- 2 Şubat 2020
- 341
- 416
- 34
Bende seni ayakta alkışlıyorum soydaşımİse yaramaz cocuklarına kucucuk kızları alıp hizmetci yerine koyan ailelerden, karıları ailesinden eziyet gorurken sessiz kalan sadece sevısmeyı bilen karaktersz erkeklerden nefret ediyorum.
Karısını ailesine korumayı saygısızlık olarak ele alıp susan, ama anne babasının yan odasında sevısmeyı normal gören kocalardan nefret ediyorum
Bu kızları ordu gıbı kalabalık eve Kucuk yasinda gelin veren, kızımın hayatı mahvolacak demek yerine evden bi bogaz eksildi diye bakan ailelerden de nefret ediyorum.
Söyleyeceklerim Bukadar.
Cok kötü niyetlisin. Oyle ya da boyle ezilmissin ne kendi ailen ne esinnne de esinin ailesi sana deger vermis. Bunun acisini da kendinden kucuk gordugun eltinden cikarmaya calisiyorsun. Eltin ayni evde kalmayi kabul ettigi icin dogru degil ama en azindan sınırlarıni korumus ve kendini ezdirmrmis. Belki ailesi ya da esi arkasinda olmus. Simdi sen hakkini alman odak noktan olmasi gerekirken hic alakasiz eltini eziyorsun. Eltin gelin diye köle degil sen degildin ama köleligi kabul etmissin eltinin suçu ne.Daha küçük bir kızım var o yüzden işe girmem zor şimdilik ya ben çok şey istemiyorum bana geldiğim ilk zamanlar nasil davrandiysalar onada aynı şekil davransınlar yanlış anlamasın kimse bana kötü davrandilar onada davransınlar o şekil demiyorum hani bu işi yap büyüklerin varken böyle yap falan yani BUNU istiyorum yani ama burda bazıları yanlış anlıyor beni kıskanma diyorlar nasıl kiskanmiyim yani acaba benim yerimde bunu diyenler olsa ne yprlardi bende bi anadan doğmuşum 5 parmagim var onun niye bir ayrıcalığı olsun madem öyle davranacaklar biraksinlar evimizi ayiralim
Dün bunu esimede söyledim ev aldığımızda çıkalım diyor şimdi ben kiraya cikamam diyor kaynanamada söyledim biraz surat yaptım bana bir şey demediSiz hizmet etmeye devam edin anacım, evde hizmet eden birine ihtiyaçları olduğundan ve siz de kabul ettiğinizden böyle devam ediyor. Ya herkes çalışır ya kimse yapmaz. Bastırın kocanıza başka eve çıkın. Ya eve çakarız ya da huzursuzluk olur diye söyleyin. Kayınvalidenize de ben yeterince çalıştım, hep beraber yapalım, ben artık kendi evim olsun istiyorum diye söyleyin.
Sizin söyleyeceğiniz şu bir ev alınacaksa bize alınacak, sen büyüksün. Sonra biz de yardım eder kardeşine de ev alırız ama ben artık burada yaşamam demeniz lazım. Bu şekilde üst üste olmaz diye söyleyin, kayınvalideye de yeri gelir dersiniz. Ev alınacaksa bize alınmalı. Biz yıllardır bekledik bize alınır diye.Dün bunu esimede söyledim ev aldığımızda çıkalım diyor şimdi ben kiraya cikamam diyor kaynanamada söyledim biraz surat yaptım bana bir şey demedi
Hayır beni neden yanlış anlayıp yorumluyorsunuz bu evde birlikte kalıyorsak ve yardım etmesi gerektigini söylememin neyi eziyet niye tek elti tarafindan bakiyorsunuz eziyet edilmesini isteseydim hastayken ateşi varken dusunu ben aldırmazdım bende benim yaşadığımı yaşasın istemiyorum ama sadece kayın validem ona o şekil bana bu şekil davranıyor dedim ve ne yapa bilirim diye yardım istedim size eltime nasıl eziyet ederim için fikir istemedim
Muhtemelen ataerkil Doğu kökenli bir aile. Maalesef bir kesimde hala bu durum mevcut. Kadına söz haklı verilmiyor. Zaten arkadaşımız da ev alacaklar kaynıma verecekler onu çıkaracaklar şeklinde cümleler kuruyor. Kendisi hiçbir cümlenin öznesi değil ne yazık ki. Ama biraz diş göstermelisin konu sahibi. Yoksa ömür çürütürsün benden söylemesiNasıl? Zorla mı evlendirildiniz?
Ay eski konuna yorum yaptım zaten ocak ayının ortasında daha evlenmemişler bile ne ara kayinbro askerden geldi, ne ara düğün dernek kuruldu ve ne ara elti sorun oldu??Hayır beni neden yanlış anlayıp yorumluyorsunuz bu evde birlikte kalıyorsak ve yardım etmesi gerektigini söylememin neyi eziyet niye tek elti tarafindan bakiyorsunuz eziyet edilmesini isteseydim hastayken ateşi varken dusunu ben aldırmazdım bende benim yaşadığımı yaşasın istemiyorum ama sadece kayın validem ona o şekil bana bu şekil davranıyor dedim ve ne yapa bilirim diye yardım istedim size eltime nasıl eziyet ederim için fikir istemedim
Hayır beni neden yanlış anlayıp yorumluyorsunuz bu evde birlikte kalıyorsak ve yardım etmesi gerektigini söylememin neyi eziyet niye tek elti tarafindan bakiyorsunuz eziyet edilmesini isteseydim hastayken ateşi varken dusunu ben aldırmazdım bende benim yaşadığımı yaşasın istemiyorum ama sadece kayın validem ona o şekil bana bu şekil davranıyor dedim ve ne yapa bilirim diye yardım istedim size eltime nasıl eziyet ederim için fikir istemedim
Kadının eski konularına bir baktım. Kaynı evlenmeden bu kız taktik yapıp bununla samimi olmuş. Sonra KV’ye mesaj atıp cevap alamayınca krize girip bunların numaralarını silmiş, kayın birader üstünden dolduruşa getirip üstlerine salmış ve KB benim attığım mesajlara cevap vermiyor çünkü yengen onları kendi okuyup siliyor demiş. Kısacası kız uyanık, bayağı manipülatif ve taktik yapıyor. Bu da hırslanmış bu olayların üstüne ve bundan alttan almak istemiyor. KV’de oğluna söz geçiremediği için yeni evli çifti koruyup bir an önce evden çıkarma derdinde. Tabi ki asıl olan beraberce işlerin yapılması, kızın korunmasına üzülmesi de anlaşılabilir. Keşke kıza da böyle davranılsa demek yerine diğer konularla birlikte kendini anlatabilse ama düşünün bir evde hiç sesini çıkaramadan bildiğin köle gibi değer görmeden yaşıyor. İnşallah Allah gözlerini açar da bu beraber yaşananın, kocanın eline bakmanın ve adam yerine konulamamasının asıl problem olduğunu gösterir.Eğer bu konu gerçekse, konu sahibi daha çok çekeceksiniz. Çok kötü niyetlisiniz tek derdiniz bana yaptıklarını ona da yapsınlar diyorsunuz. Ben size söyleyeyim mi ne yapacağınızı, o evde nasıl kurtulacağınızı düşünün, nasıl kendi evinize geçeceğinizi düşünün, bunu kendiniz için yapın. Ama galiba halinizden memnunsunuz, tek derdiniz eltiye neden eziyet edilmediği.
EvetSizin söyleyeceğiniz şu bir ev alınacaksa bize alınacak, sen büyüksün. Sonra biz de yardım eder kardeşine de ev alırız ama ben artık burada yaşamam demeniz lazım. Bu şekilde üst üste olmaz diye söyleyin, kayınvalideye de yeri gelir dersiniz. Ev alınacaksa bize alınmalı. Biz yıllardır bekledik bize alınır diye.
Bir aileyiz ve aileye gelmiş gelin yeni onu görmeye gelmişler onun içinYardım etmekten kastınız ne? Onun yediği tabağı siz mi kaldırıyorsunuz? Onun çamaşırlarını siz mi yıkayıp ütülüyorsunuz? Misafir geldiğinde gitti yattı demişsiniz de misafir kime geldi? Kayınvalidenize geldiyse siz de gidip yatabilirsiniz. Misafir kimin misafiriyse hizmeti de o eder. Sizi veya eltinizi bağlayan bir durum yok. Eltiniz akıllı sınırı baştan çizmiş. Siz zamanında çizememişsiniz hoş şimdi de aynısınız.
Yazmışsınız ki bizi salsınlar ayrı eve çıkalım. Sizi bağladılar mı eve kapı üstünüze mi kilitli? Çıkmak istiyorsanız hazırlıyorsunuz bir valiz kapıdan çıkıp gidiyorsunuz eğer niyetiniz gitmekse tabi. Eşinizin öyle bir isteği yok.
Evet
Bir aileyiz ve aileye gelmiş gelin yeni onu görmeye gelmişler onun için