NE YAPCAGIMI SASIRMIS DURUMDAYIM

burasi ufak yer zten kursa bu arada gittim ama devam edemedim o ayri hamile kaldim cocuk oldu anaokulu gotur getir derken ilgilenende yok cocukla baska kaynanam var ama oda rahatsiz sabalari ila cocugu hazirlaman gerekioo gotur getir yapman lazim ee adam gitti sonra baska yerlere kaldim tek basima neyi nasil yapiyimm
Bende yurtdışındayım hanımefendi hemde tek başıma. 1.5 yıl oldu tamamen kendi imkanlarımla dili öğrendim ve hala da öğreniyorum. Birilerine güvenerek yaşayamayız bu hayatı, hele ki erkeklere. Umarım bundan sonraki hayatınızda başarılı olursunuz.

Turkiyeye gelip napacaksiniz pardon da. Illaha bana birileri baksın mantalitesinden kurtulun. 11 yıl yaşayıp da nasıl dil ogrenmediniz aklım almadı. Gidin alman sosyal hizmetler falan yok mu...sizi bir işe yerleştirirler dil için yardımcı olurlar diye dusunuyorum. Gerçi sanmiyorum çalışmakta gözünüz olduğunu. Böyle bir kadına hangi erkek saygı duyar düşünün bir.

Affetmek için bir tarafın özür dilemesi, pişman olması lazım. Sizde o yokmuş ki. 11 senedir yaşadığınız ülkenin diline hala hakim olamamanıza ayrıca şaşırdım. ALmanyada da Türkiyedeymiş gibi yaşayacaktınız madem neden gittiniz ki? Siz zaten şu an kayınvalidenizle evli gibisiniz, koca ortada yok. Bence olması gereken Almanya gibi bir sosyal devleti bırakmamak, düzeni orda kurmak ama sizin bunu yapabileceğinize maalesef düşünmüyorum. Başınızda erkek olmamasına bu kadar takıldığında göre bir başınıza çocuklarınızla hayat kurmanız çok rüşük bir ihtimal. Türkiye’ye dönün, kimseye de bel bağlamayın. Çocuklar sizin, onlar hakkında karar vermekte sadece size düşer.
inannin ogrenmek kurslara gidip gelmek cok istedim ama hc destek vermedi dogru duzgun bana doktora gidiyorduk kaynanam goturuyodu okul toplantilari var kaynanam kendi isini bile annesine yaptirttiyorduu . yoksa tabikide ben bi heves ogreniyim diye gittim ma sonra hamileleik cocuk derken okulu basladi cocugu okula gotur getirrr boyle gecti zaman ee sonra zten aldatmalari oldu onlarla bide ugrastimm psikoljim iyic sifirlandi

Turkiyeye gelip napacaksiniz pardon da. Illaha bana birileri baksın mantalitesinden kurtulun. 11 yıl yaşayıp da nasıl dil ogrenmediniz aklım almadı. Gidin alman sosyal hizmetler falan yok mu...sizi bir işe yerleştirirler dil için yardımcı olurlar diye dusunuyorum. Gerçi sanmiyorum çalışmakta gözünüz olduğunu. Böyle bir kadına hangi erkek saygı duyar düşünün bir.
bilip bilmeden nasil yargiliyorsunu sebeplerini yazdim diger sorularin altina . buarada ben burda temizlige gidiyorum hanimefendi sizin orda utanipta yapamicaginiz isleride yapiyorum gocunmuyorummmda bundan tuvalette temizledimmm yani. yeterki kendi kazancim olsun diye. ayriyetten hafta sonlari turk yigcekleri sattim pazarda cadir kurupta tek basima evden asagiya indirdim kutu kutuu yigcekleri kimse yardim etmedi dgru ben onlari yaparken esim yan gelip yatiyoduuu

bilip bilmeden nasil yargiliyorsunu sebeplerini yazdim diger sorularin altina . buarada ben burda temizlige gidiyorum hanimefendi sizin orda utanipta yapamicaginiz isleride yapiyorum gocunmuyorummmda bundan tuvalette temizledimmm yani. yeterki kendi kazancim olsun diye. ayriyetten hafta sonlari turk yigcekleri sattim pazarda cadir kurupta tek basima evden asagiya indirdim kutu kutuu yigcekleri kimse yardim etmedi dgru ben onlari yaparken esim yan gelip yatiyoduuu
yargilamak ne kadar kolay sizin icin. kac seneden beride bunlari yapiyorummm .

Çocuğunuz için oradaki imkanları bırakıp dönmeyin. Bir iş bulun, ev tutun, boşanın. Orada devlet yardımı da oluyor bildiğim kadarıyla. Araştırın, başvurun. Yapın elinizden geleni.
Birileri bana baksın demek kolay ama siz kendinize ve çocuğunuza bakmak zorundasınız çünkü annesiniz. Tutturmuşsunuz başımızda erkek yok, Turkiye'de erkek kardeşlerim var falan. Erkeksiz yaşanıyor merak etmeyin. Başımızda bekçi gibi dikilmelerine gerek yok. Onlar ne kadar insansa biz de o kadar insaniz, eksik yanımız yok. Lütfen bu düşüncelerden kurtulun artık, karanlık cağlarda kaldı bu düşünceler.

ilk geldigimde direk ben kursa gittim hevesle yanii yapiyim birsey die ama bi ihtiyacim sorum oluyo kendin yapsana kndin etsene boyle diyince butun hevesim kirildi. bende onu dusundum ari ev falan ama esimin burda borcu var calismiyorda . devletten geecinioo iflas karari verdiler yani belli bi ucret alio ayri eve ciksam hadi diyelim devler birazini karsiladi ama esimde bana dogru parada veremicek devlette borclancak zten borcu var oyle birsey desem kayinvalidemlere aramizda akrabalikta var. kotu olucak hersey iyice .ee hadi ciktim ayri eve kimse yok burda . illaki insana ihtiyac duyuyorsunuz burda kadin basima kimse yokken nasil yapiyimm
İkide bir erkek vurgusu yapıyorsunuz. İçim bayıldı. Kadın başınıza neden yapamayacaksınız? İnsanlar “Türkiye’de bile” kadın başına yaşıyor, Almanya’da neden olmayacakmış? Siz orada çocuk için kalmıyorsunuz. Kendinizi kandırmayın. Çocuğun zaten bir ailesi yok, baba figürü yok. Ne anladım bu işten? Türkiye’de çocuğun başına bir iş gelse benden bilirler ne alaka? Her yerde her şey olabilir. Bunun hesabını sormaya hakları mı var, baba olsaydı da başınızda dursaydı. Göze alıp da rahatınızı bozmak istememişsiniz, böyle şeyleri bahane etmeyin. Biraz gurur ya. Ne münasebet adam aldatmış gitmiş. Siz hala annesiyle onların evinde yaşıyorsunuz. Akıl fikir ya rab. Umarım fake konudur. Bu luzırlığı bünyem kaldırmıyor.

inannin ogrenmek kurslara gidip gelmek cok istedim ama hc destek vermedi dogru duzgun bana doktora gidiyorduk kaynanam goturuyodu okul toplantilari var kaynanam kendi isini bile annesine yaptirttiyorduu . yoksa tabikide ben bi heves ogreniyim diye gittim ma sonra hamileleik cocuk derken okulu basladi cocugu okula gotur getirrr boyle gecti zaman ee sonra zten aldatmalari oldu onlarla bide ugrastimm psikoljim iyic sifirlandi

Eğer öğrenmek istiyorduysanız 11 senede çoktan öğrenirdiniz. O yüzden inanamıyorum maalesef öğrenmek istediğinize. Bahanelerin arkasına saklanmak kolayınıza geldi bence. E her yere kaynananızla gidecektiniz madem, orada da küçük Türkiye gibi yaşayacaktınız neden Almanyaya gittiniz? Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Konuların olmazsa olmazıdır zaten hemen yapılan çocuklar. 11 senedir ordadınız 7 sene olmuş nerdeyse adam sizi aldatmaya başlayalı. Hadi o zaman çocuk vardı ki bu da geçerli bir sebep değil ya neyse sonrasında? Bu 7 sene zarfında kendinizi geliştirmek yönünde bir çabanız oldu mu? Keşke bulunduğunuz ülkenin imkanlarından faydalanabilseniz ama maalesef bunu yapacağınıza ihtimal vermiyorum. Sizin için en iyi yol Türkiye’ye dönmek gibi gözüküyor ama umarım burda artık kendi ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz

11 yıl yaşayıp da Almanca öğrenememeniz çok tuhaf geldi. Dönmeyin bence, orada bir şekilde tutunun, TR çok kötü durumda.

MRB: ben almanyadan yaziyorum 33 yasindayim 9 yasinda bir kizim var 4.sinifa gidiyor.almanyada 11 seneden beri duruyrum evlenerek geldim.ama 2015 senesinden beri esimin aldatmasi kumari bunlarlada mucadele ettim diyebilirim bi yandan ilgilenmemesi bihimle kayinvalidemle kaliyoum ayni evde . suan esim baska bi kadinla yasiyor.kadininda 2 cocugu var alman bi kadin bundan oncede yine baska bi kadin vardi affettim ozur bile dilemedi ustelik cocuk ufakti kiyamadim hadi dedim iyi degil psikolojisi bozuktur falan ama ikinciyi yapinca tekrar goz yumamadim.suan kayinvalidemle yasiyorum esim yok yani. bu sure icinde bayada yiprandim kimsede yok kalabalik bi ailede degiller benim ailemde trde .bi gorumcem var.erkek olarak kimse yok birsey oldumu yardimda bulunabilcek fala gorumcemin esi var ama onunlada sorunla oldu ondan birsey istemek hic ama hic istemiyorum. almancam tabi yeterince yok kendimi anlatcak seviyede. illaki muhtac kaliyosun birilerine buda beni cok uzuyor ayaklarimin ustundede duramamamk . kayinvalimde surekli esimle telde gorusuyo konusuyo guuuyolar meesela o oglu ben onun baktigi gozle bakamiyorum ona tabi. burayada geliyo eve ben evde oluyorumm yada disari cikmak zorunda kaliyorum burda isleri oluyor bazen kendi evi sonucta irseyde diyemiyorsun. bi kac kezde kayinvalidemle tartistikta. oda beni cok skiyor tabi.cocuk uzerindede boyle ben birsey yapsam bazen begenmio en ufak ornek cocuga birsey giydircem bunu niye iydiriyosun sunu giydisene . veya ayaklai islaniyo bunun cok gunde iki kere gidio ufak bebek gibi corap degistirttiriyo.cocuk yok dese biile tamam diyorum torunu kiyamioo falan ama bazi seyleri abartio sanki.sanki ben annesi degiiim birseyden anlamiyorum gibi.halbuki bunce sene ben cocuk icin durdum burda .sabrettim bazi seylere dayandim. bekledim birseyler duzelir diye.tr ye donmek istedim bu olaylar uzerine cocugun hayatini mahfettin cocugun psikolojisini bozcan diyip durdular ben anneyim kim ister cocugunu o duruma getirmek. burda durmak bana sacma geliyor suan esinle ayrisin ama onun evindesin annesiyle yasiyorsun onlarin hayatina uyum sagliyosun.arkadas bile yeri geliyor cagirmaya eve cekiniyorum cunku sesten rahatsiz olur ne bilimm boyle seyleri dusunuyorum yada ben biyere gitsem biray geciksem nerde kaldin falanda diyor. kendi hayatimi yasiyamiyorum. ben boyle dusunmekte haksizmiyim bilmiyorum bencillikmi ediyorm. bu sene tr ye donmeye karar verdim ailemlede gorsutum istisare ettik akrabalarla ailemle. herseyi anlattim. onlarda bu yonde dusunuyor. en azindan kardeslerim var erkek olarak babam kardesim var cok sukur dururmumuz okadar kotu degil . burda kalma yonundede tek basima ev tutsam dedim yalnizim yineee . yapamam . en iyisi tr diye dusunuyorum sizler bu durumda olsaniz napardiniz inanin yatiyorum bu dusunce kalkiyorum bu dusunce var kafamda gizli gizli agliyorum artik. simdiden okuduguuz dinlediginiz icin tesekkurler
Siz boşandınız mı peki? Boşanmadıysanız ve velayeti almadıysanız çocuğu türkiyeye nasıl getireceksiniz? Öylece oturup beklemekle birşeyler düzene girmez bir karar verdiyseniz o kararın da biraz altını doldurup sağlam basmanız gerekiyor.

bosanma olmadi
Siz boşandınız mı peki? Boşanmadıysanız ve velayeti almadıysanız çocuğu türkiyeye nasıl getireceksiniz? Öylece oturup beklemekle birşeyler düzene girmez bir karar verdiyseniz o kararın da biraz altını doldurup sağlam basmanız gerekiyor.
bosanma genuz olmadi ama cocuk yonunden sorun yok kendisi karsi degil tr ye gitmemize

bosanma olmadi

bosanma genuz olmadi ama cocuk yonunden sorun yok kendisi karsi degil tr ye gitmemize
Şu anda değil ama yarın öbür gün bu kadın çocuğumu kaçırdı diye şikayet de edebilir yani bu kadar güvenmeyin bence sizi yıllarca aldatmış bir adama.

Kesinlikle aileniz yanınızda iken dönün en insan böyle zamanlarda bi yakın Arkadaşa, anne babaya ihtiyaç duyar sizde onlar çok uzakta. Çok yalnızsınız... Bencede dönmek en iyi karar. Hem ailenize yakın bir ev bulursunuz kızınızı annenize bırakıp çalışırsınız. Kızınızda başlangıçta yeni bir hayat falan evet zorluk çekebilir ama henüz küçük olunca ve arkadaş çevresi olunca çabuk alışır merak etmeyin... Hatta Türkiye'de bi akrabalık ilişkisi falan görür çocuk. O kocanız da Allah'ından bulsun...

Eğer öğrenmek istiyorduysanız 11 senede çoktan öğrenirdiniz. O yüzden inanamıyorum maalesef öğrenmek istediğinize. Bahanelerin arkasına saklanmak kolayınıza geldi bence. E her yere kaynananızla gidecektiniz madem, orada da küçük Türkiye gibi yaşayacaktınız neden Almanyaya gittiniz? Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Konuların olmazsa olmazıdır zaten hemen yapılan çocuklar. 11 senedir ordadınız 7 sene olmuş nerdeyse adam sizi aldatmaya başlayalı. Hadi o zaman çocuk vardı ki bu da geçerli bir sebep değil ya neyse sonrasında? Bu 7 sene zarfında kendinizi geliştirmek yönünde bir çabanız oldu mu? Keşke bulunduğunuz ülkenin imkanlarından faydalanabilseniz ama maalesef bunu yapacağınıza ihtimal vermiyorum. Sizin için en iyi yol Türkiye’ye dönmek gibi gözüküyor ama umarım burda artık kendi ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz
ben tamamen bilmedigimi soylemedim kendi ifade edecek sekilde ogrendigimi belirttim. tabikide devamini sagliyabilirdim ama bulundugum durum dan dolayi bazi seylerin devamini getiremedim ben buraya bayila bayilada gelmedim burda birkac sene durup doncektik bastan bu sekilde bi konusmamiz oldu zetn o sekilde ben buraya geldim yoksa kndisine buraya gelmek istemedigimi belirtttim sadece borclari vardi bu yuzden kapatana kadar onlari duururuz dedik ama durumlar oyle gelismedi nalesef. ve sahip cikmadi dogru duzgun bize . evet kayinvalimde gezdim heryere gittip sagolsun destek olmak icin . catpat derdimizi anlatiriz o anlamaz ben anlarim ben anlarim o anlamaz diye birbirimize destek olmak acisindan geldi sagolsun.

Dönseniz de kendi ayakları üstünde duracak enerjiyi alamadım ben. Hala dönsem evde erkek var, erkek kardeşlerim var, babam var diyorsunuz.
Kendiniz de başarabilirsiniz bazı şeyleri. Çocuğunuz 9 yaşında ana okulunu geçtim ilkokula başlayalı kaç yıl olmuş baya zamanınız olmuş kursa devam etmek için. Bu arada eşinize hiç güvenemeyeceginizi de görmüşsünüz ama bir şey yapmamissiniz .
Ben çocuğum için bit şekilde orda kalmaya çalışırdım

Şu anda değil ama yarın öbür gün bu kadın çocuğumu kaçırdı diye şikayet de edebilir yani bu kadar güvenmeyin bence sizi yıllarca aldatmış bir adama.
umarim yapmaz bana sen git benim yolladigimla gecinirsin diyen bi adamdi yada git bn sana mani olmam biliosun diyen adam bunlarida ypmazsa zten artik ben digcek birsey bulamiyorum ona

Neyin vicdani neyin psikolojisi anlamadim ortada baba yokki es desen es degil neden annesiyle kaliyorsunuz yillardir. Coktan donmeliydiniz turkiyede cocugun basina bisey gelse evet olabilir ama sorumluluk pislik babasinda o cocugu dusundumu ki siz babasindan ayirmamaya calisiyosunuz. Bunlar bana bahane gibi geldi hep adamin bir sekilde donmesini beklemissiniz ama hicbirinde mantik yok. Dil ogrenebilirdiniz bunlar bahane olamaz hemen dönün yani ailenizin yanina. He ayrica ysamak icin bir erkege ihtiyaciniz yok yani basimda erkek olsun kafasindan cikin

umarim yapmaz bana sen git benim yolladigimla gecinirsin diyen bi adamdi yada git bn sana mani olmam biliosun diyen adam bunlarida ypmazsa zten artik ben digcek birsey bulamiyorum ona
iyi de hala neden bişey "umuyorsunuz" bu adamdan?? Boşanın velayeti alın nafakanızı bağlatın çekin gidin yani neden bu yolu seçmiyorsunuz sizi anlamak zor gerçekten??

Dönseniz de kendi ayakları üstünde duracak enerjiyi alamadım ben. Hala dönsem evde erkek var, erkek kardeşlerim var, babam var diyorsunuz.
Kendiniz de başarabilirsiniz bazı şeyleri. Çocuğunuz 9 yaşında ana okulunu geçtim ilkokula başlayalı kaç yıl olmuş baya zamanınız olmuş kursa devam etmek için. Bu arada eşinize hiç güvenemeyeceginizi de görmüşsünüz ama bir şey yapmamissiniz .
Ben çocuğum için bit şekilde orda kalmaya çalışırdım
ben yine cocugum icin yapicam herseyi kendi dilim kndi memleketim daha iyi kendimi ifaeder ederim . siz bi sorununuz oldugunuzdan babaniya esiniye bir erkek olarak danismiyormusunuz .herzaman yanimda tabikide olamazlar ama erkegin ihtiyacina duyulcagi bi zamanda var . herseyi kadin basiniza yapamiyorsunuz malesef. hee kimseye muhtac olmak istemiyorumm o ayi birsey ama illaki manevi olarak bile destekleri olsa o ban yeterlii maddi bi beklentim yokk

Back
X