- 25 Ekim 2015
- 19.370
- 99.166
- 40
-
- Konu Sahibi Annesevgisi
Kac yasındasın MervecımKızlar ben sizden fikir istiyorum eleştirmeyin
Cok birikti hersey ufak gelebilir ama o an yaşadığım icin bu olanları ve bunun gibi tonlarcasını cok doldum aileme de anlatamıyorum üzülürler diye içime atıyorum kendim huy olarak da böyleyim bi nazım sinirim eşime geciyor o da bu sekilde davranınca ne yapacagimi şaşırdım
Hatta sunuda belirteyim benzer şeyleri yasadm benm kv esimin önünde ayrı eşim yokken ayrı davranırdı hep ogluna karısı dkkatli davranırdı cok taktik vardı onda ben beceremezdm taktik işini eşime kızardım bişi demiyo diye oda sen abartıosun ne yapioki derdi..öyle bi zaman geldiki Allah asla kimsenin yanına bırakmıyo suan kaynanamla görüşmüyoruz oglunun evine gelemiyo ve benm eşim ben ne dersem onu yapıyo gözü açıldı gördü gercek yüzleriniBirincisi esinize annesiyle ilgili bir daha hiç konusmayı..taktik yapıcaksınız...kaynanızla az götürsün görüstügünzdede caktrmayın eşinize bişi demeyin.annesi size bişey dedigide orda ona direk cevabını verin ama eşinize yansıtmayın.hiç bir erkek hoslanmaz annesi hakkında konusulmasından.evet esinizde haksız annesine dur demeli.fakat sabırlı olun hamilesiniz mantıgınızı kullanın zamanla herseyi yoluna koyarsınız suan bebegnzi düsünün
Ya bak valla takma kafana insan zamanla alışıyor bende çok sorunlar yaşadım belki sizinki kadar çok degildir bilemem ama srn sen ol kv le asla karşı karşıya gelme erkeklerin hassas noktası eşinlr asla kv kötüleme olayı kv le hallediceksin eşin yooken laf sok istemediklerini söyle baktın eşine bir şeyler söylemeyr başlıyor ben bir şey demedim de geç olayı kapat eşini kv le olan ilişkine karıştırma bir tarfta annesi bir tarafta eşi ne yapsın annesine bir şey diyemez gelip gelip sana patlar sende aglaraın aglama bir daha erkeklerin geneli nefret ediyormuş aglayan kadınlardan zayıf gözükme güçlü ol kaplan gibi ol hadi bakayım hayat daha yeni başlıyor daha 1 yıl olmuş evleneli daha neler neler olur sıkma canınıHala da yasiyorum bu beni uzen bu raddelere getiren
Iletiyorum tabiki hatta git gör diyorum hic bi zaman kısıtlamadım gitme etme diye sadece ben gelmiyim bu sefer diyorym oda tek gitmek istemiyorum beraber gidincede kaynanamın tavırları karşısında kendimi kötü hissesiyorum oraya gidince huzursuz oluyorum ilk cocuklari evli digerleri bekar kaynatam gelin oturalim hep bu kafada ama kaynanamla ayni ortamda olmuyor kibirli davranışları bile beni huzursuz ediyor. Yapım geregi duygusalık zaten inanin oyle bisey istemiyorum sadece anlasilmak istiyorumAdama neden vuruyorsunuz sürekli ağlama krizlerine girip ? Sizin vurmaya ne hakkınız var,eşiniz insan değil mi ?
Tamam hamilesiniz,evet onun bu durumda karşılık vermesi yanlış,ama siz de sürekli bir ilgi bir trip halindesiniz.Biraz öğrenin bazı şeyleri,annesini sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur azıcık politik davranın yüzüne gülün eve gidin unutun,ne hayatı zindan ediyorsunuz kendinize ve eşinize ? Hamile olmak ayrıca dünya sizin etrafınızda dönecek demek de değil,her şey için ''hormonlar'' bahanesine sığınmayın,siz eşinize şiddet uyguluyorsunuz bariz,adam sizi savunuyor üstelik anladığım kadarıyla ne yapsın annesiyle tüm bağını koparsın mı ? Sizi sevmese bile,siz sevmeseniz bile o kadın onun annesi,tabii ki de gidip görüp sevecek.Çok sorunlarınız varsa ağlayıp vurmak yerine eşinize iletin sorunlarınızı,ben bir süre mesafeli olmak istiyorum deyin sebeplerinizi söyleyip düzgün bir iletişim kurmayı seçerek.
Öyle normal bi ev degil kocaman ev ust katta alt katta kocaman ust kat bos esyasiz ve bos yer aylarca temizlenmemis bi odasi 1+1 ev gibi diyim yapmayınca surat yapmasından dolayı yarım biraksam uzansam iceri girip cikip ters ters bakıyor yoksa benim elime yapışmaz bana anne gibi olsa ben 10 adim giderimKaynanam evini temizletti ne demek? Temizlemeseydin. Surekli gidip gorusmek zorunda degilsin mesafeli ol. Madem rahatsizsin gidip orada kalmayin mesela eviniz yok mu?
Kaynananla arandaki mevzudan esine patlama. Kaynanaya cevabini ver konuyu kapat. Ayrica sinirlenince neden adama vuruyorsun?
Ben dahil uc kısı yasını sordu, yas sorulan yorumları neden gormezden geliyorsun?Öyle normal bi ev degil kocaman ev ust katta alt katta kocaman ust kat bos esyasiz ve bos yer aylarca temizlenmemis bi odasi 1+1 ev gibi diyim yapmayınca surat yapmasından dolayı yarım biraksam uzansam iceri girip cikip ters ters bakıyor yoksa benim elime yapışmaz bana anne gibi olsa ben 10 adim giderim
GüldürdunEee kafa yapınız her seyiniz uyuyorsa sen vurunca eşin de sana vuracak tabii. Neden bu kadar şaşırıp icerlediniz anlamadim
24 yasindayimBen dahil uc kısı yasını sordu, yas sorulan yorumları neden gormezden geliyorsun?
Iletiyorum tabiki hatta git gör diyorum hic bi zaman kısıtlamadım gitme etme diye sadece ben gelmiyim bu sefer diyorym oda tek gitmek istemiyorum beraber gidincede kaynanamın tavırları karşısında kendimi kötü hissesiyorum oraya gidince huzursuz oluyorum ilk cocuklari evli digerleri bekar kaynatam gelin oturalim hep bu kafada ama kaynanamla ayni ortamda olmuyor kibirli davranışları bile beni huzursuz ediyor. Yapım geregi duygusalık zaten inanin oyle bisey istemiyorum sadece anlasilmak istiyorum
Haklısınız dediğinizi uygulucam aslında soyluyorum esime ama esim duzelcek insalah diyor ama tek bi duzelme yok baskasi varken gulup egleniyor ben ordayken ogluyla muhattap ne dusuncegimi sasirdim inaninYoo neden tamam diyorsunuz eşinize ? Duygusal olmayın o zaman biraz,dişli olun artık.Bu da sizin için bir süreç işte,sürekli ağlayarak bir başkasını inciterek ne siz mutlu olursunuz ne de incittiğiniz insan.Anne olacaksınız siz.Çocuğunuz yüzünden kimi zaman depresyona gireceksiniz,belki zaman zaman yeter sus diye bağırmak isteyeceksiniz çocuğa da mı vuracaksınız modunuz düştüğünde ? Biraz kendinizi kontrol etmeyi öğrenin,bunlar bir bahane değil.Ben her şeye direk ağlayan bir insanım bu arada,ama daha kimsenin kılına dokunmadım,dokunamam da ne münasebet.
Eşinize açıklayın durumu sakince.Alın karşınıza konuşun.Bak ben annene saygı ve sevgi duyuyorum,ama bazen benden hoşlanmadığını hissediyorum,aslında hissetmekten çok emin gibiyim,biraz uzak durmak istiyorum,sen git gör tabii o senin annen ama lütfen biraz izin verir misin,derseniz bence eşiniz ne size oturup bu yüzden kızar ne de olaylar bu noktaya gelir.Çünkü anlattığınıza göre adam ''annem de annem'' diyen biri değil,sizi savunduğu durumlar da olmuş,birlikte gitmeyi de tek gitmemek için istiyor kim ister annesiyle eşi kavga etsin,o da bir şekilde anlaşın istiyordur işte.Sizin biraz dilinizi kullanmayı öğrenmeniz lazım.Eşinizi böyle şeylerle ancak itersiniz,sakin sakin konuşun.
Adamın yaptığı yanlış bu arada ona katılıyorum.Ne olursa olsun çocuğunu taşıyan kadına vurmamalı.O konuda affetseniz bile bir daha el kaldırmaması gerektiğini net bir şekilde ifade edin.Aynı şekilde siz de el kaldırmayın.
Kaynana sana surat yapamaz. Orasi kendi evi. Kocaman evde oturuyorsa temizligini kendi dusunecek.Öyle normal bi ev degil kocaman ev ust katta alt katta kocaman ust kat bos esyasiz ve bos yer aylarca temizlenmemis bi odasi 1+1 ev gibi diyim yapmayınca surat yapmasından dolayı yarım biraksam uzansam iceri girip cikip ters ters bakıyor yoksa benim elime yapışmaz bana anne gibi olsa ben 10 adim giderim
Öncelikle üzülmeyi bırak bu kadar yeter.ikinci olarak artık şikayeti bırak eşinin annesiyle ilgili son olarak da kaynana he de geç bildiğini oku...O kadar kafam karışık ki nasıl davranacağımı bilmiyorum. Anlatayım uzun olcak kusura bakmayın, 1 yıla yakın evliyiz suan hamileyim, eşimle severek evlendik kafa yapımız herşeyimiz o kadar uyuyor ki dışardan bakan bile farkediyor bunu, evde eğlenmesini biliyoruz, her zaman yardim eder ev işlerinde olsun herseyde hasta olayım yemegime dair ağzıma verir, destek olur ailevi sorunlarımda hep yanımda olur hersey çok güzel ama kayinvalide sorunumuz var başından beri kaynanam kabullenemedi evlenmesini, evlendigimizin ilk günlerinden beri sürekli arayıp gelin demesi belki kendini boyle baslarsa boyle biter kafasindaydi ama yeni evli insanı kimse rahatsiz etmez ki yaniliyor muyum? Ilk zamanlar hep bu sebeblerden kavga ettik eşimle ziyan oldu ilk zamanlarım, kaynanam kıyafet konusunda hep karıştı hatta eşim yokken çoğu kez laf bile soktu, yok buraya gelirken etek giy evinde istersen soyun, bende elbise giyerim arada ama inadına giymek istemedim, eşim de sevgiliyken pantolunu sevmezdi ama kırmazdıda hiç bi zaman hep derdi güzel dille elbise cok yakışıyor giy diye, ama kaynanama inat yaptım giymedim baktm kaynanam sürekli lafını yapıyor sürekli ama, esimin yaninda bisey diyemiyor tabi sonra ogrendim esim demis benim esim benim günahım karışma diye, bu boyle gitti hala da devam ediyor, bana herkesin icin de gün vardı daha 2 aylık evliyim cocuk konusunda sen daha dur bekle bak herkes kaçınciyi yapıyor dedi zoruma gitti bende daha dur yeni evliyiz dedim, neyse biz cocuk haberini alınca ailelere haber vermek icin evlerine gittik onc3 benim aileme sonra onun ailesine gittik, inanın yuzume bile bakmadı iyi gözün aydın dedi ama eve gelince esimin kuzenleri yazıp durdu sen o tavrı bana yapıyorsun ama herkese haber veriyorsun ben mi abartıyorum? Sebebi pantolon sanırım yine bilmiyorum ama bi insan o an pantolum var diye bebek haberine o tepkiyi verirmi kıskandigini hissesiyorum baska aciklama gelmiyor, tabi ben agla babam agla, yine yuttum her gitmem de iş buyurur inadına yapar gibi hamileligim ilk haftalarında 2 katıda temizletti, birlik cok istedi dublex evin ust katına kabul etmedim, iyi ki de etmemisim bi ara acıyıp kabul etcektim ailem kabul etmedi, gel gelelim her gitmem de kavga ediyorduk eşimle hep sorun ailesi, kaynatam dünya iyisi cok seviyorum babam gibi ama kayınvalidemle aynı ortamda durmak beni cok boguyor bi kibirli davranışları var görseniz, he bide her işime karışır misafiri gelcek çağırır giderim yardıma o oyle olmaz boyle ama hic bişey de yapmayı bilmez inanın bilmez, doğru düzgün yemek bile yiyemiyorum orda o elle yenmez o oyle olmaz ay o silinmedi bidaha sil kafayi yicem, her gitmemde sinirlenip aglayıp eşime vuruyordum yalan yok i sinir kriziyle ama gecen gün yine onlardayken kavga ettik, üst katta ve ben esime vurdum esimde karşılık verdi ben hamileyim yukarda uzanıyorum eşime surat yapıyor benim yüzümden o da o sinirle geldi tabi, ben başladım sinirle bağırıp vurmaya hamilelik daha cok sinirliyim, esimde karsilik ama ben agla agla nasil bunu yapar diye o gun aksama kadar agladm, esim cok pisman oldu o kadar pisman oldu ki hissettim günlerce o gün kavgadan sonra kaynatam aşağı çağırdı, dedi ki bi sorun mu var bak o böyle bi insan çekilmiyor biliyorum ama bu yuzden kavga etmeyin ilk zamanlariniz cahilsiniz dedi teselli etti kaynanam yokken ama kaynanam yuzume bakip bakip güldü biliyormusunuz ne bisey sordu ne bisey dedi 5 vakit namazı kilan bi insan ama azıcık merhamet yok, tabi o gun boyunca ben aglamaktan beter oldum ertesi gun eve geldik gunlerdir eşime karşı soğudum o kadar pişmandı ki tevbe namazı felan kılmış, tmm ben vurunca karşılık verdi o sinirle ama bunu yapmamaliydi diyorum, gunlerce agladm kimseye de bisey demedim diyemedim eşim gunlerce dibimden ayrılmadı her defasında pişmanlığını dile getirdi ama ben bosancam dedim neden bilmiyorum hazmedemiyorum bunu, suan bebegim icin sans vermeyi denedim şuan gökte gibiyim eşimi seviyorum ama kaldıramıyorum inanin bakin 1 seneye yakındır kişisel kavgamız olmadi, hep annesi yüzünden bana laf soktu bana bunu dedi bana bunu yapıyor neden neden neden diye hep kavga bundan dolayıydı hatta normalde bas basa laf sokar sert davranır ama esimin yaninda bi kere ters konustu esim beni korudu dedigne dicegine pisman oldu, bunlar bi kaçı o kadar cok var ki 1 senedir yaşadıklarım roman olur. Lütfen bişey diyin ben ne yapayım valla cok kötüyüm eşimin pişmanlığını görüyorum ne sarıldım ne yaklastm ne guldum 1 haftadır böyleydik her seferinde pişmanlığını dile getirdi ama yapmamalıydi diyorum. Fikire ihtiyacım var şahsi kimseyle paylaşmadım buraya yazmak geldi içimden.
Ben dahil uc kısı yasını sordu, yas sorulan yorumları neden gormezden geliyorsun?
Israrla sorulduktan sonra söylenilen yaşlar bana biraz şüpheli geliyor :)24 yasindayim
Buyumeyi deneyebilirsin canim. Bu ne agla babam agla, yok kaynana bana bunu dedi, boyle bakti agladim falan. Icime fenalik geldi okurken. Kendi hayatinizi yonetme becerisine erismeden evlenmeyin. Fazla da bir sey demek istemiyorum.O kadar kafam karışık ki nasıl davranacağımı bilmiyorum. Anlatayım uzun olcak kusura bakmayın, 1 yıla yakın evliyiz suan hamileyim, eşimle severek evlendik kafa yapımız herşeyimiz o kadar uyuyor ki dışardan bakan bile farkediyor bunu, evde eğlenmesini biliyoruz, her zaman yardim eder ev işlerinde olsun herseyde hasta olayım yemegime dair ağzıma verir, destek olur ailevi sorunlarımda hep yanımda olur hersey çok güzel ama kayinvalide sorunumuz var başından beri kaynanam kabullenemedi evlenmesini, evlendigimizin ilk günlerinden beri sürekli arayıp gelin demesi belki kendini boyle baslarsa boyle biter kafasindaydi ama yeni evli insanı kimse rahatsiz etmez ki yaniliyor muyum? Ilk zamanlar hep bu sebeblerden kavga ettik eşimle ziyan oldu ilk zamanlarım, kaynanam kıyafet konusunda hep karıştı hatta eşim yokken çoğu kez laf bile soktu, yok buraya gelirken etek giy evinde istersen soyun, bende elbise giyerim arada ama inadına giymek istemedim, eşim de sevgiliyken pantolunu sevmezdi ama kırmazdıda hiç bi zaman hep derdi güzel dille elbise cok yakışıyor giy diye, ama kaynanama inat yaptım giymedim baktm kaynanam sürekli lafını yapıyor sürekli ama, esimin yaninda bisey diyemiyor tabi sonra ogrendim esim demis benim esim benim günahım karışma diye, bu boyle gitti hala da devam ediyor, bana herkesin icin de gün vardı daha 2 aylık evliyim cocuk konusunda sen daha dur bekle bak herkes kaçınciyi yapıyor dedi zoruma gitti bende daha dur yeni evliyiz dedim, neyse biz cocuk haberini alınca ailelere haber vermek icin evlerine gittik onc3 benim aileme sonra onun ailesine gittik, inanın yuzume bile bakmadı iyi gözün aydın dedi ama eve gelince esimin kuzenleri yazıp durdu sen o tavrı bana yapıyorsun ama herkese haber veriyorsun ben mi abartıyorum? Sebebi pantolon sanırım yine bilmiyorum ama bi insan o an pantolum var diye bebek haberine o tepkiyi verirmi kıskandigini hissesiyorum baska aciklama gelmiyor, tabi ben agla babam agla, yine yuttum her gitmem de iş buyurur inadına yapar gibi hamileligim ilk haftalarında 2 katıda temizletti, birlik cok istedi dublex evin ust katına kabul etmedim, iyi ki de etmemisim bi ara acıyıp kabul etcektim ailem kabul etmedi, gel gelelim her gitmem de kavga ediyorduk eşimle hep sorun ailesi, kaynatam dünya iyisi cok seviyorum babam gibi ama kayınvalidemle aynı ortamda durmak beni cok boguyor bi kibirli davranışları var görseniz, he bide her işime karışır misafiri gelcek çağırır giderim yardıma o oyle olmaz boyle ama hic bişey de yapmayı bilmez inanın bilmez, doğru düzgün yemek bile yiyemiyorum orda o elle yenmez o oyle olmaz ay o silinmedi bidaha sil kafayi yicem, her gitmemde sinirlenip aglayıp eşime vuruyordum yalan yok i sinir kriziyle ama gecen gün yine onlardayken kavga ettik, üst katta ve ben esime vurdum esimde karşılık verdi ben hamileyim yukarda uzanıyorum eşime surat yapıyor benim yüzümden o da o sinirle geldi tabi, ben başladım sinirle bağırıp vurmaya hamilelik daha cok sinirliyim, esimde karsilik ama ben agla agla nasil bunu yapar diye o gun aksama kadar agladm, esim cok pisman oldu o kadar pisman oldu ki hissettim günlerce o gün kavgadan sonra kaynatam aşağı çağırdı, dedi ki bi sorun mu var bak o böyle bi insan çekilmiyor biliyorum ama bu yuzden kavga etmeyin ilk zamanlariniz cahilsiniz dedi teselli etti kaynanam yokken ama kaynanam yuzume bakip bakip güldü biliyormusunuz ne bisey sordu ne bisey dedi 5 vakit namazı kilan bi insan ama azıcık merhamet yok, tabi o gun boyunca ben aglamaktan beter oldum ertesi gun eve geldik gunlerdir eşime karşı soğudum o kadar pişmandı ki tevbe namazı felan kılmış, tmm ben vurunca karşılık verdi o sinirle ama bunu yapmamaliydi diyorum, gunlerce agladm kimseye de bisey demedim diyemedim eşim gunlerce dibimden ayrılmadı her defasında pişmanlığını dile getirdi ama ben bosancam dedim neden bilmiyorum hazmedemiyorum bunu, suan bebegim icin sans vermeyi denedim şuan gökte gibiyim eşimi seviyorum ama kaldıramıyorum inanin bakin 1 seneye yakındır kişisel kavgamız olmadi, hep annesi yüzünden bana laf soktu bana bunu dedi bana bunu yapıyor neden neden neden diye hep kavga bundan dolayıydı hatta normalde bas basa laf sokar sert davranır ama esimin yaninda bi kere ters konustu esim beni korudu dedigne dicegine pisman oldu, bunlar bi kaçı o kadar cok var ki 1 senedir yaşadıklarım roman olur. Lütfen bişey diyin ben ne yapayım valla cok kötüyüm eşimin pişmanlığını görüyorum ne sarıldım ne yaklastm ne guldum 1 haftadır böyleydik her seferinde pişmanlığını dile getirdi ama yapmamalıydi diyorum. Fikire ihtiyacım var şahsi kimseyle paylaşmadım buraya yazmak geldi içimden.
her gitmemde sinirlenip aglayıp eşime vuruyordum yalan yok i sinir kriziyle
Ne okudum geneben başladım sinirle bağırıp vurmaya hamilelik daha cok sinirliyim,
Bana da suphelı geldigi ıcın yorumumu kestım yas soylendıkten sonra fark ettiysenIsrarla sorulduktan sonra söylenilen yaşlar bana biraz şüpheli geliyor :)