• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ben..yaşadığım hergün işkence sanki

Senin yazdıklarını ve bütün yazılanları okudum. Çok zor şeyler yaşamışsın, eşinin sana yaptıklarını hiçbir kadına hatta hiçbir canlıya layık görmüyorum.

Bütün yazılanlarda boşan kelimesi geçmiş. Bu da çok zor bir karar. Sanırım çocuğunuzu almakla tehdit ediyor ayrıca.

Ben şu açıdan baktım birde, eşiniz mesleğini ele almamış ve daha kötüsü bir başkasının eline bakıyor. O çevrenin kültürel yapısında da bu durum gurur kırıcı.Size yaptıkları asla affedilemez lakin bir çocuk var ortada. Eğer bir mesleği olsaydı ve kendi evinizde yaşabilseydiniz böyle bir imkan olsaydı bu kada sorun yaşamazdınız belki...

Benimde eşimle kültür farklılığım var ve onlarla bir arada yaşamıyoruz. Bu önemli bize karışmak istediler ilk başta, onları dinleyen yok zaten yakındada değiller...O yüzden etki edemediler bize..
İnşallah hangi kararı verirseniz verin çocuğunuz ve sizin için hayırlısı olur. Ama eşinizi ve ailesini iyi bir korkutmanız lazım. Artık yasalar daha çok kadına sahip çıkıyor. Dayak atmak da neymiş..Bunu iyi bir görsün..

Bencede haber bile vermeden aliyosun cocugunu ve direk ist a babana gidiyorsun ve bosanma davani aciyorsun,cocugun 1 yasinda sende kalacagi kesin gozukuyor esinin bir isi yok baba eline bakiyor ve iki aile ayni evin icinde ust uste yasiyor bunlarin hepsini kullan universite okymussun hangi bolum bilmem ama is aramaya basliyorsun ve bir an once calismaya.bunlar hangi devirde yasiyor ve sende koleleri degilsin bir an once kurtar kendini lutfen.

aynen sana katılıyorum umarım konu sahibi üzerindeki pısırıklığı bi kenara atar da bu dediklerinizi yapar haa birde seviyor zannettiği eşini....

ahhhh canım benim yaaa...nedir çektiklerin,kıyamam sana....ya benim mahallede bir sürü mardinli komşularım vardı...kusura bakma ama onlar kadına değer vermiyorlar....sürekli kız çoçuğu olunnca acımayıp kuma getiriyorlar.onlar için gelin bir hizmetci,hastalık istemezler...erkekleri anneerin yanında hanımlarının üstüne giderler....benim komşum kendiside mardinliydi.....evliliğin bir kaç ayı köyde kayınvalidesiyle yaşamış bize neer anlatırdı....aynen senin anlattığın gibi....bize derdiki kızlarınız varsa ne olursa olsun mardin veya diyarbakırlıya kız vermeyin derdi.....kadının çoçukları özürlü doğuyordu....kayınvalidesi üzerine kuma getirmeyi düşünüyordu.hep ağlamakla geçiyordu günleri...bizde hanım boşanamaz derdi...yoksa beni vururlar derdi...ama kocası kaç tane hanım getirse boşanamıyorum diyordu....sonunda sağlam çoçuğu oldu fakat yinede eşinin gözü dışarda.....canım senin bu gibi insanlara ne yapsan uyum sağlıyamazsın...bir an kurtulmana bak..bu tür erkekler aşktan ne anlar kırolar...bunların işi gücü değişik kadınlarla cinsellik....

ailenle durumun ne peki ? haberleri var mı görüşüyor musun ?
birde mardin li bunlar durum farklı alıp başını saklanabileceğin bir yere git ,ailenin yanına değil sığınma evi benzeri bir yere gitmelisin

Merhaba ..
Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ilk defa yazıyorum ve birileriyle konuşmaya ihtiyacım var Lütfen düşüncelerinize ihtiyacım var.....
2 senelik evliyim bir oğlum var 1 yaşında şu anda.. Eşimle severek birbirimizi tanıyarak evlendik.
Ben istanbulda doğdum büyüdüm rahat büyüdüm ablalarım vardı onun için herşey önüme gelirdi kimse bana karışmazdı el üstündeydim en küçüğüyüm evin.
Eşimse kürt mardinde yaşıyor ailesi biz üniversitede tanıştık.
Eşimin iş problemleri var ataması olmadı falan velhasıl çalışmıyor... biz kayınvalidemlerle yaşıyoruz..
Kayınvalidemi ilk gördüğümde onunla anlaşamayacağımı aramızdaki kültür farkının uçurum olduğunu anlamıştım.. Her defasında ayak uydurmaya çalıştım..
Eşimede defalarca söyledim zamanında bana sürekli herşeyin güzel olacağını annesini benim yanlış anladığımı söyledi durdu evlenmeden önce...
Nişan düğün derken ben mardine gittim.. (başıma gelecekleri bilmeyerek) Aynı evde yaşamaya başladık eşim hiç tanımadığım biriymiş gibi davranıyordu daha evliliğimizin ilk günleriydi beni ailesiyle yalnız bırakıp geceleri eve geliyordu.. Benim onun ailesiyle paylaşacak hiç birşeyim yoktu kadın resmen beni sevmiyordu suratını asıp geziyordu evin içinde ben odama gitsem hemen laf yapıyordu. Sürekli laf sokuyordu bende ezikmen tabi.. Kimsemde yok orda mecburdum iyi geçinmeye.. Çokta fena bi kadındır. öyle bi insanki eşimin yanında beni kötüler resmen ona kötüler.. yok ben hayır görmedim gelinimden şansızım ben eşimde öyle bi insanmışki onu onaylar :) daha çok şey var yazamadığım.. arkamdanda sürekli konuştuklarını biliyorum ve bunlar sürekli bizim aramızda gerginliğe yol açtı... Eşim beni öyle tembihlemiştiki bişey diyemiyodum zaten bişey demesemde olay oluyordu.. Sürekli üzerimde bi psikolojik baskı her konuda .. Bana demediği laf kalmıyordu sonra hiçbişey olmamış gibi kendini oğlunu övüyordu.. Onlara uymaya çalışsamda benim bi hayatım vardı elimden geleni yaptım hala birgün saygısızlık yapmış değilim ama onlar beni olduğum gibi kabul etmediler hiç eşimde.. Sürekli benim üzerimde bişeyleri değiştirme çabaları var.. Daha sonra hamile olduğumu öğrendim çok kötü bi hamileliğim geçti yatsam yatıyor oldu ne yaptıysam battı yani.. Eşimle sürekli tartışıyorduk........(özet geçiyorum) 7 aylık hamileydim birgün bunlar hepsi evden gitti eşimin engelli erkek kardeşleri kaldı ve ben.. çok kötü hissediyordum kendimi bende fırsat bu uzandım..tabi giderken yolda annesi ve babası baya bi doldurmuşlar.. ben bi işe yaramıyoşum.. hasta olduğumu her yerimin ağrıdığını söylüyordum ve bana inanmıyolardı.. Böyle vicdan görmedim ben.. Eşim beni aradı annemler geç gelicek yemek yap diye bende kendimi iyi hissetmediğimi ve yapamayacağımı söyledim.. Vay efendim benmi bunu söyledim.. Eve geldi beni bi güzel dövdü.. ve ben ertesi gün preeklemsi hellp ile doğum yaptım. Tansiyonum 23lerde 5 gün yoğun bakım 5 gün normal oda hastanede yattım.. Oğlumu göremedim bile 5 gün.. Preklempsi vücutta ödem yapan bi hastalık benim gözlerimdede yaptı resmen kör oldum(geçici).. 1 ay nerdeyse hiç bişeyi göremedim.. çocuğumu bile seçemiyordum... Ve eşim hastaneye geldiğinde bile bana resmen laf sokup gidiyordu ne kadar hasta olduğumu tansiyonumun yüksek olduğunu düşünmeden.. Nasıl bi insan oldu nasıl böyle oldu bilmiyorum.. Ben hala özünde iyi bi insan olduğunu düşünüyorum benmi aptalım ?? Bugüne gelelim şimdi oğlum sağlıklı ve 1 yaşında ve hala aynı evdeyiz.. Ailesiyle ilgili tartışmalarımızda biraz aşırıya kaçsa cümlelerim hala bana şiddet uyguluyor.. Normal konuşmalarımızdada hep bi şartlı vaadleri var eşimin evin içinde hizmetç gibii olmamı falan istiyor resmen biz böyle mutlu olabilirmişiz.. Geçen kayınbabamda bana bu şekilde giderse oğluna söyleyecekmiş oğlu beni boşayacakmış aynen bu cümleyi kullandı :)) Eşime söyledim babasına hakveriyor ilgi göstermiyomuşum babasına ya ben kafayı yemek üzereyim benim ne halde olduğumu kimse düşünmüyor hala bana onları savunuyor.. Çünkü onlar bizi besliyomuş.. Ben bu kadar pasif karısını kendini ezdiren bi adam daha görmedim...Ve ben artık o kadar tiksindimki.. bu insanlarrın hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum.. Arada bir boşanmayla ilgili muhabbet oluyor beni üstü kapalı oğlumla tehdit ediyor eşim.. Ne yapacağımı şaşırdım.. Yaşadığım hergün işkence sanki.. Yazmadığım bir sürü şey var gerçekten kötü durumdayım..
Hala aynı muamele resmen evin içinde hizmetçi olmamı istiyorlar ne yapsam yetmiyor psikolojim mahvoldu kafayı yemek üzereyim sabahları yataktan kalkmak istemiyorum yüzlerini görmek istemiyorum.. Ne olur yardım edin..... Ne yapıcam been........

ah yavrum benim hangi bölümden mezunsun?

boşan ve hayatını kur. yasalar senden yana.oğlunu falan da alamaz zaten işsizmiş

ahhhh canım benim yaaa...nedir çektiklerin,kıyamam sana....ya benim mahallede bir sürü mardinli komşularım vardı...kusura bakma ama onlar kadına değer vermiyorlar....sürekli kız çoçuğu olunnca acımayıp kuma getiriyorlar.onlar için gelin bir hizmetci,hastalık istemezler...erkekleri anneerin yanında hanımlarının üstüne giderler....benim komşum kendiside mardinliydi.....evliliğin bir kaç ayı köyde kayınvalidesiyle yaşamış bize neer anlatırdı....aynen senin anlattığın gibi....bize derdiki kızlarınız varsa ne olursa olsun mardin veya diyarbakırlıya kız vermeyin derdi.....kadının çoçukları özürlü doğuyordu....kayınvalidesi üzerine kuma getirmeyi düşünüyordu.hep ağlamakla geçiyordu günleri...bizde hanım boşanamaz derdi...yoksa beni vururlar derdi...ama kocası kaç tane hanım getirse boşanamıyorum diyordu....sonunda sağlam çoçuğu oldu fakat yinede eşinin gözü dışarda.....canım senin bu gibi insanlara ne yapsan uyu

haha evet kro, kelime olarak cuk oturdu ama kro az kalır..

ben dünyadan o kadar insan manzaraları gördüm, bunlar kadar sabit fikirlisini, cahilini, barbarını, körü körüne saçma seylere inananını, kadını aşağılayanını, (bu aşağılayanda yaşlı kadınlar, sanki gençken kendileri aşağılanmamış gibi, işte cehaletin gelebileceği son nokta) çocuklara değer vermeyenini, onlari tiçret malzemesi olarak, para kapısı, çalışıp para getiren materyal olarak görenini, görmedim..
Kısacası dünyada yeni bir tür bunlar..
Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan, bu kadar olumsuzlukları üzerinde barındıran yeni bir canlı türü..

Artık konu sahibi ne yapacağını biliyordur..

Bir insan neden şiddeti kabullenir? Yavrusu için mi?

Özünde iyi biri olduğuna inanıyorum demişsiniz. Neye dayanarak?

İyi biri olsa hayatında şiddete yer olmaz, hele ki eşine karşı asla.

Sizi döven çocuğunuza aynı muameleyi göstermez mi sanıyorsunuz?

Gidecek yerim yok deseniz tamam. Hem gidecek yeriniz var, hem kendi ayaklarınızın üzerinde duracak durumunuz.

Belki ataması olur, ayrılırız ailesinden, her şey düzelir diyorsanız sizin bileceğiniz bir şey tabii ki.

Yaz gelecek, yoncalar bitecek...

kolay kolay çocuklu bir kadına boşan demem ama senin ve çocuğun için en hayırlısı bu canım
böyle insanlarla ömür geçmez ne güzel eğitimlisin diploman var daha gençsin çekme bu vicdansız insanları:19:boşan kurtul boşanınca çok daha mutlu olacaksın emin ol:31:

neresinden tutsan elinde kalır..
devam etmesi için ,ele alınacak hiçbir sebep yok.. kahır çekmeye gelmediniz dünyaya..
diplomanız elinizde, memleketinizde değerlendirin varolan imkanları.. evladınızla yeni bir hayat kurun..
okurken içim şişti yaa..:19: Allah kolaylık versin..

Çok zor ve kabullenilmesi normal şartlarda imkansız şeyler yaşamışsınız. Anlamadığım şey şu hadi kendinize acımıyorsunuz da çocuğunuza da mı acımıyorsunuz? Öyle bir ortamda büyüyen çocuğun psikolojisi nasıl olabilir bence bunları da düşünmeniz lazım. Üstelik siz ona kesinlikle muhtaç değilsiniz kusura bakmayın ama eşiniz çok ahlaksızmış. Bende düzelme ihtimali olan bir ailenin bozulması taraftarı değilim ama siz o aşamaları çoktan geçmişsiniz. Eşinizi sevmediğinizi ve onunla ilgili bir hevesinizin kalmadığını söylemişsiniz hala ona nasıl tahammül ediyorsunuz anlamış değilim yaşayan bilir derler ya sanırım buda öyle bir şey. Üstelik eşiniz sadece gözünüzü korkutmaya çalışıyor çocuk konusunda 1 yaşındaki bebeğin annenin herhangi bir olumsuz özelliği yoksa annede kalacağını bilmek için illa avukat ya da hakim olmaya gerek yok. ki bunu eşinizde çok iyi biliyodur ayrıca olumsuz özellik taşıyan tamamen size bu eziyetleri yapan aynı evi paylaştığınız ... (bu kısmı siz doldurun eşim mi dersiniz hayvan mı dersiniz orası size kalmış.) Ayrıca dünya ya bir kere geliyoruz ve bence sizde bunu o adamın peşinde heba etmeyin. Belkiler düzelirler bunlar bazı durumlarda olmayacak şeyler. Üstelik eşiniz babasının eline alışmış bir insan sanmıyorum ki atanırsa da bundan vazgeçecek. Kısacası kaçın kurtarın kendinizi de çocuğunuzu da.

yaşadıklarınıza çok üzüldüm ama en çokta üzerinizdeki hem fiziksel hemde psikolojik baskıya üzüldüm, dayaktan ziyade psikolojik baskı insanı bitirir, her şey ayan beyan ortada iken doğruyu yanlışı ayıramayacak duruma gelmişsiniz, çok üzüldüm ...

eşiniz kesinlikle değişmez, özünde iyi bir insan ama 7 aylık hamile karısını komaya sokup, kör edecek kadar dövüyor !! sakın boşanmanın b sini bile dile getirmeyin, sonu hiç iyi olmaz, bu insanlar güzellikle konuşmaktan falan anlamaz, sakın konuşmayın, sakın, öncelikle sizin ve oğlunuuzn can güvenliğini sağlayıp, en uygun fırsatta, yanınıza bi miktar para alarak, hiç vakit kaybetmeden çocuğunuzuda alıp, kimseye bi şey söylemeden çıkın o evden doğruca ailenizin yanına.. size tavsiyem; ailenizde dahil olmak üzere kimseye yapacaklarınızı anlatmayın, siz anlatırken eşiniz, kayınvalideniz duyabilir duymasalar bile ailenize anlattığınızda belki onlar öfkelenip eşinizi arayıp, durumu dahada zora sokabilir, yada ailenizden biri gelirse mardine eşinizin akrabalarınızdan birisi görebilir, yani hiç kimseye bi şey söylemeyin, sizin için tehlikeli olabilir

gitmeden önce plan yapın, evden çıkmak için en uygun zaman ne zamandır belirleyin, istanbula otobüs saatlerini öğrenin internetten, yer ayırtın ama yine int. yoluyla, (buraya yazdıklarınızıda silin, eşinizin okuma ihtimalini düşünerek) istanbula gittikten sonrada sakın ilk arayan siz olmayın, bırakın onlar arasın sizi, ne derlerse desinler sakın tekrar dönmeyin, dönerseniz her şey dahada beter olur

off uzun yazdım kusura bakmayın, inşaallah, her şey yolunda gider, çocuğunuzla sağ salim kurtulursunuz o zalimlerin elinden, Allah yar ve yardımcın olsun...

allah yardımcın olsun şiddet varsa durma uzaklaş ordan emini ailen ardanda durur öyle bir ortamda çocuk sağlıklı yetişmez öyle bi babayla yetişmesindense anneyle yanlız yetişmesi daha iyi

Siz bir gün düzelir diye beklerken, inşallah cocuğunuzu sizden soğutmuş olmazlar.

Siz bu kadar sessiz kalıp "yüz göz olmayayımda" diye düşündüğünüz
müddetçe, kusura bakmayın, üzülmeye mahkumsunuz.

Evliliğinizi bitirmek istemiyorsunuz tamam ama bari
ailenize yaşadıklarınızı anlatında belki yardımcı olabilirler.

Durma canım kaç git oradan. O insanları, vicdansızları, kocam dediğin insan müsveddesin ait oldukları yerde bırak ve al çocuğunu ailene sığın. Daha çok gençsin yeni bir hayat kurar ayaklarının üstünde durursun. Ne çirkinlik yaşancaksa bir kere yaşanacak. Bence onlarda memnun olur senden kurtulduklarına.
Ailen arkandaymış ne güzel bak, ne çok kadın bunun eksikliğinden, yoksunluğundan çaresiz kalıyor. Sen bu konuda şanslısın bari.
Hiç belli etmeden bin bir otobüse yada varsa uçağa, hatta biri almaya gelirse daha iyi belki otobüsü durdurup indirirler seni çeker gidersin.
Ne halleri varsa görür güdük vicdanlılar.

canım önce allah yardımcın olsun ama senin tek çıkar yolun o evden o adamdan ayrılmak iki gün sonra çocuğunuda döverler görde bak yada sana iftira atarlar onlar kuruyorlardır bile kafalarından birşeyleri bak ben sana diyeyim o zaman çocuğunuda alamazsın al yavrunu çık gt baba ocağına zaten üniversite mezunuymuşsun elbet bir işin gücün olur devlette elbet sahip çıkar sana
hem benim bildiğim çocuk 8 yaşına kadar annede kalıyor ondan sonra zaten aramaz sormazlar kendini ezdirme artık yazık sana da çocuğuna da

bir insan evladına bu kadarda acımasız davranılmaz yahu,Allahtan korkmuyormu ne vicdansız gaddar insanlarmış,kendi kızlarına yapılmış olsa göz yumarlarmıydı acabaa?eşinde de onlara uyuyor canım Allah yardımcın olsun,zaten kocandan gaz aldıkları için bu kadar yüklenmişler sana..elimden duadan başkası gelmez Rabbim yardımcın olsun inşallah..bende benzer şeyler yaşadım ki üst katında oturuyorum,resmii boyutttayız ve eşim sağolsun destekler beni yoksa durumum senden farklı olmazdı benimde..eşimden çekinirler mesela,taviz vermeyecek erkekte anneyi anne gibi karısını kadını gibi idare edecek..tekrar Allah yardımcın olsun...:25:

konu sahibi arkadaşım gerçekten haline çok üzüldüm. senin için dua etmekten başka bişey gelmez elimizden ama bir tavsiyem ve örneğim var dinle. şu an oğluma bakan bakıcım 35 sene evli kalmış belki düzelir ümidiyle. ama düzelmemiş. ve 3 ay önce evliliğini bitirdi. neden bu kadar geciktin dediğimde hep ileriye dönük bi umut vardı içimde düzelir diye dedi. işte eşin bu tiplerden 50 sene geçse de o adamdan koca olmaz. adam olsaymış seni ezdirmezmiş. ben de batmanlı biri ile evliyim ama eşim ailesine beni hiç ezdirmedi çok şükür. tavsiyem oğlunu al çek git. istediği kadar tehdit etsin hiç bişey yapamaz öküz. okumuş ama adam olamamışlardan o. ailen de destek ne güzel.

konu sahibi arkadaşım gerçekten haline çok üzüldüm. senin için dua etmekten başka bişey gelmez elimizden ama bir tavsiyem ve örneğim var dinle. şu an oğluma bakan bakıcım 35 sene evli kalmış belki düzelir ümidiyle. ama düzelmemiş. ve 3 ay önce evliliğini bitirdi. neden bu kadar geciktin dediğimde hep ileriye dönük bi umut vardı içimde düzelir diye dedi. işte eşin bu tiplerden 50 sene geçse de o adamdan koca olmaz. adam olsaymış seni ezdirmezmiş. ben de batmanlı biri ile evliyim ama eşim ailesine beni hiç ezdirmedi çok şükür. tavsiyem oğlunu al çek git. istediği kadar tehdit etsin hiç bişey yapamaz öküz. okumuş ama adam olamamışlardan o. ailen de destek ne güzel.

kaçmaktan başka çaren yok, yaşadıkların kaderin değil, yanlış tercihinin ceremesini çekiyorsun,kaderini baştan yaz,hiçkimseyle polemiğe girmeden uzaklaş ordan. ailene sığın gerekli şikayetleri yap ve boşanma davanı aç, onlara sakın acıma düzelmelerini bekleme, zaman orda durduğun sürece senin aleyhine işliyor, hergeçen gün biraz daha cesaretini,onurunu ,kendine olan saygını kaybedip iyice ezik, aptallaşmış bir kadın olucaksın, bu olayda yapılıcak tavsiye edilicek tek doğru kaçman, olmadı emniyet güçlerine sığınman, herşeyden önce bir insan ve annesin, ne demekmiş dayak,aşağılık pislikler

Son düzenleme:
neyine güvenipte tehdit ediyor? işi yok gücü yok. ayrıca siz hastane gidince rapor aldınız mı?
eğer biraz sabrınız varsa bunu sadece size yapılan zulmü, işkenceyi ispatlamak, delil toplamak için yapın.
siz üniversite eğitimi almış birisiniz. neden hala birilerine muhtaç yaşıyorsunuz?

Back