Ne yapacağını bilmeyen poğaça …

pazar pogaca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2025
28
11
3
33
Başlıktan da anlaşılacağı gibi ben ne yapacağımı bilmiyorum.. Bundan yaklaşık 3 sene önceydi Annemin teyzemin oğluyla mesajlarını okudum , demek ki bu yaşıma kadar beklediysem kaderimin o olduğuna dair mesajlar . Teyzemin oğlu benden 10 yaş büyük eğitim , kültür seviyesi uzağız ( yanlış anlamayın ) çünkü hiç bir konuda anlaşamıyoruz zaten onu bunu geçtim benim kuzenim :( fakat annem sürekli beni ona yakıştırdı ve ben hayatıma kimi aldıysam istemedi . Ki suan ki ilişkimi istemiyor ( onu bir önce ki derdimde yazmıştım ) Teyzem beni gördüğün de kendince şaka yollu parmağıma yüzük takmaya çalışıyor ben tersleyince annem teyzen şaka yapıyor deyip kestirip atıyor . Babama da söyledim bunu babam anneme kızdı tabi kızınca annem yok öyle şey fln deyip kapatıyor . Ben şuan ki ilişki mi onun yüzünden istemediğini söyleyince , yok öyle şey zaten yaslandı o ( bu arada kuzenim 43 yaşında suan ) fln deyip kapatıyor . Konuştum , kavga ettim , bağırdım , çağırdım , ağladım fakat ne yaptıysam annemi suan ki ilişkime kabul ettiremiyorum. Hala içi ısınmadığını söyleyip duruyor . Konuşmadığım kimse kalmadı arata insan soktum , hatta dün küçük teyzemle konuştum ama kimse ikna yolu bilmiyor çünkü ne dersek kitlenmiş gibi asla inadından vazgecmiyor . İnatla bana karşına daha iyi biri çıkar ( maddi olarak ) ayrıl kendini ona mı layık görüyorsun diyor bende kuzenime layık görüyordun diyince ( ki sizde görseniz yakıştırmazsınız ) evet o zamanlar istiyordum ama şimdi yaşlandığı için istemiyorum fln diyor . Daha yakışıklı durumu iyi olan birini bulurmuşum . 33 yaşındayım yıllardır ne derse yaptım annedir bildiği vardır diye önceki ilişkilerimden ayrıldım :( ama Suan ayrılmak istemiyorum:( ailemi karşıma da almak istemiyorum :( dua ediyorum , insanlara danışıyorum bir çıkış kapısı bulmaya çalışıyorum:( Hayatımda ki kişi de çok üzülüyor çünkü ailecek gelip tanışmak istiyorlar ama öyle şey olursa Allah korusun annem belki kovmaktan beter eder :( Zamana bıraktım ama 1 yıldır ikna edemiyorum sanki zaman artık aleyhime işliyor :(

böyle yaparsan sürekli bu çocuğu da senin istediğin gibi kapatırım eve, başka zaman da sosyalleşsin diye uğraşmam

Merhabalar , Ben 33 yaşında öğretmenim(atanmamış ) , erkek arkadaşım da öğretmen . Fakat ailem hem uzaklık hem erkek arkadaşımı yanıma yakıştırmadığı için istemiyor . Annem bu zamana kadar hayatıma giren hiçbir erkeği istemedi bende annedir bildiği vardır diye ayrıldım . Fakat bunda öyle yapamıyorum .( konuşuyorum annemle yaklaşık 1 yıldır asla ikna olmuyor . İnsan araya soktum benim evladım diyip kimseyi karıştırmıyor . Bu arada 2 kardeşim daha var. Fakat benimle kurduğu bağ başka o yüzden istemiyor . Diyorum sen benim evlenmemi istemiyorsun diye yok öyle bişey buradan olsun evi olsun istiyor . Erkek arkadaşıma da şart kostu buradan ev alacak ve tayini buraya alacak yoksa olmaz diye ( erkek arkadaşım Artvin de görev yapıyor zaten bittiğin de tayin isteyecek ) kendi memleketlerin de evi yeri var fakat illa ailemin olduğu şehirde olacakmış . İnanın aylardır dua ediyorum Nasip hersey fakat olmuyor . Zamanı vardır illa ki fakat annemin bu tavrı beni çok yordu gözünün önünde ağlıyorum artık sormuyor bile neyin var diye
Açtığınız diğer konuya da yazmıştım. Anneniz size aşırı bağımlı ve bağlanma şekli sorunlu. Onun her dediğini kabul etmeyin sınır koyun. Sevgilinize güveniyorsanız bu yolda devam edin. Anneniz bütün ilişkilerinize engel olmuş. Onun sözlerini dinlemeye devam ederseniz mutsuz olursunuz. Ama sevgilinizin ailesinin olduğu şehri kabul etmeyin bence. İki aileden ayrı farklı şehirde olsanız daha iyi olur. Annenizin yaşadığı yerde evli olsanız yine bir sorun çıkarır.

33 yaşındasınız artık kendi kararlarında dimdik durmak için belli bir yaşa gelmişsiniz. Kuzen evliliğini kesinlikle tasvip etmiyorum kesinlikle çünkü kuzeni biz kardeş bilerek büyüdük artı akraba evliliklerindeki engelli bebek oranı da malum. Bence sizin de kuzeninizde gönlünüz var yoksa bu kadar takmanın bir açıklaması olamaz.

33 yas böyle şeyleri konuşmak için çok geç bir yaş değil mi sizce de? Disardan çok komik duruyor bilin istedim. Neyse sizin ve sevgilinizin mesleği ne? Maddi durumu gerçekten kötü mü?

Açtığınız diğer konuya da yazmıştım. Anneniz size aşırı bağımlı ve bağlanma şekli sorunlu. Onun her dediğini kabul etmeyin sınır koyun. Sevgilinize güveniyorsanız bu yolda devam edin. Anneniz bütün ilişkilerinize engel olmuş. Onun sözlerini dinlemeye devam ederseniz mutsuz olursunuz. Ama sevgilinizin ailesinin olduğu şehri kabul etmeyin bence. İki aileden ayrı farklı şehirde olsanız daha iyi olur. Annenizin yaşadığı yerde evli olsanız yine bir sorun çıkarır.
Yok erkek arkadaşımın şehrin de olmayacağız zaten , evet bağlı bundan dolayı zaten :(

33 yasina gelmissin, ailen seni kart bir akrabaya yamamak derdinde, bence aile onayini falan gecin kendi dugun/nikahinizi yapin ailen de ister gelsin

33 yaşındasınız artık kendi kararlarında dimdik durmak için belli bir yaşa gelmişsiniz. Kuzen evliliğini kesinlikle tasvip etmiyorum kesinlikle çünkü kuzeni biz kardeş bilerek büyüdük artı akraba evliliklerindeki engelli bebek oranı da malum. Bence sizin de kuzeninizde gönlünüz var yoksa bu kadar takmanın bir açıklaması olamaz.
Vallahi yok gönlüm fln , ki kuzenim bana da söyledi bu durumu bende upuzun mesaj yazarak tersledim sonra zaten gördüğü yerde konuşmadı benim olduğum yere bile gelmedi :)

Eğer sevgilinizden eminseniz , maddi durumunuz iyiyse , sağlık raporu çıkarıp nikah tarihi belirleyin. Gelmek isteyen gelir, gelmeyen de gelmez. Yapacak bir şey yok. 29 yaşındayım çok sevdiğim birisi olursa ve ailem saçma sapan sebepler sunup o kişiyi istemezse ben şahsen direkt yıldırım nikahı kıyarım.

hatan burada
yıllardır ne derse yaptım annedir bildiği vardır diye önceki ilişkilerimden ayrıldım :(
kadin biliyor az baski yapinca kendi kararından vazgececek, manipulasyona, duygusal tehditlere gelemeyen bir insansin. biraz daha zorlasa vazgececeksin (daha oncekiler gibi) tabii ki diretecek. sonucta hep diretmis hep kazanmis.
kendi hayatını yasamak isterse biraz da sen asi ol - gelsin koca adayin eve otursun salonda. varsin kimse yuzune bakmasın. teyzerinle halalalrinla tanistir , sosyal medyaya resimlerini at, herkese yakinda nisanlanacaginizi söyle.
bi sure sonra (kuzenle evlenmeye onay verecek zihniyetteki annen) annen zaten adin ciktigini düşünür- ayrilirsa daha iyisini bulamaz bu kiz der - ikna olur😂

Siz ilişkinizden eminseniz kimseyi ikna etmeyin belli ki makul seviyelerde anlaşabileceğin bir ailen yok. Gelmişsin 33 yaşına koca kadınsın bu benim kararım diyip net çizgi çekin bence

hatan burada

kadin biliyor az baski yapinca kendi kararından vazgececek, manipulasyona, duygusal tehditlere gelemeyen bir insansin. biraz daha zorlasa vazgececeksin (daha oncekiler gibi) tabii ki diretecek. sonucta hep diretmis hep kazanmis.
kendi hayatını yasamak isterse biraz da sen asi ol - gelsin koca adayin eve otursun salonda. varsin kimse yuzune bakmasın. teyzerinle halalalrinla tanistir , sosyal medyaya resimlerini at, herkese yakinda nisanlanacaginizi söyle.
bi sure sonra (kuzenle evlenmeye onay verecek zihniyetteki annen) annen zaten adin ciktigini düşünür- ayrilirsa daha iyisini bulamaz bu kiz der - ikna olur😂
Çok iyi fikir 👍

Anneniz size çok bağlı olduğu için yakınlarda tutmaya çalışıyor muhtemelen. Kendi yeğenine de söz gecirebilecegini düşündüğü için kontrolün kendi elinde olacağını düşünüp istiyodur. Allah yardımcınız olsun inşallah babanız aklı selim bir insandir

Valla soru sahibi aile rızası çok önemli ama siz annenizin lafına bakarsanız sizi yakacak gibi. Babanızla da görüşün. İçiniz biraz rahat edecekse dışarıda sevgilinizle babanızı tanıştırın bence. Sonrasında direkt nikah günü alın. Annenizde onaylamazsa onaylamasın.

Back
X