• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım yardım edin

annem

ben dibini içmeyeceğini nereden bilebilirim, şunu da içer misin dedim, o da içmeyeceğim dedi buraya kadar benlik sıkıntı yok ki, ben devam editor sandığım için iç dedim, yani zorlamadım içer misin anlamındaydı. sonra gerizekalı başka yere koy diyince sinirlendim
Tamam yine annen yapsın o zaman, genel olarak kardeşine sözünü geçirmek istiyor gibisin, ama o da yeni nesil bir genç ve bunu yapmayack, sana son tavsiyem mesafe koy, saygısızlığı kabul etme, ama sende onu ayrı bir birey olarak kabul et, gelecekte en yakın dostun o olacak belki de

Tamam yine annen yapsın o zaman, genel olarak kardeşine sözünü geçirmek istiyor gibisin, ama o da yeni nesil bir genç ve bunu yapmayack, sana son tavsiyem mesafe koy, saygısızlığı kabul etme, ama sende onu ayrı bir birey olarak kabul et, gelecekte en yakın dostun o olacak belki de
söz geçirmek mi? Bana hakaret etmesin yeter. Ona iş bile vermiyorum, odasını da toplamasını söylüyorum sadece. Bir kere sadece masasındaki kitaplar yere düşüyordu onları düzenledim. Bunda ke var ki

Hala bardak diyorsunuz. Ben bardak al demenize takılmadım ki. Ben üslubunun bu derece olmasına sinirlendiğimi söylüyorum.
Kardeşim elindeki kumaş bu ellemiceksin sana bir gün işi düştünde muhatap olmayacaksın soru sorsa bile duvar ol düzelene kadar ben anlamadım zaten konu açıldığından beri her tepkide olay değişiyor ilkinde şakaydı sonra yaranma ilkinde onun odasıydı senin odan çıktı en başta yerden çok toplarken şimdi sadece masa sildin yani salla uğraşma elleme

Farklı anlamışsınız bari tam anlayıp öyle yargılasaydınız. Oda benim odam. Benim kendi bursumla aldığım takımlarla doku bir oda. Sırf sınava hazırlanıyor diye ona verdim. Ama odada yerde çöpler vardı, onları topladım evi süpürürken. Midesi bulanan şey suydu, suyu bardağa koy diyeceğine koysana gerizekalı dediği için sinirlendim. Her şeye böyle ters cevap vermesi normal değil. Anlamamışsınız
Konuda onun odası demişsin nerden bileyim. Sonuçta midesi bulanmış ne olacak ki dibini içmese ? Yani sizin söylediğiniz şeylerde siz onu kışkırtıyor gibi duruyorsunuz üzgünüm sonradan eklediklerinizi okumadım. Anlaşmazlığınız hep varsa neden muhattap oluyorsun? Belki sorun çok eskiye dayalı bir kıskançlıktır bir ayrımcılıktır. Zaten normal olsa buraya yazmazsın çözüm arıyorsan psikolojik destek alacaksınız odaya kapatıp dövme sakın :)

ay hala nasıl bardak tek mi muhabbetşne çevriliyor onu anlayamıyorum, ben bardaktan dolayı değil kardeşimin her şeyde gerizekalı gibi şetler söylemesine sinirlendim, düzgün söylese zaten bardağı farklı vir yere kotmuştum.
İşte bizde diyoruz ki kardeşiniz ergen, siz o yaştayken kardeşim gibi değildim diyebilirsiniz lakin bazı ergenler böyle ve yapacak bir şey yok, o zaman sizin ergenlik yapmamanız gerekiyor, size hakaret edince su fırlatmanız sorununuzu çözmüyor daha fazla laf söylemesine neden olur, bardak bir tane mi? değil gidip başka bardakla su içeceksiniz, ki kardeş bile olsanız ortak bardak kullanmayın zaten.
Ergenler odalarına girilmesinden hiç hoşlanmazlar bırakın dağınık kalsın karışmayın.

Senede birkaç ay evdeyseniz ve davranışlarıyla kurduğu cümlelerden rahatsızsanız mümkün olduğunca az diyalog kurun yapabilecekleriniz bu kadar çünkü.

Saygısızlık mı yapıyor ? Her yaptığına bir kulp bulmuş onunla uğraşıyor ablası diye ses çıkarmayacak mı yani ? Ben de ablayım üstelik aramız 2 yaş ama ben gidip kardeşime rahatsızlık vermiyorum :)
Alttan almalısınız demişsiniz; alttan alma davranışı biri size karşı yanlış bir tavır sergilediğinde geliştirilir benim bildiğim. Tam olarak neye alttan al dediniz kardeş kişinin bir yanlışı olmadığını düşünüyorsanız anlamadım o kısmı.
Rahatsızlık verme konusunda da konu sahibine tavsiyem zaten kardeşi ile muhatap olmaması, o konuda sizinle hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

Yok artık. Ne rahatsızlığı vermişim? normal iletişim kuruyorum sadece. Kendine kahvaltı hazırlamış aaa kore kahvaltısına benzemiş demişim, elbise giymiş ne güzel olmuş demişim, vallahi de billahi de böyle dedim, dalga da geçmedim,
Bozuk bir ilişkide çok güzelsin de desen batar. Kore kahvaltısına benzemiş derken sohbet etmeye çalışmış olsan suyu yüzüne atıyorsun dövüyorsun sonra da hani tutarsız oluyor o daha küçük çocuksu bakıyor

Konuda onun odası demişsin nerden bileyim. Sonuçta midesi bulanmış ne olacak ki dibini içmese ? Yani sizin söylediğiniz şeylerde siz onu kışkırtıyor gibi duruyorsunuz üzgünüm sonradan eklediklerinizi okumadım. Anlaşmazlığınız hep varsa neden muhattap oluyorsun? Belki sorun çok eskiye dayalı bir kıskançlıktır bir ayrımcılıktır. Zaten normal olsa buraya yazmazsın çözüm arıyorsan psikolojik destek alacaksınız odaya kapatıp dövme sakın :)
Hayır dövmüyorum gücüm de yetmez ki. Psikolojik de değil tamamen şımarık olduğunu düşünüyprum kimse bu saygsızılıpına en ufak bir şey demiyor. Herkese ters davranıyor. Arkadaşlarıyla olan dırımlardında da hep böyle, onlara da kötü şeyler söylüyor.

Bozuk bir ilişkide çok güzelsin de desen batar. Kore kahvaltısına benzemiş derken sohbet etmeye çalışmış olsan suyu yüzüne atıyorsun dövüyorsun sonra da hani tutarsız oluyor o daha küçük çocuksu bakıyor
Dövmek derken iteklemekten bahsettim. Kardeşimle küçüklüğümüzde en son saç baş çekerdik uzun zamandır bçyle şetler hayatımızda yok. Kardeşimin böyle davranmasının bir alt metni yok, bir şey yaşanmadı

Hayır dövmüyorum gücüm de yetmez ki. Psikolojik de değil tamamen şımarık olduğunu düşünüyprum kimse bu saygsızılıpına en ufak bir şey demiyor. Herkese ters davranıyor. Arkadaşlarıyla olan dırımlardında da hep böyle, onlara da kötü şeyler söylüyor.
Daha büyük bir öfkesi var demek ki. Herkese karşı öfkesinin olması korkutucu kendisi için kötü kararlar alabilir başını belaya sokabilir. Şımarık deyip geçemeyiz sizin dediğiniz şeye.

Yemin ediyorum ki ısrar da etmedim, iç dedim içmeseydi de sıkıntı yoktu başka bardağa koy dese yine sıkıntı yoktu. Neden suçlanıyorum anlamıyorum :( ben gerizekalı dediği için sinirlendim
Suçlanmıyorsun sen kendini olgun kardeşini sorunlu ergen sanıyorsun ya tablo o değil ikinizde de var sorun altı üstü bir iki ay evde kalacaksınız birbirinize de ailenize de zehir etmeyin gerek yok insanlar sana diyor ki mesafeli ol uğraşma elleme ay birbirinizin bardağından içmeseniz çöplerini toplamasanız dünya yıkılmaz yat yuvarlan uyu her şeyi düşünme

İşte bizde diyoruz ki kardeşiniz ergen, siz o yaştayken kardeşim gibi değildim diyebilirsiniz lakin bazı ergenler böyle ve yapacak bir şey yok, o zaman sizin ergenlik yapmamanız gerekiyor, size hakaret edince su fırlatmanız sorununuzu çözmüyor daha fazla laf söylemesine neden olur, bardak bir tane mi? değil gidip başka bardakla su içeceksiniz, ki kardeş bile olsanız ortak bardak kullanmayın zaten.
Ergenler odalarına girilmesinden hiç hoşlanmazlar bırakın dağınık kalsın karışmayın.

Senede birkaç ay evdeyseniz ve davranışlarıyla kurduğu cümlelerden rahatsızsanız mümkün olduğunca az diyalog kurun yapabilecekleriniz bu kadar çünkü.
Ebet doğru diyorsunuz. Ben sadece daha iyi iletişim kurmak için çabalıyordum. Herkes kardeşiyle çok iyi anlaşır da bizde problem var gibi geliyor, gerçekten üzgünüm

Dövmek derken iteklemekten bahsettim. Kardeşimle küçüklüğümüzde en son saç baş çekerdik uzun zamandır bçyle şetler hayatımızda yok. Kardeşimin böyle davranmasının bir alt metni yok, bir şey yaşanmadı
Her davranışın bir sebebi vardır. Şımarık olsa yani şımartılmış ise neden bu kadar öfkeli olsun. Baş edemediği şeyler vardır kendisini beğenmiyor olabilir ilgi görmüyor olabilir. Yani küçükken kıyaslanmadınız mı hiç mesela ?

Daha büyük bir öfkesi var demek ki. Herkese karşı öfkesinin olması korkutucu kendisi için kötü kararlar alabilir başını belaya sokabilir. Şımarık deyip geçemeyiz sizin dediğiniz şeye.
Onu ben bilemem. Mesela ben şu an gidip özür dilesem benimle dalga geçip mal diyecek, hiçvir değeri olmayacak özür dilememin. Normal biri olsa bunu yapardım ama alacağım cevaptan eminim

n su içmek için mecburen onun artığını içmesi gerekiyordu tek bir bardak vardı çünkü,
Dibinde kaldıysa ilave yaparsınız ya da saksınız varsa ona dökersiniz bu davranışınızın çok enterasan. Ben de yudumluk kalan bir suyu içemiyorum ve başkası da sizin verdiğiniz tepkiyi verse daha kaba olurdum. Tabağına kadar karışıyormuşsun kızın. Bu yazdıklarından zaten kızla dalga geçer gibi ve kışkırtarak konuştuğun belli o yüzden kızı sal ne yapıyorsa yapsın. Odasını temizleme illa ki o dağınıklıktan sıkılıp kendisi adım atacaktır. Ergen yaşlarda böyle tepkiler çok normal ablası olarak alttan almaya çalışın.

Her davranışın bir sebebi vardır. Şımarık olsa yani şımartılmış ise neden bu kadar öfkeli olsun. Baş edemediği şeyler vardır kendisini beğenmiyor olabilir ilgi görmüyor olabilir. Yani küçükken kıyaslanmadınız mı hiç mesela ?
hep ben suçlu olurdum küçükken de. Abla bendim çünkü. İllaki oluyordur ama ben de küçükken travmalar yaşadım bunun sorumlusu ben miyim

Onu ben bilemem. Mesela ben şu an gidip özür dilesem benimle dalga geçip mal diyecek, hiçvir değeri olmayacak özür dilememin. Normal biri olsa bunu yapardım ama alacağım cevaptan eminim
Sorunu seninle olsa herkese öfkeli olmaz zaten. Özür dileme madem ciddiye almıyor sal onu konuşma yorum yapma. Güzel bir kardeş ilişkisi istiyorsan onun büyümesini bekle büyüyünce düzelecek:)

Sen neden özür dileyesin çirkin sözler söyleyen o, ona yaranmaya çalışma, kendi haline bırak sadece, sen o eve uzaktan geldin, abla özledim gibi bir muamele yok ki hala şununla didişiyorsun

Dibinde kaldıysa ilave yaparsınız ya da saksınız varsa ona dökersiniz bu davranışınızın çok enterasan. Ben de yudumluk kalan bir suyu içemiyorum ve başkası da sizin verdiğiniz tepkiyi verse daha kaba olurdum. Tabağına kadar karışıyormuşsun kızın. Bu yazdıklarından zaten kızla dalga geçer gibi ve kışkırtarak konuştuğun belli o yüzden kızı sal ne yapıyorsa yapsın. Odasını temizleme illa ki o dağınıklıktan sıkılıp kendisi adım atacaktır.
inanamıyorum çok farklı anlaşılıyor olay, ben o içmek sitemeyince sizin dediğiniz gibi başka nir yere boşaltmak için adım atacaktım zaten, zorla içirmedim ki, o bana başka yere koy gerizejalı dedi, gerizekalı demesine sinirlendim diyorum. Tabağına karışmak derken? Yazdıklarımı okumadınız mı sadece kahvaltın kore kahvaltısına benzemiş demişim. Dalga yok aksine farklı bulduğum için.

Merhabalar, ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. 16 yaşında da bir kız kardeşim var. Gelgelelim kız kardeşimle küçüklükten beri anlaşamıyorum. Küçükken bile çok aksi insan içine çıkmayan bi tipti. Bense tam tersiyim. Üniye gittiğimden beri haliyle problem yaşamıyoruz ama bugünlerde yine sorun oluyor. Mesela onun odasını topluyorum bana gerizekalı mısın defol git toplama diyor durduk yere. Sabah kendine enteresan bir tabak hazırlıyordu koredekiler gibi bowla benzemiş diye şaka yapıyorum ona da cevap olarak hıı çok komik dedi. Ne desem böyle malca cevaplar veritor. 1 arkadaşı dışında arkadaşı yok. En son bugün dayanamadım. Masada çay içiyorduk ki ben zaten senede birkaç ay onlarla beraberim, suyun dibi kalmıştı onu da iç dedim ona, o da midem bulanır içemem koysana şuraya gerizekalı dedi, ben de o dibinde kalan suyu surstına fırşattım. O ise bana cevap olarak çayı fırlattı bağırış çağırış. Dayanamayıp vurduö hatta artık sabrım kalmadı. Annem her zaman beni haksız buluyor. Hep ben haksızım. Kız asla normal değil. Her şeye bir cevabı var. Ve geçrekten kardeşim olmasa gram sevmeyeceğim bir tip. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Neden kardeşinin odasını sen topluyorsun? 20 yaşında erkek kardeşim var o da odasının toplanmasını, temizlenmesini sevmez. Bu yüzden kendi odasını kendi temizlesin diye bırakıyoruz. Kardeşinle ikiniz ergenlik çağındasınız ama o 4 yaş küçük. Kardeşinin yüzüne su fırlatıyorsun, onu kışkırtıyorsun. Sorun sende gibi geldi bana. Kardeşini rahat bırak, muhattap olma.

Back