ne yapmalıyım ?

bir de ısrarla sana kim akıl veriyorsa Allahın bulsun diyor..
bende Allaha havale etmen gereken kişi annen dedim..
onu ettim zaten ama sen böyle değildin sana ne oldu nasıl kaybettin merhametini nasıl bu kadar duyarsız vicdansız oldun..
annem ameliyat oldugunda sen değil miydin girsin canım ne var gerekirse yeniden veririrm diyen dedi.

bende olayın eve girmesi değil takıntıları oldugunu ve benim psikolojimi bozduklarını söyledim.
senin sevgin böyle şeyleri görmezden gelecek kadar büyüktü en son bebek ve tatil planı yapıyorduk 2 hafta sonra tatile gidecektik anlamıyorum ne oluyor böyle deyip durdu..
o kadar çok şey söyledi ki.. gidicem daha fazla ısrar etme dedim tamam git alıyorum biletini dedi..
aldı. akşam seni kendi ellerimle bırakcam terminale bekle dedi..
20.30 da otobüsüm..

yemin ederim kalbim yerinden çıkacak gibi böyle biri eliyle kalbimi söküyormuşta kanaya kanaya ayrılıyorumusum gibi evimden.
saat 7 hiç olmasın hiç gelmesin hiç gitmeyeyim istiyorum.
ama asla dönemem artık.
Çok üzüldüm yasadıklarına... Kimsenin dört dörtlük evliliği yok ki.. İlla bi pürüz var... Yasadıklarında sonuna kadar haklısın evet!! Ama eşini çok sevdiğin için bu ayrılık olmamalı.. Hiç hazır olduğunu düşünmüyorum bu ayrılığa...Daha çok acı çekersin...

Bilet almışsınız şuan tamam gitmiyorum demek olmaz bütün ipleri eline vermek olur... Belkide son anda göndermez seni.. Yada nebilim bi süre ayrılıkta çok iyi gelir aslında. Ama tamamen ayrılmaya dayanamazsın.

Benimde seninkine benzer sorunlarım vardı. Hatta seninkiyle çok paralel bi yaşantım var inanki. Ama şuan kafam rahat. Aramıza çok ciddi bir mesafe koydum ve onada sınırını söyledim. Şuan aynı binada olmamıza rağmen zorunlu hallerin dışında görüşmüyorum. Beraberken de çok mesafeliyim. Onada eşimede açık açık söyledim sınırlarımı ve bu sınırların ihlaline asla tavizim yok!!! Bence sende aşabilirdin. Akıllı mantıklı birisin sen, çözerdin bu sorunu... Bu manyak kadınla uğraşma çek git diyemem sana çünkü sevgi çok önemli benim için... Ama dedimya şu an yok gitmiyorum demek al iplerimi oynat beni demek olur... Biraz zaman en iyisi galiba...

Ya buradan demesi ne kadar kolay.
Ben ayrı şehirde yaşıyorum ve kayınvalidem bir hafta geldi kaldı misafir olarak. Bir hafta sadece.
Ve bu kadın gibi manyak da değil normal bir yurdum teyzesidir. Ona rağmen bir tabağın yerini değiştirse sinir oldum. Burası benim evim dedim. Kolay mı ya sürekli duygusal şiddete maruz kalmak.
Kadın sürekli emek emek kurdum senin yakmana yıkmana müsaade etmem her yeri kontrol edeceğim diyor. Bu ne demek? Sen gelinsin bu ev senin değil benim evim, anahtarı alsan da gireceğim ev benim!
Kim bu kadar sinir bozucu bir şeye katlanır bir ömür.
Kusura bakmayın hiç bir aşk hiç bir erkek hiç bir evlilik benim ruh sağlığımdan ve mutluğumdan değerli değil.
Kocası da çok seviyorsa destek olmazdı hala annesine. Son ağva konuşmasında e eskiden karıştırmadan girmesine ses etmiyordun giriversin dedi. Bu mu fedakarlık? Bu mu destek? Bu mu sevmek?
Karısı mutsuz görüyor buna rağmen hala annem hasta giriversin. Seven adam çare bulur, tüm evliliğin sorumluluğunu karısına yıkıp sen çek demez.

Kayınvalidem iyi kadındır severim. Sevdiğim için eşimin işine de yakın olsun diyerek aynı semte taşındım. Ama samimiyet bir yere kadar. Evde minik bir boya yapılacak onu bile soruyor . Haftada iki gün illa görüşmemiz var bana yetiyor artıyor bile. Pembesu' yu düşünemiyorum bile.

kv ile aynı şehirde bile yaşadığımı hayal edemiyorum ben
bi de kalkıp evime girecek

1 sene babam ve annem bizle yaşadı
babam kendini evin sahibi olarak kabul ediyordu
her şeyin yerini değiştirdi
evin düzenini kendine göre ayarladı

evden öyle bi sogumuştum ki
kendimi misafir gibi hissediyor kendi mutfagımda yemek bile yiyemiyordum
diken üstünde yaşadım
hatta o dönem psikiyatr desteği aldım

1 sene bana 10 sene gibi geldi
ne yalan söyleyeyim kendi babama tahammül edemedim

Hayır pembesu esine sart kosacaktı, annene söyle tedaviye baslasn yoksa bu evlilik biter ben bu durumda yasayamam diycekti. Esi de annesine rest cekecekti.
Ama ortada tedavinin üstüne gitmedi kimse. Ne pembesu ne de esi. Daha cok inatlasıldı. Çözüm odaklı olamadilar, esi kendince biseyler yapmaya çalıştı sadece.

Bu kadını tedaviye ikna etmek zor değil. Bu konu hakkında bir uzmandan yardim bile almalarina firsat vermedi üstelik konu sahibu, nasil ikna edebiliriz diye.

Yazık oldu cidden. Bu kadar inatlasması dogru olmadı.

Heh bak işte siz de diyorsunuz " eşi de annesine rest çekecekti" ama çekmiyor ki adam, durumu normalleştiriyor. Sorun bu zaten.

Sinir oluyorum ya.
Kadın mutsuz gelmiş gururuna sarılırsın mutsuz olacaksın deniyor. Bu kadın zaten kaç aydır mutsuzdu. Değişen ne var?
Yine mutsuz ol ama başında kocan olsun yeter kafası.
Bir de dövmüyor aldatmıyor kumarı da yok mükemmel diyorlar. En başından annesini bu seviyeye taşıyan da bu erkek ama. Ağvaya geldiğinde e girmesine kızmıyordun artık karıştırmıyor bırak girsin dedi ya. Bu mu çözüm bu değer vermek? Adam resmen annesini de karısını oyalıyordu. Bencilin önde gideniydi ve anneciydi.

Emin olun yapardım.
Daha en son gittiğimizde her geldiğinizde bizde bir gün kalıp üç gün arkadaş geziyorsunuz ben sizi özlüyorum dedi bir iki de ağlayacak oldu. Gayet sert bir şekilde bu tip duygusal konuşmaları sevmediğimi söyledim.
Benim annem de dul bir kadın. Ondan sanırım bu kadar da boşanırsa ölecek demiyorum. Mutsuzluğa bakarım ben.
Evli ama mutsuzsam devam etmek saçmalıktır. Benden değerli bir şey yok bu dünyada.
Adam çözüm bulmuyor ayrıca. Çift terapisine gerek yok annesinin gitmesi lazım en basiti. Annesine yönelik dediği tek kelime giriversin oldu ağvada. Çözüm bulmuyor. Girsin idare et kurcalamıyor artık diyor. Bu ikili oynamaktır. Annesini de pışpışlıyor karısını da.
Nasıl beter kocalar görüyorsunuz bilmiyorum ama buradaki koca da mükemmel değil.

Anneye sert konusabilirsin bunda bisey yok. Kaldi ki pembesu da konusmus. Ama esinize anneni istemiyorum bu eve gelemez deseydiniz bundan bir cevap alamazdiniz. Üzgünüm.

Ben zaten hayatı bitecek demiyorum konu sahibi için. Daha mutlu olabilirdi ama gururu ve inadı yüzünden bunu kaçırdı.

Zaten cift terapisi, mükemmel insanlara uygulanmaz. Iki taraf da hatali olur yahut tek taraf, onlari çözmek icin tercih edilir.

Ben tekrar söylüyorum bu kadin tedaviye baslasaydı ve ilaclarini alsaydi bu evlilik cok kolay rayına girerdi yeniden.

Heh bak işte siz de diyorsunuz " eşi de annesine rest çekecekti" ama çekmiyor ki adam, durumu normalleştiriyor. Sorun bu zaten.

Normallestirmiyor ki adam. Hasta oldugunu kabul ediyor. Ama evdne taşınmak istemiyor.

Pembesu ciddi bir sekilde tedavi olmasi gerektigi sartı kosmaliydi tasinmaktan once. Hatta cift terapisine gitseydi ordaki uzman dahi bunu önerecekti. Ve anneyi tedaviye ikna etmeye yönelik bi yol plani yapilacakti.

Anneye sert konusabilirsin bunda bisey yok. Kaldi ki pembesu da konusmus. Ama esinize anneni istemiyorum bu eve gelemez deseydiniz bundan bir cevap alamazdiniz. Üzgünüm.

Ben zaten hayatı bitecek demiyorum konu sahibi için. Daha mutlu olabilirdi ama gururu ve inadı yüzünden bunu kaçırdı.

Zaten cift terapisi, mükemmel insanlara uygulanmaz. Iki taraf da hatali olur yahut tek taraf, onlari çözmek icin tercih edilir.

Ben tekrar söylüyorum bu kadin tedaviye baslasaydı ve ilaclarini alsaydi bu evlilik cok kolay rayına girerdi yeniden.e anla

Pembesu üzülmesin diye anlatmıyorum ama anlatacağım.
Ben bu konuyu eşime okudum ağzı açık kaldı. Ben olsam kendim istemem kaçarım o evden dedi. Yani her koca anasının ağzına bakmıyor hanımefendi. Normal bir insanın evine sinsi gibi anahtarla birinin girmesi, dışardan sandalye koyup bakması idare edilecek bir şey değildir.

Ya pembesu pembesu inanın içimden bir şey koptu. Böyle olmamalıydı. Eşinize söyleyin artık annesiyle beraber mutlu mesut evinize yerleşsin misafir ağırlasın. Hevesleniyordu ya sizin kendi paranızla emeklerinizle yaptırdırdığınız evinize güzelce alsın hevesini... ben sizin boşanma durumunuza hala karşıyım ama inatla ne kv ne de eşiniz tamam bir daha girmicek demediler sadece idare et dediler sende denedin ama olmadı.. Allah yardımcın olsun şu saatten sonra..

Ben bu konuyu eşime okudum ağzı açık kaldı. Ben olsam kendim istemem kaçarım o evden dedi. Yani her koca anasının ağzına bakmıyor hanımefendi. Normal bir insanın evine sinsi gibi anahtarla birinin girmesi, dışardan sandalye koyup bakması idare edilecek bir şey değildir.

Balkondan girmiş ya düşündükçe gülüyorum of. Sandalye koyup bakma kısmını kaçırmışım ama.

pembesu pembesu acı gerçek şu ki,
eşin anasını ve evini senden çok seviyormuş. sen idare edersen en iyi eş, en iyi kadınmışsın. ne zaman ki artıkadar yeter dedin, o çok sevdiğin ve seni sevdiğini sandığın kocan evi anasına bırakmak yerine, seni kendi elleriyle otogara bırakıyor. yazıklar olsun o kocana.
bu arada seni suçlayan hemcinslerini boşver, herkes yaşadığını bilir.
kadın madem hasta onu pembesu pembesu değil kocası tedavi ettirecek. anasının kahrını evlat çeker, çekmeli de neden katlanan, idare eden gelin olmak zorunda?
yahu kız evi terkediyor o koca müsveddesi peşinden gitmek yerine, anam ve evim diyor. hani büyük aşk, hani fedakarlık?
karın mı daha kıymetli, yıkılasıca evin mi diye sorarlar adama?
benim eşim on yaşından beri çalışıp didinerek ev yapmış ailesiyle beraber. asla kiraya çıkmam diyordu, kendi işyeri vardı. bunca yıllık emeğini evliliğimiz için, huzurumuz için elinin tersiyle itti. kiraya çıktı ve cüzi maaşa talim ettik. sonuç, huzurumuz yerindeydi. şimdi kendi evimizi aldık ve çok şükür geçinip gidiyoruz.
özetle, insan malıyla mutlu olmaz, sevdiği insanla, onun verdiği huzurla mutlu olur.
o kv ve koca artık o kıymetli evlerinde def çalıp oynasınlar, evi kurtardık diye.

Normallestirmiyor ki adam. Hasta oldugunu kabul ediyor. Ama evdne taşınmak istemiyor.

Pembesu ciddi bir sekilde tedavi olmasi gerektigi sartı kosmaliydi tasinmaktan once. Hatta cift terapisine gitseydi ordaki uzman dahi bunu önerecekti. Ve anneyi tedaviye ikna etmeye yönelik bi yol plani yapilacakti.

Siz konuyu iyi okuduğunuza emin misiniz?
Çözüm önermiyor adam. Ağvaya geldiğinde eskiden girmesine değil karıştırmasına kızardın artık karıştırmıyor giriversin ne olacak dedi. Normalleştirdi yani.
Bugün yazdığı konuşmada da yine sen merhametliydin vicdanlıydın derken girsin ne var uzatma anlamı var.
Kocası eve girilmesinden rahatsız değil yani normal görüyor. Abartma diyor.

ya siz niye bu kadar mudahil oluyorsunuz ki? Bir yuva yıkılıyor farkında mısınız? Bakın sizinde kaynananız varmış sıkıntı yaşıyormuşsunuz aynı şeyleri sizin yaşamayacağınız ne malum.Sizde mi çıkıp gideceksiniz bir düşünün insanlar sevmişler birbirlerini dişlerinden tırnaklarından ayırıp ev kurmuşlar bebek istemişler.Yazık ya..

Bu durumdayken ben annemi bırakıp kacmazdım mesela.

Zaten idare edilmemeli tedavi edilmeli bu kadin.

Siz konuyu iyi okuduğunuza emin misiniz?
Çözüm önermiyor adam. Ağvaya geldiğinde eskiden girmesine değil karıştırmasına kızardın artık karıştırmıyor giriversin ne olacak dedi. Normalleştirdi yani.
Bugün yazdığı konuşmada da yine sen merhametliydin vicdanlıydın derken girsin ne var uzatma anlamı var.
Kocası eve girilmesinden rahatsız değil yani normal görüyor. Abartma diyor.

Ben konuyu okuyorum. Adam kulkanabilecegi her cümleyi kullaniyor. Eksik hamleleryapıyor o ayrı. Cidden onun da eksik davrandığı durumlar var. Ben adama tamamen hakli davrandi demiyorum bu kriz anında.

Ama boyle bosanmaya goturmeden once basvurulacak bikac yol daha varken, seviyorum denilen kisiden vazgecmeyi dogru bulmuyorum.

ya siz niye bu kadar mudahil oluyorsunuz ki? Bir yuva yıkılıyor farkında mısınız? Bakın sizinde kaynananız varmış sıkıntı yaşıyormuşsunuz aynı şeyleri sizin yaşamayacağınız ne malum.Sizde mi çıkıp gideceksiniz bir düşünün insanlar sevmişler birbirlerini dişlerinden tırnaklarından ayırıp ev kurmuşlar bebek istemişler.Yazık ya..

O yuvayı kadın tek başına kurmuyor.
Kadın zaten idare etti sabretti. Artık kadının tükendiğini gören kocası biraz çabalayacaktı. O yuvanın yükü tek başına kadında değil. Evliliğine karısına biraz da kocası olacak adam sahip çıkacaktı o zaman.
Elini bile kıpırtmadı bugüne kadar ortadan ikisini de pışpışladı geçti. Çözüm bulacaktı.
Aynı mahalleye kiraya çıksalardı mesela. Hep bir bahane.
Kocası yıkıyor bu evliliği suç kadında değil

Pardon yorum yazarken sizden izin mi alacağım ? 74 sayfadır yorum yapılıyor herkes konuya müdahil zaten. Ayrıca benim kayınvalidemle sorunum yok, bir problem yaşamıyoruz henüz. Sadece herkesin sınırını bilmesi taraftarıyım ben.

Yahu adam zaten çare arıyordu. Cift terapisi dahi önermisti. Yani ne kadar kolay diyorsunuz yakıp yıkmayı, siz olsanız yapabilir miydiniz bu kadar kolay? Esinize diyebielcek misiniz bidaha annen gelip 1 hafta kalmasn bizde diye.

Kadının tedavi olması gerekli zaten. Ileri derecede takıntılı bir kadın. Elbette ev konusunda o tarz laflar edecek, çünkü aklı cikiyor o evin en ufak noktasina bisey olacak diye.

Tedavi olmasini beklemedi hic pembesu. Cok fevri adımlar attı. En azından bu sürecte kendisi bir uzmana danisabilirdi ne yapmam gerek diye, esinin aklına gelmiyorsa kendisi önermeliydi. Niye adamdan bekliyoruz her seyi? Ben su durumda pembesu elinden her seyi yaptı da bu evlilik yine de kurtulmadı diyemiycem kusura bakmayın, daha yapılacak onlarca adım vardı. Kocasıyla birlikte oturup bu adımları konusabilirlerdi. Ama hep adamdan beklendi bişeyler, pembesu da kendi gururunun peşine düştü sadece.

Siz istediginiz kadar gaz verin konu sahibine, ben burdan gördüğüm pembesu elinden gelen her seyi yapmadı ve cidden de güzel bir evliligi bitirmeyi tercih etti.

Haklarında hayırlısı olsun, pisman olmaz demiycem çünkü pişman olacak. Umarım hafif atlatabilir bunu. Ya da toparlama sansı yakalayabilirler.
kadın bir süre tedavi olmuş ama ilaçları içmeyi bırakmış.
yani tedavi seçeneği denenmiş.

ben olsam bi ev tutarım
eşime de geliyosan gel derim
seçimini yapsın
işimi de bırakmam
madem evde satılmıyor kiraya verilebilir denmiş çıkın gidin evinden eşinde gelsin yanına
kv ile aynı şehirde bile yaşadığımı hayal edemiyorum ben
bi de kalkıp evime girecek

1 sene babam ve annem bizle yaşadı
babam kendini evin sahibi olarak kabul ediyordu
her şeyin yerini değiştirdi
evin düzenini kendine göre ayarladı

evden öyle bi sogumuştum ki
kendimi misafir gibi hissediyor kendi mutfagımda yemek bile yiyemiyordum
diken üstünde yaşadım
hatta o dönem psikiyatr desteği aldım

1 sene bana 10 sene gibi geldi
ne yalan söyleyeyim kendi babama tahammül edemedim
Aynen bende anneme tahammül edemiyordum.Senin gibi misafir hissediyordum.Kendi evim değil gibiydi herşeye ama herşeye karışıyordu.Dediği olmayıncada ya duygu sömürüsü yapıyordu ya da sinir krizi geçiriyordu.Kendimi trenden atmak bile geçmişti içimden o kadar bunaltıyordu

Ben konuyu okuyorum. Adam kulkanabilecegi her cümleyi kullaniyor. Eksik hamleleryapıyor o ayrı. Cidden onun da eksik davrandığı durumlar var. Ben adama tamamen hakli davrandi demiyorum bu kriz anında.

Ama boyle bosanmaya goturmeden once basvurulacak bikac yol daha varken, seviyorum denilen kisiden vazgecmeyi dogru bulmuyorum.

Denedi ki.
Anahtarı aldı işte kavga dövüş.
Kadın camdan giriyor.
Yani bir şekilde girecek çözümü yok ki.
Kocası bile pes etmiş e giriversin demiş.
Şu durumda kim ister ya böyle bir hayat yaşamak.
Yuvanın yükü niye sırf kadında. Biraz da erkekler fedakarlık yapsın. Anasını atsın diyen yok. Ama kıymetli evi kıraya ver,p aynı mahalleye geçseyd, mesela. Hayır geçmem bir ev parası döktüm diyor:. O kadar da mı değeri yok bu kadının.
Erkeğe bakın bu konuda o yuvayı yıkan komple o erkek çünkü basiretsiz.

Back
X