Ne yapacağımı şaşırıdm....

betican

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
466
42
318
İstanbul
Kızlar daha önceden size sıkıntılarımı yazmıştım. Babama araba almak zorunda kaldığımız için, kredi çekmiş ve bayağı sıkışmıştık. Ve artık sona geldik.
İki aydır kira veremedik ve bu üçüncü ayımız.
İşe giremiyorum, birincisi zaten iş yok, ikincisi oğluma bakacak kimse yok.
Kendi ailemin durumuda sıkışık bize destekleri olamıyor.
Ve birikmiş kirayı vermek için eşimin ailesinde de hala bir girişim yok. Bırakın onu, hala nasıl ödeyemediniz diye bizi suçluyorlar. Adamın aldığı 1000 tl maaş. 550 kira, en az 150 doğalgaz, 40 elektirk, 40 su, 40 tlf., 100 taksit, ayda en az 100 tl'den birikmiş kredi kartı borçları, 250 tl çektiğimiz kredinin taksiti, eşimin yol parası en az 60 tl, ve mutfak masrafları, he bu arada oğlumun arada hastalanıp doktora gidip gelmemizi hiç saymıyorum.
Ben 3 senedir çalışmıyorum, bi şekilde geçiniyoduk,ama kredi çektiğimizden beri iyice battık. Bize aferin bi maaşla bu kadar zaman nasıl geçindiniz demeleri gerekirken, bir de sanki çok para kalıyomuşda ben keyfime yiyip içip geziyomuşum gibi davranınca iyice deliriyorum.
Artık son noktaya geldiğimiz için, bir iki haftadır ucuz ev bakıyoruz,hem eşimin yol parası olmasın hemde 100-150 tl kara geçelim diye. Geçenlerde ben birgün oğlumu, eşimin teyzesine bıraktım, akşama kadar sokaklarda dolaştım.
Ucuza buldum, ama içleri resmen yıkılmış bi şekildeler,500- 550'ye buldum çok güzel ama zaten biz o parayı veremediğimiz için çıkmak zorundayız.
Bugün de bakıyım dedim ama oğlum zaten yeni iyileşti, ben de hastayım, kucağımda çocukla nasıl sokak sokak geziyim diye vazgeçtim.
Eşime hafta sonu bakalım dedim, tamam dedi, sonra bahane uydurup vazgeçti.
Bugün işin kokusu çıktı.
Asıl derdi başkaymış, bana abim aradı, böyle nolucak diye sordu dedi.
Ben de bilmiyorum dedim dedi. Abisi demiş ki, niye annemle birlikte oturmuyosunuz. Bu arada kaynım boşandı, kayınbabamda 1 sene önce vefat etti. Biz ta o zaman teklif ettik, gel beraber oturalım, hatta sen otur çocuğa bak, ben çalışıyım dedim kabul etmedi. Ben gücüm yettiğince çalışırım beraber oturmam dedi.
Herneyse ben dedim ki, öyle bişey olsa bile, en fazla 1sene otururuz dedim, eşim hemen başladı. Yok sen böylesin işte, seni tabi istemez annem, sen böyle yaparsan niye yanına alsın bizi falan. Daha önce böyle bir konu olmuştu.
Kayınvalidemde, tamam beraber otururuz, ama karın sana karışmıyacak, nereye gitin, nerdesin falan diye kavga çıkarıp, hesap sormuyacak demişti. Ben de saçmalama, bereber oturucaz diye, sen istediğin gibi davranacaksın ama ben ses çıkaramıycam,olmaz öyle şey demiştim: Eşimde bir sürü laf söyleyip, bak sen böylesin, tabi istemez falan demişti yine.
Bu sefer de böyle diyince ben kızdım.Ya senin bana dil dökmen gerekiyoken, ben mi sana dil döküp, aman ne olur annen bizi kabul etsin diycem dedim. Annenin ısrar etmesi, alttan alması lazım, oğlum torunum yanımda olsunlar diye, benim değil dedim. Senin beni ikna etmen lazım dedim.
Bir sürü laf söyledi, sonra tamam bu konu kapandı, o zaman bi yol bul dedi. Sustu, suratını beş karış asıp yattı.
Ya ben biliyorum, oraya girince anne oğul, benim kafamın etini yiycekler, annesi arama, karışma, falan diye bana baskı yapacak, biz birbirimize giricez. Ondan sonra dayanamayıp boşanıcaz. Zaten abisi de dul: Eşime hadi gel şuraya gidelim, şunu yap, bunu yap diycek ki, daha önceden yaptığı şeyler, ben hayır diyince, bu sefer sen erkek değil misin, kılıbık falan diye hem annesi hem abisi, bana karşı dolduracaklar adamı.
Hem hangi erkek, annesinin evine taşınıpta sonradan ayrı eve çıkmış ki o çıksın. Rahata alışacak, istediği gibi hareket etmeye alışacak, hepsi bir yerden psikolojik baskı yapacaklar, beni şamar oğlanına çevicekler.
Herkes sakın taşınma diyor, hatta ablam, dayımın kızı daha önce bunları yaşadıkları için sakın , evliliğiniz biter diyor.
Ben çok korkuyorum, ama ne yapacağımı da bilmiyorum.Ay başına kadar ya ev bulup gidicez, ya da kaynanamın yanına gidicez. Eşimin neden ev bulma konusunda isteksiz olduğunu da anladım, annesinin evine gitmemizi istiyor.
Ama ben istemiyorum.
Daha önce kaynanasıyla oturanlar varsa, bana fikir verebilir mi? Ben mi boşuna telaşlanıyorum, yada gerçekten haklı mıyım?
Lütfen deneyimlerinizi ve fikirlernizi söyler misiniz???

canım ben senin durumunda değilim altlı üstlü oturuyorum ama bence ayrı ev bulun ve orda yaşayın derim...
çok zor çok ben altlı üstlü oturduğum halde zor oluyoki yuva yuvanın üzerine olamz derler...
belki parasal anlamda sıkıntı çekeceksiniz ama hiç değilse huzurunuz olacak...
keşke sende bi işe girip çalışabilsen ama çocuk olunca haklısın
ALLAH yardımcın olsun inaşallah :teselli:hakkında hayırlısı olur

canım Allah yardımcın olsun.
Rabbimden diliyorum inşallah herşey senin ve minik yavrun için en iyisi olur.
Rabbim yuvana huzur versin.seni üzmek isteyenlere Rabbim fırsat vermesin.
Herkes o kadar zor durumdaki,kimilerine krizden yuvalar bozuluyor deyince
verdikleri cevap hep şu oluyor zora dayanamıyorlar eskiden böylemiydi diyor bazı
zihniyetler...
eskiden kredi kart yoktu,eskiden insanların toprrakları vardı işlerdi,eskiden kiracılık yoktu.
eskiden doğal gaz su faturası yoktu...
biyerden çıkarı olanlar ekonomik sıkıntı ve sıkıntı nedir bilmez habire laf ebeliği yapar örter...
Allah yardımcın olsun ablam seni çok iyi anlıyorum...

İkinizede iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Lost87 senin de dediğin gibi, herkes eskiden şöyleydi böyleydi diye ahkam kesmeyi biliyor.Ama o zaman hayat bu kadar zor ve pahalı değildi ki gerçekten. Şimdi evlendim evleneli borç ödeyip duruyorum. 6 sene oldu evleneli, 4,5 sene çalıştım, sonra oğlum oldu çalışamadım.Eşimin ailesi evime bir iğne almadı. Herşeyi çalışıp biz yaptık. 3 senedir, hiç sormadılar, siz nasıl geçiniyosunuz, bi ihtiyacınız var mı diye? Şimdiye kadar iyiydim, ama 2 ay kira veremedik, hemen ben suçlanmaya başladım.
Bu arada emin ol ki kadınlar maddi sıkıntılara karşı hep dayanıyorlar. Ben 6 senedir çekiyorum, eğer eşim benim yanımda olsa, kıymetimi bilse, beni suçlamak yerine, sevmeyi sarmayı bilse aklımdan bile geçirmem boşanmayı. Ama insan bu kadar sıkıntıya katlanıp, üzerine bide sevgisiz kalınca, sürekli psikolojik baskı altında kalınca, ve kocanın artık her yönden sana karşı ilgisi sevgisi azalınca, ben niye katlanıyorum ki diyor.
Hem bunları çekiyorum, hem de değerim kıymetim bilinmiyor diyor.
Ben anlamadım, ne yapsam ne eşime, ne de ailesine yaranamıyorum. He gerçi çalışırken, çok iyiydim ben,işten çıktım çocuk doğurdum ya , hala ne aceleniz vardı der annesi, 4 sene sonra yaptık ya çocuk.
Ona sorsan 14 yaşında evlenmiş, ilk çocuğunu 15 yaşında doğurmuş. Tabi bunlar bahane, onun tek derdi oğluna yük oluyorum ya, oğlu sıkıntıya giriyor ya derdi o.
Neyse ablacım, Allah sonumuzu hayır etsin, inşallah bundan da alnımızın akıyla çıkarız.

cnm daha önceki konularını okumuştum. ilk başta allah yardımcın olsun çok zor bir durum benim evim kira değil eşimin kendi işi ama inan yetmiyo olmuyo çok şükü muhtaçlığımız kimseye yok ama olmuyo işte.ben senin yeinde olsam gitmem kaynanamın yanına ama işinde zor onuda anlıyorum keşke bütçene uygun bir ev bulabilsen. aslında krizden dolayı bazı ev sahiplerinin evleri 3-4 aydır boşta olanda va 500 lük evleri epey zaman boş olduğundan dolayı 300 e verenler var inş öyle bir yer bulursun araştır derim cnm. son çaren olsun kaynana

betican yol parası 60 diyosun hadi olsun 100 tl. yani 100 tl kardasınız.Ev kirası 500 tl hadi olsun 400 ama yıkıntı bi ev. Yani 200 tl kara geçtiniz.Ayda 200 tl ile yada 300 tl ile sıkıntı bitecekse. Ayrı eve taşın derim.Ama sıkıntı bitmeyecek gibi görünüyo maalesef. offf zor bi durum ama bilmiyorum yani çocuğun için durum düzelene kadar kaynananın yanına geçsen iyi olur. Tabi onlara öyle demeyeceksin. Bu süreç içinde de sen iş aramalarına devam edeceksin mecbur bakacak çocuğa.Baktın iş buldun durumlar düzeldi yeni ev buldum deyip kaynanana teşekkür edip ayrılacaksın. Yaşananlara kulak tıkayacaksın mecburen. Ev yıkıntı ise rutubeti olur soğuğu olur hasta olursunuz bide ettiğiniz karı doktor ve ilaç parasına verirsiniz üzerine çektiğiniz sıkıntılar cabası. Bilmiyorum çooook zor ama fazla alternatif yok gibi.

ablacım inşallah tez zamanda feraha çıkarsınız...
bir yuva kolay kurulmuyor sizi kim üzmek,canınızı sıkmak istiyorsa bile Allahın adaleti çok büyüktür.sen içini ferah tut ablam.birgün değerin anlaşılacak.

canim allah kolayli kversin gercekten zor bi durum. ama bi kere kayinvalidene tasininca evden cikmasi zor olur. ogluna bakacak birisini bulsan ayda cuzzi bi miktara ve sen ise girsen? yani iste yok gerci kriz var heryerde ama. ayda 200 ytle baksa birisi sende 800 falan maas alsan. hayat sartlari cok zorlasti. hele ki kira olunca ev daha da zor. en kotu ihtimal beraber oturacaksiniz. o zamanda soylenenlere kulaklarini tikayacaksin canim biraz. oglun icin ve ailenin gelecegi icin. biz kadinlara bakiyor yine her sey.

canım benim yaaaaaaa
başka çaren yoksa taşınacaksın en azından durumun düzelene kadar
rabbim yardımcın olsun

konunuzu daha önce de okumus ve cok üzülmüs, cok etkilenmistim... insallah en kisa zamanda hersey yoluna girer...

fakat haaala anlayamadigim bir sey var.. daha önce de esinizin ailesinden sikayetci oldunuz fakat hic kendi aileniz hakkinda yorum yapmadiniz. hatta bana göre su andaki asil sorununuz babanizin sizin evinizde calinan arabasi yerine bir araba almak icin cektiginiz kredi oldugu halde. ailenize anlatmiyor musunuz bu durumu? babaniz ne diyor?

görünüse göre önünüzde iki yol var...

1. babaniz sizin kredi cekerek aldiginiz ve bu sebeple bu hale düstügünüz arabayi satacak siz de o parayla gidip hemen krediyi kapatacak ve rahatlayacak, durumunuz daha düzelince alacaksiniz arabayi

2. kayinvalidenizin yaninda yasamayi kabul edeceksiniz.. cünkü 100-150 lira daha ucuza bulacaginiz evin sartlari iyi olmayacak hele ki cocuk büyütmek icin uygun olacagini sanmam...

lütfen eger konusmadiysaniz babanizla biran önce konusun... kendinizi de bu kadar üzmemeye calisin. cocugunuzun size ihtiyaci var... hasta falan olursunuz allah korusun...

beticancim ya 3 ay onceydi bu konu malesef ki bir sekilde hallolmamasina uzuldum.

bence son noktaya kadar diren kayinvalidenin yanina cikmamak icin. en kotu ihtimal, iyice sikissin ki sartlarini bir bir kabul ettir cikmadan. canim kredi borcunuz ne zaman bitiyor? kac senesi var borcun? yani 1 sene ile bitmezse soyle dusunmek lazim. esinin maasina oyle ahim sahim bir kar gelmez. emin ol, siz oradayken 3 kurus koyamazsiniz kenara ve huzur falan da kalmaz cunku dedigin gibi abisi ozgurlugunu ilan etmis guya simdi erkek kardesini de fisekleyecektir eminim. ayrica 1 senede de bitmez bu is. 1 sene dedigin nedir ki goz acik kapayincaya biter.

bu olay 3 ay once de vardi, esin seni ikna etmeye calismisti. esin bence seni mecbur birakmaya calisiyor. bilmiyorum kirik dokuk de olsa benca ozgurlugunden vazgecme. 1 oda bile olsa gerekirse misafir vs kabul etmezsin. canim giris kati, gerekirse 1 sene icin o cadiyi cekecegine- ki anlatmistin daha once yaptiklarini- sanirim bodrumda oturmaya razi olurdum ben.

ama bence is esinde bitiyor. asla senin yaninda olmamis bundan sonra da olmasini bekleme. iliskilerin daha kotuye gidecegini dusunuyorum. simdiden sart kosmus baksana kayinvaliden. bence sizi mahkum etmek icin yardim falan etmiyorlardir. abisi cok rahat yardim edebilir. borc ne olacak ki ayda 200-300 verse siz ferahlarsiniz biraz.

Ama canim hep sucu esinin ailesine atma, onun ailesi neyse, senin ailen de o. sizinkilerin anlayisli olmasi lazim. calinan arabanin aynisindan istemeyebilridi baban. kendi babami dusunuyorum inan bana asla istemezdi, ne kadar ihtiyaci da olsa, benim o halimi gore gore. ustune yatacak degiliz alacagiz arabani biraz disini sik. babanla konussan, boyle boyle yoksa huzurum kalmayacak en azindan kredinin 200unu falan odeseler. sonra siz esin zam vs alinca borc seklinde ne odemisse odersiniz kacmiyorsunuz ya.

canim sen bu iyiligi kendi ailenden gormuyorsan onun ailesine cok gorme. bence esinle dostunla konus. ve esinin isine yakin ev bul. yol derdi kalksin. gerekirse telefonu kapattirin. ne olacak ki. interneti kapattirin. 30 milyon 30 milyondur. huzurum daha onemli.

cirpindigini gorebiliyorum canim, insallah Allah en kisa zamanda bir cozum yolu cikarir.

Esine de bence deki. bak hayatim, canim, cicim, sen benim inatlastigim icin boyle yaptigimi kabul etmedigimi dusunuyorsun ama hic alakasi yok. ben neden 550 tl'yi cope atmak isteyeyim, ama ben huzurumuz bozulacak adim gibi eminim ondan korkuyorum, bunlar bunlar olacak, sen bana soz verebilir misin bunlar olmayacak diye. erkek sozu, baba sozu. ama veremezsin. inan bunun sonu ikimiz icin de kotu olur diye korkuyorum. istersen benim annemlerde kalalim, inan baskasinda kalmak nasilmis anlarsin o zaman vs gibi bence sakin sakin tartisma yaratmadan konus. bagirmaya baslarsa sakinligini koru ama de sen beni dinlemiyorsun ki, bak hemen savunmaya gectin, hemen bagirmaya basladin, o zamna da oyle olacak' de.

eger en son en son caresiz kalirsan, is bul. kayinvaliden baksin cocuguna aksam gelirsin. esin de aksam gelir, hic takma dediklerini. ayrica da kiraya vereceginiz parayi esin sana vermeye soz versin. zaten elektrik vs odemeyeceksiniz ki emin ol tum mutfak ve faturalar size binecek gene elinizde bir sey kalmayacak. ama esinden 550-600 neyse her ay, biriktirilmek kaydi ile eline saymasini kabul ettir. hic olmazsa 1 sene sonunda elinizde 6 milyar para olur. ogluna bakmak da emin ol biktirir kayinvalideni. oh oh de 7 yasina kadar ben sana birakirim artik sana iyi alisti de.

neyse canim Allah yardimcin olsun. uzun oldu biraz.

Bence de en mantıklısı çocuğa kayınvalidenin bakması ve senin acilen işe girmen . 500 lira maaş alsan bile sizi çok rahatlatır canım. Ev arayana kadar öncelikle hemen bi iş bul.

canım önceki konularını okumadım yada hatırlayamadım şuan ama sağolsun kibele sayesinde az çok fikrim oldu. neyse..
canım sakın kayınvalidenin yanına taşınmak gibi bir hata yapma eğer öyle bişey yaparsan o evden hiç çıkamasın bidaha. zaten onların amacıda o, sizi mecbur bırakıp ellerine almak. Üzgünüm ama eşinin amacıda o. Şimdi bu şekilde şart koşulan şeyleri sana söyleyebiliyorsa o evin içine girdiğin zaman kimbilir neler ne kadar rahatlıkta söylenecek sana.
Kibeleye katılıyorum çünkü ne olursa olsun 1 oda 1 salon olsun ama 500 değilde 400 olsun tut ev. yol masrafındanda kurtulmaya bak, teli falanda kapat, 200-250 tl kara geçersin. peki senin annen çalışıyormu çocuğunu ona bıraksan bakması için. tabii bu arada sende iş bulursan süper olur.
kendi ailenlede konuşmayı dene bence, yol seni kayınvalidene götürmeden sen bütün çareleri dene derim ben.
Allah hayırlısını versin inşallah ama ayrı evin varken kayınvalidenin evine yerleşmek çok kötü.

allah yardımcınız olsun.
kayınvalidenizin yanında huzurunuz olmaz gibi geliyor bana...
tek göz odada oturun ama gitmeyin bence.
sanki eşin kararını vermiş gibi......

kendi yağınızla gidebildiğiniz yere kadar kavrulsanız ve bu arada kendi ailenizden bir süre maddi yardım alabilseniz olmazmı..?
bu kayınvalide ile oturma anlattığınıza göre evliliğinize malolacak..
ne demek beraber oturacaz ama oğluma karışmayacaksın.. böyle evliliğe ne kadar dayanabilirsiniz ki kendi düzeninizde de yaşamış bir insansınız..

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah arkadaşım...

Allah yardımcın olsun canım bazen ben de bu saatten sonra kayın validemle oturmam gerekse ne yaparım diye düşünmüşümdür ben yapamamha mecbur kalırım bilmem yinede büyük konuşmamak lazım rabbim yardımcınız olsun inşallah heşey yoluna girer umudunu kaybetme canım.

canım sakın ha kaynananla kalmayı kabul etme sakın.Bak ben aynı durumdayım.Hem oğlu hem kendi başımın etini yiyorlar.Kaynanam bizim artık evli olduğumuzun bilincinde bile değil bana muhtaçsınız ayaklarına yatıyor.Sanki oğlu hiç evlenmemiş gibi yemeklerini o yapıyor kahvaltısını o hazırlıyor beni adamdan sayan bile yok.Eşime bu durumdan şikayet etsemde anlamak işine gelmiyor çünkü kira verme derdi yok yeme içme derdi yok annesinide hiç kabahat yok ona göre evliliğimiz bitme derecesine geldi.Üstelik evlenmeden önceki hayatına geri dönmüş gibi bişey oldu sorumluluğu kalmadı eve gelip gittiği saat belli değil.Ben şimdi üsteliyorum ayrı eve çıkalım diye inşallah en kısa zamanda olur ama sen sakın öle bi hata yapma bide çocuğun varmış sığamazsın kendi evinden başka yerde döküntü bi ev olsada bir iki sene sıkıntı çekersin belki ama huzurundan olma

Anladığım kadarıyla babanızın arabası sizin evin önünden çalındı ve babanız arabanın aynısını sizden istedi ve sizde bu yüzden kredi çekip bu durumlara düştünüz.
İnan güzelim eşinden önce, kayınvalidenden önce babana kızman lazım. Bir babanın bunu nasıl yapabildiğini anlamıyorum.
Eşiniz ailenize karşı bir şey söylemiyorsa bu durumda eşinize karşı boynunuz bükük bir durumda kalmışsınız. Bu durumda ben olsam sesimi bile çıkaramazdım ve eşimin söylediklerini kabullenmek zorunda kalırdım. Olayda büyük oranda suç sizin ailenizin malesef.
Ama maddi sıkıntınıza da bir çözüm bulmanız lazım. İnşallah herkes için hayırlı bir yol bulursunuz.

aaayyy okurken yoruldum ve kayınvalidenize çok sinirlendim :mymeka:
Ne demek gelin ama oğluma karışmayacaksın.Başka bir derdi de varmıymışl acaba?
İnsan derki zor durumdasınız gelin beraber yaşayalım.Beraber üstesinden gelelim.

Valla çok zor bi durum.Yapabileceğiniz;
1 çocuğu kayınvalidene yada annene bırakıp çalışmak,
2 babana arabayı sattırıp en azından krediyi kapatmak.
3 En kötü ihtimal tek göz oda bi ev bulup taşınmak

Kayınvalidenin yanına gidip yaşamayı aklından bile geçirme derim sana.

ama şunuda söylemeden geçemeyeceğim kusurabakma ama sizin ailenizde suç var arabayı sonrada alabilirdiniz.

canım bişey yazmadın, merak ettim ben. Varmı bir gelişme, nedir durum. Uygun ev bulabildinmi yada eşinle konuşup uzlaşabildinizmi. Aileni bu durumdan haberdar ettinmi? Hiç d bişey yazmamışsın, inşallah herşey istediğin gibi gelişmiştir.

Back