Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı tedirgin olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Pandemiylr beraber bizim evde e ticaret alışverişleri tavan yaptı.
Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Telefonunu kaydettim, çünkü sıklıkla o firma getiriyor.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.
Zilin calismamasiyla kargo sirketinin numarasini kaydetme geregi duymaniz arasinda bi baglanti kuramadim hadi kaydettin niye durumlarini takip ediyorsun elin adaminin! Kusura bakmayin o herif hatali ama sizde en az onun kadar hatalisiniz

Umarım numarayı kaydettiğin için boş linç yemezsin 😂 ben de sık gelen kargocuları ve sık yemek siparişi verdiğim kafeleri vs kaydediyorum. Bence burada yanlış yok.

Senin adamı kaydetmiş olman, onun yaptıklarını ucundan kıyısından meşru kılmaz. Rahat ol senlik bir şey yok, adam sınırsızmış. Kesinlikle adamı firmaya şikayet et, aileni ve nişanlını da haberdar et. Büyürse direkt polise git.
Hepimizde var kargocuların numaraları. Her hafta ürün getiriyorlar bazen zil çalışmıyor ya da evde olmuyoruz arayıp napalım kargoyu diyorlar yardımcı olmak amaçları sadece. Ama bu kargocu sıkıntılı cidden😂şikayet edeceğinizi söyleyin etmeden önce. Adam hakediyor ama belki ihtiyaç sahibi ailesi var

Yok takip etmedim
Durumlara bakıyorum öyle, gördüm birkaç defa özellikle bana atıldığı bariz belliydi.
Ondan sonra dikkatimi çekti, çünkü mesela ben gördüm 5 dk sonra sildi birkaç defa denk geldim dikkat ettim. Zaten sonra tersledim, diyorum ya benimde hatam olabilir ama hayır dediysem hayırdır. Zorlamanın, benim evimi video olarak araba storysi çekmenin anlamı nedir? Bu da mı benim suçum?
İlgilendiğimi düşünmesi saçma tarih yazıyor orada.
Siz durumlara bakmışsınız, o onu takip ettiğinizi düşünmüş demek ki kafası öyle çalışıyormuş. Koltuk yıkamacıdan, sucuya, bakkala hepsi kayıtlıdır ama durumlarına bakma gereği duymam belki bana bu yüzden garip geldi.

Size suçlusunuz demedim, suçlu olduğunuzu yazan başka bir arkadaşda olmamış gördüğüm kadarıyla. 🤷‍♀️

Firmasına şikayet edip geçin, o uğraşsın.

Her ihtimale karşı numarasını silip konuşmaları tutun derim. Kanıtınız olur. Kargo firmasına nişanlınız, babanız ile vs. gidip konuşmak da daha iyi olur. Kanıtlarınızı gösterirsiniz.

linçler başlamış😂 durumlara bakarken hâliyle sırasıyla herkesin durumu gözüküyor. Bir iki şüphelenmeden sonra da herkesin içi gıdıklanırdı bence “acaba” diye. Kaldı ki hissinizde yanılmamışsınız da. Fakat bundan sonrası için numarasını silin ki profil fotoğrafınızı görmesin. Siz de durumlarını görmeyin.
Lincin amacını anlamadım inan, saçma yani linç yemem.
Mesajları silmedim, durumlarında ekran görüntüsü var zaten, silmeyi düşünmüyorum. Durumlarını da sona aldım, numarası hala kayıtlı biraz daha devam ederse delillerle giderim kargo şubesine.

Zilin calismamasiyla kargo sirketinin numarasini kaydetme geregi duymaniz arasinda bi baglanti kuramadim hadi kaydettin niye durumlarini takip ediyorsun elin adaminin! Kusura bakmayin o herif hatali ama sizde en az onun kadar hatalisiniz
Zilim çalışmıyor, e malum dumanla haberleşme dönemini geçeli yüzyıllar oldu, o yüzden evimin önünde ateşte yakılı değil ki dumanla bana "kargon geldiii" yazıp haber versinler, bu durumda ne yapacaktım ki tam olarak?
Siz kimsiniz benimle böyle konuşma hakkını kendinizde buluyorsunuz, oldu adamın durumuna baktım diye ben hatalıyım tamam, peki hayır dediğim halde ısrarla evimin videosunu story olarak çekmesi mantıklı mı? Sizin mantığınız alıyorsa sorun yok.

Numarasını silmeseniz de hikayelerini "sona al" diyin ve bakmayın. En azından numarasını sildiğinizi düşünsün. Evet yaptığı rahatsızlık vermek ama ben çaliştiği firmaya şikayet edip işinden olmasını istemezdim. Bilmiyorum, vicdani gelmedi bu seçenek. Size mesaj atarsa tersleyin sert konuşun. Daha da akıllanmazsa takıntı yaparsa o zaman şikayet edin iş yerine.
Vicdani olarak böyle birinin işten atılmasından ben rahatsız olmadım şahsen. Zaten mesleğini kötüye kullanıyor görüldüğü üzere. İşinden olursa belki akıllanır. Kim bilir daha kaç kadını böyle rahatsız etti. Fakat işinden olursa da daha çok takıntı yapabilir, dikkat etmek gerek.

şu açıdan bakın, siz firma sahibi olsanız kanıtlarıyla birlikte bunu yapan bir çalışanla yola devam eder misiniz? Ülkemizde “kadın” konusu bu kadar hassasken üstelik.

Numarasını silin ve engeli basın. Aradığında kardeşin veya nişanlın,baban (erkek birisi) açsın. Takip etmediğinizi engellendiğini görünce iner havası. Farklı şekilde halen tacize devam ederse,şubesine değil savcılığa verin direk.
Artık insan ve insanlık namına birşey kalmadı. Her halt beklenir herkesten,acımayın devam ederse.

Siz durumlara bakmışsınız, o onu takip ettiğinizi düşünmüş demek ki kafası öyle çalışıyormuş. Koltuk yıkamacıdan, sucuya, bakkala hepsi kayıtlıdır ama durumlarına bakma gereği duymam belki bana bu yüzden garip geldi.

Size suçlusunuz demedim, suçlu olduğunuzu yazan başka bir arkadaşda olmamış gördüğüm kadarıyla. 🤷‍♀️

Firmasına şikayet edip geçin, o uğraşsın.
WhatsApp durum bölümünü aktif kullanıyorum ben, sürekli bakıyorum.
Dediğim gibi 2 3 durumdan sonra farkettim bana olduğunu, sonra dikkat etmeye başladım. beni sinirlendiren olabilir hoşlanmış olabilir böyle düşünmüş olabilir ama hayır hayırdır, aksi iddia edilemez. Ben hayır dedim diye ne bu ısrar yani. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Önce firmasına şikayet edin
Çünkü mesleğini de kullanıyor sayılır
Ordan uslanmazsa polise şikayet edin bence
Teşekkür ederim giggles.
Öyle yapacağım ama firma yaptırım uygulamazsa iyice takar diye korkuyorum.

Vicdani olarak böyle birinin işten atılmasından ben rahatsız olmadım şahsen. Zaten mesleğini kötüye kullanıyor görüldüğü üzere. İşinden olursa belki akıllanır. Kim bilir daha kaç kadını böyle rahatsız etti. Fakat işinden olursa da daha çok takıntı yapabilir, dikkat etmek gerek.

şu açıdan bakın, siz firma sahibi olsanız kanıtlarıyla birlikte bunu yapan bir çalışanla yola devam eder misiniz? Ülkemizde “kadın” konusu bu kadar hassasken üstelik.
Firmaya şikayet konusu benim aklımdan geçti, eğer aksiyon alınıp iyice takarsa ya da "hiçbirşey yapılmadı" mantığıyla hareket ederse korkarım ben. Kafam iyice karıştı, nişanlımı konuşturmayı düşündüm ama o da bu konularda sinirli birisi.

Zilim çalışmıyor, e malum dumanla haberleşme dönemini geçeli yüzyıllar oldu, o yüzden evimin önünde ateşte yakılı değil ki dumanla bana "kargon geldiii" yazıp haber versinler, bu durumda ne yapacaktım ki tam olarak?
Siz kimsiniz benimle böyle konuşma hakkını kendinizde buluyorsunuz, oldu adamın durumuna baktım diye ben hatalıyım tamam, peki hayır dediğim halde ısrarla evimin videosunu story olarak çekmesi mantıklı mı? Sizin mantığınız alıyorsa sorun yok.
Yav benim evimdede zil yok ben kaydetmiyorm ama numaralarini her kargo geldiginde ariyolar zaten kargo getirdik die allah askina kendinizi aklamaya calismayin sizde.Evet halden anlamiyor adam ama sizde bu adami engelleyip önunu kesebilirdiniz yada bukadr kibar olmiycaksinz demekki valla ben haddimi bilirim kime nerde ne yazacagimi soyliyecegimi.siz haddini bildirceginiz kisiyi yanlis sectiniz oyuzden konu acmissiniz

Lincin amacını anlamadım inan, saçma yani linç yemem.
Mesajları silmedim, durumlarında ekran görüntüsü var zaten, silmeyi düşünmüyorum. Durumlarını da sona aldım, numarası hala kayıtlı biraz daha devam ederse delillerle giderim kargo şubesine.
Çünkü linç kültürü. Muhalefet olmayı geç keşfetmişler, doyamamışlar. Ben böyle düşünüyorum. Bir de hangi platformda olursa olsun nedenlerden biri de beğeni almak, takdir edilmek çok net.

mantık çerçevesinde “bence senin de hatan şu” dersin ama linç çok başka bir şey. Şahsen her konunun altında linç görmekten usandım. Çok komik gözüküyorlar dışarıdan.

WhatsApp durum bölümünü aktif kullanıyorum ben, sürekli bakıyorum.
Dediğim gibi 2 3 durumdan sonra farkettim bana olduğunu, sonra dikkat etmeye başladım. beni sinirlendiren olabilir hoşlanmış olabilir böyle düşünmüş olabilir ama hayır hayırdır, aksi iddia edilemez. Ben hayır dedim diye ne bu ısrar yani. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Sizi çok iyi anlıyorum, normal bir şey yaptığınız ama NORMAL bir dünyada. Malum, daha bugün yeni bir kadın cinayetimiz oldu…
Erkek görünce kaçmamız lazım gibi hissediyorum artık çünkü “hayır” kelimesini idrak edebileni çok az.
Rica ederim, iyi günler 🌺

Teşekkür ederim giggles.
Öyle yapacağım ama firma yaptırım uygulamazsa iyice takar diye korkuyorum.
O zaman 2. Aşamaya geçiiip direkt polise şikayet edersin
Ama sakın adamı uyarma amaçlı filan iletişime geçme

Yav benim evimdede zil yok ben kaydetmiyorm ama numaralarini her kargo geldiginde ariyolar zaten kargo getirdik die allah askina kendinizi aklamaya calismayin sizde.Evet halden anlamiyor adam ama sizde bu adami engelleyip önunu kesebilirdiniz yada bukadr kibar olmiycaksinz demekki valla ben haddimi bilirim kime nerde ne yazacagimi soyliyecegimi.siz haddini bildirceginiz kisiyi yanlis sectiniz oyuzden konu acmissiniz
Kadının düşmanı kadın gerçekten😂

Vallahi de billahi de çok haklısın arkadaşım.
Ama işinden etmek bana biraz ağır geliyor hala. Ha adam ısrarını sürdürürse zaten bir sonraki eylem kesinlikle firma ileiletişime geçmek olmalı.

Hanımefendi ne diyorsunuz, siz ne biçim konuşuyorsunuz? Yabancı numaraları genellikle açmıyorum diyorum okuma yazmanız yok mu? Adama küfür mü etseydim daha da takardı belki bu nasıl bir mantık allah aşkına ya. Adam beni rahatsız etti diye kendimi aklayan oldum vizyona bak 😂 bak mesela size çok güzel haddinizi bildiriyorum ama ona yapamadım hani evimin adresi telefon numaram olduğundan kibarca reddetmeyi seçtim, utanmasanız kargocu haklı siz haksızsınız diyeceksiniz rezalet ya.

Aşırı tedirgin olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Pandemiylr beraber bizim evde e ticaret alışverişleri tavan yaptı.
Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Telefonunu kaydettim, çünkü sıklıkla o firma getiriyor.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.
Yaptığı kvkk kapsamında suç. Devam ederse şikayet edeceğinizi söyleyin

Bende böyle bir manyağın işten atılmasını isterim.

Allah korusun bir sonraki adımının kapıdan içeri girmek olmayacağını kim bilebilir??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back