• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ben..yaşadığım hergün işkence sanki

kesinlikle ayni fikirdeyim

ben çalışmıştım mardinde 1.5 sene kardeşim sen en başından sana çok çok uzak bi kültürle evlenmekle hata etmişsin ama neresinden dönsen kar onlar ata erkil kaç yaşında olurlarsa olsunlar babasının sözünden çıkamıyorlar gelinler bi ezik yan komşum vardı 4 tane çocugu vardı evi ayrıydı ama hala uzaktan uzaga kaynanaı kışkırtıyordu nasıl yaparsın bilmem ama kurtul ordan geçenlerde agrıda ölen melek diye kadını düşün çok geç olmadan annenin babanın yanına dön.gidecegim gidiyorum filan dersen inanki bırakmazlar seni

seni hamileyken döven adamdan ne hayır gelir canım benim.keşke çocuk yapmsaydın hemen dicem ama olan olmuş biten bitmiş.ailenle aran nasıl bu arada seni gönderiyorlar mı ailenin yanına onlar geliyorlar mı seni görmeye.dayak yediğini hırpalandığını niçin söylemedin onlara be arkadaşım.yazıkların Canan Tan ın PİRAYE kitabını hatırlattı bana. çok üzüldüm. bir kardeşim olsa ve başına bunlar gelse o kocayı bulur öldürürdüm herhalde.tamamen içimdekileri yazıcam kusur bakma.o kocanın sana kalkan eli bir daha ömür boyu sırtından inmeyeck.çünkü sen sesini çıkarmamışsın.o ne derse çocuk var diye kabul etmişsin.doğudaki gelinlerin kaderidir kölelik,işkence.Ya dayaktan ölürler,ya namus belasından,ya da çok fazla çocuk doğurmaktan.senin kaynanan aslında istediği gelini aalmadı diye çok kızmıştır eminim eşine.seni istemediğini adım gibi biliyorum.bunun için hıncını senden çıkarıyor.Allah belasını versin .Eşine gelince Allah onuda bildiği gibi yapsın diyorum.sen benim krdeşim olsan seni birgün o evde koymazdım.o eşten sana hayır gelmez.Yazık sana üniversite mezunusun ailene herşeyi anlat bir çözüm bulup seni o evden alsınlar.BOŞAN çocuğunuda onlarda sakın bırakma.erkekse zaten sana verirler.Kızsa da eşini bir şekilde ikna edip velayetini sen al onların işkencelrine bırakma.çok sinirlendim.LÜTFEN BOŞAN LÜTFEN:( çekilmez böyle bir hayat.aailen sahip çıkmasa bile sağlık ocağına gidiyorum diye çık.ve polise git durumunu dayak yediğini anlat.sana yardımcı olurlar.Sen şikayetçi olmasan bile devlet hastanesi darp raporu verirse,kocan hapse bile girebilir seni dövdüğü için .artık kadına şidette devlette dur diyor.ne olur birşeyler yap ama o evde daha fazla kalma.ara ara da yaz bizi merakta koyma.

Bu Konuyu açalı baya olmuş... durumun, ve halin ne oldu çok merak ediyorum açıkcası. Boşandınmı yoksa o karaktersiz ve Kültürsüz insanlarla bi evde yaşamaya devam mı ediyorsun? Cevap verirsen sevinirim :)

insanlar nasıl dayanıyor bunlara sasırıyorum arkanda ailen olmasa işin olmasa diyorum dayanabilirmiydim? yok genede kacıs icin her gün bi yol arardım duramazdım

O zaman bayramda annenlerın yanına gıtmek ıstedıgını söyle ve kaç oglunla .

Bencede haber bile vermeden aliyosun cocugunu ve direk ist a babana gidiyorsun ve bosanma davani aciyorsun,cocugun 1 yasinda sende kalacagi kesin gozukuyor esinin bir isi yok baba eline bakiyor ve iki aile ayni evin icinde ust uste yasiyor bunlarin hepsini kullan universite okymussun hangi bolum bilmem ama is aramaya basliyorsun ve bir an once calismaya.bunlar hangi devirde yasiyor ve sende koleleri degilsin bir an once kurtar kendini lutfen.

Bence hiçbr şey söylemeden , eşyalarını alıp bu insanları duruma uyandırmadan kaç git, arkana da bakma.

canan tanın piraye kitabını anlatmışsınız sanki, tekrar okumus gibi hüzünlendim okumadıysanız size de öneriyorum belki o kahramanın yaşadıkları bir yol gösterebilir henüz yolunuzu çizmediyseniz tabi ki, hakkınızda hayırlısı olsun.

Back