• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı?

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.912
3.046
83
Herkese İyi geceler

O kadar sinirliyim ki hemen konuya girmek istiyorum. Ben bir süredir yurt dışında bir proje yürütüyorum. Proje kapsamında da takım arkadaşlarımla zaman zaman seyahatler yapıyorum. Proje koordinatörümüz bizimle beraberken her şey mükemmel ama koordinatörümüz yanımızda değilken ve bir kaç kişi eksik seyahat edince sürekli bir problem çıkıyor. Hemen gruplaşma oluyor ve 3. Teker maalesef ben oluyorum.
Bu sefer yine başka bir şehire seyahat etmemiz gerekti ve takım arkadaşlarımdan bazıları yoktu. Sadece 3 kişiydik. Neyse gittiğimiz şehirde yürüteceğimiz projedeki ortaklar da samimi arkadaşlarımız ve onlar beraber bir şeyler yapmayı bize teklif edenlerdi aslında. Aslında hem onları görmek hem de böyle bir şey yapacak olmak beni çok mutlu etmişti. Neyse diğer şehirdeki arkadaşım kendi proje arkadaşıyla ço..ok iyi anlaşıyor anlatamam yani. Araları çok iyi ama bizim takım o kadar yakın değil birbirine hiç de olmadı…
Neyse, oraya gittik bu iki arkadaş sürekli kendi aralarında günlük ve özel hayatlarından konuşuyorlar aynı zamanda proje için yapmamız gerekenleri yapmaya çalışıyoruz, bir yandan yürüyoruz falan ama benim takım arkadaşlarım önden önden yürüyor kol kola sanki şehri biliyorlar gibi. Sürekli arkalarından sesleniyoruz, o taraftan değil bu taraftan değil diye yolu izah ediyoruz bizimkiler pek umursamıyor. Hatta mesafe o kadar açılıyor ki, arıyorum telefonla o yöne doğru gitmeyeceksiniz bekleyin diye. Neyse, ben aklımca hem arkadaşlarımızı görürüz hem de beraber bir projede bulunmuş oluruz hem de fırsat bu fırsat çok kısıtlı bir zamanda gelip kalmışken de sohbet ederiz aralarda diye düşünürken herkes resmen ikiye bölündü ve ben tek kaldım. Neyse dedim, işleri halletmeye çalışıyoruz. Bu, birbiriyle samimi olan arkadaşlarım yürüyorlardı yine durdular bir ara ve o arada biri diğerine duydun mu dedi, ben de bizimle ilgili bir şey var sandım dedim ki neyi duymamız gerekiyor. Ben sana demedim dedi, ben de anladım ama bir şey mi kaçırdım duymamız ve yapmamız gereken bir şey mi vardı dedim. Yineleyerek sana demedim onun adını söyledim diyerek diğer arkadaşı gösterdi. Ben de o an, projeyle ilgili bir şeyler oldu bana söylemiyorlar diye(çünkü çoğunlukla ikisi konuşuyor ve yapıyor) aşırı sinirlendim tamam anladık deyip yürüdüm. Neyse ertesi gün oldu, sabah evden çıktık yine projeyi gerçekleştireceğimiz yere gidiyoruz ama yolu bilmiyoruz bu iki takım arkadaşım yine önden önden yürüyor, bi anda başka yöne döndüler biz de zannettik ki yanlış yöne döndüler meğer kahve almak istemişler. Harcamalar proje tarafından karşılandığı için para arkadaştaydı ben onu unuttum o an ama arkalarından gittim, neyse kahveyi alınca bu birden parayı çıkarınca bana inanılmaz bir sinir geldi. Ya ne olursa olsun o para herkes için veriliyor insan arkasına dönüp kahve alacağız kahvaltılık bir şeyler alacağız sen de ister misin gel falan der. Dedim ki neden bir saniyeliğine dönüp de insanlara kahve alacağız demiyorsunuz, dünden beri önden önden yürüyorsunuz sürekli peşinizden bağırmaktan yorulduk. Bir şey yaparken bana da haber verin lütfen. Hem de para onlarda yani. Neyse bu bir anda bağırmaya ağlamaya başladı, çünkü bir önceki gün sinirlenince konuşmadım fazla onlarla. İşte ağlamaya başladı, bana günaydın demedin benimle konuşmadın, duvar gibiydin, ben de sabah günaydın dediğimi dün de gayet sohbet ettiğimi ama buraya ikisi beraber gelip takılmak istiyorlarsa beraber gelip takılabileceklerini, tatil yapabileceklerini neden böyle bir şey organize ettiğimizi sordum. Tabi bağırış çağırış ağlamalar… en sonunda dedim lütfen bana bağırma ve ne var ağlayacak ama aynı anda bana diyor ki sen bize saldırıyorsun, bizi suçluyorsun.. vs vs sanki bütün gün kol kola önden önden ben gezdim… ben de dedim ki kusura bakma buraya gelirken hep beraber güzel bir iletişim kurarız etkileşim olur diye hayal etmiştim demek ki beklentim fazlaymış, hemen diğer arkadaş lafa atılıp evet lütfen beklentini azalt dedi. Ben de bu saatten sonra sizden hiçbir şey beklemiyorum zaten dedim. Bastım yürüdüm proje esnasında hiçbir şey olmamış gibi yaptım ama bir saat net ağladı bu. Anlamsız. Eve gelirken de benimle asla konuşmadılar otobüsü bile başka yerde beklediler. Sonra ikisi kahkahalar attı vs.
Pazar gecesi de doğum günü var bu arkadaşlardan birinin ve hiç içimden bunun bir parçası olmak gelmiyor artık.
Ama çok mu ayıp olur bilmiyorum çünkü o benim doğum günümdeydi. Bana çok güzel hediye hazırladı… şeytan diyor 2 gün kol kolaydınız başbaşa kutlayın de çekil, diğer taraftan ayıp etmek de istemiyorum bilmiyorum.. napsam

Bence hiç bir şey olmamış gibi hediyesini ve doğum gününü kutla. Az vakit geçir ayıp olmasın sonuçta senin doğum gününe gelmiş felan.sonra bi bahane uydur vınn kalk masadan
Şöyle insanlardan nefret ediyorum bende bu tarz insanlarla çalıştım çalışmak zorunda kaldım diyeyim büyük ihtimalle seni kıskanıyorlar.bu hiç şaşmaz bende hep öyle oldu

Bence hiç bir şey olmamış gibi hediyesini ve doğum gününü kutla. Az vakit geçir ayıp olmasın sonuçta senin doğum gününe gelmiş felan.sonra bi bahane uydur vınn kalk masadan
Şöyle insanlardan nefret ediyorum bende bu tarz insanlarla çalıştım çalışmak zorunda kaldım diyeyim büyük ihtimalle seni kıskanıyorlar.bu hiç şaşmaz bende hep öyle oldu
Hediyesini bir de yapmam lazım kendim çünkü o da bana öyle yaptı bir nevi gelenek oldu aramızda… kıskançlıkls alakalı bir duım değil de bu iki arkadaştan biri diğerine çok sırnaşıyor sürekli bebeğimmmmm demeler koluna girmeler, hani banane beni alakadar etmez ama biz üçümüzken ben arkada kalıyorum takım arkadaşları değilim gibi sanki anaokulundayız

Hediyesini bir de yapmam lazım kendim çünkü o da bana öyle yaptı bir nevi gelenek oldu aramızda… kıskançlıkls alakalı bir duım değil de bu iki arkadaştan biri diğerine çok sırnaşıyor sürekli bebeğimmmmm demeler koluna girmeler, hani banane beni alakadar etmez ama biz üçümüzken ben arkada kalıyorum takım arkadaşları değilim gibi sanki anaokulundayız

Bana kıskançlık gibi geldi o sırnaşıkk bence senin tek kalman için bile yapıyor olabilir ya ben çok maruz kaldım böyle şeylere hep şüphe ile yaklaşıyorda olabilirim
İçinden nasıl geliyorsa öyle davran içinden gelmiyorsa yapma
Sen projene işine odaklan demorilize etme kendini

Ay bide bayılsaymış manyak mıdır nedir, siz yinede küçük bir hediye alıp doğum gününü kutlayın yarım saat durup kaçın. Hediyeyide öyle emek emek yapmakla uğraşmayın alın işte hazır birşeyler.
Üstüne bir de ben problem yaratan her şeyi yanlış anlayan ve “aptalca” davranan oldum böyle dedi. Çünkü o seslenme olayınj yanlış anlamışım biri diğerine seslenmiş öteki de takmayınca duydun mu beni demiş, ben sorunca ben onunlaa konuşuyorum deyince sinirkendim bu cevaba tabi hayır onun yerine doğrudan seslendim de duymadı de sanki beni muhattap almıyormuş gibi ben ona söyledim diyor kaşlarını kaldırıp bana ama söyleyince bunları hayır sen aptalca davranıyorsun her şeyi yanlış anlıyorsun oluyor

Şansınızı fazla zorlamışsınız ne halleri varsa görseydiler. Proje ile ilgili aktif bir iş yapılmıyorsa ve grup iyi anlaşmıyorsa ayrı takılmak daha mantıklı. Belli ki anlaşamıyorsunuz. Benim bildiğim aynı otelde kalınır. Sabah işe toplantıya gitme saati bellidir. Kahvaltıya inilir. Toplantı saatine dek hazırlık varsa birlikte yapılır yoksa herkes istediğini yapar birlikte toplantıya gidilir iş bitince yine herkes ayrılabilir.
İçiniz rahat etmeyecekse hediyeleşme zamanına dek doğum gününde kalırsınız ve erken ayrılırsınız. Samimi insanlar birbirine böyle davranmaz karşılıklı olarak birbirinizi çok da sevmiyorsunuz bence. Sosyal kabul nedeniyle bir aradasınız.

Ben de diğer arkadaşa söyleyim diyorum, başbaşa kutlayın siz ben çok gerekli değilim demek istiyorum ama olayı daha da büyütmekten çekiniyorum
Kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Zorunda hissetmeyin kendinizi. İnsan olana kibar davranılır, diğerlerini salla gitsin.

Şansınızı fazla zorlamışsınız ne halleri varsa görseydiler. Proje ile ilgili aktif bir iş yapılmıyorsa ve grup iyi anlaşmıyorsa ayrı takılmak daha mantıklı. Belli ki anlaşamıyorsunuz. Benim bildiğim aynı otelde kalınır. Sabah işe toplantıya gitme saati bellidir. Kahvaltıya inilir. Toplantı saatine dek hazırlık varsa birlikte yapılır yoksa herkes istediğini yapar birlikte toplantıya gidilir iş bitince yine herkes ayrılabilir.
İçiniz rahat etmeyecekse hediyeleşme zamanına dek doğum gününde kalırsınız ve erken ayrılırsınız. Samimi insanlar birbirine böyle davranmaz karşılıklı olarak birbirinizi çok da sevmiyorsunuz bence. Sosyal kabul nedeniyle bir aradasınız.
Evet ama o an grubun mükemmel anlaşması önemli değil bir iş için başka şehirdeyiz koordinatör yok ve işleri halletmemiz lazım. Kahvaltıyı da bir gün önceden bir yerden alır ayaküstü atıştırır çıkarız dedik çünkü kısa bir zaman sonra yemek yiyecektik. Ama o an bir yandan da acele ediyorduk yetişmek için. Bunlar önden önden gidip başka yöne dönüp kimseye demeyince ne oluyor ya olduk. Neyse durum böyle yani. Benim bildiğim grupça bir yere gidildiyse ve hep beraber hareket ediliyorsa tek başına yada 2 kişi ayrı başına iş yapamaz. Ki dediğim gibi para birimizde öyle kendi kafana göre basıp gidip kendine bir şeyler alamazsın bana da söylemek zorundasın. Ki o ana kadar unutmuştum yani peşlerinden koşup gitmesem kimse bana demeyecek ki biz projedeki parayı harcıyoruz haberin olsun. Ya mesele para değil siz anlatmak istediğim noktayı anladınız yani, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar ona sinirlendim

O sana demedim diyen kız ile evet beklentini azalt diyen kız aynı kızsa şeytani bir kız gerçekten. 36 yaşındayım sana böyle davraniyolarsa tecrübelerime göre sende bişi var ne bilmiyorum seni kiskaniyolar. Ve böyle bir olaydan sonra , benm dogumgunumde bana tarkani bile getirmiş olsa asla onun dogumgunumde onunla konuşmazdim. Ve ya da en iyi ihtimalle hediyeni alıp dogumgunun kutlu olsun migrenim tuttu diyip cekilirdim kenara. Aynı odada mi kaliyorsunuz otelde felan mi

O sana demedim diyen kız ile evet beklentini azalt diyen kız aynı kızsa şeytani bir kız gerçekten. 36 yaşındayım sana böyle davraniyolarsa tecrübelerime göre sende bişi var ne bilmiyorum seni kiskaniyolar. Ve böyle bir olaydan sonra , benm dogumgunumde bana tarkani bile getirmiş olsa asla onun dogumgunumde onunla konuşmazdim. Ve ya da en iyi ihtimalle hediyeni alıp dogumgunun kutlu olsun migrenim tuttu diyip cekilirdim kenara. Aynı odada mi kaliyorsunuz otelde felan mi
İkisi aynı kız bu arada. Bu bahsettiğim kız, diğer arkadaşa biraz düşkün bir de. İşte sürekli koluna girmeler vs diyorum ya beni ilgilendirmez ama aynı ortamdayken sıktı. Bu sefer diğer arkadaşlarımızın evinde kaldık hep beraber fazla bütçemiz yoktu bir de samimi olunca böyle oldu

İkisi aynı kız bu arada. Bu bahsettiğim kız, diğer arkadaşa biraz düşkün bir de. İşte sürekli koluna girmeler vs diyorum ya beni ilgilendirmez ama aynı ortamdayken sıktı. Bu sefer diğer arkadaşlarımızın evinde kaldık hep beraber fazla bütçemiz yoktu bir de samimi olunca böyle oldu
Merak etme fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Benim 20 yaşıma kadar yaşadığım sorundu. Biri birinin üstüne titrer , karşı tarafı istemez. Catlatmaya çalışır. 3 ki iliskilere gelemedim arkadaşlıklar da. Ya daha kalabalık ya dostane bı tane. Ben sizin yerinizde olsam kıza derim ki siz birarada takiliyorsunuz paranın bı kısmından bana ver bende karnımı doyurayim vs sonuçta ben de buraya para kazanmak için geliyorum cebimden yiyemem. Sizi de rahatsız etmiş olmam. Kız yine ağlar maçlar sen dik dur söylediğimde bişi yok sen vermezsen ben durumu koordinatörume soylicem ondan isticem dersin

Back