Ne yapacağımı bilmiyorum.

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.794
298
Ne yazacağımı bilmiyorum. Aslında ne hissettiğimi, ne hissetmem gerektiğini, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Şu dünyada bana en büyük zararı babam verdi.

Herkesin yükü kendine ağır ama bana göre kötü bir çocukluk-ergenlik geçirdim.

Hani babana bile güvenme diye bir laf var. İşte o söz benim babam için söylenmiş sanki.

Hayatımın tamamında saf kötülük etti. Fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladı.
Fiziksel şiddetin arsızı olabilirsiniz ama psikolojik şiddet? Kendinizi, benliğinizi, kontrolünüzü kaybediyorsunuz.
Kontolü kaybetmek freni patlamış bir arabada son hız giderken ne zaman bir yere çarpacağınızı bilmemek, ölümü ense de hissetmek gibi.

Ben kendimi manevi açıdan babamı ölmüş kabul ettiğimde, tamamen saygımı yitirdiğimde, kan bağının çöpten ibaret olduğunu ve anne-baba olmanın hiç bir anlam ifade etmediğini kabul ettiğimde kurtardım.

Uzun zaman babamla bir evde yabancı gibi yaşadık. Babamın sessizliğine karşı annem ve kardeşlerim için o evden ayrılmadım.

İçim nötr gibiydi. Hissettçıkslenip başka şehire gitmem bende bir özlem yaratmadı. O kadar uzun zamandır kendi başımın çaresine bakıyordum ki babamın varlığına dair hiç bir hissiyatım olmadı. Çünkü ben kalbimde babamı öldürmüştüm. Yokluğunu kabullenmiştim. Çoktan gitmişti benim için.

Evlendikten sonra ailemin evine ziyarete gittiğimde uzaklara gittiğim için pişmanlık hissettiğini anladım.
İtiraf ediyorum. Yıllarca kötülüğünden başka bir şey görmediğim adamın beni özlemesi bana zevk verdi.
Çünkü ben çoktan ondan vazgeçmiştim ve onun sevgisini, özlemini, hislerini artık istemiyordum.

Yine de annem ve kardeşlerim için sorun çıkaran evin huzursuz(!) huzurunu bozacak davranışlardan kaçındım.

Neyse.
Asıl olaya geleyim ama öncesini bilin istedim.

Tüm bunlardan sonra kanser teşhisi kondu 4. Evre.

İlk başta hiç bir şey hissetmedim bir donukluk geldi.
Sonra biraz kendimi suçladım. Yıllarca Allah'a dua etmiştim ya beni ya onu al diye. Acaba bu yüzden mi diye sorguladım. İlahi adalet miydi?

Sonra sokakta yanımdan geçen tanımadığım bir insanın kanser olduğunu duyduğumda hem ona hem ailesine empati duyduğum kadar empati duydum. Kimse kanser olmamalı çok kötü bir hastalık. Herhangi bir insan için hissedeceğim kadar üzüldüm.
Babam olduğu için değil. Bir insan kanser olduğu için.

3 ay ömür biçilmiş bir insana kötü davranmadım. Bu aralar 1 yıl olacak hastalanalı.
İlk andan beri ona iyi davranıyorum. Bütün iletişimi koparmışken telefon açıp konuşmak bile zor geldi ilk başta. Fakat istediği bu diye her ay gidiyorum ziyarete(farklı şehir)

Lakin hastalık ilerliyor ve babam artık iğrençlik seviyesini mağmaya indirdi. Eskiden daha kötü bir adam oldu.

Hiç hak etmediği halde canım annem ona bebek gibi bakıyor ve ama babam ona ben değil sen ölmelisin diyor. Ne kardeşlerim ne ben kahrını çekecek kadar tahammül edemiyoruz.

Sorunum şu ki; ben ne hissettiğimi bilmiyorum. Bir an yaptıkları yapmaya devam ettiği şeyler yüzünden kalbim buz kesiyor. Bir an hastalığından dolayı üzülüyorum.

Fakat yeterince üzülmüyorum sanırım.
Şuan yürüyemeyecek duruma geldi. 3 hafta olacak hastanede ve gidişatın sonu belli. Yakın bir zamanda gidecek hissediyorum. Benim söyleyecek çok şeyim var ama kaldıramaz. Belki hepsini söylesem, devamında hayallerimde özlem duyduğum babamın yerine koyar sarılıp seni seviyorum diyebilirim.

Şu ara düşündüğüm tek şey hiç anımızın olmaması. Tek bir güzel anım yok. Hasta yatağında bundan sonra güzel bir anı olur mu?

Herkesin söylediği şey vaktin varken git sarıl öp. Bir yanım bunu isterken bir yanım ondan hiçlikten ibaret.

Anneme hala yapmaya devam ettiği şeyleri görünce kalbim buz kesiyor.

Bu beni ne yapar kötü bir evlat mı?
Peki ben neden kötü oldum kimse bunu sormayacak mı?
Herkes git yanında ol pişman olma diyor. Gidince gelmeyecek diyorlar.
Kimse bilmiyorki ben yıllar önce babama veda ettim. İçimde kalan her şeyi yuttum ama bıraktım.

Geçmişi geçmişye bıraktım ama bugün hala zehrini akıtmaya devam ederken o kadar zor ki.
İçim buz gibi. Buz...

Ama o senin baban pişman olursun diyen herkes belki haklıdır. Sahiden pişman olacak mıyım?
Gün be gün ölüm kapımıza yaklaşırken pişmanlık yaşamıyorum. Yarın pişman olmak istemiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Her şey için zaten çok geç değil mi? Şu saaten sonra güzel bir anımız olur mu?

Zor bir konu / durum. Malesef yönlendirme yapamayacağım galiba onun açısından bakmaya çalışacak olursam eğer sevgisiz büyüyen insanlar eğer kendini gelistirmediyse başkalarına da yani eşine çocuğuna o şekilde davranabiliyor galiba.

Bende yönlerdirme yapmak istemem ama sadece şunu bilen, kanser tedavisi gören çoğu insan karakter bozukluğu yaşıyor. Söylediği laflar ilaclardan. Cok kanserden ölen insan gördüm malasef (annem dahil) ve normalde pamuk şekeri gibi olanlar bile böyle cümleler kuruyorlar

Bence türk insanı olarak bizde gereksiz bir duygusallık var ve mantıksız davranıyoruz bazen. Sizin babanız yetişkin bir adam olarak hayatının büyk kısmında en yakınlarına çok kötü davranmayı seçmiş ve bundan kötü hissetmemiş, o yüzden belki çok sert olacak ama bence kötü bir sonu haketmiş. O yüzden hiç kötü hissetmeyin bence, adı baba diye herkes baba olmuyor., böyle insanlara haketmedikleri saygıyı sevgiyi göstermek gerçekten hakedenlere de haksızlık. Sonunda kötüler cezasını buluyor ve bu sizin suçunuz değil, kafanızda vedanızı ettiyseniz bitmiştir. Keşke anneniz vs de etseydi de belki hayatının son zamanlarında kırdığı insanları düşünmek zorunda kalırdı. Allah yardımcınız olsun..

Allah rahmet eylesin.
Ben çok yüzeysel anlattım. İlaçların haricinde zaten karakter bozukluğu olan bir insan.
Yani önceki pişmanlığının gerçekliğine inanıp ve şuan kasıtlı yapmıyor olduğuna mı inanmalıyım?

hissettim yazini. bazen bazi seyler bizm kontrolumzde olmuyo. hayalimizdeki gbi gordklerimiz gibi... bazen bazi insanlar baba olamaz anne olamaz. sen nesin once bunu dusun. evlat misin biyolojik cocugu musun babanin? sen hayatindaki en degerli kisisin. once sen.

Ben pisman olacagini sanmiyorum ki zaten hastaligin basindan beri gidip gelmissiniz.
Yine de gidecesiniz muhtemelen ama icinizde hicbir sevgi kirintisi birakmamis birine veda etmek ne kadar anlamli olursa o kadar anlamli olur son görüşünüz.
Asıl pismanlik duymasi gereken kisi babaniz. Sevgisiz bir insan canlandi gözūmde.
Belki o da pisman olur kimbilir insan yaşaminin son gününe kadar "nasil yaşadim, mutlu, mutsuz, iyi, kötü..." diyemiyor.

Kendi kardeşleri bir gün yanında durmaya tahammül edemiyor. Annem bakmazsa kimse bakmaz ona. Anneme her yönde destek olmaktan başka çaremiz yok.
Babama sadece iyileşeceğini falan söyleyip pozitif davranıyoruz.

Babanizi tanimiyorum ama benim gözlemlediğim konular asla kasitli değildi.
Arkadaşımın annesi, kadin aslinda pamuk şeker, tek çocuğu ve canindan cok sevdiği kizina ayni laflari söylediğini duydum.
Veya kiza yemek yemesini yasaklardi... yağmurlu havada terasi temezlemsini isterdi...
Yani düşmanı gibi davranirdi.
Bence allaha sığının (eger inancliysaniz) ve insanin son günlerini elinizden geldiği kadar iyi gecirin

Keşke o kadar basit olsa. Teşekkür ederim...

Gerçekten çok zor bir durum..Ben çok duygusal biriyim, sanırım ben yanında olmaya çalışırdım. Sonradan “keşke şöyle yapsaydım, ya şunu yapsaydım daha farklı olur muydu, neden böyle yaptım ki” gibi düşüncelerle kendimi kemirir dururdum çünkü. İçimde zerre sevgi kırıntısı dahi kalmasa bile onu normal bir insanmış gibi farzederdim, iletişim halinde olurdum. Hem bu çok yürekli bir davranış geliyor bana, her şeye rağmen hala ve hala iyilikle cevap verebilmek..tabi şahsi fikrim. Keşke babanızda idrak edebilse yaptıklarının ne kadar derin yaralar açtığını. Fakat Allah her davranışın, her sözün, her kötülüğün hesabını zaten şüphesiz soracaktır.

Pişmanlık,özlem olacağını sanmıyorum. Baba ya da anne olmak kan bağının ötesinde kalpte hissedilirse olur.
Kemoterapi gören hastalar aşırı sinirli olabiliyor.
Annenize destek olmak için çabalayın son günlerinde de babanıza ıyi davranmaya çalışın sadece.

Bence babanıza karşı hisleriniz sevgi değil sadece merhametten ibaret. Yine de içinizde kalmasın ,gidip babanıza sarılın . Çünkü pişman olursanız bunun telafisi artık olmayacaktır. Belki de babanızın son kez merhametinize ihtiyacı var.

Canım babanın hastalığının başında konuştuk seninle, ben o zaman da fikrimi söyledim. Çok katı olabilirim ama insanlar hatalarının bedelini öderler, düzen bu.
Sen kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap, baba kız ilişkiniz artık olacak iş değil, sırf annen için çabalayabilirsin.
Ya da ne bileyim, affetmek iyi olmak sana iyi gelecektir, sırf bunun için geçmişe sünger çekebilir ve şuanki durumu hastalığına yadsıyabilirsin.

İcinden gelmesede sen yap .. Gercekten zor ama bugun var yarin yok.Hastalikta cok hircinlastirir insanlari.

Kendimi tekrar edip onceden soylediklerimi soyleyecegim
Cok garip bir duygu cunku ölüm
Ölmeden önce boyle dusundugumuz icin sonra cok pisman oluyoruz.
Ya keske ölmeseydi de yine eskisi gibi kotu olsaydi diyoruz
Uzuldum yine

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı hiçliği anneme hissediyorum. 5 yaşındaydım beni terk ettiğinde üc beş eşya ve bir eve değişip arkasına bakmadan gittiğinde. Yıllar sonra belki birşey olursa pişman olurum bi dinlemeliyim onuda dedim 14 yaşında pek inanamadım ama yinede arayıp anne demek ihtiyacım olan ilgiyi sahtede olsa görmek mutlu etti beni ve sadece 3 yıl dayanabildi anne olmaya.
3 yıl dediğimde yılda 3 4 kez gidip 1 gece anca kaldım yanında ama yinede olmadı beceremedi anne olmayı.
Evden gecenin 1 inde sokağa attığında gidecek kapım olmadığını hissettiģim o anda bir kez daha nefret ettim ondan.

Pişman olmayacağım. Sizde olmayacaksınız. !

Bizi dünyaya getirmiş olmaları onları anne baba yapmadı malesef. Istediğimiz şefkati veremedikten sonra ebeveyn olamadıktan sonra nasıl sevelim? Yokluklarında neyi hatırlayıp onları özleyelim?

Yaşattıkları acı ile bize verdikleri paikolojik hasar ile gidişlerine feryat figan ağlayalım?

Haketmediler. Haletselerdi zaten kahrolurduk tırnakları kırılsa. Oysa bu dünyadan gittiklerinde bizi üzebilecek bi hayat bahşetmediler ki bize.

Boşverin. Bazıları buz gibi yataklarında ölmeyi hakediyor.

Seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım o evdeki huzursuzluk sürekli psikolojik şiddet falan evlenince bana daha düşkün oldu babam çünkü sürekli yanyana değiliz ve özlüyor belli ki bende elimden geldiğince iyi davranmaya çalışıyorum.
Senin gibi çok dua etmisimdir ölsede özellikle annem kurtulsa diye belkide en çok anneme yaptıklarından dolayı sevmiyorum kendisini
Ama şunu söyliyeyim ölünce pişman olacaksın o kesin vaktin varken hakkını helal et birine kinli kalmak sana yük ona değil.
Şöyle de bir örnek vereyim babannemle ilişkim yok denecek gibiydi kendiside iyi bir kadın değildi zaten (babamda ona çekmiş heralde dedem melek gibiydi çünkü) hastalandı bunama başladı bebek gibi oldu ölene kadar babamla ben baktım altını bile aldık yemek yemek istemezdi darlanır oflar puflardım şimdi o oflama puflamama bile pişmanım ki yatalak hasta bakmak çok zordur genede insan pişman oluyor

Bazen biyolojik ailemizi değiştirmeyi çok isteriz çünkü onlar sadece biyolojik olarak bizim ailemizdir anne veya baba şevkatini alamayan yuva ortamını oluşturamayan birçok anne/baba var ama bakın bende öyle düşünenlerdenim keşke annem değil de babam için şöyle söyle olsaydı demişliğim olmuştur ama yıllar geçip gittikten evlendikten sonra hele ki anne olunca anladım birşeyi ben sevgi görmedim ki çocuklarıma neyi verebilirim içeriği bile bilemiyorum bu kelimenin dedim kendi kendime annem yine bir nebze ama babam dan hiç görmedim saçlarmı okşadıgını güzel tek bir kelime ettiğini ama sonra onlara da hakverdim (anne/babama) onlar da hiçbir güzel duyguyu yaşamamış tatmamış hayatlarının hiçbir noktalarında yani diyeceğim o ki güzel arkadaşım bir tarlayı ekip bırakmak değil mesele ekersin, biçersin, bakımını tam yaparsn hasat zamanı da karşılığını çok güzel alırsın ama başıboşluk boşvermişlik ile kimse iyi anne baba olmaz olamaz baban adına çok üzüldüm allah ona şafi ismi ile şifalar versin insallah ama doya doya öp sarıl kokla 4 harf bir kelime olan 'ölüm' senden çok şey götürür geriye pismanlik kalır ne yapalım dieceksin benim de babammş imtihanm lütfen güzel kardeşim sen sen ol asla içinde bırakma hiçbirseyi baba çınar ağacı gibidir meyve vermesede gölgesi yeter sen o gölgeyi bir süre sonra görmezsn belki yanarsn, üzülürsn,ah keşke dersin allah yar ve yardimcinz olsun çok çok geçmiş olsun

Sizi birazcık ta olsa anliyorum sanırım,annem hayati boyunca annesinden çok çekti,evdende kovuldu hakaret psikolojik şiddet hepsini gördü,hiç anne sevgisini görmedi,ihaneti gördü annesinden,annesinin evlatlarina eşit davranmadigini gördü,aşağılanmış,liste uzar da uzar...gençken çok sorgulamis bu durumu neden boyle diye,kendini suçlamış neden annemi sevemiyorum diye,normal mi bu diye,herneyse annesini hala affetmedi eski günleri hatirlayinca kötü oluyor,yarasi kaniyor,icindeki kirginligi görüyorum,uzuntusunu,nefreti,hayal kirikligini,anneme çok açıyorum,keske diyorum annesini affedebilse de bu yukunden kurtulsa,bunlari dusunmese,unutsa...ama olmuyor,kolay degil affetmek...size sadece şunu demek istiyorum,siz elinizden gelenini yapin bence,babanizin yaninda olmaya çalışın,acimaya çalışın...bunu onun icin degil kendiniz için yapin bence,hani yarin öbür gün pisman olsaniz eger ben elimden gelenini yaptim diyebilmeniz için,vicdaninizin rahat olmasi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…