Ne yapmalıyım?

storyteller1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
54
8
31
Herkese merhaba
Nerden başlasam bilemiyorum. 1.5 yıllık evliyim. Sadece nikah yaptık. Karşı taraftan pek bir beklentim de olmadı. Tüm samimiyetimle söylüyorum gram altın istendigini, ne biliyim 4 bilezik vs şart koşulduğunu da bilmiyordum. bir altın kolye ve kupeye okey dedim. Bana ilgiliydi o kucuk ilcede bosluga dusmustum arabasıyla beni gezdirmesi, beraber yemek yememiz vs beni tamamlanmıs hissettiriyordu. Hayatıma giren ilk kisiydi..Tek çocuğum aile bağlarım zayıf anne babam ben küçükken ayrıldı ve babam benle gorusmuyor arayıp sormuyor. Anneannemlerde kalıyorduk kucukken ve o da cok baskıcıydı anneme ve bana siddet uygulardı ara sıra evden atardı sacların dokuluyor vs diye. O zaman buyuk dayımlara giderdik. Su an Halamlar dayımlar vs de ilgili degil kendi islerindeler..

Nikahtan sonra dugun icin yer tutuldu ama esim olacak kisi daha ilk gunlerden evi terk etmeye en ufak bir tartısmada esyalarını alıp ailesinin evine gitmeye basladı. Ben de cabuk sinirlenen ancak ofkesi hemen yatısan bir insanım.. En son sen dugun falan haketmiyorsun diyerek dugunu de iptal etti. Ben ogretmenim o da oyle..Koy okuluna gidip geliyordum ve inanın daha once hıc alıskın olmadıgım ıcın ilk gunler yemek pisirmek ev isleriyle ilgilenmek konusunda eksik kaldım bunun bilincindeyim. Cunku hep derslere agırlık vermemi istemisti annem ve bu konularda kendimi ancak üniversiteden sonra gelistirme sansı buldum. (unv de de yurtta kaldım) Ama o hicbir sey yapmıyordu su ictigi bardagı dahi mutfaga goturmuyordu. Lavaboyu pis bırakıyordu. Gece bazen usur gibi oldugumda ya da sırf sevgisini hissedebilmek adına bana sarılır mısn dediğimde of yat uyu iste tarzı soylemlerde bulunuyordu. Oysa ben en cok sevgi ve sefkate ihtiyac duyuyorum hayatımdaki kisiden..Beklentim bu.
İki kez evi tam anlamıyla terk etti esyalarını aldı TV de dahıl ve bekar arkadaslarının evine cıktı. Bense kucuk bi ilcede oldugumuz icin hep elalem ne der endisesiyle biraz da yalnız kalmaktan cok korktugum icin her dondugunde barısmak istediginde kabul ediyordum.
Simdi onun da istegiyle ona guvenerek soz alarak baska bir sehire tayin istedim ev tuttuk. Yeni esyalar almaya basladık yatak odası ve yemek odası aldık bunların yarısını verdi. Koltuk takımına da sozlesme imzaladık vermem ben zaten eylul de evi terk edecegim sen is yapmıyosun vs diyor. Aldıgımız yatak odasını ben alacagım yeni evime yemek odası sana kalsın diyor. Kyk borcu var gerci 4000 kadar ve onu odeyecegim eylule kadar vs diyor bazen.. Ona gore ben surekli ev isi yapmalıymısım. Cok oturuyormusum.. Cok tuhaf davranıyor. Ailesi deseniz dusman gibiler hic arabulucu tarafları yok evlenmeden once nikah yapın nikah yapın diyen annesi bosanın diyor surekli.
Bir de su var.. Dısarda arkadas ortamındaysak iyi , bana sevgi dolu davranıyor. Ama eve gelince yatıyor eline telefonu alıyor surekli komik seyler izleyip guluyor vs..

Yalnız kalma dusuncesi beni cok korkutuyor.. Yakın arkadaslarım hep baska sehirdeler.. Hep içimde bir tamamlanmamışlık duygusu var. Ama hayatımda birisi varsa ve bana destek oluyorsa hayatıma adapte olabiliyormus gibi hissediyorum. Aile baglarım cok zayıf. Dul kalma cesaretini kendimde bulamıyorum.. Evde surekli tartısma halindeyiz ama bosanırsam yeni ev sahibim bile bana dul gozuyle bakar vs gibi degiisk dusunceler icindeyim.. Burası da kucuk bir sehir. Hayata nasıl yeniden baslayabilirim neden boyle gucsuzum bilmiyorum. 5000 tl verirsen direkt imza atarım hic ugrastırmadan yoluna bakarsın vs gibi seyler soyluyor. Bana gore her seyi benim almam icin boyle yapıyor ama her gun aglıyorum son bir haftadır.. Bazen de iyi oluyor alırız ederiz, tamam canım vs her seye okey gibi. Anlattıklarımın hepsi dogrudur.. Lutfen bana akıl verin lutfen.

Allah aşkına öğretmen bayansin okumus etmişsin elinde mesleğin var ve lütfen bu okumuş ama cahil kalmis adam sifatina yakismayan ergenden boşan. . Sen sanırım ilgi alaka görünce ee aile sevgisi sıcaklığı gormeyince tutulup herseye evet diyip yeterki Yuvam olsun diye evlenmişsin ama adam yanlış insan çıkmış. .

Ben de çalışmıyorsun eline para geçmiyor falan sandım. Bu psikopatlığı çekmen gerekmiyor zira bu yazıklarını tek başına da yapabilirsin hem de yüksek düzeyde bir kafa rahatlığıyla.
Yalnız kalma diye bir korkun olmamalı aslında. Çocukkenki yaşadığın zamanla aynı zamanda yaşamıyorsun artık.
Niye besliyorsun ki bunu al kedi besle

Allah aşkına öğretmen bayansin okumus etmişsin elinde mesleğin var ve lütfen bu okumuş ama cahil kalmis adam sifatina yakismayan ergenden boşan. . Sen sanırım ilgi alaka görünce ee aile sevgisi sıcaklığı gormeyince tutulup herseye evet diyip yeterki Yuvam olsun diye evlenmişsin ama adam yanlış insan çıkmış. .
Kesinlikle sadece bir yuvam olsun istedim.. O yalnızlıktan sıyrılabilmek istedim..

Öğretmensiniz,eğitimcisiniz ve öğretensiniz,siz de boyle kendinize deger vermez iseniz,sizin tabirinizle "dul kalmak"tan korkarsaniz,size kimse yardımcı olamaz.
Özgüven eksikliğiniz de var belli ki. Durumunuza üzüldüm

Sanırım annemden dolayı onun yasadıklarını yasamıs olmaktan korkuyorum inanın bilemiyorum..

Ben de çalışmıyorsun eline para geçmiyor falan sandım. Bu psikopatlığı çekmen gerekmiyor zira bu yazıklarını tek başına da yapabilirsin hem de yüksek düzeyde bir kafa rahatlığıyla.
Yalnız kalma diye bir korkun olmamalı aslında. Çocukkenki yaşadığın zamanla aynı zamanda yaşamıyorsun artık.
Niye besliyorsun ki bunu al kedi besle
Yakın arkadaslarım evli.. kimisi yeni balayında hatta. Ayrık otu gibi kalmaktan korkuyorum.. Hep yalnız kalmaktan.
Adam tayin için mi nikah kıydı sizinle ?

1 yıl kadar gorustuk evlenmeden.. Bunu planladı mı bilmiyorum baslarda ilgilydi cunku..

Kimsem olmadıgını dusunuyorum bazen ve bunun verdigi karamsarlık beni adeta paralize ediyor dusunsel olarak.. Faaliyete gecemiyorum. O kadar evlendi de noldu sanki bosandı vs diyecekler gibi geliyor. İnanın cok zor..

Nezman babasi annesi ayri olan birey görsem , guven eksikligi oluyor.
Bunu tek basiniza asabileceginizi düsünmüyorum.
Esiniz evden gitmeden destek almalisiniz. Eger destekle devam ederseniz gittiginde hem kabullenir, hemde alismis olursunuz.

Yalnız kalmaktan korkuyorsunuz ama zaten şimdi de yalnizsiniz, yanınızda bir eş var ama sözde var. Daha çok sizi yıpratıp, üzmek için var. Maaşınız var, kendi mesleğiniz var bosanin gitsin şu adamdan.Yalnjz kalmak korktuğunuz kadar kötü bir şey değil, hele ki böyle saçma sapan bir insanla aynı evde yaşamaktan çok çok iyi. Bu adamı cekeceginize bir hayvana yuva olun, en azından size sevgi gösterir , verdiginiz degerin karsiligini hissedersiniz. Hem de bir cana sahip çıkmış olursunuz.

Kimsem olmadıgını dusunuyorum bazen ve bunun verdigi karamsarlık beni adeta paralize ediyor dusunsel olarak.. Faaliyete gecemiyorum. O kadar evlendi de noldu sanki bosandı vs diyecekler gibi geliyor. İnanın cok zor..
Derler ise desinler. İnsanlar her zaman demeye birşey bulur.

Adam sizle boşanmayı kafaya koymuş zaten. Sizin boşanmak için daha çok nedeniniz varken üstelik. Kısacası daha fazla kendinize eziyet etmeyin, yeni bir hayat kurun kendinize.

Bosansak bile Benim sayemde es durumu isteyerek bu sehire gelecek olması,( cunku bosanma yetısmez sımdıden es durum tayını ıcın basvurdu) o kullanılmışlık hissi.. Cabuk insanlarla kaynasabilen bir yapım da yok hep mesafeliyim baslarda.. Yeni bir sehir, yeni bir okul, yeni insanlar.. Tum bunların ustesinden gelebilecek miyim..O kimle ne yapıyor dusunecek miyim cunku ben hoslanarak evlenmistim.. Su an tabii ki sogudum baya ama zaman kullendirecek mi bu yasanmıslıkların acısını inanın kestiremiyorum..

Annen nerede şu an?
İnanır mısınız annem de burada evi yerlestirmeye destek olmak icin gelmisti.. Tum tartısmaları goruyor ama yalnız yapamaz mısın acaba benim korkum da o vs diyor. Olmadık laflar ona da soyledi hatta.. Zaten onun da psikolojik sorunları var bipolar bozukluk hastası..Hayata cok geriden baslamıs hissediyorum.

X