- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
pembesu acı gerçek şu ki,
eşin anasını ve evini senden çok seviyormuş. sen idare edersen en iyi eş, en iyi kadınmışsın. ne zaman ki artıkadar yeter dedin, o çok sevdiğin ve seni sevdiğini sandığın kocan evi anasına bırakmak yerine, seni kendi elleriyle otogara bırakıyor. yazıklar olsun o kocana.
bu arada seni suçlayan hemcinslerini boşver, herkes yaşadığını bilir.
kadın madem hasta onupembesu değil kocası tedavi ettirecek. anasının kahrını evlat çeker, çekmeli de neden katlanan, idare eden gelin olmak zorunda?
yahu kız evi terkediyor o koca müsveddesi peşinden gitmek yerine, anam ve evim diyor. hani büyük aşk, hani fedakarlık?
karın mı daha kıymetli, yıkılasıca evin mi diye sorarlar adama?
benim eşim on yaşından beri çalışıp didinerek ev yapmış ailesiyle beraber. asla kiraya çıkmam diyordu, kendi işyeri vardı. bunca yıllık emeğini evliliğimiz için, huzurumuz için elinin tersiyle itti. kiraya çıktı ve cüzi maaşa talim ettik. sonuç, huzurumuz yerindeydi. şimdi kendi evimizi aldık ve çok şükür geçinip gidiyoruz.
özetle, insan malıyla mutlu olmaz, sevdiği insanla, onun verdiği huzurla mutlu olur.
o kv ve koca artık o kıymetli evlerinde def çalıp oynasınlar, evi kurtardık diye.
Adam çabalamadı mı ?Yalvardı diyor duymuyor musunuz? O kadın o adamın annesi annesi resti çekemez annesi hemde bu durumdayken.Şöyle de olabilirdi adam annem benim defol git bırakmam annemi istediğini yapar diyebilirdi oyle diyen adamlar yok mu var.Ama demedi eşini yeri geldi savundu.Taşınma olayında taşınsakta bizi bırakmaz dedi ki haklı da bu kadın bırakmaz hatta yatılı kalmaya başlar.Tedavi olayını pembesu diretseydi buna kadın evet derdi bence.O yuvayı kadın tek başına kurmuyor.
Kadın zaten idare etti sabretti. Artık kadının tükendiğini gören kocası biraz çabalayacaktı. O yuvanın yükü tek başına kadında değil. Evliliğine karısına biraz da kocası olacak adam sahip çıkacaktı o zaman.
Elini bile kıpırtmadı bugüne kadar ortadan ikisini de pışpışladı geçti. Çözüm bulacaktı.
Aynı mahalleye kiraya çıksalardı mesela. Hep bir bahane.
Kocası yıkıyor bu evliliği suç kadında değil
aynen madem evde satılmıyor kiraya verilebilir denmiş çıkın gidin evinden eşinde gelsin yanına
Aynen bende anneme tahammül edemiyordum.Senin gibi misafir hissediyordum.Kendi evim değil gibiydi herşeye ama herşeye karışıyordu.Dediği olmayıncada ya duygu sömürüsü yapıyordu ya da sinir krizi geçiriyordu.Kendimi trenden atmak bile geçmişti içimden o kadar bunaltıyordu
Denedi ki.
Anahtarı aldı işte kavga dövüş.
Kadın camdan giriyor.
Yani bir şekilde girecek çözümü yok ki.
Kocası bile pes etmiş e giriversin demiş.
Şu durumda kim ister ya böyle bir hayat yaşamak.
Yuvanın yükü niye sırf kadında. Biraz da erkekler fedakarlık yapsın. Anasını atsın diyen yok. Ama kıymetli evi kıraya ver,p aynı mahalleye geçseyd, mesela. Hayır geçmem bir ev parası döktüm diyor:. O kadar da mı değeri yok bu kadının.
Erkeğe bakın bu konuda o yuvayı yıkan komple o erkek çünkü basiretsiz.
Adam çabalamadı mı ?Yalvardı diyor duymuyor musunuz? O kadın o adamın annesi annesi resti çekemez annesi hemde bu durumdayken.Şöyle de olabilirdi adam annem benim defol git bırakmam annemi istediğini yapar diyebilirdi oyle diyen adamlar yok mu var.Ama demedi eşini yeri geldi savundu.Taşınma olayında taşınsakta bizi bırakmaz dedi ki haklı da bu kadın bırakmaz hatta yatılı kalmaya başlar.Tedavi olayını pembesu diretseydi buna kadın evet derdi bence.
Herkes mudahil ama herkes sizin kadar işi yokuşa sürmüyor kadın belli ki seviyor eşini eşi de seviyor.Sizin daha yapıcı hareket etmeniz lazım .He derseniz ki size ne benim düşüncem o zaman bu kadının sizin cümlelerinizden biraz da olsa etkilenip evet boşanıyorum derse ve boşanırsa hiç mi vicdan azabı yaşamayacaksınız merak ediyorum doğrusuPardon yorum yazarken sizden izin mi alacağım ? 74 sayfadır yorum yapılıyor herkes konuya müdahil zaten. Ayrıca benim kayınvalidemle sorunum yok, bir problem yaşamıyoruz henüz. Sadece herkesin sınırını bilmesi taraftarıyım ben.
nedenNormallestirmiyor ki adam. Hasta oldugunu kabul ediyor. Ama evdne taşınmak istemiyor.
Pembesu ciddi bir sekilde tedavi olmasi gerektigi sartı kosmaliydi tasinmaktan once. Hatta cift terapisine gitseydi ordaki uzman dahi bunu önerecekti. Ve anneyi tedaviye ikna etmeye yönelik bi yol plani yapilacakti.
Hayır ikisi sırtlanacaktı yükü. Hatta bu süreçte pembesu hic muhattap olmayacaktı kadınla. Tedavi sürecini izlediği havasini hissettirecekti esine de kayinvalideye de. Esi gerekirse kendi elleriyle icirecekti annesine ilaçlarını. Sadece bir sans daha bir yol daha deneyeceklerdi. Terapuye gideceklerdi...
Böyle bir uzman destegi almadan bitirmek dogru gelmiyor bana. Madem bir yola çıkıldı madem sevilip seviliyorlar o halde her care denenmeliydi.
Üzgünüm konunun buralara gelmesinde hem pembesu hem de esi cok hatalı. Ikisi de iyi yönetemediler bu krizi. Umarım bundan sorna da kestirio atmazlar ve gec kaldıkları cift terapisine giderker.
nedenpembesu uğraşsın? neden hep o idare etsin? kadın daha 45 yaşında yahu. bunak değil ki idare edilsin?
aksine kurnaz ve herkesi parmağında oynatıyor.
ayrıca eşi gerekirse annesine "evimize gelme, ben sana gelirim" diyecekti.
neden tüm sorumluluk vebal geline yüklenir?
İlk once hak vermiyordum ama şimdi sana hak veriyorum demiş eşi.Ki kaldı ki diğer konularını okudum ve gayet savunmuş eşini adam.Ben şunu iddia ediyorum yangına körükle gidilmeseydi burada bu iş bu kadar ilerlemeyecekti.Lütfen dediklerimi sahsınıza almayın genel olarak söylüyorum.Niye yangına körükle gidiyoruz ki niye yapıcı konuşmuyoruz farkında mısınız bir aile dağılıyor kadın Alah bilir nasıl kötüdür şuan hala o ailesini sana tercih etti o adama şöyle o adam böyle yazmanın ne alemi var içimi soğuyor zannediyorsunuz anlamıyorum ki.Ya hep berbat kocalar ve erkeklerden gidip şükretmesini bekliyorsunuz yaa.
Beni de alt komşum karısınıı dövüyor çok şükür mü demeliyim ya.
Böyle bir mantık yok.
Yalvarmak uzun vadede bir çözüm getirmiyorsa boş. Çözüm sunmuyor. Çek annemi diyor. Evi değiştirmem annem de girsin ne var yedi mi evini diyor yani. Bu kadar umursamazca karısı üzüldüğü halde idare edeceksin diyen bir adam günlerce aplayıp yalvarsa beş para etmez.
Çözümsüz yalvarma çok boş.
Kocanız sizi aldatıp aldatıp yalvarsa ağlasa kıymeti olur mu?
Aynı şey işte.
O zaman kocası haklı değil her söylediğinde. İlk mesajınız çok sertti. Gururuna sarılırsın falan demiştiniz.
Kocası kıymetli mutfağına ve anasına sarılır artık.
Zaten asıl pişman olacak olan da o. Pembesu kadar bir insan evladı daha çekmez o kadını eminim siz de çekmezdiniz.
Gururuna değil ama anasına sarılacak olan kocası bu durumda
sağol canım.Aa sizin bebiş ne ara oldu ya ben de bu yorumu çok beğendim kimmiş diye baktım siz çıktınızHayırlısıyla alın kucağınıza inşallah.
Bir yuva bir eş karşısında ev nedir ya aman zırt yani isterse villa olsun altın varakla döşesin nedir yani karısından değerli mi ? Adam da anasının gözü ya. Valla.
Bakın pembesu ugrasmiycakti. Muhattap dahi olmycakti bu sürecte. Eve alarm vs takılacaktı ve kv tedaviye baslıycaktı. Pembesu hayatına devam edecekti.
Bunak degil ama psikolojik rahatsızlığı var ve cok belli bu. Bunun tedavi edilmesi gerek. Tedavi sürecinde sans vermeliydi ve beklemeliydi. Zaten düzelecekti cok bariz bir sey bu.
İlk once hak vermiyordum ama şimdi sana hak veriyorum demiş eşi.Ki kaldı ki diğer konularını okudum ve gayet savunmuş eşini adam.Ben şunu iddia ediyorum yangına körükle gidilmeseydi burada bu iş bu kadar ilerlemeyecekti.Lütfen dediklerimi sahsınıza almayın genel olarak söylüyorum.Niye yangına körükle gidiyoruz ki niye yapıcı konuşmuyoruz farkında mısınız bir aile dağılıyor kadın Alah bilir nasıl kötüdür şuan hala o ailesini sana tercih etti o adama şöyle o adam böyle yazmanın ne alemi var içimi soğuyor zannediyorsunuz anlamıyorum ki.
Bence de düzelmeyeceği çok belliydi.
Kadın sizce neden sattırmam diyor? Kiracıya ver diyor. Kiracı olursa yine gizli kapaklı girecekti eve. Kadın zaten tedaviyi red ediyor. İstersen o hapı zorla tık ağzına o kadın istemediği sürece düzelmeyecekti. Kadın bu şekilde devam edecekti.
sattırmamasının nedeni aile apartmanı oduğu için olabilir.Bizimde aile apartmanımız olsa bende istemem satmayı.Kiracı olayı geçiçi diye düşünüyor olabilir ama apartmanda aileden başka birinin söz sahibi olmasını istemiyor olabilir.Ve bende bir evin içine ev alacak kadar masraf yapsaydım bende kiraya verilmesini istemezdim bu çok normal.Kiracı senin gibi evini korumuyor.Bence de düzelmeyeceği çok belliydi.
Kadın sizce neden sattırmam diyor? Kiracıya ver diyor. Kiracı olursa yine gizli kapaklı girecekti eve. Kadın zaten tedaviyi red ediyor. İstersen o hapı zorla tık ağzına o kadın istemediği sürece düzelmeyecekti. Kadın bu şekilde devam edecekti.