• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ben..yaşadığım hergün işkence sanki

Eşinizin karakteri oturmamış, aile olmanın ne demek olduğunun farkına varamamış. Kendini kurtarman lazım onlardan, bu insanlar düzeleceğe benzemiyor.
İnsanın eşine karşı merhameti olmaz mı? Hamileyken sana nasıl kıyıp dövebilir? Ne kadar sabırlıymışsın.
Ailenin yanına dön, ve boşanma davası aç. Allah yolunu açık etsin.

arkadaşlara katılıyorum...allaha şükür ailen yanında daha ne bekliyosun?
bu adamdan sana eş olacağı yok,seni sadece yıpratıyo psikolojini bozuyo..yazık o bebeğine...al onuda kurtar kendinide...
merak etme hiç bişey yapamaz eşin...bebeğinide alamaz ...boş tehditler bunlar....bide okumuş insan işte!!!!

esine söyle seni begenmiyor ya o önce bi kendi karakterine baksin cünkü karakteri bile yok olsa esini dövmez.

büyük konusmak istemiyorum ama ben hep esimede söylemisimdir sadece elin kalksin yani tokat atmaya niyetlen kapi orada ya ben cikar giderim ya kendisi gider. ne bu ya böyle kadinlarin herseyi yutmasi kocamdir döver kocamdir gecer ne gecicek ömür boyu beyninizden kaziyamicaksiniz.

konu sahibi arkadasim burda herkes sadece senin iyiligini düsünüyor. kimse ama kimse bi insana tokat dahi atmaya hakki yokken, senin esin seni birde hamileyken dövmüs yani bebeginide dövmüs oluyor o oglunu hic bir sekilde haketmiyor. kacicakmisin yoksa güzellikle mi söyleyipte gidiceksin bilemiyorum ama lütfen kendini kurtar yeter cektiklerin. kendine eziyet etme seninde bi hayatin var sen resmen yasamayi unutmussun. bu arada söyleyeyim esin ise falanda girmez o o evde gayet rahat onlar bunu böyle pilanlamis.

hayat baskalarinin düsüncesizligini düsünmek icin cok kisa.

ev ev ustune olmaz. Hazir cocuk kucukken, dertleri oyle bi yerde buyumeden al bebegiini cik git o evden. Parka gidiyorum cocuk hava alsin de markete gidiyorum de bisey de, cikis o cikis olsun. O adamdan(?) sana koca olmaz. Ne kadar cekiceksin daha 3 ay mi 5 ay mi? Kendi hayatindan ve cocugunun hayatindan 3-5 ay daha çalmış olacaksin.

Son düzenleme:
bişey sorucam eşin seni dövdükden sonra doğum yapmak zorunda kaldıysan dr. bunu anlayamadı mı rapor falan tutulmadı mı çünkü rapor tutuyorlar tutmazlarsa mahkemede hakime söylediğinde dr. rapor tutmadıkları hakim onlarada ceza verir aynısı hamileyken kardeşimin başına geldi kardeşim tabi eşini affetti o ayrı dr larada cam silerken düştüm dedi. daha sonra kızdım bidaha döverse gidip dr. dan rapor alacaksın onuda gözün gibi saklayacaksın dedim şuan eşi darp ederse o raporla tehdit ediyor. ama hala neden boşanmıyor demeyin ben bile anlamıyorum. umarım olmaz ama darp edersen bi yolunu bul dr. dan rapor al ondan sonrada hiçkimseye bişidemeden o evden çık eğer konuşmaya kalkarsan bu tipler bigüzel döver sonrada evde hapis tutar benden söylemesi mardinde yaşayan bi erkek naparsan yap adam olmaz konuşmakdan anlamaz

Haline bi cikar yol bulamadim Allah sana kolaylik versin are versin. Yalniz sunu soylemek istedim, 'sevgilimin ailesiyle araaramizda kultur farki var diye ailem istemiyor nasil ikna edebilirim' diye konular aciliyor zaman zaman. Benzer duumda olan kizlar okuyup ders alirlar umarim.

vah ki ne vahhh bizim kadınlarımızın haline bakkkk........bağırarak ağlayasım varrr:50::50::50::50::50::50::50:

Ne mi yapacaksın? Çocuğunu da alıp derhal o evi terk edeceksin ve o adamdan boşanacaksın. Hayat senin hayatın canım, karar da senin ama ne olur biraz kendine değer ver.

ana kahraman piraye adında bir istanbul kızı bir dişçinin kızıdır.pirayenin ablasını ismide haticedir .bu kız belli nedenlerden dolayı üniversitede dişçilik fakültesinden girmiştir.ve başlamıştır. okul başlar tanımadığı kişiler olacağı için çok üzülür ama okula geldiğinde esin diye eski okulundan bir arkadaşına rastlar . böylece sıkı bir arkadaş olurlar
.piraye güzel bir kızdır ve burada talipleri çoktur.ama hiçbirine tam olarak evet demez.çünkü ablası genç yaşta evlenmiş ve 2 çocuğu olmuşdur. eşi devamlı aldatır.ablasıda evi terkedip devamlı anne evine gelir.bu yüzden meslek sahibi olmadan kimseye evet demez.
sonra haşim adında birine aşık olur.bu kişiyle okul bitince evlenir .ama haşim bir köy ağasıdır. AİLESİ ÇOK KATIDIR AYRI ı bir evde oturmalarına izin vermezler.birde torun isteyip dururlar ama .doğum kontrol hapı kullanır evdeiler bunu öğrenir.kavgalar çıkar.ama sonra piraye kısa bi zaman sonra hamile kalır . çocuğu kız doğar. şimdide buna kızarlar erkek doğuramadı diye üstüne kuma getirmeye çalışırlar piraye daha fazla dayanamaz istanbula tatile diye geri döner kızıyla.ailesi gelişine çok sevinirler yazlığa gidp eylenirler.
sonra haşim ayrı bir ev açıp istanbula pirayeyi almaya gelir. oda geri döner onunla ama bilmediği birşey vardır üstüne kuma gelmiştir.tekrar istanbula dönmeyi planlarken annesinden haber gelir .babası hastaneye kaldırılmıştır.istanbula döner birde yanında ayşe ninesinin beslemesi vrdır.babası fazla dayanamaz ve ölür.
pirayede babasının iş yerini ofisini kendi tekrar açar ablası kocasından boşanıp ana okulu açar. piraye üstüne kuma gelen kadının çocuğunun felç doğduğunu ve boyununun altının çalışmaz durumda olduğunu öğrenir.çok üzülür bebek için ama elden birşey gelmez.bir gün haşim ofisine gelir pirayenin piraye hamiledir .haşim görün ce sevinir erkek olacağını öğrenir ama piraye barışmayı kabul etmez .haşim kapıya gider açar bari adını haşim koy der . piraye hayır koymıyacağım sen onu haketmedin h hakedemezsin der . haşim köye döner . ama köyde kanlıları onu öldürür kurşunlar.piraye bunu duyunca üzülür yaptığına pişman olur .doğan çocuğunada haşim ismini koyar.

çocuğunu al ve ailenin yanına git, olacaklar şu an olduğun durumdan daha kötü olamaz...

güçlü ol ve ayakta kalmaya çalış ve güzel şeyler düşün, Allah yardımcın olsun.

arkadaşım Allah yarzdımcın olsun yaşadığın çok zor gerçekten. Eşinin değişeceğine pek inanmıyorum ben. Kaç yaşında eşin? Tayini çıkmazsa hep onlarlasınız aynı evde ama asıl sorun eşinde bence. Erkek gibi seni ezdirmemesi gerekirdi hem ezdirmiş hem de kendisi ezmiş. Sen bilirsin boşan demek bana düşmez ama iyi düşün yarın bigün ikinciye hamile kalırsan daha kötü olur gibi geldi bana

Bencede haber bile vermeden aliyosun cocugunu ve direk ist a babana gidiyorsun ve bosanma davani aciyorsun,cocugun 1 yasinda sende kalacagi kesin gozukuyor esinin bir isi yok baba eline bakiyor ve iki aile ayni evin icinde ust uste yasiyor bunlarin hepsini kullan universite okymussun hangi bolum bilmem ama is aramaya basliyorsun ve bir an once calismaya.bunlar hangi devirde yasiyor ve sende koleleri degilsin bir an once kurtar kendini lutfen.

Aynısını Düşünüyorum Git Kurtul Onlardan Yoksa Çocuğunuda Kendilerine Benzetecekler :ssz:

Allah kurtarsın canım, Allah sabrını artırsın. çok zor bir durum.
eşinin seni dövdüğüne dair darp raporun olursa işler biraz daha kolay ilerler. sen haklı olursun yani.
eşin çalışmadığı ve bi geliri olmadığı için çocuğu alabilmesi zor. sen bir işe girer düzen kurabilirsen çocuğun sende kalır.
birde 7 aylık doğum yapmış olman da sana delil olabilir. eşimin attığı dayak nedeniyle bu şekilde doğum yaptım dersin.
seni aşağıladıklarına, tehdit ettiklerine dair tanık da bulursan işin daha kolay olacaktır.
eğer tanık bulursan tazminat açıp onu da kazanabilirsin.
inşaallah en kısa zamanda kurtulursun bu insanlardan.
boşan demek doğru değil belki ama, bu insanlar değişmeyecektir. bak ne kadar zaman geçmiş değişmemişler, üstelik eşin de iş bulup bu sorunlara son vereyim gayretine düşmemiş.
ilerde daha kötü şeyler yaşayabilirsin, birde çocuğun böyle bir ortamda yetişecek, bunu da göz önünde bulundurmanı isterim.

hemen boşan öyle insanlarla geçirdiğin her dakikana yazık kendine yeni bir hayat kur daha mutlu olucaksın ömür geçiyor çocuğunu düşün çocuk anneyle babayla birlikte büyüsün diye bu eziyet çekilmez hem yarın birgün o çocuk büyüdüğünde yanında güçlü bir anne görmeli böyle ezilmiş büzülmüş itilmiş bir anne görmemeli...

bişey sorucam eşin seni dövdükden sonra doğum yapmak zorunda kaldıysan dr. bunu anlayamadı mı rapor falan tutulmadı mı çünkü rapor tutuyorlar tutmazlarsa mahkemede hakime söylediğinde dr. rapor tutmadıkları hakim onlarada ceza verir aynısı hamileyken kardeşimin başına geldi kardeşim tabi eşini affetti o ayrı dr larada cam silerken düştüm dedi. daha sonra kızdım bidaha döverse gidip dr. dan rapor alacaksın onuda gözün gibi saklayacaksın dedim şuan eşi darp ederse o raporla tehdit ediyor. ama hala neden boşanmıyor demeyin ben bile anlamıyorum. umarım olmaz ama darp edersen bi yolunu bul dr. dan rapor al ondan sonrada hiçkimseye bişidemeden o evden çık eğer konuşmaya kalkarsan bu tipler bigüzel döver sonrada evde hapis tutar benden söylemesi mardinde yaşayan bi erkek naparsan yap adam olmaz konuşmakdan anlamaz

gizlice rapor almak için uğramaya gerek yok, artık kanunlar kadınlar lehine çok değişti. kadın polisi arayıp adresini verecek, kocam beni dövüyor kurtarın diyecek
polis gelip kadını o evden alıyor, doktora götürüyor, darp olduğuna dair rapor alınarak tutanak tutuyor. kadın eğer o eve dönmek istemiyorum aileme haber verin yada ailemin adresine götürün derse o adrese gidiyor, aile şehir dışındaysa ertesi günü gelecekse eğer bir günlüğüne kadın sığınma evinde koruma altına alınıyor. ve dayak atan eş hakkında cezalar artırıldı. kadın şikayetçi olsa da olmasa da adam mutlaka caydırıcı olsun diye cezalandırılıyor.
lütfen kadınlık onurumuz için bunlara göz yummayalım, annesine-kardeşine söz geçiremeyen erkekler karısını döverek kendini ispatlamaya çalışıyor.
kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. düzelir diye düşünmeyin düzelmez. 40 yıllık evli adam kadını dayaktan tanınmayacak hale getirmiş, kadın diyor ki zaten yıllardır dövüyordu, hep düzelir ümidiyle bekledim, dua ettim. insan 7 yaşında ne ise, 70 yaşında da odur.

gizlice rapor almak için uğramaya gerek yok, artık kanunlar kadınlar lehine çok değişti. kadın polisi arayıp adresini verecek, kocam beni dövüyor kurtarın diyecek
polis gelip kadını o evden alıyor, doktora götürüyor, darp olduğuna dair rapor alınarak tutanak tutuyor. kadın eğer o eve dönmek istemiyorum aileme haber verin yada ailemin adresine götürün derse o adrese gidiyor, aile şehir dışındaysa ertesi günü gelecekse eğer bir günlüğüne kadın sığınma evinde koruma altına alınıyor. ve dayak atan eş hakkında cezalar artırıldı. kadın şikayetçi olsa da olmasa da adam mutlaka caydırıcı olsun diye cezalandırılıyor.
lütfen kadınlık onurumuz için bunlara göz yummayalım, annesine-kardeşine söz geçiremeyen erkekler karısını döverek kendini ispatlamaya çalışıyor.
kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. düzelir diye düşünmeyin düzelmez. 40 yıllık evli adam kadını dayaktan tanınmayacak hale getirmiş, kadın diyor ki zaten yıllardır dövüyordu, hep düzelir ümidiyle bekledim, dua ettim. insan 7 yaşında ne ise, 70 yaşında da odur.

bunu bende biliyorum ama şu son dönemde kadın cinayetleri o kadar arttıki polisin yanında bile çekinmeden öldürmeye kalkıyolar kimse bana bişi yapamaz desede neolacağı bilinmez dikkatli olmak lazım

cok üzüldüm yasadiklarina. Ama ailenin senin yaninda olmasina da cok sevindim..Bu acidan sanslisin. Hemen babani ara, istda bi avukat bulsun. Dogumdan once yasadigin olayi da anlatsin avukata. O olayla ilgili bir raporun yoktur sanirim, ama belki öyle bir erken dogumla ilgili doktorlarin verebilecegi bi ipucu olabilir, siddet olma ihtimali var gibisinden.. Bu sürecte siddete ugrarsan hemen gidip rapor al,gidemiyorsan polisi sen cagir.. Baban avukatla konussun seni almaya gelsin. Ben de haber verip gitmen taraftari degilim, cunku seni bosamakla tehdit ederler ama senin bosamani hazmedemezler, Allah korusun eve kapatmaya filan kalkabilirler..

Cocugun konusunda korkmana gerek yok bence cünkü kocan para kazanamayan bir insan zaten, ki para kazansa bile hicbi hakim 1 yasinda cocugu anneden alip babaya vermez..Ailelenin yanina tasindiktan bi süre sonra kendini toparlayip iyi kötü bi ise girersin, ilersi icin calisiyor olman iyi olur hem, hem de babana destek olursun..

Allah yardimcin olsun, ama hamileyken seni dövüp yogun bakima sokan ve en ufak bi vicdan azabi cekmeyen adamla 1dk bile durmaya gerek yok bence..Canini sokakta bulmadin herhalde...

Gercekten bazi insanlar nasil bu kadar igrenc olabiliyor anlamiyorum, ben de super sahane biri degilim ama böylesi zalimlik merhametsizlik nasil bsey anlamiyorum!

Allah yardimcin olsun

Bazen o bölgedeki yaşam tarzını yok sayıyorum, hiç bizim ülkemizde değilmiş gibi davranıyorum, öyle kabul ediyorum..
Çünkü utanıyorum, Avrupa'ya, Asya'ya tüm dünyaya karşı bu tip insanlardan utanıyorum..Bunlar yüzündn AB ye giremiyoruz..Dünyada kabul görmüyoruz..
İlkel Afrika kabileleri daha gelişmiş, yemin ediyorum bunların yanında..

Be arkadaşım sen üniversite okumuşsun, İstanbul kültürüyle yetişmişsin, ne işin var bunların içinde..
Aşk sevgide bir yere kadar, davul bile dengi dengine..

Bunlar ülkemizin yüzkarası barbarlar..

sen ki istanbulda yetişmiş batılı bir kız olarak kalk git doğuda ataerkil düzenin tam göbeğine! sonra da eşim böyle bir insan değildi değişti vs vs. eşin değişmedi. o zaten böyle bir insandı. kültür farkı denen şey neden bu kadar görmezden geliniyor anlamıyorum. nasılsa bana aşık beni seviyor diyerek onun doğup büyüdüğü çevre, yetişme tarzı, kafa yapısı, inançları hepsi arka plana itiliyor. flört ederken mutlaka ilerde yaşanacakların sinyalleri vardı. kısa etek giyemezsin, o oğlanla bu oğlanla konuşamazsın, bir yere giderken haberim olacak gibi söylenen sözler o an için kıskançlık halleri gibi gözüküp kişinin hoşuna gitse de , ilerde yaşanacak felaketlerin habercisidir. o kadar mı çok sevdin bu insanı, kendi kültüründen vazgeçip oranın bir parçası olabilmeyi göze aldın? o da seni çok sevdiğini(!) göstermiş baksana, bu fekadarlığına verdiği cevapla. onlarla olmayı seçtiğin sürece çocuğunu da istediğin gibi büyütemeyeceksin. onların kurallarıyla yaşadığın sürece kendine ait bir hayatın olmayacak. ne kadar erken dönersen o kadar hayırlı olur senin için.

bu arada bir arkadaş paylaşmış ona cevap vermek istiyorum. hayat canan tan romanlarındaki gibi toz pembe değil.

Back