• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım yardım edin

Ben sizi gayet iyi anladım. Yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Sizin müdahale alanınızın dışında. Kontrol etmemeniz gereken şeyleri kontrol etmeye çalışıyorsunuz. İster küf kokusu gelsin ister 💩 kokusu. Bununla uğraşmak sizin göreviniz değil. O da onun odası. Evin sahibi olarak aileniz karışmak isterse onlara kalmış bir şey.
Kendinize ablalık görevlerine dahil olmayan bir misyon edinmişsiniz. Ablasınız, anne değil. Gereksiz bir otorite kurma ihtiyacı hissediyorsunuz bence.
Annem babam çalışıyor, evin yemeğini ve temizliğini ben yapıyorum. nihayetinde odadaki eşyalar da benim olunca elbette arada nir temizlik yapıyorum, eşyalarına da karışmıyorum, masasının üzerini sildim sadece

Ayrıca anlattığım şeyi hala net anlatamamışım. Bardak şeyi öyle bir şey değil. Masada tek su bardağı vardı ve kardeşim onunla su içti ardından ben de içmek istedim ve dibinde kalan suyu da içer misin dedim o da başka yere koysana gerizekalı dedi. Anlatabildim mi? Tamamen üslup.
Güzel kardeşim şurda on kişi net anlamıyor sen ısrarla anlatamıyorsan belki de sen anlamıyorsundur öyle düşün kimse burda kardeşinin üslubuna alkış tutmuyor evet yanlış ama sen de doğru değilsin bardağa kıran girmedi kalk kendine bardak al ne içersen iç bunu anlatıyoruz sana

İnanın şimdiye kadar defalarca sustum. Annem sadece benim adımı söylüyor. En basitinden geçen üzerindeki ne kadar yakışmış dedim, sanane gerizekalı fikrini sordum mu dedi. Ve hiçbir şey yaşamadığım halde. Bende de bir yere kadar sabır var
Sabrınızı tüketiyorsa iletişimi kesmeniz gerekiyor, şiddete başvurmanız değil.
Kardeşiniz diye bu kişi ile iyi anlaşmak zorunda değilsiniz. Dışarda bir arkadaşınız size gerizekalı dese ne yaparsanız onu yapmalısınız.

Güzel kardeşim şurda on kişi net anlamıyor sen ısrarla anlatamıyorsan belki de sen anlamıyorsundur öyle düşün kimse burda kardeşinin üslubuna alkış tutmuyor evet yanlış ama sen de doğru değilsin bardağa kıran girmedi kalk kendine bardak al ne içersen iç bunu anlatıyoruz sana
Hala bardak diyorsunuz. Ben bardak al demenize takılmadım ki. Ben üslubunun bu derece olmasına sinirlendiğimi söylüyorum.

Sabrınızı tüketiyorsa iletişimi kesmeniz gerekiyor, şiddete başvurmanız değil.
Kardeşiniz diye bu kişi ile iyi anlaşmak zorunda değilsiniz. Dışarda bir arkadaşınız size gerizekalı dese ne yaparsanız onu yapmalısınız.
Bu artık psikolojik şiddet boyutuna geldi, bana sürekli mal gerizekalı diyip duruyor. Ginlük hayatında da. Asla bir saygısı yok. Ve bu ona normal geliyor

Ben bir şey demiyorum zaten, oda onun artık, umrumda da değil. Bütün bunlara rağmen kötü olan keden ben oluyorum kimse neden benim penceremden bakmıyor
Artık ona ait olan odayı temizlememeliydiniz, bir tane bardak varmış evinizde tek bardak yoktur bir tane temiz bardak vardı onu da paylaşamamışsınız gibi anladım, ki b.deterjanıyla yıkayıp içerisine su koyup içebilirdiniz, kardeşiniz ergen ama siz de henüz ergensiniz.

Son düzenleme:
Bu artık psikolojik şiddet boyutuna geldi, bana sürekli mal gerizekalı diyip duruyor. Ginlük hayatında da. Asla bir saygısı yok. Ve bu ona normal geliyor
O zaman konuşmayacaksın onunla, ya saygılı olursun ya da bidaha benle konuşma diyeceksin sen de onunla iletişimi keseceksin başka bir yol yok

Artık ona ait olan odayı temizlememeliydiniz, bir tane bardak varmış evinizde tek bardak yoktur bir tane temiz bardak vardı onu da paylaşamamışsınız gibi anladım, ki b.deterjanıyla yıkayıp içerisine du koyup içebilirdiniz, kardeşiniz ergen ama siz de henüz ergensiniz.
ay hala nasıl bardak tek mi muhabbetşne çevriliyor onu anlayamıyorum, ben bardaktan dolayı değil kardeşimin her şeyde gerizekalı gibi şetler söylemesine sinirlendim, düzgün söylese zaten bardağı farklı vir yere kotmuştum.

Şu yorumunuza asla katılmıyorum. Ablalık saygısızlığı alttan almak değildir. Bana gerizekalı diyen insanla muhatap olmazdım ben bir daha.
Konu sahibinin durumu yönetiş şekli yanlış o başka. İkisi de ergen.
Saygısızlık mı yapıyor ? Her yaptığına bir kulp bulmuş onunla uğraşıyor ablası diye ses çıkarmayacak mı yani ? Ben de ablayım üstelik aramız 2 yaş ama ben gidip kardeşime rahatsızlık vermiyorum :)

Sen yokken kim yapıyor, sadece kendine yap
annem
Kalkıp bardak yıkamak yerine dibini iç demişsin, ona mesafe koymuş olsan hiç konuşmadan yeni bir bardak alır yıkardın çünkü
ben dibini içmeyeceğini nereden bilebilirim, şunu da içer misin dedim, o da içmeyeceğim dedi buraya kadar benlik sıkıntı yok ki, ben devam editor sandığım için iç dedim, yani zorlamadım içer misin anlamındaydı. sonra gerizekalı başka yere koy diyince sinirlendim

Hanımefendi her şeye bulaşacaksın derken? Ne demişim lütfen siz kardeşlerinizle normal konuşmaz mısınız? Ben iletişim kurmak istiyorum ki buraya da problemimi yazıuorum. Neden bu kadar saldırgan davranıyorsunuz
Çünkü yaptıklarınızda mantık yok kardeşiniz zaten ezelden beri saygısız biri böyle birine ısrarla şaka yapmak evde bardak kalmamış gibi ısrarla dibini bitir bilmem ne demek gereksiz ötesi bir şey sonucu belli sizin yapacağınız mesafe koyacaksınız adam olur efendi olursa muhatap olursunuz yok olmadı naparsa yapsın

Annem babam çalışıyor, evin yemeğini ve temizliğini ben yapıyorum. nihayetinde odadaki eşyalar da benim olunca elbette arada nir temizlik yapıyorum, eşyalarına da karışmıyorum, masasının üzerini sildim sadece
Onun odasını temizlemek zorunda değilsiniz. Sadece bir ay kalıyormuşsunuz zaten, siz yokken evin düzeni dönmüyor mu? Biri yapıyor herhalde bu temizlikleri.
Siz o odayı temizlemeseniz işler çığrından çıkmaz yılın diğer 11 ayında çıkmadığı gibi.
Olaylara bakış açınızı değiştirin, kardeşinizin hayatı sizin sorumluluk alanınızda değil.
16 yaşında bir birey kendi alanı temiz tutmalı, tutmazsa da sonuçlarına katlanmalı.
Kardeşinizle iyi anlaşmak zorunda değilsiniz.

Son düzenleme:
Saygısızlık mı yapıyor ? Her yaptığına bir kulp bulmuş onunla uğraşıyor ablası diye ses çıkarmayacak mı yani ? Ben de ablayım üstelik aramız 2 yaş ama ben gidip kardeşime rahatsızlık vermiyorum :)
Yok artık. Ne rahatsızlığı vermişim? normal iletişim kuruyorum sadece. Kendine kahvaltı hazırlamış aaa kore kahvaltısına benzemiş demişim, elbise giymiş ne güzel olmuş demişim, vallahi de billahi de böyle dedim, dalga da geçmedim,

Çünkü yaptıklarınızda mantık yok kardeşiniz zaten ezelden beri saygısız biri böyle birine ısrarla şaka yapmak evde bardak kalmamış gibi ısrarla dibini bitir bilmem ne demek gereksiz ötesi bir şey sonucu belli sizin yapacağınız mesafe koyacaksınız adam olur efendi olursa muhatap olursunuz yok olmadı naparsa yapsın
Yemin ediyorum ki ısrar da etmedim, iç dedim içmeseydi de sıkıntı yoktu başka bardağa koy dese yine sıkıntı yoktu. Neden suçlanıyorum anlamıyorum :( ben gerizekalı dediği için sinirlendim

Back