Ne yapacağımı şasırdım.

Bende basit seylere takilmiyorum cocuk neticede öpüsüp barısiyorlar. Ögretmende var yardimcisida var ama söyle bir durum var iki cocuk tartisir kavga etmete baslar ogretmen müdahale eder. Ama oyle bir durum yok.mesela dün biranda tüm gücüyle oğluma tokat atmis. ayni cocuk kalem makasta sokabilir gozune.Birde cocuklara o arkadasiniz hasta siz vurmayin alttan alin diye hergun anlatiyorlar. cocuklar sucluluk psikolojisinde.Cocuklar tepkide veremiyor. Melela benim oglum diyorki tum oyuncaklarla o oynuyor biz onun begenmedikleriyle oynuyoruz kenara saklanip ama oyuncak kamyona binip bacaklarimizi eziyor diyor. Mesela oglumun kisisel esyalarini aliyormus ben bunu begendim artik benim diye.oğlumda anne o benin demeye korkuyorum diyor. Allah im başka dert keder vermesin. Ama bu durumda çoj zormus
Ya lütfen alın çocuğunuzu oradan, benim ablam da çocukken benim oyuncaklarımı da alırdı oynatmazdı. Ben divanın altında o yokken gizli gizli oynardım. Kötü insanlar çocukken de kötü. Belki beni linç edecekler ama o çocuk hastalığının arkasına saklanarak çocuklarınıza eziyet ediyor. Hiperaktif olabilir ama bu onu sürekli kayrılması gerekmez. Çocuğunuz bildiğiniz eziliyor, onun ve diğer çocukların psikolojisi ne olacak? O öğretmenlere de diyecek lafım yok. Küçücük çocuklardan anlayış bekliyorlar, diğeri de onlara istediğini yapsın diye.

Biz çocukken de benden anlayış bekliyordu annemle babam. Ki ben 2 yaş küçüktüm. Sonuç büyüyünce de bencil, düşüncesiz, çekilmez biri oldu ablam.

Bir çocuğu topluma kazandıracağız diye diğer tüm çocukların yani sınıfın psikolojisinin bozulması normal bir durum değil. Peki sınıfın diğer çocuklarının psikolojisi ne olacak. Her gün hırpalanan korkan özgüveni eksilen çocuklar. Çocuk en yüksek dozda ilaç kullandığı halde bir değişiklik olmuyorsa farklı tedavi yöntemleri deneyecekler ya da doktor değiştirecekler.Okul çok istiyorsa sadece o çocuğa bir öğretmen versin devamlı yanında dursun. Şahsen böyle bir durumu kesinlikle kabul etmezdim.

Sureklı empati yapmak lazım topluma kazandırmalıyız böyle cocukları demıssınız ama, cocugumun bogazının sıkıldıgı yerde empati yle isim olmaz. Topluma kazandırma görevide ailesinin.
Ogretmenle konusun, hal caresıne baksin.

Canim bu sozler okula ait bende tamam bu dogru olabilir ama diye derdimi anlattim. cok haklisin ama okula bu nedenle konusmaya gidince direkt yazik degilmi ya senin cocugun olsaydi annesi zaten hamile agliyor diye psikolojik baski yapiyorlar ordan öyle bir cikiyorumki sanki ben dunyanin en vicdansiz insani gibi hissettiriliyor. Hatta sanki problem bizdeymis gibi gelin sizi okulun psikoloju ile gorusturelim dediler. Bende onlara psikolog bana ne söyliyecek cocugunuz dayak yiyecek siz empati yapip susacakmisiniz diyecek dedim . okuldan alicazbaska caremiz kalmadi

Canim bu sozler okula ait bende tamam bu dogru olabilir ama diye derdimi anlattim. cok haklisin ama okula bu nedenle konusmaya gidince direkt yazik degilmi ya senin cocugun olsaydi annesi zaten hamile agliyor diye psikolojik baski yapiyorlar ordan öyle bir cikiyorumki sanki ben dunyanin en vicdansiz insani gibi hissettiriliyor. Hatta sanki problem bizdeymis gibi gelin sizi okulun psikoloju ile gorusturelim dediler. Bende onlara psikolog bana ne söyliyecek cocugunuz dayak yiyecek siz empati yapip susacakmisiniz diyecek dedim . okuldan alicazbaska caremiz kalmadi
Yazık degıl mı nedir ya, cocugunun gozu cıkarsa kafasını duvara carparsa yazık kime olacak? Sacmalamasınlar. Cocugu okuldan atsınlar falakaya yatırsınlar demiyoruz.
İyi bıraksınlar, herkesi dovsun esyalarına zarar versın ne munasebet? Empati falan yapmam susmam da, yazık dediklerinde de cenelerını kapatırım.

Yazık degıl mı nedir ya, cocugunun gozu cıkarsa kafasını duvara carparsa yazık kime olacak? Sacmalamasınlar. Cocugu okuldan atsınlar falakaya yatırsınlar demiyoruz.
İyi bıraksınlar, herkesi dovsun esyalarına zarar versın ne munasebet? Empati falan yapmam susmam da, yazık dediklerinde de cenelerını kapatırım.

En kotusude benim oglum gecen aksam anne biz 2 3 arkadas kanka olduk birimize vurursa birlikte saldiricaz diyor. Ama okulda cicuklara hergün o size vurursa tepki vermeyin o hasta ogretmene soyleyin dite hergun 1 saat anlatiyorlar. Mesela dun siddetli birsekilde ogluma vurmus oglum aglamak istemis ama aglamaya korkmus icine atmis. Eve gelincede anlatmadi okul kizar diye sonra uyuyacagi zaman iclendi anlatti korka korka.Cocuklari soktuklari psikolojik ortam beni delirtiyor. Bende aynisini soyledim ozaman baglayin siniftaki diger cocuklari önüne atin parcalasin bizim cocuklari dedim.

Bir çocuğu topluma kazandıracağız diye diğer tüm çocukların yani sınıfın psikolojisinin bozulması normal bir durum değil. Peki sınıfın diğer çocuklarının psikolojisi ne olacak. Her gün hırpalanan korkan özgüveni eksilen çocuklar. Çocuk en yüksek dozda ilaç kullandığı halde bir değişiklik olmuyorsa farklı tedavi yöntemleri deneyecekler ya da doktor değiştirecekler.Okul çok istiyorsa sadece o çocuğa bir öğretmen versin devamlı yanında dursun. Şahsen böyle bir durumu kesinlikle kabul etmezdim.

Bu soylediklerine %100 katiliyorum ve aynisini bende soyledim digerlerine ne olacak diye.

Mrb. lar arkadaşlar benim bir problemim var ve sizlerden akıl almak istiyorum zira ben gece uykusu uyuyamaz oldum. Konuya gelince.
Oğlum özel bir okula gidiyor.özel okula gonderme nedenimiz benim calismak zorunda olmam ve oglum tek cocuk oldugundan icine kapanik asıri duygusal ve kolay arkadaş edinemiyor. (Bunun nedenide dogustan kalbinde sıkıntısı vardı ve 3 yasina kadar oyun salonu park vs.götüremedik çogunlukla evde durdu) . Okula basladik oğretmemimiz ve arkadaşlarina adapte oldu okulunu sevdi acıldı mutlu oldu. Ama sınıfımiza bir arkadasimiz geldi.cocugun asiri hiperaktivite ve saldirganlik durumu var sürekli ilaclar kullaniyor ve psikoloja götürulüyor ama herhangi bir degisiklik olmuyor. Diger cocuklara göre cok iri bir cocuk.cocuklari dövüyor, boğazlarıni sıkıyor , itiyor,kafalarina tahta oyuncaklarla vuruyor, ısırıyor. Empati yapmaya calısiyorum o cocuk benimde cocuğum olabilirdi diye kendimi o annenin yerine koymaya calisiyorum dua ediyorum. Ama oglum her aksam eve gelip anne bogazimi sıktı tokat atti diyince cok üzülüyorum. Gün icinde surekli aklım okulda. Ne zaman telefon çalsa titreyerek acıyorum telefonu. Korkuyorum ya telafisi olmayan birsey olacak diye.ya cocuklari merdivenden iterse gözune kalem makas vs.sokarsa diye. Biliyorum empati yapmak gerekiyor ve böyle cocuklarimizida topluma kazandirmak lazım ama kendi cocugumada üzuluyorum. Biz büyükler böyle durumlarda daha güclu olabiliriz ama 5 yaşindaki çocuk bunu yapamiyor. Çocugumun psikolojisi bozuldu. Birseferinde wc de üstüne saldirmis islatmis elinden zor kurtulmus 1 aydir evde bile wc ye yanliz gidemiyor. Bir ara kafasina tahta koltuk yastigiyla vurmus .vurarken elini kafasina getirince serce parmagi incinmis 1 hafta sizladı. Bir ara ısırdi cok kötü. Bir anda çocuklarin bogazını sıkıyor. Belki bazilarıniz beni yanlis anlayacak ama cok zor durumdayim. Kendimemi acıcam o cocuğun annesine mi bilmiyorum.

Selamun aleyküm kendim anaokulunda öğretmenlik yapmış ve şuan anaokulunda çocuğu olan bi anne olarak konuşuyorum.
Kendim görev yaptığım dönem dediginiz gibi bi çocuk geldi okula, bizde bir kaç hafta geçirdikten snra baktık olacak gibi değil, aileyi rehabilitasyon merkezine yönlendirdik.
Yine aynı şekilde kızımın okulunada yine şiddet egilimmi bi çocuk geldi ve kızımda sizin oglunuzla benzer sorunlar yaşadı. Kızımın korkulu rüyası olmuştu. Bnde öğretmenle iletişime geçerek gerekli tedbirlerin alınmasını istedim.
Konuşma geriliği yada sosyal fobisi olan çocukların anaokulu ortaminda bulunması ve sosyalleşmesini destekliyorum herzaman. Ve çok güzel sonuçlar alınıyor. Ama şiddet eğilimi affedilir yada göz ardı edilir bir durum değil.
Şiddet problemi olan çocukların rehabilitasyon merkezlerine yönlendirilmesi taraftarıyım. Kimsenin çocuğu diğerinin rehabilite aracı değildir.
Size tavsiyem bir an önce ciddi bir şekilde yöneticiyle görüşün hatta şikayetçi başka velilerde varsa birlikte gidin.
O çocuk benimde olabilirdi filan diye gereksiz duygusallığa girmeyin. Bnm olsa yine rehabilite etmeden anaokuluna göndermezdim. Bnm çocuğuma yaziksa başkalarının çocuğuna da yazık.

Benzer bir durumu ana okulunda yaşadım ailenin yeni bebeği olduğundan çocuğu hemen ana okuluna vermişler ve tüm sınıfa zarar veriyor. bir oldu iki oldu söylüyoruz okul aynen tedavi görüyor zaman verelim idare edelim diye konuşuyor. Bir akşam aldım çocuğu doğru okul yönetimine gittim. Siz, ailesi ne yapıyorsa yapsın benim çocuğum bundan sonra hırpalanmış eve gelmeyecek dedim. Ben size her gün çocuğum dayak yesin diye göndermiyorum bir de üstüne para verip. O çocuk düzelince sonra ben kendi çocuğumu mu tedavi ettireceğim dedim. Sonunda çocuk okuldan alındı. Yumuşak olacak alttan alacak bir durum yok kendinizi kötü hissetmeyin.

Selamun aleyküm kendim anaokulunda öğretmenlik yapmış ve şuan anaokulunda çocuğu olan bi anne olarak konuşuyorum.
Kendim görev yaptığım dönem dediginiz gibi bi çocuk geldi okula, bizde bir kaç hafta geçirdikten snra baktık olacak gibi değil, aileyi rehabilitasyon merkezine yönlendirdik.
Yine aynı şekilde kızımın okulunada yine şiddet egilimmi bi çocuk geldi ve kızımda sizin oglunuzla benzer sorunlar yaşadı. Kızımın korkulu rüyası olmuştu. Bnde öğretmenle iletişime geçerek gerekli tedbirlerin alınmasını istedim.
Konuşma geriliği yada sosyal fobisi olan çocukların anaokulu ortaminda bulunması ve sosyalleşmesini destekliyorum herzaman. Ve çok güzel sonuçlar alınıyor. Ama şiddet eğilimi affedilir yada göz ardı edilir bir durum değil.
Şiddet problemi olan çocukların rehabilitasyon merkezlerine yönlendirilmesi taraftarıyım. Kimsenin çocuğu diğerinin rehabilite aracı değildir.
Size tavsiyem bir an önce ciddi bir şekilde yöneticiyle görüşün hatta şikayetçi başka velilerde varsa birlikte gidin.
O çocuk benimde olabilirdi filan diye gereksiz duygusallığa girmeyin. Bnm olsa yine rehabilite etmeden anaokuluna göndermezdim. Bnm çocuğuma yaziksa başkalarının çocuğuna da yazık.

Selamun aleyküm canim. Tecrubeli bir anne ve ogretmen olarak yazdiklarin cok kiymetli Allah razi olsun. Rabbimin verdigine raziyim herzaman bende ayni senin gibi düsünüyorum oglum kimsenin cocuguna zarar versin istemem. sonucta bu cocuk 6 yasina gelene kadar bu problem vardi neden simdiye kadar gereken yapilmadi.Ogrenme veya konusma geriligi vs.bunlar zaten problem degil. Ama siddet cok yipratici. Sinifimiz 4.katta okadar korkuyorumki bir anlik dalginlikla cami falan acıp iter diye.

Benzer bir durumu ana okulunda yaşadım ailenin yeni bebeği olduğundan çocuğu hemen ana okuluna vermişler ve tüm sınıfa zarar veriyor. bir oldu iki oldu söylüyoruz okul aynen tedavi görüyor zaman verelim idare edelim diye konuşuyor. Bir akşam aldım çocuğu doğru okul yönetimine gittim. Siz, ailesi ne yapıyorsa yapsın benim çocuğum bundan sonra hırpalanmış eve gelmeyecek dedim. Ben size her gün çocuğum dayak yesin diye göndermiyorum bir de üstüne para verip. O çocuk düzelince sonra ben kendi çocuğumu mu tedavi ettireceğim dedim. Sonunda çocuk okuldan alındı. Yumuşak olacak alttan alacak bir durum yok kendinizi kötü hissetmeyin.

Bugun okula gondermedim oglum cok uzuldu cunkü okulunu ve arkadaslarini cok seviyordu. Bende işe gidemiyorum. Yeni okul arastirmasina girdik hersey altüst oldu. okul gelip psokolojumuzla görüsun diye aradi gitmedim.

Bugun okula gondermedim oglum cok uzuldu cunkü okulunu ve arkadaslarini cok seviyordu. Bende işe gidemiyorum. Yeni okul arastirmasina girdik hersey altüst oldu. okul gelip psokolojumuzla görüsün oglunuza psikolojumuz arkadasinin durumunu hastaligini anlatsin diye aradi gitmedim. yani aklim almiyor 5 yasindaki cocuguma ne diyecek dayak ye aglama üzülmemi diyecek. Ve 2 gündur eve gelince durumu sakliyor korkuyor daha fazlasini yasadiginda icine atip icinde yasamasindan korktum. Cocuklarada sucluluk psikolojisi yükluyorlar

Bugun okula gondermedim oglum cok uzuldu cunkü okulunu ve arkadaslarini cok seviyordu. Bende işe gidemiyorum. Yeni okul arastirmasina girdik hersey altüst oldu. okul gelip psokolojumuzla görüsun diye aradi gitmedim.
Okulda ne anlamsız davranıyor sizinle görüşeceğine çocuk ve ailesiyle görüşse ya

cocugunuza kendini korumayi ogretmek icin okulun ilk yillari cok iyi bir firsat,
boyle insanlar hep karsisina cikacak ve basetmeyi ogrenmesi lazim.

Ama bazi ornekleriniz, direk cok tehlikeli,
okurken bunlar olurken ogretmen nerede diye gecirdim icimden, bence okulun bu konuda ihmalivar,
ne demek tuvalette sikistirmak, yastikla saldirmak vs, bunlarin olmasina ogretmen izin vermemeli.

cocugunuza kendini korumayi ogretmek icin okulun ilk yillari cok iyi bir firsat,
boyle insanlar hep karsisina cikacak ve basetmeyi ogrenmesi lazim.

Ama bazi ornekleriniz, direk cok tehlikeli,
okurken bunlar olurken ogretmen nerede diye gecirdim icimden, bence okulun bu konuda ihmalivar,
ne demek tuvalette sikistirmak, yastikla saldirmak vs, bunlarin olmasina ogretmen izin vermemeli.

Canim ögretmen wc ye bile gitmiyorum diyor. Sorun yonetimin para aldigi icin israrci olmasi. Yoksa ogretmenede saldiriyor kosa kosa gidip tekme atiyor tirmaliyor. Ama daha oncedende dedigim gibi ogretmen sadece olan olduktan sonra ilk yardim yapabiliyor. Ogretmeni yonetim dinlemiyor.Mesela bir onceki seferde bir anda oglumun kolunu ısırmaya başlamiş öğretmen oglumun kolundan cocugu zor ayirmis. 2 gün oncede ögretmenimize bakin bu iş büyüyecek telafisi olmayan durumlar olmasin dedim 2 gün sonra telefon çaldi okulun numarasi cikinda icim cizzz etti.okulun hemsiresi aradi oglunuzu arkadasi isirmis koluna pansuman yapildi tedavi ediliyor diye arka taraftan oğlum agliyor annecim beni al diye okula nasil gittigimi bilemedim zaman durdu yol bitmek bilmedi. Okula gittim oğlum aglamaktan canı cikmis. Günlerce aglayarak uyandi geceleri.ogün yonetim bizde boyle bir ogrenciyle başedemeyiz ailesiyle konustuk artik gelmicek dedi. ama bir süre sonra tedavi oldu diye geri geldi.

X