Ne yapacağımı bilmiyorum

Tek derdiniz yardım edip etmemesiymiş gerçekten

Biz de mecburiyetten 6 ay üç aile oturmak zorunda kaldık. Bastan sevinçten havalara uçan muhterem kaynana en son " biz bir evdw uc eltiydik cok da mutluyduk, simdikiler niye böyle? Hayırlısıyla eviniz olsun da herkes kendi evinde yaşasın " dedi.
Kocan demiş ya iki gelin idare edemediniz mi diye, cidden idare etme yani. Maşallah sessiz kadını bulmuşlar bir de eziyorlar.

Bana dediler ona da desinler, bana yaptılar Ona da yapsınlar diyene kadar, siz eşinize iki çift laf edin de kendi eviniz düzeniniz olsun. Sıkıntıdan eltisine saranların psikolojisi de kafası da bir başka.

Kaynınızın özelliği neymiş. Ona ev alınıyor evde karısı el üstünde tutuluyor.
Kendinizi kullandırmayın sizde yapmayın çocugunuzda varmış. Çocuğunuzla ilgilenin. Kocan napıyo bunlar olurken ?
Ayrı eve çıkma ihtimalin yokmu

Muhtemelen konu sahibinin kayınbiraderi eşini koruyor, kolluyor, Kadın da sınırlarını çiziyor. Konu sahibinin eşi bunu yapmadığı gibi, kendisi de her şeye boyun eğmiş.

Çevremizdeki herkesin adaletli olmasını bekleyemeyiz. Yeri geldiğinde biz kendimiz haklarımızı savunmalıyız. Ama konu sahibi bunu yapmak yerine eltiye de aynı şekilde davranılmasını talep ediyor.

Çözümü yanlış yerde aradıkça mutlu olamayacak maalesef.

Son düzenleme:

Eltiye aynı şekilde davranılması taraftarı değilim. İş kocasında bitiyor. Kocası isterse bu durumu düzeltebilir. Sadece kaynına ev alınması konusunda haksızlık var neden ayrımcılık oluyor ki.Konu sahibi tabiki kendini bundan sonra en azından kullandırmaz sa iyi olur. Ama yaşadıklarının aynısını diğer kızda yaşasın istemesi yanlış tabiki.

ayyyy sabah 9da kaldırıyor nedir ya.. hiç mi özel alana saygı yok bu insanlarda. sana ne yahuuu sana neee.. istediğin saatte kalkarsın. ama aynı evde yaşayınca öyle olmuyormuş demek ki. bir de içinizde kıskançlık oluşmuş diğer geline karşı tabii haklı olarak..

elti savaşları filmi geldi aklıma
izlemedim gerçi ama isim olarak çağrıştırdı.
geçmiş olsun

Ev işi yapma, hastayım de yat, eşin laftan anlamıyorsa tartışıyorsa sen de tartış, sen de laftan anlama. İsteyen istediği lafı etsin. Canının istemediği hiçbir şeyi yapma. Gittiği yere kadar de, böyle hayat yaşanmaz.

3 aile aynı evde mı yaşıyor?? Neden? Sebebi nedir?
Ayrı eve çıkamayan evlenmesin bir zahmet. Kusura bakmayın ama böyle bir ev ortamında sorun çıkması gayet normal, hiç biriniz mutlu olamazsınız.

Hayır yani ayrı eve çıkmak istermisiniz diye soran olmadi
Kaç yaşındasınız @Ozlem0024 ? Soran olmadı derken? Bu sorulması gereken bir şey değil ki??
Neden ayrı eve çıkmak istediğinizi söylemediniz? Şu an söylemiyorsunuz? Hayır anlamadığım siz de bir çukurda mı yaşıyorsunuz, hiç bir şeyin farkında değilsiniz?

Noktalama işaretleri kullanmayı öğrenin lütfen.
Bu ne böyle ya.
Yazdıklarınıza bakınca neden kabile hayatı yaşamayı kabul ettiğinizi anlıyorum....

Size 2 örnek vereyim.

İlki, yakın zamanda eşimin ailesi evleriyle alakalı zor bir durum yaşadı. 2 çözüm seçeneği vardı ya yeni bir eve kiraya çıkacaklar ya da evleriyle alakalı durum hallolana kadar biraz bende biraz görümcemde kala kala 2 seneye yakın bir zaman geçireceklerdi. Eşim bana "zaten annemler biraz bizde biraz ablamlarda kalır hallederiz bi şekilde" dedi yarı soru yarı emrivaki şeklinde. "Ne münasebet canım, tutsunlar bir ev otursunlar, çok yanımıza gelmek istiyorlarsa o sürenin hepsinde burda bir ev tutsunlar çekemem ben öyle" dedim ve kesip attım.

İkincisinde ise iki sene evvel 1 seneliğine memleketimizde bir iş fırsatı çıktı karşımıza, sözleşmeli bir iş. Bir ihtimal kalıcı olabilirdi ama kesinliği yoktu. Eşimin ailesi ve eşim kafada planı yapmışlardı. Kendi evimizin kapısını kapatır çıkarmışız, memlekette kayınvalidemler ile otururmuşuz, zaten onların evinde bizim hazır yatak odamız varmış, benim ağzıma bir parmak bal çalmak için arada da gidip annemlerde kalırmışız, geçici süre için ne gerek varmış ev taşımaya, eşyalara yazıkmış vs vs vs. Ben de "bu iş değil 1 seneliğine, 10 günlüğüne bile olsa o ev buraya taşınacak, herkes kendi evinde oturacak geri dönüşte bir daha paşa paşa geri taşınacak. Başka bir seçeneği kabul etmiyorum" dedim.

Yani demem o ki şu anlattığım 2 örnekte bana da soran yok. İsteklerinizi ifade etmek için birilerinin size sorular sormasını beklemeyin. Siz peşin peşin söyleyin.

Yeni geline yapılan davranışlar normal size yapılan anormal yeni gelin gelene kadar şikayet etmeyip kuzu gibi hizmet ederseniz olacağı bu.ayrı eve çıkacaksınız veya onlar çıkana kadar göz yumacaksınız.size karıştılar diye ona neden aynı muameleyi yapsınlar istiyorsunuz?ortada bir yanlış var adalet ona da aynı yanlış yapılsın o da çeksin demekle sağlanmaz.belki kız sizin gibi kul köle olmuyor veya eşi buna müsade etmiyor.

Ay konuyu okurken darlandım. Sürekli demişsiniz ki ona eziyet edilmesini istemiyorum. Arkadaşım farkında mısın bilmiyorum ama sana eziyet etmişler, sen sesini çıkaramamışsın şimdi eltiyle uğraşıyorsun. Eltinin tek suçu o eve gelin gelmek. Biraz gözünüzü açın lütfen ya hadi ilk evlenirken aynı eve girmeyi kabul ettiniz e yeni gelin gelirken demediniz mi aynı evde olur mu biz ayrı eve taşınalım diye. İnsanlar kendi ailesiyle aynı evde sorunlar yaşıyor siz o evde nasıl rahatsınız beni düşüncesi bile rahatsız ediyor. Allah akıl fikir versin gerçekten.

Sen ne yapıcan eşin yapacak yapılması gerekeni.

Canım yarın güzel bir temizlik yapalım şööööylee.
Minnoşum hadi bakalım kaldır mabadı da yemeğe girişelim gibi tatlı tatlı verin mesajı.

İlerde bütün bunlara razı oldugun ve ses etmediğin için binlercekeZ pişman olcaksın.ama iş işten geçmiş olcak...

Noktalama işaretleri kullanmayı öğrenin lütfen.
Bu ne böyle ya.
Yazdıklarınıza bakınca neden kabile hayatı yaşamayı kabul ettiğinizi anlıyorum....
Pardon siz burda neyi anladınız? açıklarmısınız...sırf noktalama işaretlerine dikkat etmediği için konu sahibini neyle itham etmeye çalışıyorsunuz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…