fakat her isin riskleri var..

Su meslekte daha yuksek sunda daha dusuk desekte basa gelince yuzde muzde kalmiyor maalesef..

Adam birakin istedigi bolumde calissin.

Bunun garantisi yokki adam pilottur ucaga bombali saldiri ihtimali olur..

Adam seyyardir sarhosun biri gelir carpar..

rRisk ihtimal kader..
Ne bileyim işte dediğiniz doğru ama düşünmeden edemiyorum

ohooo, bomba imhacı olmasın, trafik polisi olsun.
bu iş böyle olmaz, hem daha yeni polismiş, şark görevi var hemde 2 kez, trafik polisi de olsa bu zor bi meslek, şark görevi var, dış görevi var, şartları ağır her halukarda. yani bomba imhacı olsada işiniz zor trafik polisi olsada. polis biriyle evlenmek sorumluluk ve fedakarlık ister, bunu kaldırabilecekmisiniz?
Polis olması beni korkuttu her zaman ama ondan vazgececek kadar degil. İnsan olasi İhtimalleri düşünüyor

Back