Ne yapacağımı bilememek..

Maalesef yalan yok, ediyoruz.
Babasız büyütmek derken tabikide gorusecekler eşler ayrılabilir ama anne baba olarak tabikide kızımın arkasında hep olacağım o da üzerine duseni elbet yapar, yapacaktır. Ama ne bileyim aynı evin içinde olduğu gibi olmaz ki, olur mu ki ? Başkalarını görecek mutlu aile tablolarını vs .. anne ile babasını hiç yanyana goremeyecek ama .
Boşanmak için yeterli bir sebep değil bana göre. Babanın evin icinde olduğu gibi de asla olmaz. Bunun tedavisi var, psikologu var, kişisel gelişim kursları var...var da var.
Ayrıca evet boşanma da evlilik gibi doğal bir durum. Ancak şunu belirteyim ki 30 kişilik sınıfta anne baba ayrı olan 2-3 çocuk bunun ezikliğini yaşıyor ben şahidim buna. Çocukların gözünden bakmak lazım.
Şiddet aldatma vb bunlar dışı konuşuyorum tabi. Bunların oluru yok.

Eşimi seviyorum, gerçekten. Yani eğer sevgi onu hala karşıdan karşıya geçerken gördüğünde heyecanlanmaksa, onu görünce gozlernin icinin gülmesi ise sosyal medyada fotografna like attığında hala siritmak ise 😀 seviyorum..
Ama saygı.. bilemiyorum. Ben sadece kızımın hasar gormemesi taraftarıyım. Yıllar sonra da böyle olabilir ve kızımız hasar görebilir sağlıklı bir birey olmasni topluma o şekilde karışmasını istyrum.. kavga olan bir evde değil kahkahaların olduğu bir evde büyüsün istyrum.
Biz hamilelegmdn beri boyleyiz öncesinde başka hcbir sorunumuz yoktu. Ne Zaman hamile kaldim 13-14. Haftadan itibaren kavgalar başladı.
Siz gerçekten seviyorsunuz eşinizi terapi ikinize de iyi gelir. Hemen bir doktor değil de gerekirse değiştirin bu ara çok var malum umarım kurtarırsınız evliliğinizi:KK200:

Ortada şiddet yok aldatma ok, tek tarafli bir kavga gurultu baski yok. Ikiniz de birbirinize ayni psikolojik siddeti gosterdiginize gore, erkekligini kullanip sizi ezen bir adam yok. Bosanma icin somut bi sebep yok. Babasiz cocuk büyütmek daha mi iyi? Bu durumda yapilmasi gereken cocugunuzu bu ergin ortamda buyutmek istemiyorsaniz elinizi tasin altina koyup bu meseleyi cozmektir. Bosanmak degil. O daha buyuk haksizlik cocuga, kolaya kaçıyorsunuz aslinda. Cunku bunu cozmek en azindan denemek asil onceliginiz olmali. Ama birbirimizi seviyoruz aslinda dedigin bir evlilikte bosanmak aklina gelebiliyorsa sanirim sıkılmışsin , kizin da isin bahanesi olmus gibi

Maalesef yalan yok, ediyoruz.
Babasız büyütmek derken tabikide gorusecekler eşler ayrılabilir ama anne baba olarak tabikide kızımın arkasında hep olacağım o da üzerine duseni elbet yapar, yapacaktır. Ama ne bileyim aynı evin içinde olduğu gibi olmaz ki, olur mu ki ? Başkalarını görecek mutlu aile tablolarını vs .. anne ile babasını hiç yanyana goremeyecek ama .
bu öneri çok yapılır bende yazayım
imkanınız varsa öncelikle bir terapiste gidin
birbirinizi çok yıpratmışsınız
hemen boşanmayı gündeme getirmeyin

Bir arkadaşım sizinki gibi bir evde büyüyordu. Lisede ailesi boşanırken “bugün hayatımın en mutlu günü sonunda kurtuluyorum, her gün tartışma bi de akılları sıra bana duyurmuyorlar. Senelerdir bu kadar huzurlu hissetmemistim” demişti. Bu kız güya babasız büyümedi.
Siz yine de terapiyi deneyin bence de. Seneler süren bir olay benim bahsettiğim. Siz çözerseniz hemen evinize huzur gelebilir.

Boşanmayı daha yeni düşünmüşsünüz ve çok kolay söylenmiş boşanın vs. Ben böyle düşünmüyorum. Her yol denenmeli bence boşanmadan. Aklı başında insanlarsınız belliki. Ayrıca bebeğin getirdiği sorumluluk uykusuzlukta pek çok strese sebep olabilir. Değişime kendinizden başlayın bence. Eşinizinde aklında sizi kaybedebileceği yok belliki o yüzden de ilişki iyice laçkalaşmış. Sakinken konuşun kararlar alın ama önce kendiniz uygulayın. Kendi yapamadığınız bir şeyi karşıdan beklemekte olmaz. Sizdeki değişimle umarım o da düzelecektir. Aile terapistini denersiniz sonrasında

Hayırlı geceler herkese 🍀
Şimdiden akıl, tavsiye verecek herkese teşekkür ediyorum🙏

Eşimle 5 sene önce evlendik, ondan öncesinde de 8 senelik bir flört dönemimiz oldu. Yani kısacası aşk evliliği idi. Herkesin parmak ile gösterdiği bir cifttik. Herşey dilediğim gibi oldu düğün, ev, eşya vs.. hiçbir şeyde gözüm kalmadı keşke şu da olsaydı demedim, dedirtmedi Allah razı olsun. Ve bu evlilikten 4 aylık bir kızımız oldu. İyi ki oldu ❤️ Rabbim onu bize iyi ki verdi.

Fakat, eşimle birbirmize karşı saygımız yok oldu bitti gitti. Yani şöyle şiddet yok kesinlikle lakin birbirimize karşı psikolojik şiddet var. Çok kırıyoruz, kiriliyoruz. Olur olmaz şeylerden kavga ediyoruz. Haftanın 2 günü iyiysek 5 günü kotuyuz.. bazen küfür dahi ediyoruz. Bende, o da.. evet eşimi seviyorum, sevildigimi de biliyorum. Aksi olsa kimse kimseye tahammül edemez bir şekilde gönül almayı biliyoruz. Ama ben böyle bir ortamda sürekli kavganın olduğu sebepsiz kavgaların çıktığı ortamda bir çocuk büyütmek istemiyorum.kizimin huzurla, sağlıkla, mutlulukla büyümesini istiyorum. Şimdiye kadar boşanmayı hiç düşünmedim aklımın ucundan geçmedi gözümü onunla açtım onunla kapatmayı diledim hep şuan 31 yaşındayım eşimi tanidigimda 18 yaşında idim🙂

Kısacası bosansam ne yaparım, yapabilir miyim, kızıma haksızlık etmiş olur muyum? Onu babasız büyümeye mahkum etmek elle tutulur bir sebep yokken ileride bana neden anne diye sorarsa ne cevap veririm..

Akıl verin ne yapsam duzeliriz ya da duzelebilir miyiz, denemeye değer mi ? Yoksa hiç uzatmamak mi en iyisi.
Bence tüm şansları denemeden hemen karar vermeyin.Siz bu insanla evlenecek kadar değer verdiniz tabi o da size değer verdi.Küfür kadın erkek farketmeksizin kötü önce siz değişin eşinize küfretmeyin.Tartışmaları duru kafa ile objektif değerlendirin ,sorunun nereden çıktığını ve tartışma anındaki kendinizi analiz edip ona göre davranın. Sakin zamanlarınızda sizin hoşunuza gitmeyen şeyleri güzellikle anlatın ve ondan da anlatmasını isteyip yapıcı olun.Eşinize çocuğunuzu birlikte büyütmek için bir şans verin

Ne zamandir boylesiniz? Dogumda tetiklemis
Olabilir bazi seyleri.. ama
Kufur ediliyosa ve saygi kalmamissa bence bi iliski zoraki iliski oluyor.. seviyorum seviliyorumda diyorsun ama.. insan sevdigine kufur eder
Mi? Mesela cok sevdigimiz anne babamiza ne kadar kizsakta kufur etmeyiz dimi? Cunku belli bir saygi var onlara karsi..

Boşan demek bu kadar kolay olmamalı, bozulacak bi evlilik, bi düzen var… Ben sorunlarınızın çözülebileceğini düşünüyorum, karşılıklı çabayla ve emekle
Sizi kavgaya iten sebeplere odaklanarak, bi uzmandan yardım alarak, evlilik üzerine kitaplar okuyarak evliliğinizi kurtarabilirsiniz bence, bi yuva kolay kurulmuyor kolay da yıkılmamalı, en azından deneyin, ihanete mi uğradınız da bi kalemde sileceksiniz eşinizi

Bunu hiç dusunmedim bile yani bir aile terapistini iyi gelir mi, bilemiyorum belkide dediğiniz gibi birbirmizi anlamıyoruz. Çünkü bagirmaktan konusamiyoruz.
Tabii ki iyi gelir ama lütfen sendikalı bir aile danimanina değil . Klinik psikolog kökenli birine gidin. Egitimlerine iyi bakın gideceğiniz kişinin

Evde haftanın 5 günü kavga bagrıs,küfür kıyamet 2 günü huzur var.
tmm iste o 2 günde babasını görür cocuk neden babasız büyüsün yani?
Zaten 5 gün o hengamede cocuk mu görüyor gözünüz?

Hayırlı geceler herkese 🍀
Şimdiden akıl, tavsiye verecek herkese teşekkür ediyorum🙏

Eşimle 5 sene önce evlendik, ondan öncesinde de 8 senelik bir flört dönemimiz oldu. Yani kısacası aşk evliliği idi. Herkesin parmak ile gösterdiği bir cifttik. Herşey dilediğim gibi oldu düğün, ev, eşya vs.. hiçbir şeyde gözüm kalmadı keşke şu da olsaydı demedim, dedirtmedi Allah razı olsun. Ve bu evlilikten 4 aylık bir kızımız oldu. İyi ki oldu ❤️ Rabbim onu bize iyi ki verdi.

Fakat, eşimle birbirmize karşı saygımız yok oldu bitti gitti. Yani şöyle şiddet yok kesinlikle lakin birbirimize karşı psikolojik şiddet var. Çok kırıyoruz, kiriliyoruz. Olur olmaz şeylerden kavga ediyoruz. Haftanın 2 günü iyiysek 5 günü kotuyuz.. bazen küfür dahi ediyoruz. Bende, o da.. evet eşimi seviyorum, sevildigimi de biliyorum. Aksi olsa kimse kimseye tahammül edemez bir şekilde gönül almayı biliyoruz. Ama ben böyle bir ortamda sürekli kavganın olduğu sebepsiz kavgaların çıktığı ortamda bir çocuk büyütmek istemiyorum.kizimin huzurla, sağlıkla, mutlulukla büyümesini istiyorum. Şimdiye kadar boşanmayı hiç düşünmedim aklımın ucundan geçmedi gözümü onunla açtım onunla kapatmayı diledim hep şuan 31 yaşındayım eşimi tanidigimda 18 yaşında idim🙂

Kısacası bosansam ne yaparım, yapabilir miyim, kızıma haksızlık etmiş olur muyum? Onu babasız büyümeye mahkum etmek elle tutulur bir sebep yokken ileride bana neden anne diye sorarsa ne cevap veririm..

Akıl verin ne yapsam duzeliriz ya da duzelebilir miyiz, denemeye değer mi ? Yoksa hiç uzatmamak mi en iyisi.
Gozunu onunla açtın diye onunla kapatacak son diye bir şey yok.Saygi duymadigin bir insanı sevemezsin bir süre sonra anlarsin

Hamilelik doğum lohusalık bebek bakımı, hepsi de bir kadının tüm duygu dünyasını altüst eden, psikolojisini etkileyen yıpratan ayrı ayrı önemli süreçler. Tek başınıza bunların üstesinden geliyor olmak da üzerine eklenince içinden çıkılmaz hal almış belli ki. Sorunlarınız çözülmeyecek şeyler değil, siz eşinizi seviyorsunuz ve değer veriyorsunuz bunu yazdıklarınızdan anlayabiliyoruz.
Kavga sebepleriniz neler oluyor genelde eften püften şeyler, anlık sinir atakları ise aşılamayacak şeyler değil bunlar. Boşanmalık bir durum yok, terapi yardımı, ufak bir destek eminim toparlayacaktır sizi

Tabi ki kızına çok düşkün bir baba gece kalkar mamasını yedirir gazını çıkarır alır ayağına şallar herseyimde yardımcı olur Allah'ım bin kez razı olsun lakin ne bileyim aynı evin içinde olduğu gibi olur mu, olmaz ki
Olmaz tabii
Haftada 2-3 görmeyle aynı evde yaşamak aynı şey olabilirmi
düzelmeycek sorunuz yok gibi gözüküyor aslında
Çift terapisini deneyin, ne kayıb edersinizki
belki bi süre ayrı yaşamakta iyi gelebilir
insan bazen yanındakinin değerini unutuyor, görmeyince daha iyi anlıyor kıymetini

Evde haftanın 5 günü kavga bagrıs,küfür kıyamet 2 günü huzur var.
tmm iste o 2 günde babasını görür cocuk neden babasız büyüsün yani?
Zaten 5 gün o hengamede cocuk mu görüyor gözünüz?
Evet çocuk görüyor gözüm ??
Yazdığımı tam okumamissiniz siz belli. Sizin kavgalarinizda gözünüz çocuk görmüyor herhalde.. çocuğumu gördüğüm için çıkmazın içindeyim zaten o yüzden ne yapacağım ne yapmalıyım diye burada fikir almaya çalışıyorum. Akıl akıldan üstündür ne de olsa.. tek kavga olan ev bizim evimiz değil. Lakin çocuğumun sakin huzurlu kahkalarin olduğu bir evde buyumesini istedgm için böyle bir düşünceye vardım. Yani gözüm çocuğumdan başka bir şey görmediği için. Umarım açıklayıcı olmusumdur.

Hamilelik doğum lohusalık bebek bakımı, hepsi de bir kadının tüm duygu dünyasını altüst eden, psikolojisini etkileyen yıpratan ayrı ayrı önemli süreçler. Tek başınıza bunların üstesinden geliyor olmak da üzerine eklenince içinden çıkılmaz hal almış belli ki. Sorunlarınız çözülmeyecek şeyler değil, siz eşinizi seviyorsunuz ve değer veriyorsunuz bunu yazdıklarınızdan anlayabiliyoruz.
Kavga sebepleriniz neler oluyor genelde eften püften şeyler, anlık sinir atakları ise aşılamayacak şeyler değil bunlar. Boşanmalık bir durum yok, terapi yardımı, ufak bir destek eminim toparlayacaktır sizi
Kesinlikle öyle saçma sapan bir şey.. mesela örnek eşim çorabını çıkarıyor ve yatak odasında bırakıyor banyoya gidiyor ama kirli sepetine atmıyor. Ben buna sinirleniyorum, geriliyorum. Ya da mesela 2 gün üst üste kayınvalideye gidiyoruz diyelim o hafta anneme sadece 1 gün gittik diyelim neden snn ailene 2 gün gittikte benim aileme 1 gün gittik diyorum.. ya da o mesela tam tersi yani böyle saçma sapan şeyler salakça aptalca şeyler.. ne bileyim.komik ama gerçekten durum bu

X