• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

Sonra da eski konulara bakıp hadsizce yazıyorsunuz diyorlar. Keşke eski konuya baksaydım bu konuyu direk geçerdim. Böyle üyelere yüzlerce yorum yap bildiğini okuyor, pardon kocasının dediğini yapıyor. Tipik, garanti sabit gelirli kadın buldum yolayım yolabildiğim kadar kafası. Hatta bu tipler kendilerinden önce ailelerini kalkındırıyor, mal sahibi yapıyor sonra kendilerini garantiye alıyor. Aileleri okutmamış, meslek sahibi yapmamış, çalışmayan, iş tecrübesi olmayan maaş nedir bilmeyen biriymiş gibi adamların istediklerini yapıyorlar. Adamın derdi bir an önce aynı evde olalım evliliğimizin tadını çıkaralım değil, altıma araba çekelim sen de parasını öde diyor.
Ayrıca evlenmeden önce babam alsın arabayı diyor. Boşanma olsa kocaman bir avucunu yala vakası olacak. İspat etmekle uğraş yıllarca. O da olursa yani.
Vallahi ben 1 kuruş göndermem birikim yapsın diye. Bu adam çok paragöz. Pek evliliğin yürüyeceğini de sanmıyorum. Boşanmak isteyecek er ya da geç konu sahibi maaşını ona vermedikçe. Hele aynı eve geçsinler şenlik o zaman başlayacak.

konu sahibi, eski konunuza baktim da bu adama niye sasirdiniz? adam zaten evlenmeden bir sene once siz cagri merkezinde uc kurusa çalışırken kendi memurken "babam bana araba alsin, ruhsat babamin olsun. sen de bana maasindan artani gönder beraber babama borcumuzu odeyelim, birikim icin" dememis miydi?
o zaman anlamissiniz paragöz olduğunu hala daha evlenmissiniz. bugun bir sene gecmis hala ayni seyleri duyuyorsunuz

ayrica esiniz daha nisanliyken "askim ya kina düğün yapmayalim o paraya yurtdisina tatile gideriz" ayaklari yapmis, sizi dugun yapmamaya ikna edip duz nikahla evlenmis.
peki vaadettigi yurtdisi gezisine ciktiniz mi balayına?
10 günlük evliyken 10 aksam kayınvalidenize gittiginizi yazdiginiz icin sanirim cevap hayir.
peki önümüz yaz. esinziin oyle bir plani var mi - hadi pasaport cikartalim, vizeye basvuralim falan? eger yoksa sirf düğün isini bedavaya kapatmak icin sizi yalan sozlerle kandirmis. ayni "ortak birikim olur" diye kandirip simdi maasiniza göz diktiği gibi
Tatile yazın gidiyoruz, ayarladık turla gidip geleceğiz. Allah'tan o yalan çıkmadı 🥲

Ayrıca evlenmeden önce babam alsın arabayı diyor. Boşanma olsa kocaman bir avucunu yala vakası olacak. İspat etmekle uğraş yıllarca. O da olursa yani.
Vallahi ben 1 kuruş göndermem birikim yapsın diye. Bu adam çok paragöz. Pek evliliğin yürüyeceğini de sanmıyorum. Boşanmak isteyecek er ya da geç konu sahibi maaşını ona vermedikçe. Hele aynı eve geçsinler şenlik o zaman başlayacak.
Bu huylar fikirler flört aşamasında belli olmuyor mu? Evlenince şöyle böyle olur diye az çok bir rota belirlenmiyor mu, nişandan sonra aileler de işin içine giriyor herkesin huyu suyu az çok ortaya çıkmıyor mu? Nedir bu beyim bilir kafası? Adamların her dediği her istediği yapılıyor. Evlenmeden önce öyle değildi böyle konuşmadık vs. hesap sormuyorlar. Evlilik de bir sözleşme, karşılıklı imza atıyorsun. Paranı vereceksin bende duracak diyen, babam araba alsın üstüne yapsın parası bizden çıkacak diyen adamın niyeti amacı fikri zikri bellidir. Ya kendini korumaya garantiye alırsın, o işler öyle olmaz haddini bil dersin ya da adam vurur sırtına alır lokmanı. Balayı koparabilmiş ona seviniyor ama adam kaşıkla verip kepçeyle istiyor. Böyle magandaları mal mülk sahibi yapıp kocam diye takıyorlar kollarına.

Eşinizin istediği çok saçma. Ben çalışmıyorum. Birikim benim hesabımda. Yıllarca eşim maaşından kalan parayı benim hesabıma attı. Şifremi bilir, canı ne zaman isterse bakar. Su an birikim yapamıyoruz ama yaptıklarımız oldu.

Konuştuk birçok şeyi ama birikim konusunda benim söylediğim şekilde bir karara varmıştık. Ama şimdi başka türlü söylüyor ve bana gerçekten mantıksız geliyor bu durum. Fikrimi söyleyince de cimri oluyorum. Ayrıca biz iş sebebiyle farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim aylık kira vs giderlerim var. Diyor ki, her giderini (faturalar, kira vs) kendine harcadığın kısmı çıkar, artanı bana gönder.
Bunu söyleyen adamdan buz gibi soğurum ben
Diyemediniz mi annem babam demedk bunu bana sen nasıl dersin
Çok çirkin bir şey ya

Eşim para biriktirme konusunda sen bana gönder ben ortak havuz yapayım ortak yerde biriksin paramız diyor. Ben de kendi hesabımda biriktirip atarım sana ihtiyaç olduğunda dedim. Bu sefer tartıştık biraz. İkimizin de ulaşacağı bir ortak hesap olsa belki ama onun hesabında olacak para. Yeni evliyim para hesabı yapmak istemiyorum ama bu yaşıma kadar bireysel yaşadım, annem babam bile bilmez ne kadar param olduğunu. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Bu biraz güvenle alakalı ama yeni evliymişsiniz bu yüzden ortak hesap en iyisi.
Bizde ilk zamanlar eşimin atıl hesabı vardı orada biriktirdik, kartı bendeydi. İstediğim zaman giriş çıkış yapabiliyordum.
Şimdide bende var atıl hesap orada birikiyor.
Ama eşiniz biraz uyanık gibi geldi bana siz ortak hesapta diretin.

Eşim para biriktirme konusunda sen bana gönder ben ortak havuz yapayım ortak yerde biriksin paramız diyor. Ben de kendi hesabımda biriktirip atarım sana ihtiyaç olduğunda dedim. Bu sefer tartıştık biraz. İkimizin de ulaşacağı bir ortak hesap olsa belki ama onun hesabında olacak para. Yeni evliyim para hesabı yapmak istemiyorum ama bu yaşıma kadar bireysel yaşadım, annem babam bile bilmez ne kadar param olduğunu. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Konuştuk birçok şeyi ama birikim konusunda benim söylediğim şekilde bir karara varmıştık. Ama şimdi başka türlü söylüyor ve bana gerçekten mantıksız geliyor bu durum. Fikrimi söyleyince de cimri oluyorum. Ayrıca biz iş sebebiyle farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim aylık kira vs giderlerim var. Diyor ki, her giderini (faturalar, kira vs) kendine harcadığın kısmı çıkar, artanı bana gönder.
Siz eşinizle evlilik hayatı yaşadınız mı; yoksa sizin tarafta yapılacak küçük kına / düğün organizasyonu sonrası mı evlilik hayatınız başlayacak ?

Evlilik hayatınız başlasa da başlamasa da farklı şehirlerde yaşarken eşinizin maaşınızdan kalan parayı istemesi çok çirkin ve asla iyi niyetli bir durum değil.

Esimle sevgililigimizden beri parasini bana gonderir. Ailesi yurtdisinda yasadigi icin o zamandan beri hep benim hesabimda toplanir calistiklarimiz ekstralar vs . Ama benim banka uygulamam ikimizde de acik . Birikimi de birlikte yapariz harcamayi da . Sen ac ben aciyim bu durumlar girmemeli bence ilişkinize zarar verir.

İnsan acil bir durum olur para sende kalsın hayatım hatta bende sana bir miktar göndereyim farklı şehirlerdeyiz diyeceğine sen bana gönder deniliyor. Ne düşüncesizce bir hareket.
Ya ortak hesap ya hiç diyebilirsiniz.

Tatile yazın gidiyoruz, ayarladık turla gidip geleceğiz. Allah'tan o yalan çıkmadı 🥲
valla bu cimrilikte, bir hafta sonra baska sehirdeki isine geri donecek olan 1 günlük karisiyla evde cilvelelesmek yerine her Allahın günü annecigine giden adamin evlendikten aylar sonra karisini yurtdisina tatile gotürecegine cok inanamadim ama neyse, insallah gidersiniz.
parasini kim ödedi turun?
sen ona mi gonderdin?
bir de mesajın geri kalanina yorumunu merak ettim. adam daha nisanliyken ona alinacak - babasinin üstüne olacak araba için sana israr etmis para yolla diye. simdi niye sasirdin ki?
ne pis kafada oldugunu bilip de almissin

ortak hesap çok mantıklı. ikiniz de görürsünüz paracıklar nereye gidiyor..

bizde durum şöyle, ev kredisi çekmeden önce eşim maaşını ve kart ekstrelerini bana gönderiyordu. ben de kendi maaşımı ve onun maaşını birleştirip hesap yapıyordum, kart ödemeleri nakit ödemeler vs. sonra da artan parayla altın alıyordum.
krediye girdikten sonra, eşim krediyi ödemeye başladı, artan parayı yine bana gönderdi ve kart ekstresini de tabii, yine aynı şekilde devam ettik.

her şey benim kontrolüm altında, içim rahat. ama bu noktaya gelmeden önce evliliğimizin ilk iki yılı bireysel takıldık, hiç bi yatırım yapamadık. üstelik eşimin ailesine benden gizli bizim aile bütçemizi sarsacak kadar beyaz eşya alışverişi falan yaptığını farkettim. sonra da duruma el koydum.

Ayrıca biz iş sebebiyle farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim aylık kira vs giderlerim var. Diyor ki, her giderini (faturalar, kira vs) kendine harcadığın kısmı çıkar, artanı bana gönder.
Ee yuh ama eşiniz kendisini çok uyanık zannediyor sanırım. Asıl onun size paraya ihtiyacın olur, kalsın sende demesi gerekirken masraflar dışındakini istiyor. Pess..
En iyisini yapıyorsunuz. Ya ortak hesap açın birikim yapın ya da herkes kendi birikimini kendi yapsın. Insan oğlu çiğ süt emmiş. Güveniyorsun, evleniyorsun sonra cesit çeşit huyları çıkıyor. Hiç gerek yok. Sizi de tebrik ederim, gayet mantıklı ve akıllıca davranıyorsunuz. O kadar birikime meraklıysa o size göndersin siz yapın birikimi.

Back
X