- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.633
Ben Medisinal Kimya doktorası yapıyorum tatlım, iş alanı çok fazla, kozmetikten boyaya, ilaç üretiminden kimyasal üretimine kadar her türlü firmada iş imkanları oldukça fazla ve maaşlar yüksek kimya sektöründe. Şu bir gerçek ki, artık tek bir üniversite yeterli olmuyor iş verenler için ve sen hangi seçenekleri seçersen seç zaten yüksek lisans yapmak durumunda kalacaksın, bu yüzden bunu da göz önünde bulundur.kimya müh. zaten 1 sene okudum ve endüstri ile ortak dersi mimarlıktan daha fazla... mimarlığa geçersem o seneyi yakıcam ve baştan başlıcam sayılan bir kaç dersim olucak tabi ama öyle çok zor aman aman dersler değil tabi sadece ilk sene biraz rahatlatır beni...o yüzden seçenekler arasında... dediğiniz doğru kimya müh. olup işsiz gezen bir sürü insan var o yüzden bölüm değiştirmek istiyorum .. işte o iyi mimarlardan olmak için baya bir etmenin bir araya gelmesi gerekiyor ve ben onlara sahip miyim bilmiyorum..
kendi parasını kazanan birazda olsa ailesinin şartlarını iyileştirmiş öyle ay sonu tüh vah napıcam demeyen( bundan kastım türkiye standartlarında bir maaş yani dediğim gibi 10000 200000 falan değil) ve yaptığı işten keyif alan biri olmak istiyorum. kimya müh. çalışma şartları genellikle fabrikalarda ve o fabrikalarda genellikle kocaeli tarafında ve şartlar çok kötü...gerçekten yurt dışında çok ciddi değer gören bir meslek ülkede üretim olmayınca bizde yerin dibine geçiyor...ve tek başına kimya mühendisliği kesinlikle okumak istemiyorum. endüstri için ise sağlam bir şans olması gerekiyor yada sağlam bir cv bu ikisi bir araya gelirse belki bir tık avantaj sağlayabilir... mimarlık için de birinin ak dediğine diğeri kara diyor... yani biri oturur temiz temiz çizersin arada şantiye falan gidip gelirsin tabi ama nerde çalışacağın birazda sana bağlı diyorlar..belki ilk bir kaç sene iyi bir iş çıkmaz tecrüben arttıkça şartları kendin belirleyebilirsin diyor...başka biri gecen gündüzün olmayacak tatili unut 1000 tl verip eşşek gibi çalıştırıcaklar diyor... sonuç etrafımda okuyan kimse yok ve kim doğru bilmiyorum...o yüzden de sizlere sorayım belki biraz fikir edinebilirim ya da karar verebilirim dedim...
Ayrıca, birinin ak dediğine birinin kara demesi normal çünkü insanlar ancak kendi potansiyelleri doğrultusunda cevap veriyorlar sana. Aman ben bir işe sahip olayım şu maaş bana yeter, işe gidip geleyim ama yükselmek için ağzımı açıp bekleyeyim diyorlarsa tabii kara derler. Diğer ise çok çalışır, kendini geliştirmeye uğraşır, dur durak bilmez ve yükseldikçe yükselir, bu yüzden onun için aktır herşey. Bu yüzden yapacağın en iyi şey, Pazar günü bir gazete alıp insan kaynakları bölümünü incele, internet üzerindeki iş ilanlarını da incele istenilen özelliklere bak.
Hem istediğin eğitimi alabileceğin ve yükselebileceğini hissettiğin, hem hayatı kaçırmana sebep olmayacak bölümleri seç.