ne yapmam gerek bilemiyorum

heyozgurluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
113
3
46
İstanbul
daha önce konu açmıştım eşimin ailesi hakkında az çok bilirsiniz belki
daha önce eşimin ailesiyle para mevzusundan dolayı eşimle bu konuda tartışmıştık 1 kaç haftadır her şey yolundaydı ama tekardan açıldı bu konu benle eşim arasında neyse aşağı k.v indik k.v her zamanki uslubuyla bütün çocuklarına tabi hadi çıkarın paraları kredi günü geldi eşimde çıkarıp 700 tl verdi cevap şu bune bu yetermi dedi ve eşim bu lafın üzerine sinirlendi bağırdı çağırdı eksiklerimiz var bizimde yavaş yavaş onları alıcaz dedi k.v heyozgurluğun taksitleri bitiyor bi dahaki ay onunla alırsınız falan bu ay bekleyin bi ton laflar döndü ortaklıkta ben hiç sesimi çıkarmıyorum neyse bağırışmlar bitti sonunda eşim gitti annesini öptü falan gönlünü aldı bişeyler falan yukarı eve çıktık eşimle tabi bana da kızdı oldumu kavga ettm annemle istediğin oldumu falan bende o kavganın benım yüzümden çıkmadığını annenin uslubu yuzunden sende sinirlendin ondan çıktı falan derken barıştık hemen tabi ben daha k.v eşimden para istemiyeceğini düşündüm yani her ay veriyoruz tabi ama fazlasını istemez diye düşündüm neyse 1 gün sonra sabah işe gitmek için hazırlanırken konu açıldı eşimle aramda acaba o para annemlere yettimi falan bende yetmiştir hesaplayınca yetiyo aslında sabah çıkktık evden görümcemi çağırmak için kapıyı çaldık k.v para yetmedi falan dedi hemen cebinden parayı çıkardı saymak falan yok hemn verdi öyle eşimle k.v gün arasında konuşurlar telde bende telde konuştuğunda söylediği düşündüm eşim parayı hazırlayıp cebine koymuş belikli bana hiç söylemiyo istedi mecbur veerdm gibi göstermeye çalıştı ne yapmaya çalışıyo bu adam anlamıyorum annesin daha önce istediğini neden söylmiyo bıktım artık k.v tavırlarından ama ben yine k.v hç surat asmamışımdır şimdiye kadar bu anlattığım olay 1 hafta falan önce oldu bu geçtiğim hafta sonuda ben ctesi günü kuzenimin yanına falan gittim annemlerde ordaydı hiç söylemedim ona gel gidelim diye açıkcası uzun süredir kuzenimi falan görmedm annem de yengemde orda ama onların yanında daha rahatız istediğimiz gibi konuşuyoruz dedikodu yapıyoruz yani o olunca kimse rahat edemez diye çağırmak istemedim o sanırım bundan dolayı bozuldu Pazar günü uyandım temizlik yapıyorum dip köşe falan saat 2 de falan kapıya vurdu uyandınmıı sen biz gezmeye gidiyoruz bugünde biz gezelim dedi en küçük oğlu 12 yaşında daha o dışarıda gözün üstünde olsun dedi tamm dedim işte ona bişeyler falan hazırladım eşimle konuşmuştuk biz tabi ben temzilik yaptım akşamda yemeğe dışarı çıkarız diye yemek yapmadım küçük kaynımın falan karnını doyurdum tabiî ki görümcemle eşim geldi eşim hemen mutfağa girdi bişeyler hazırlamak için noluyo dedim gitmiyormuyuz ablamda burada aşağıda yemek yok o naspın falan deyip bişeyler hazırlmaya basladı görümcem benim gergin olduğumu anlayınca ben aşağı inim dedi bırakmadım severim onu yok dedim hazırlım bişeyler yeriz dedim ama eşime tripliyim tabi görümcem kaynım bi de ufak kaynım işte yedik k.v k.p geldiler nispet yapar gibi bak bi gün evden çıktım kahvaltı yapyısunuz akşam dedi dedim temizlik yaptım yoruldum bişey yapamadım olsun bizde temizlik yapıyoruz ama yemeğimizide yapıyoruz falan diyo sinirlendm ozaman kimse bana güvenmesn dedim topladım masayı çay içermisin dedim k. V hemen yok iştahımız kaçtı diyo iyi zaten bende yorulmuştum demlemeye niyetim yok dedim eşim hiç ağzını açıp tek gelime etmedi yaaa ben de ilk defa k. V böyle cevap verdim ondan önce gülüp geçerdim eşimin abisi anladı bozulduğumu öptü gitti beni onun dışında kiöse bişey demedi eşim onlar gidince bile bişey demedi gittim yattım kavga ettik barıştık falan ben ne yapıcam eşim bi türlü bizi ikimiz tek aile olarak görmüyor belikli nasıl dur dicem of 5 ayda insan bu kadar yorulurmu insan aslında eşimle çok iyi anlaşırız tek sorunumuz bu konu ama en büyük sorunlardan birini yaşıyorum pufff

Valla canım eşinin artık bı aile olduğunuzun şuuruna varması lazım gerektiği zaman annesine gerektiğinde de sana dur demeyi bilmesi lasim lasim da bunu nasıl basarabiliceksin İnan bilmiyorum kısmen bende yasıyorum çünkü :/

arkadaşım ortada extrem bir durum olmuş
eşin zaten insan gibi girmiş mutfağa kendisi birşeyler hazırlamaya başlamış
görümce de senin tavırlarından ürkmüş inecekmiş, kendin bırakmamışsın
evine misafir gelen kayınvalidene söylediğin cümleler ne kadar çirkin
insan evine gelene böyle şeyler söyler mi?
allahtan yumuşak huylu naif insanların içine düşmüşsün de, tepki vermemişler
şükret haline..

Son düzenleme:

şuuru yerine geldiğinde her şey için geç olmasından korkuyorum aslına bakarsan

Canım işin zor anlıyorum ama düzelmeside zor ya baştan yakın olmayı kabul etmicektin yada mecbur katlanıcaksın maşallah çokta kalabalık aile biri bıraksa öbürü bırakmaz daha az umursamaya görmezden gelmeye çalışcaksın başka bi yol göremedim ben eşin değişmez malesef zamanla alışırsın. Bence artık hiç ses çıkarma çalışıyosan kendi maaşını kaptırma gersini boşver sonra eşinde seni suçluyo sen kötü oluyosun bırak ne yaparsa yapsın evi geçindirsin yeter.

onlar benim için misafir değiller kendi evleri bi altlı üstlü oturuyoruz o içeri gelir gelmez kahvaltı yaptığımızı görüdüğünde bana laf çarptırısa yok ben evden çıktım kahvaltıya kaldnız demek nasıl bi lafıtr benım temizlik yaptığımı biliyo du dile getidiğimde yok ben hem temizlik yapıyorum hem yemek yapıyorum diyerek laf çarparsa ve artık bu güne kadarki tavırlarından dolayı dolduğumdan dolayı bu tepkimdi ona böyle tepki vermektende hiç rahatsız olmadım bu sefer içimden geleni yaptın ilk defa

tamamen iyi niyetim den kabul ettim malesef toprktan ev aldk biz o bitene kadar onların üstte oturucaktık onlara kira verir gibi vericektik hem onlarda zorlanmaz diye düşünmüştüm ama yanılmısım eşim önceden böyle değildi çok güzel dengeyi kurardı annem sana bişey derse sen cevap verme bana söyle ben hallederim sana kırlır bişey dersen ama bana kırlımaz falan derdi ama şimdi bambaşka anakuzusu olduu böyle olması sonumuzu getiricek gibi insan bzen boş veremiyo işte okadar çok şeye boş verdim ki maleseff

şuuru yerine geldiğinde her şey için geç olmasından korkuyorum aslına bakarsan

Umarım cnm ya hiç sürat yapmamisimdir dolsun k.valide ne ama bence tavrını görmesi acısından rahatsız olduğunu bilmesi gerekir Bazende suratını aşıp bu bı tavır olarak görürse tavır koymak lasim yaa ne bileyim :/

evet haklısın o günki olaydan sonra daha hiç görmedim zaten ama artık anlayana kadar belli edicem ona eşime söyledim bişey değişmiyo bide ona belli ederek deneyelim bakalım bu sefer ne olur :)

diyecek hiçbirşey bulamıyorum ki... herşey eşte bitiyor... k.v kendi kızı olsaymış öyle dermiydi acaba..

ayyy ilk evlendiğim zamanlar benimde böleydi.kv ta uzaktan geldi burnumun dibinden ev tuttu bide siz yakın olsun die aradı evi sanki çok lazımmış gibi.hem bize hiç bişe yapmadılar evlerindeki ç.mak. tlf taksidini bile bize yıktılar kendi borçlarımız taksitlerimizde vardı bide gelir gelir ağlar zırlar para isterdi.ben çalışıyodum ozaman.deli olurdum ben kazancımı ailenle bölüşmek zorundamıyım die.10 yıldır evliyim şurda 3-4 yıldır artık istemiyolar.ha istedikleri bişe değil geri vermiyolarda bi teşekkür bile yok.evde 3 kişi çalışıyo oğlanlar zevk peşinde bide utanmadan para para die istiyolardı.bende çalışmıyorum 7 yıldır.eşimde anladı zaten geç oldu ama şimdi kafam rahat.isteseler bile yok dio.2 çocuğum var tek başına çalışıyo ama bunu düşünen olmuyo tabi.

sen ne yaparsan yap eşin yine bildiğini okur.sende ufaktan ufaktan eksiğin varsa takside gir.eşine tatlılıkla konuşarak aldır istediklerini.kendide zorlanınca zaten veremez para.ben böle yapa yapa kurtuldum çünkü.adamlar zorlanmayınca akıllanmıyorlar.sen verme deyince inada biner anam der veriri.kkatlanıcan mecbur görmezden gel.sende tatlılıkla isteklerini al.bakma kkimseyede.

benim eşim çok düşkünmüş ailesine ben evlenince anladım herkes ailesine düşkün tabi bu ayrı bişey ama evlenince bazı şeylerin değişmesi lazım bu sayede bende çok ince düşünür oldum artık istemesemde ailesinin yaptıkları bana batar oldu aslın da eşim de bu aralar çok sıkıştı kartın birini limti doldu bende bişey isteyince alma diyemiyor allahı var şimdi alıyorum bende iyice sıkışşsın die 2 .kartınında limiti dolmak üzere ama yine de annesine yok demiyor ya çıldırıyorum işte ozaman yine ben vericem mecbur zorda olunca aramızda zaten para lafı ollmadı ikimizn arasında benim param onun onunda benin annesinden klan tabiki ama geçenlerde eşimin miğdesine çok kötü ağrı girdik apar topar hastahaneye gittik ben gittim ödeme yapmaya ne annesi nede babası demediki kızım paran varmı allaha şükür ihtiyacım yok ama sormaları beni mmutlu ederdi çünkü eşim onlara çok destek oluyo böyle olunca eşimi sömürmekten başka bişey yapmadıkları çıkıyo ortaya

Bende bu fikre katılıyorum paranı biyerlere bağla ne istiyosan al takside gir veya aileme para yollamam gerek de bankada biriktir biraz parasız kalsın sana güvenmesin zaten en güzeli ev hanımı olmak valla ben keyfime bakıyorum eşim çalışsın getirsin evet dörtdörtlük yaşamıyoruz ama benimde maaşım olsa kesin sömürülürdük böyle kendi yağımızla kavruluyoruz zaten bebekte olcak kendim bakıp büyütcem kısmetse ev işleri bilmem ne bütüngün yoruluyorum zaten bide çalışıp adamın ailesine mi bakcam allasen... Ama madem çalışıyosun kendi paranıda kazanmak ayrı bi güzel tabi ama kendine harcayabilirsen güzel.

Ne fikir yazsak tıkanıyo :44:
Maaşları iyiyse çocuklar ailelerine destek olsun isterim onlarda bizi bakıp büyütmüşler bizimde görevimiz ama 700 tl yetiyoken burun kıvırmak saçma geldi bana bide sadece onun ailesi yok sende kendi ailene harçlık yolla o zaman ama öyle desen kızar zaten şimdi sana alma dememesi sıkıştığında senin ödeyeceğini bildiğin için sıradan bi işin varsa çık gitsin derdim ama çalışan insana evde oturmakta zor gelir vercek olanda yine verir zaten. Herşey eşinde bitiyo ama nasıl yola gelcek hiç bilmiyorum sen zaten herşeyi denemişsin :26:

ben 5 aylık evliyim bana her ay 600 tl veririz diyodu kabul ettim ilk ay 600 tl verdik ama ondan sonra hep 1000tl veriyodu ben kavga ettm son ay 700 tl verdi ama sanırım bu para yine 1000 tamamlandı eşimin babası çalışmıyo bu ara yani 1 2 aydır bu sürede verdiğinde ses çıkarmadım babasıda çıktı diye ama baktım adam hiç iş falan aramıyo rahat insan o iş bakmadığı içinde bu kadar tepki gösterdim babası genç de çalışabilicek durumda ama k.v k.p evde çocukları bütün paraları ellerine veriyo bi de ahkam kesiyolar ya çıldırıyorum ben eşimle çok sakinde konuştum kavga da ettim ne yaptıysam olmadı daha ne yapabilirm bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…