Sizin bugün dert diye ortaya koyduğunuz şeyin ortaya çıkış biçimi, o süreçteki tercihleriniz zerre saygı haketmiyor ki, derdinizin içeriğine saygı duyulsun.
Siz hakettiğinizden değil, insanlar medeni olduklarından, insanın insana göstermesi gereken asgari saygıyı muhafaza edip konuşuyorlar yine de. Saygı görmeye ilişkin bu alınganlığınızın muhatapları burada değil, evinizde ve yatağınızda.
Kendisi de bir kadın olan birinin ağzından çıkan "Gündüz benim gece senin karın " lafındaki ataerkil düzenin kodlarını sabaha kadar yazsam, bitmez. Siz o düzenin kurbanı falan değilsiniz ama, hayatından gayet memnun, kitaba uygun tercihler yapan bir üyesisiniz, şu anda "dert" dediğiniz şey de sadece kendinize alan açmakla ilgili.
Ben kimim, doğuracağım çocuk kim olacak, ona neler sunup neler katacağım da yediğimiz içtiğimiz mıçtığımız bu dünyaya, içinde olduğumuz topluma ne katacağız... bunları bir an bile düşünmeden, hemen başlayın üremeye siz. Kayınpeder gurbette çalışır evinizi alır, ben kaynağında kesilen vergilerimle yolunuzu, kanalizasyonunuzu yaparım, huzur içinde yaşar gideriz böyle!
Evet ya, ne kadar doğru. Saygı.