Arkadaşlar ben 25 yaşında bir öğretmenim. Babasız büyüdüm denilebilir. Annemle babam sorunlu insanlardı. Ayrı yaşıyorlardı. 3 yıl önce babam kanserden vefat etti. Ben çok zorluklarla annemin desteğiyle okudum öğretmen oldum abim de aynı şekilde. Memur. Allaha şükür halimiz vaktimiz yerindeydi. Ben 3.5 maaş alıyorum abim 6 bin maaş alıyor annem de 3 bin babamdan kalan emekli aylığı. Bakarsanız çok şey yapılabilirdi bunca parayla amma ve lakin olmadı. Ben atanalı 3 yıl oldu üniversite okurken çok borçlandım onları anca temizleyebildim. Bu yıl yeni araba aldım biraz birikmiş biraz kredi ile. Babamın emekli ikramiyesi olarak bir miktar parası var 100 bin civarı 3 ayda bir ek gelir getiriyor diye çekmedi annem. Belli bi süresi var o süreye kdar da çekilmiyor zaten. Sorunum şu. Abim kumar bağımlısı. Sürekli kumar oynuyor bu sebeple aile ilişkimiz alt üst oldu. Az buz değil arkadaşlar 160 bin kumar borcuna girmiş. Annem yardım edip kurtarmaya çalıştı maaşını resmen ona yolladı aylarca babamın bankadan gelen üç aylığı da verdi ( az değil 3 ayda bir 6-7 bin getiriyor ) bu olay bi seneye yakındır böyle devam ediyor bir ara çok sıkıştı haciz gelecekti acil bi ödemesi vardı benim de 17 bin birikmişim vardı araba alcam diye biriktiriyordum uzun zamandır maaşa kadar bana borç ver kartı ödeyip sonra tekrar yapılandırma yapıp nakit avans çekicem dedi yoksa haciz gelcek dedi annem falan epey uğraşıp ikna ettiler beni verdim sürekli öteliyo bugün vercem yarın vercem söz verdiği gün çoktan geçti ses yok istedim en sonunda demesin mi bana ben onu da kumara harcam ağzıma geleni saydım hadi kendine acımıyorsun bana da acımadın ben hastalığım varken ne zor şartlar altında dağın başında çalışıyorum kaç aylık emeğim benim o para kardeşine bile güvenmicen demek ki falan dedim baya sinirlendim ertesi gün bana geri gönderdi parayı nerden buldun dedim yapılandırma yapmıştım geri çektim dedi hani kumarda onu da kaybetmiştin dedim cevap vermedi. Neyse ben bu olaydan sonra baktım kendi yetmiyor bu pisliğe beni de bulaştırcak gittim kredi çektim üstüne de bu parayı koydum araba aldım. En azından bi malım olsun para diye sıkıştırıp duruyo. Bi yere bağlarsam parayı dakka başı isteme vermeme kavgası yapmayız dedim. Annemle de konuştuk o da dedi al sen arabanı ben de yardım ediyorum derim en azından bize güvenmez bırakır belki dedi. Dediğim de oldu biraz krediyi çektim maaşı krediye bağladım ben bu olaya karıştığından beri hiç yüz vermemiştim hiç para falan vermedim bulaşan sensin sen temizle ben mi dedim git kumar işine gir diye altında araba gezip tozarken ben aklına gelmiyodum doğuya atandım kadın başıma buralara gelip her şeyimi kendim hallettim aramadın bile borca girnce mi geldi aklına bi kardeşin olduğu dedim. Ben sana yardım etmem git ek iş bul kendine temizle borcunu dedim. Kendimi çektim. Annemse ona yardım etti. Bi senedir beraber ödemeye çalışıyorlardı. Annem geçen sordu ne kadar kaldı borç diye abim dedi olduğu gibi duruyor. Nasıl oluyo o dedi çok büyük borç bitmiyo diyo ne kadar kaldı bana net söyle diyor geçiştiriyor annemi çektim konuştum bak boşa yardım ediyosun bu adam gene devam ediyor diye. İnanmadı bana. Öğrendik ki Devam ediyormuş. Kendi söyledi en sonunda hiç bırakmadım dedi. Bi ara bizi aradı intihara kalkıştım dedi şu babamın parasını çeksek tüm borcu kapatsak kurtulsam dedi ki yetmiyor borcu yüz yetmiş bin bankadaki para 100 bin. Ben de dedim benim babam yıllarca teröristlerle sen parayı kumara ver diye çatışmadı onun el emeği o. Annem de onla süründü doğuda o para annemin hakkı anneme ev alıncak o parayla sen evlencen ben evlencem nolcak bu kadın ortada mı kalcak dedim. Bu kadar bencil olma dedim. Ayrıca temizleyince tekrar oynamayacağının garantisi var mı? Komple borcunu kapatsak kolay kurtuldun diye tekrar oynaman daha kolay olacak. Git kendine ek iş bul işin çok rahat yorucu değil haftada üç gün çalışıp 6 bin maaş alıyosun ek işte çalışabilirsin böylece rahatlıkla kapatırsın borcunu bi daha oynamazsan öyle aman aman bi borç değil senin için maaşın gayet iyi dedim. Annem yanına gitcekti bi ara bana mesaja atmış annemi gönderme evde içki içemiyorum sigara içemiyorum rahat vermiyor diye. Dedim pes artık sana. Geçen gene annemi aradı anne ben çok kötüyüm intihar edicem en sonunda bırakamıyorum kumarı diye. İntihar olayının blöf olduğunu düşünmeye başladım ben. Geçen gitmiş adanaya portakal çiçeği festivaline. Bu kadar kötü durumda olan adam festivalde eğlenir mi? Anneme bilet aldım gönderdim yanına. Anneme anlatıyorum uyanık ol dikkatli ol yardımcı olmak istiyorsan al elinden tüm kartlarını herşeye el koy dedim bu böyle nereye kadar sen temizliyosun en gene oynuyo dedim. Doktora yönlendirmiştim patolojik kumar bağımlılığı demişti ilaç da vermişti ilaç da yaramıyo diyo gene bırakamıyorum diyo başta çok uğraştım kurtarmaya ama baktım beni de çekiyo işin içine hem madden hem manevi psikolojimi de bozdu baktım ben de depresyona girmeye başladım kendimi kurtarayım dedim uzaklaştım iyice. Var mı bi tavsiyeniz ne yapayım ben? Nasıl yardım edebilirim? Ya da uzak durmak kendini korumak mı en iyisi? Başta yardım etmeye kalkıştım ama beni de batırınca olayı bana da bulaştırınca benim boyumu aşıyor iş dedim. Abi bildğim Bir akrabamdan yardım istedim. Abimi arayıp konuşacaktı. Abim bana mesaj attı ağzına geleni saydı sana güven olmazmış sır bile verilmezmiş kardeşine bile güvenmicekmişsin niye söylüyosun sen başkasına dedi. 1 sene oldu annemle ben kurtarmaya çalıştık durmuyosun bizi de çekiyosun yetmedi intihar etcem diyip duruyosun dedim olayın durumu vahim beni de annemi de aşıyor akıl danıştım dedim. Ne sanıyorsun herkesten saklayalım sen oyna biz sana para verelim habire bu mu hayalin yazık değil mi o kadına perişan ettin kadını bi senedir dedim. Sizce napmalı arkadaşlar siz olsanız napardınız