Ne yapacağımı bilememek..

Profesyonel destek alin. Baktiniz düzelir gibi degil yine bosanirsiniz. Sizi neyin yiprattigini bilmiyoruz burda. Bence ilk evliligin üzerinde calisilmaya denemeli..bosanma davasi her zaman acilir

Profesyonel destek alin. Baktiniz düzelir gibi degil yine bosanirsiniz. Sizi neyin yiprattigini bilmiyoruz burda. Bence ilk evliligin üzerinde calisilmaya denemeli..bosanma davasi her zaman acilir
Öyle yapacagm bu terapist aklıma bile gelmemişti hiç.. ama hafta içi ilk işim bu olacak önce deneyecegm yine aynı devam edersek o zaman denedik ama olmadı derim en azndan vicdanim rahat olur.
Öneriniz ve cevabınız için teşekkürler 🌺

Bebek olduktan sonramı başgösterdi bu durum.Öncesindede varmıydı?
Lohusalık sendromunda olabilirmisiniz her ikinizde?

Hayırlı geceler herkese 🍀
Şimdiden akıl, tavsiye verecek herkese teşekkür ediyorum🙏

Eşimle 5 sene önce evlendik, ondan öncesinde de 8 senelik bir flört dönemimiz oldu. Yani kısacası aşk evliliği idi. Herkesin parmak ile gösterdiği bir cifttik. Herşey dilediğim gibi oldu düğün, ev, eşya vs.. hiçbir şeyde gözüm kalmadı keşke şu da olsaydı demedim, dedirtmedi Allah razı olsun. Ve bu evlilikten 4 aylık bir kızımız oldu. İyi ki oldu ❤️ Rabbim onu bize iyi ki verdi.

Fakat, eşimle birbirmize karşı saygımız yok oldu bitti gitti. Yani şöyle şiddet yok kesinlikle lakin birbirimize karşı psikolojik şiddet var. Çok kırıyoruz, kiriliyoruz. Olur olmaz şeylerden kavga ediyoruz. Haftanın 2 günü iyiysek 5 günü kotuyuz.. bazen küfür dahi ediyoruz. Bende, o da.. evet eşimi seviyorum, sevildigimi de biliyorum. Aksi olsa kimse kimseye tahammül edemez bir şekilde gönül almayı biliyoruz. Ama ben böyle bir ortamda sürekli kavganın olduğu sebepsiz kavgaların çıktığı ortamda bir çocuk büyütmek istemiyorum.kizimin huzurla, sağlıkla, mutlulukla büyümesini istiyorum. Şimdiye kadar boşanmayı hiç düşünmedim aklımın ucundan geçmedi gözümü onunla açtım onunla kapatmayı diledim hep şuan 31 yaşındayım eşimi tanidigimda 18 yaşında idim🙂

Kısacası bosansam ne yaparım, yapabilir miyim, kızıma haksızlık etmiş olur muyum? Onu babasız büyümeye mahkum etmek elle tutulur bir sebep yokken ileride bana neden anne diye sorarsa ne cevap veririm..

Akıl verin ne yapsam duzeliriz ya da duzelebilir miyiz, denemeye değer mi ? Yoksa hiç uzatmamak mi en iyisi.
Aynı durumdayım sanırım çocuk sahibi olmanın getirdiği bir agresiflik oluyor. Eşimle 2 yılı geçkin süredir evliyiz, 44 günlük bir bebeğim var çok şükür 🙏. Fakat doğumdan bu yana sürekli kavga eden bir çifte dönüştük. Genel sebep çocuk, çocukla ilgili şeyler ve annem.. Şuan ailemle aynı şehirde yaşıyorum. Annem gündüz bizde eşim gelince evine dönüyor. Ama özellikle neden mama verdiniz çocuğa ben mama vermeyin demedim mi gibi basit nedenlerle tartışma yaşıyoruz. Hatta geçenlerde anneme saygısızlık yaptı kızınca anneme dolapları çarptı. Annem yine de ses etmedi ama ben çok kırıldığım için bunu ifade ettim. O da mahçup oldu. Yani eşimi seviyorum o da beni seviyor şüphem yok. Ama sırf bu tartışmalar yüzünden yıprandığımı hissediyorum. Sakin kalmaya çalışıyorum ne kadar mümkünse işte.. Yine de size de bunu tavsiye ederim, boşanmak en son ihtimal olmalı aldatma, şiddet vs olmadığı sürece.

Öncelik hangi konuda kavga ediyorsunuz ilk kim başlatıyor bunu tespit edin sonra kavga konusunu ortadan kaldiramiyorsaniz oturup konuşun yani eşiniz geri kafalı değilse aile terapisti sizin işinizi çözer bence

Son DURUM : Esime terapiste gitmek istediğimi söyledim, beraber gidelim belki bizim için iyi olur eski sakin hallerimize donecegimize inanıyorum dedi 🤷 pazartesi iyi bir terapist araştıracağız.
cok guzel :KK68: sevındım sızın adınıza guzel bır adım attınız bırbırınıze

Tabi ki kızına çok düşkün bir baba gece kalkar mamasını yedirir gazını çıkarır alır ayağına şallar herseyimde yardımcı olur Allah'ım bin kez razı olsun lakin ne bileyim aynı evin içinde olduğu gibi olur mu, olmaz ki
Konudan bağımsız olacak ama öncelikle sizi tebrik ederim. Bebek büyütmek kolay değil ve yavrusu için çaba sarfeden her anne övgüyü hak ediyor. Anne olduktan sonra hiç takdir edilmediğimi fark ettiğim için emek veren her yeni anneyi tebrik etmeye karar verdim.
İkincisi, eşinizi de takdir ederim. Çünkü bu ülkede her şeyi anneye yıkmak üzerine bir zihniyet hakim. Baba sadece çocuk yapım aşamasında görevliymiş gibi. Çocuk doğduktan sonra onun için yaptığı yapacağı her şey bir lütufmuş gibi lanse ediliyor. Halbuki biz ne kadar anne isek onlar da o kadar baba oldukları için çocuğa bakmalılar.
Eşim bebek arabasını sürüyor diye çok ilgili bir baba olduğunu söyleyenleri duydum. Bir kez olsun gece kalkıp da çocuğa bakmadığı halde.
Konudan bağımsız olacak demiştim, inşallah hakkınızda hayırlısı olur ☺️

Son DURUM : Esime terapiste gitmek istediğimi söyledim, beraber gidelim belki bizim için iyi olur eski sakin hallerimize donecegimize inanıyorum dedi 🤷 pazartesi iyi bir terapist araştıracağız.
Bence siz bu evliliği kurtarabilirsiniz.

Gerçek anlamda bir mucize olan evladınız da var. Sorunlarınızı konuşun eşiniz de demek ki olumlu sonuç almaya niyetli gidin terapistinize evladınızla eşinizle huzurlu ve mutlu bir eviniz olsun.
Ortada şiddet olsa kaçın derdim ama sizin ki tamamen geçimsizlik umarım geçinmeye karşılıklı gönlünüz olur

O kadar da önemli bir sebep yokmuş. Ciddi bir şey olsa tamam da bu kadarcık şeyde de boşan diyenler olmuş şaşırdım doğrusu .
İnsanın olduğu her yerde muhakkak ki sorun da olur bunu engelleyemeyiz. Hele ki aynı evin içinde yaşayan insanlarsa söz konusu birbirleri ile saray resepsiyonu şeklinde bir iletişim kurmaları çok da beklenemez. İllaki kavgalar olur. Ben boşanacak bir sebep göremedim açıkçası. Her anı romantik komedi filmi gibi yaşayamayız .

Bence kavgaların neden çıktığı önemli. Doğumdan sonra ben 6 ayda anca toparlanmaya çalışıyorum mesela bebekli hayata alışmak zor. Eğer bundan dolayı ise eşinizle konuşun en azından tartışmalar da küfür etmeyi bırakın, geçmişe sünger çekin. Öfke kontrolü sorunlarınız var ise çözün. Ama eğer çözemediğiniz farklı sorunlarınız var ise onu bilemem

Bagirmayiverin sizde, sakin kalın. Bağırınca sorunlar çözülüyor mu? O bağırsin dediğiniz kadar sizi seviyorsa zamanla o da bagirmayacaktir. Çocuk için bari susun.
Çocuk için genelde kadınlar susuyor.
Ben hiç bir erkeğin kolay kolay çocuk için susacagini sanmıyorum.

Eşimle 5 sene önce evlendik, ondan öncesinde de 8 senelik bir flört dönemimiz oldu. Yani kısacası aşk evliliği idi. Herkesin parmak ile gösterdiği bir cifttik. Herşey dilediğim gibi oldu düğün, ev, eşya vs.. hiçbir şeyde gözüm kalmadı keşke şu da olsaydı demedim, dedirtmedi Allah razı olsun. Ve bu evlilikten 4 aylık bir kızımız oldu. İyi ki oldu ❤️ Rabbim onu bize iyi ki verdi.

Fakat, eşimle birbirmize karşı saygımız yok oldu bitti gitti. Yani şöyle şiddet yok kesinlikle lakin birbirimize karşı psikolojik şiddet var. Çok kırıyoruz, kiriliyoruz. Olur olmaz şeylerden kavga ediyoruz. Haftanın 2 günü iyiysek 5 günü kotuyuz.. bazen küfür dahi ediyoruz. Bende, o da.. evet eşimi seviyorum, sevildigimi de biliyorum. Aksi olsa kimse kimseye tahammül edemez bir şekilde gönül almayı biliyoruz. Ama ben böyle bir ortamda sürekli kavganın olduğu sebepsiz kavgaların çıktığı ortamda bir çocuk büyütmek istemiyorum.kizimin huzurla, sağlıkla, mutlulukla büyümesini istiyorum. Şimdiye kadar boşanmayı hiç düşünmedim aklımın ucundan geçmedi gözümü onunla açtım onunla kapatmayı diledim hep şuan 31 yaşındayım eşimi tanidigimda 18 yaşında idim🙂

Kısacası bosansam ne yaparım, yapabilir miyim, kızıma haksızlık etmiş olur muyum? Onu babasız büyümeye mahkum etmek elle tutulur bir sebep yokken ileride bana neden anne diye sorarsa ne cevap veririm..

Akıl verin ne yapsam duzeliriz ya da duzelebilir miyiz, denemeye değer mi ? Yoksa hiç uzatmamak mi en iyisi.
Bu durum da bizler de yanlış yönlendirmiş olabiliriz çünkü şuan ne hissettiğin önemli yani sabrının sonunda mısın ya da biraz daha dayanayım düzeliriz belki diyor musun hatta doktora gitmeye karşı olur mu iyi bir doktor araştırırsanız belki oda yardımcı olabilir. Sevgi elbette önemli ama kendim için söylüyorum sevgiden önce saygı daha önemli benim için çünkü senin de az çok anlattığın gibi zamanla saygı azalıyor sevgi var diyorsun ama yanlış anlama lütfen genelde de bu olduğu için söylüyorum sevgi de bitiyor artık çünkü soğumaya başlıyorsun. Elbette tartışmalar olacak bunlar normal ama bu çok sık oluyorsa bir problem var demektir. Çocuklara gelince haksızlık olmaz onlara eğer düşüncen netse aksine onlar bu kavganın içinde büyümektense ayrılmanızla daha iyi olacaklardır tabi bunu ne kadar büyük bir kavganız var onu bilmeden söylüyorum çünkü ben anneme iyi ki ayrılmışsın aksi halde senin için durdum deseydin seni suçlardım dedim :KK70: Çünkü bizim ciddi anlamda kötü kavgalar oluyordu bırak ders çalışmayı normal bir hayat bile yaşayamıyordum. Tabi onların ne düşündüğü de önemli ben ayrılmalarını istedim. Belki senin çocukların üzülür o da daha önemli şuan. Fikirler farklı olduğu için tavsiye verdim ama kendi aileni sen tanıyorsun otur konuş olmadı hepsiyle yaşları kaç bilmiyorum gerçi. Umarım mutlu ve hayırlı bir karar olur :)

Kusura bakmayın ama koskoca 13 yıllık bir geçmiş, sevgililik, evlilik, üstüne bir de çocuk varken tüm bunları elinin tersiyle silip atmak kolay mı ya??? Çok üzülüyorum böyle şeyleri görünce. Kocaman iki yetişkin insansınız, aklımızı başımıza alalım, destek alalım, kendimizi düzeltelim demek zor geliyor tabi, hemen boşanalım, hiç o çocuğun geleceğini, psikolojisini düşünen yok. Ben kabullenemiyorum evliliklerin böyle kolay bitmesini. Bence oturun doğru düzgün karşılıklı konuşun, hem siz hem eşiniz gerekiyorsa psikolojik destek alın, kitaplar okuyun vs ama eften püften sebeplerle ailenizi bozmayın

Çocuk için genelde kadınlar susuyor.
Ben hiç bir erkeğin kolay kolay çocuk için susacagini sanmıyorum.
Konuyu kadın açtığı için tavsiyem kadına, erkek acsaydi erkeğe olurdu. İstediği kadar kendi kendine bağırsin dursun. Sen başka odaya git, aç müziği bağırsin dursun.

Önce bir aile terapisti deneyin sonuç alamazsanız düşünürsünüz boşanmayı. Belli ki karşıllıklı yanlış anlamalar birikmiş tahammülsüzlük oluşmuş.
Aşılamayacak bir durum yok mutlaka destek alın.

eşinizle konuşun. kim sinirlenirse ortamı terk edip sakinleşince gelsin.
kim bi sorun olduğunu düşünüyosa o an değil biraz düşünüp çözüm arayınca konuşsun.

bence iletişimde bi azalma var. çözülmeyecek bisey değil. dil yarası ağırdır ama siz geri dönülmez bi noktada değilsiniz

Nego Nego nun dediği gibi aile terapisti de iyi olur bence

Ne güzel bir adım atmışsınız, devamı da güzel olacak eminim 😊

X