Ne yapmalı nasıl davranmalıyım?

bravo valla bir insan nasıl bu kadar iradeli kontrollü olur. yazdıklarını o anda vermemen iyi olmuş çiçek karşısında yumuşamadığını görmüş oldu. ama daha sonra mutlaka ver duygularını bilsin. ben olsam 5 dk dayanamam (çiçek için söylemiyorum) şimdiye kadar bin kere konuşup tartışırdım.

biz onunla yazarak anlaşmadık. konuşarak anlaştık. ben onu o beni seçti.
ben konuşulmayacak insan değilim. gelsin bana derdi neyse ne demek istiyosa açsın içini başlasın anlatmaya oda anlatsın bende anlatırım ama gelip bana konuşmaya yanaşmadıkça ben konuşmam.
yazdıklarımı da vermem.

hayatım, herkesin karakteri farklıdır.. sen hatanı konuşarak af dileyerek affettirmeye çalışırsın; eşin sessiz kalıp çiçek vs ile gönlünü almaya çalışarak..

bence konuşmak için ilk adımı senin atıp atmaman önemli değil.. önemli olan ne konuştuğunuz.. bir konuşun bakalım, rahatsızlıklarınızı dökün ortaya.. o zaman onun tutumuna göre değerlendirirsin tekrar yaşadıklarını..

Nasıl olur bilmiyorum. ama ben asla yanında ağlamam. benim zayıf olduğumu düşünsün istemem.
benim ne kadar gururlu olduğumu anlamamış. onu anlaması lazım.
aşkta gurur olmaz derler ya hayır gerektiği yerde olur ben hep diyorum karşıma geçip bana bağırsa küfür etse bu kadar inat etmezdim. ama beni 1500 kişinin içinde yerin dibine sokmayacaktı. beni başkasıyla dans etmeye mecbur bırakmayacaktı. bana herkes çiçek alır ben çiçek istesem kendime alırım. evde hiç birşey ne yiyorum ne içiyorum. nede ona yapıyorum. umurumda değil.
ne kadar ezildiğini de görüyorum ha sevinmiyorum asla hatta üzülüyorum. aç kalıyo oda yatak odasında yatmıyo. ama üzülsemde değil 5 dk. inat ettiysem 5 ay olsun dayanırım.

Arkadaşım sana söylenecek tek kelime BRAVO..
Bence senin bu tavrın eşinin o odun kafasındaki lambaları birazcık da olsa yakmıştır.
Etekleri tutuşmuştur.
Şİmdi düşünmeye başlamıştır.
O sandi ki , herzamanki gibi seni kıracak edecek sen de paşa paşa susacaksın herzmanki iyi niyetinle.
Böyle devam etmelisin ki, kafası karışsın, n'oluyor diye kendi kendi sorup bi muhasebe yapsın.
Tekrar helal olsun sana.
Seni aptal yerine koyamacağını anlasın.

Son düzenleme:
sudefne iki gündür tüm yazılanları sindire sindire okudum. senin ve evliliğin adına çok üzüldüm. ve okurken şunu farkettim senin eşin ve ailesine yaptığın hareketleri okurken kendimi okur gibi oldum. bu bakımdan seninle birebir aynı durumdayız. ben de senin kadar çok titrerim eşimin üzerine çalışan biri olmama rağmen hayatta yardımı dokunmaz ben de istemem.
eşime gelince senin eşinden sadece 1 adım geride diyebilirim. eğer bunu derecelendirme fırsatı olsaydı senin eşinden 1 tık altta derdim. ( o yüzden öncelikle kendi adıma bazı dersler aldım biraz daha kendimi çekmeye karar verdim bir kez daha çok net olarak anladım ki (özür dileyerek söylüyorum ama "deveyi diken, insanı ........ ala olurmuş" ).
sana naçizane bir fikir vermem gerekirse bence o son olan gül konusundaki tavrına hayran kaldım. sakın duruşundan taviz verme, evlenmek evet tam da senin dediğin gibi "sıcak bir yuva ve paylaşım"
ama asıl önemli olan bence iki kişinin de aynı anda bunu düşünüyor olması. sen eşinle bu frekansı yakalayamamışsın bu çok açık. lütfen kendi değerini bil arkadaşım, bu dünyaya bir kere geliyoruz. evet fedekarlık önemli yuva kolay kurulmuyor ama bir kadın (aklı başında bir kadın) evliliği kafasında bitirmişse bunun haklı sebepleri olduğu da muhakkak. ben sana kesinlikle boşan demem. sadece senin yazdıklarından biz ne dersek diyelim bu evlililiği bitireceğini hissettiğim için yukarıdaki şeyleri yazdım.
bence madem eşinin ailesi de senin yanında. eğer işyerinde problem olmazsa tek başına bu hafta sonu şehir dışına çık (annene gideceğini yazmışsın ama eğer haber vermediysen hiç gitme oraya şimdi yanlarına gidersen ister istemez bir şeylerden bahsedeceksin ve bu aşamada bence hoş olmaz bu).
iki gün sadece kendini dinle gerekirse al bir kağıt önüne nişandan başlayarak aklına gelen eksi ve artı en ufak olayları yaz. inan insanın aklına gelmesiyle kağıtta gözünün olması mantıklı dşünmek adına çok farklı. eşine tabiki şehir dışına gideceğini söyle ev terketmiş gibi alıp valizini çıkma bence. sen bu ana kadar sonuna kadar haklıydın. işin bu noktasında haklıyken haksız duruma düşme bence (çünkü yarın bir tartışmada eşin sadece aldı başını gitti der ).
dündüğünde artık daha net görürsün herşeyi. o zaman ister eşinle konuş ister onun ailesini de konuşmaya dahil et. ve bence öyle yada böyle bi sonuca bağlı arkadaşım; çünkü biliyorum ve yaşıyorum ki kararsızlık insanı daha çok hırpalıyor (ne demişler "en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir").

bayağı da yazdım hani :)) ne de olsa iki günlük doldu tabi içimde :))

Allah yardımcın olsun arkadaşım; dualarım seninle...

Aslında takdir edilecek bişey yapmadım. ama uzun zamandır kimse bana bravo falan dememiş ya inanın sayenizde kendimi bişey sandım :)
düşünmeye ne zaman başladı ben yatağımı onunla oturduğum odamı herşeyimi kesince başladı.
ha amacım yuvamı dağıtmak değil. kolay kolay yuva yıkılsın istemem. ki biz inanın okadar zorluklarla evlendik ki. ben evden çıkarken zaten aptalmıyım ben ha, geri zekalımıyım niye bana bunu yapıyosun her defasında diye bağırdım ağladım çıktım.

hele şükür kendinin farkına varmaya başladın. eğer herşey düzelirse eşinin bunu bir daha unutmamasını sağla. sen eşin için teksin özelsin. sen kendi değerini bil onada hissettir. sende bu inat varken burnunu sürte sürte yola getiriceksin gibi geliyor bana :))

Teşekkür ederim ama ben anneme gidicem kalmıcam geri döneceğim.
haklı iken haksız duruma düşürmücem kendimi. onun eline koz vermeyeceğim. ha dört sayfalık yazımda şöyle bir kısım aklıma geldi ben seninle barışıkken de sen tv bilgisayarın karşısındaydın ben bi çekyatta uzanıyodum. şimdi de sen aynı durumdasın ben yine bir çekyatın üzerindeyim. sadece birbirimizi görmüyoruz. bu zamana kadar kararlarımı hep kendim verdim ben kimsenin arkasına sığınmadım.
ha ailesi konuşmak ister konuşur asla umrumda değil. ama benim adıma kimseyi araya koymadım koymam. bir kararım yok gelecek bana herşeyi anlatacak ben ona isteklerimi söyleyeceğim.
eski defne artık yok eski yaptığım hiç bir şeyi yapmayacağım.
ben buyum böyleyim artık dicem haaaa o beni ister tamam der yeter ki barış konuşalım der beni bu halimle yanında daha gururla onurla taşır ise amenna ama yok ben yapamam eski defneyi istiyorum derse allah rahmet eylesin onu pazar günü gömdün derim.1500 kişi gelmişti epey seveni vardı.
sen uzaktan baksanda bile bile öldürdün dicem. yeni bi sayfa açarız artık böyle dicem.
ha yok mok der kavga çıkarırsa inceldiği yerden zaten kopar. anlayacağınız benim kararım değil onun kararı önemli. ben kararımı verdim. buyum böyleyim.

annem küçükken hep keçi st vermiş bana ondanmı ne bazen tutunca tam tutuyo.
ama yufkayımdır bakma asla dayanamıyorum. sadece gururumu geçemem.

bende kesinlikle senin pes etmemenden yanayım ama evliliğini kurtarmak için önce senin değerini anlaması lazım ki sen ilk adımı atmışsın çiçeklere tepki vermeyerek tebrik ederim kararlılığını.

hala kararlı oluşuna sevindim canım .... çiçeğine karşılık vermemekle en güzelini yapmışsın bırakda kendi kazdığı kuyuya kendisi düşsün..
boşver ağlayıp karşısında yıpranmış olmaktansa en iyisi senin yaptığın susmaya devam...
elbet bigün sonuç verecek bunlar.. o kadara basit olmadığını anlasın o insan evledıda...

annem küçükken hep keçi st vermiş bana ondanmı ne bazen tutunca tam tutuyo.
ama yufkayımdır bakma asla dayanamıyorum. sadece gururumu geçemem.

keşke bende inat edebilsem gerçi eşim inatçı olduğumu söyler ama ben kimseye küs kalamıyorum. ne yalan söyliyim başta tepkini fazla sert buldum. ama eşini en iyi sen bilirsin biraz biraz bir şeyleri anlamaya başladı gibi. canım senin için en hayırlısını diliyorum

arkadaşım seni tebrik ederim, tahmin ettiğimden çok daha kararlıymışsın. madem böyle düşünüyorsun, umarım her şey istediğin gibi olur. ama yine de annengile şimdilik bir şey anlatma bence. evliliğinize kaldığınız yerden devam kararı alırsanız annen bu yaşananları unutmaz canım bence (

çok sevindim, çok iyi yapıyosun, iyice süründür eğer af edeceksen de iyice çeksin, ben ne yaptım desin.. ama kağıdı neden vermedin merak ettim? yaptıklarının farkında mı? farkında değil bence sen madem herşeyi yazdın içini döktün ver kağıdı o da kendinin nasıl bir adam olduğunu görsün..

Herkes iyice süründür demiş ama bunun bir kopma noktası olduğunu unutmayın derim ben.

Yani eşiniz zaten ilgisini yitirmiş, birde attığı adımlara ufaktan cevap vermezseniz iyice soğuyayacaktır.
Onlar bizim gibi düşünmüyor..

Ben olsam, sabah evden çıkarken ya da akşam uyumadan; onun için bir kahve, bir sandviç v.s hazırlar gülü yanına koyardım.

(Solmuşsa bile yine yapın bence. )

''Yüreğim okşandı jestin karşısında, ne kadar çok olmuş kendimi kadın gibi hissetirmeyeli bana..Çok geri döndük, geri döndüğümüz yolları tekrar arşınlamak için zaman ve özen lazım. '' şeklinde bir not bırakırdım ve çıkardım.

Aynı tavrınızı devam ettirin fakat arada mutlaka sinyaller verin ona..

........

Eğer tekrar aranız düzelirseki buna inanıyorum ; lütfen artık kararlarınızı alırken eşinize ''sence'' sorusunu sormayın..

Anlamıyorum neden bayanlar giyinice eşlerine ''nasıl oldu, oldu mu ? '' sorusunu soruyorlar.

Zaten bir fikri varsa kendi söyler..Kendimizden eminliğimizi neden elllerine veriyoruz..

Ne kadar çok ilgi verirseniz o kadar çok ilgisizlik gösteriyor, ne kadar çok sorumluluğunu sırtından alırsanız o kadar çok sorumsuzlaşır ve ne kadar çok danışırsanız fikirlerinizi v.s
o kadar çok kendini ulu sanıyor erkekler..

Ve bir süre sona karşısındaki kadının ona bağımlı , asla bırakamayacak bir tip görüp zamanla soğuyorlar..

Bu doğru mu , asla ? Ama biz kadınlar onaların egolarını bu hale getirenler değil miyiz ?

Önce anneler, sonra ablalar, akrabalardaki bayanlar sonra eşler sonra kız çocukları..Böyle kısır döngü ''erkek egosu kabartma kampanyasına'' imza atıyor bayanlar..

Şuan çok sinirim bozuk.
kaynanam aradı naptınız diye bişey yapmadık aynı dedim. çiçek aldığını söylemedim ama o barışmaktan yana ben tavırlı olduğum için barışmadım dedim.
oda ama kızım sen niye uzatıyosun bitsinmi evliliğiniz dedi.
bende biterse biter dedim fedakarlık yapacaksın hem sana elbise için fazla da bişey dememiş sadece surat yapmış kardeşi sizdeydi o anlattı. ablam hemen hırs yaptı çıkarttı dedi.
bende evet bana surat yaptı bi kere de düzgün bişey alın dedi bende iyi çıkartırım beğenmediysen dedim oda bana laf kalabalığı yapma dedi bende çıkarttım dedim. e sende hemen ne çıkartıyosun ne hemen sinir yapıyosun evlilik bu hafta sonu olsun ben sizi barıştırırım dedi. bende hafta sonu yokum ayrıca konuşmucam dedim. şimdi sinirleniyorum ama dedi. yemek falan yapıyomusun dedi hayır dedim açmı duruyo dedi bende çağır yesin dedim. işteyim çalışıyorum ben dedi bende kendi yapsın o zaman dedim yazık kızım dedi. sen alttan al ben yeterince aldım birazda o alsın beni ne hakkı var okadar insanın içinde küçük düşürmeye ya sizde koruyosunuz dedim. keşke hiç birbirinizi tanımasaydınız dedi bende keşke dedim. milletti kendinize güldüreceksiniz yıkacaksınız yuvanızı iyimi olacak dedi bende millet bana çok gülmüştür birazda ona gülsün dedim. al üst kattaki kadın dayak yiyo ama evinde ben onunla bir değilim dedim o can değilmi dedi kendi sorunu ya napiyim ben dedim o benim kadar fedakarmı ha hem siz niye bana illa elbise alalım diye ısrar ettiniz nişanda yaptığınız hatanızı telafi etmek için niye beni kullandınız ben elbise almaya meraklımıydım ya istemedim elbise almayı niye beni zorla götürdünüz şimdi de hep beraber yaşayalım ne yaşanacaksa dedim. iyi tamam dedi iyi dedim kapattım telefonu.

şuan bu dediklerinizi yapabilecek durumda maalesef değilim.
sizde doğru söylüyosunuz haklısınız da ama inanın şuan iyi düşünecek ona bir adım atacak psikolojide değilim.

kayınvalideni çok methetmiştik ama adı üzerinde "kayınvalide"..

bir noktada oğlunun yanına dönüyor işte..

sudefne sinir oldum inan. kaynanan da artık annelikten kaynanalığa terfi etmiş gibi gözüküyor. ee onun biricik oğlu gereksiz kapris yapan sensin.
yok bi de dayak yiyecektin de duracaktın, kadına bak ya.
ilgi göstermek şefkat göstermek, sevdiği kadına kadın gibi davranmak çok mu zor?
senin kocanı da yola getirmenin bir yolu vardır bence. şu anda senin yaptığını basit bir şımarıklık olarak görüyor zannımca.
güçlü dur ve makul ol. mağduru oyna bundan sonra. iki tane gülle kandıramaz belki seni ama o yazdıklarını okusun bence. ne yazdığını tam bilemiyorum tabi ama bence denemey değer.
bir de şunu merak ettim, hala aşık mısın kocana? kızgınlığın aşkının önüne mi geçti yoksa bişeyler bitiyor mu? önemli olan bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…