Ne yapacağım ben böyle mi kaldım, bana çözüm yok mu?

Kızlar destek olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Sağlıkçı arkadaşla zaten özelden de konuştuk. Doktorun dediklerini de attım. Dalgacı mesajlarınıza devam edebilirsiniz bazılarınız, ramazan ayı kimseyi kırmak istemiyorum. Bu yüzden daha fazla cevap yazmayacağım. Yeterince yazdığımı düşünüyorum. Beni anlayan anladı, anlamayan da umrumda değil. Hepinize hayırlı ramazanlar

Kurban olduğum Rabbim Akıl ne güzel bir detaydır düşünmekde bi o kadar büyük bir ayrıntıdır...

Hanım efendi Rabbim vücudu ha deyince hadi organlar yer değiştirsin diye basit yaratmadi öyle ince ayrıntılar varki aklımız almaz bizlerin şaşıp kalırız...

Daha önce duydum kalbi sağ tarafda olanı ama onlar da anne karnındayken öyle yaratılmışlardır...sonradan dur burda Canim sıkıldı su tarafa geceyim diye olmadi..

Dr bile sizir ciddiye almıyor çünkü sizin piskolojiniz bozulmuş kendi kendinizi hasta edeceksiniz acilen tedavi olun bir psikoloğa görünün.

Doktorun beni ciddiye almadığı kanısına kendi kendinize nasıl varıyorsunuz? Biri de yazmış panik atak bu diye bir diğeri de yaygın anksiyete bozukluğu demiş. Burdaki herkes psikologmuş, doktormuş meğer de haberim yokmuş. Arkadaşlardan bir de terapi alayım en iyisi madem bu kadar iyi biliyorlar. Kulağa mantıksız geliyor olabilir ama sağlıkçı arkadaşa da attım 2 farklı doktorun kendi cümlelerini. Yüz yüze gittiğim genel cerrah ise bu şikayetlerime karşılık endoskopi önerdi onu da yaptıramadım. Ay vallahi ben biraz daha sizlere cevap yazmaya devam edersem gerçekten psikolojim bozulacak, evet herşeyi sizler çok iyi biliyorsunuz tamam. Dediğim gibi hepinize hayırlı ramazanlar iyi günler

Evet sizde panik atak var...burdaki insanları beğenmiyorsunuz ama dr buldum deyip int orda burda derdinizi yazıyorsunuz mantıklı olsaydınız yazdıklarınızı iyi okursunuz tekrar ...

Her seyi gectim abim 2 ay once bobrek nakli oldu ve ic organlari az da olsa yerinden oynama oldu haliyle ekstra bir organ daha ekleniyor.2 aydir 15 tane ilac iciyor vucudu bunu kabullenebilsin diye.Dediginiz anatomik olarak imkansiz .Organi veren yengem 10 gun yatti onda da bir organ eksildi diye.
Gidin bi tomografi cektirin ,endoskopi cektirin hatta kolonoskopi cektirin kimbilir kamera hangi organa ulasir nerde gorun ozaman.Bu kadar kafanizi bulandirmayin.Gecmis olsun.

Semptomlarınız büyük ihtimalle psikolojik. Fizyolojik olarak ultrosan çekilirken az bastırıldı diye mide öyle kalbin önüne geçmez. Zaten genel cerrah da size fıtıktan dolayı baskı oluşabilir demiş, öyle midenin hop diye atlayıp yer değiştirmesi yok yani. Aynı zamanda yerçekimini hissedemediğiniz kalp sesiniz duyamadığınız gibi tuhaf semptomlarınız var. Bunlar zaten çoğu insanın hissedip duyamadığı şeyler o yüzden bunları dert ediyor olmanız hastalık hastası olduğunuzu gösteriyor. Büyük ihtimalle obsesifsiniz ve kaygı bozukluğunuz var . İyi bir psikiyatriste giderseniz hem terapi hem de ilaç tedavisiyle sorunlarınızı çözersiniz.

Ablacım yukarda redsonja87 yazmış ki eski konularınızda da bu konudan bahsetmişsiniz, 1 yıldır kalp hastası olduğunuzu düşünüyormuşsunuz.

Bakın 1 yıldır kalp hastası olsaydınız çoktan ölmüştünüz kalp yetmezliğinden. Hastane hastane zaten gezemezdiniz, işe gidemezdiniz, bir köşede morarır kalırdınız.

Yukarda insanlar size mantıklı, tıbbi açıklamalar yazmış kabul etmiyorsunuz. Bir insan bir insanın karnına bastırdı diye içorganı yukarı kaçar mı Allah aşkına akıl var mantık var. Kaldı ki bu adam doktor, muayene ederken zaten karın boşluğuna basıyorlar çeşitli sebeplerle, ne yaptıklarını biliyorlar.

Son kez psikiyatriye görünün yazıyorumherkes adına.

Mide fıtığında midenin bir kısmı diyaframdan yukarı çıkıp sol göğüs kafesine geçiyormuş. Ben de zayıf olduğum için göğüs kafesinde uygun yer bulamayıp kalbimin önüne geldi.
Sağliğinla ilgili endişe ettigin şeylere internetten bakmanın zararları...
Belki o bilgiyi hiç duymasaydiniz bugün böyle bir problem yaşamayacaktiniz

Mesajlara söyle bir baktım da ne değişik insanlarsınız. Psikolojik veya fizyolojik sonuçta bir rahatsızlığı var ve kendini iyi hissetmiyor, ülkede devlet hastanelerinin durumu ortada, doktorlar yeterince ilgilenmemis ve belki bilen vardır diye buraya yazmış nesine gülüyorsunuz bunun acaba? Panik atak ve anksiyete de olabilir ve bu hastalık hiç öyle dalga geçilecek şeyler değil, insanın hayatını işkenceye çevirebilir. Olmayan bir hastalığın tüm belirtilerini hissettirebilir, başınıza gelirse anlarsınız ama kimse yaşamasın Allah korusun.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, o zaman zaman bana da oluyor benim de midem problemli biraz. Şişkinlik sorunum var gaz yapıyor. Mesela reflu hastaları hep kalp şikayetiyle kardiyolojiye gidermis önce, o da kesmezse göğüs hastalıkları. Mide problemleri kalbe yakın olduğu içn karıştırılıyor çok. Benim yengem mesela mide spazmı geçiriyordu gaz sıkışmış. Dudakları mosmor oldu hareket edemedi kalp krizi diye acile götürdük ama gazmis.

Öyle hissettiginiz zaman bileginizden nabzınızi dinleyin. Kalp atışınızi oradan kontrol edin. Ya da mesela tansiyonunuzu ölçün. Baş dönmeniz strese bağlı veya vertigo da olabilir.

Sonra da bi kardiyoloji bölümüne gidip ultrasonla baktirin, kalbinizde bir anormallik varsa zaten görür doktor ultrasonda

Lütfen psikiyatr ile görüşün çok geçmiş olsun

Allahım ciddi misiniz ya gerçekten midenizin kalbinizin önüne gelip orda kaldığını mı düşünüyorsunuz. Yani bunun için doktor doktor gezdiniz ve onlar sizi anlamadı diye mağdur oldunuz.

Merhabalar dün akşam yazılanları okudum hepsini arkadaş derdini anlatamamış sizlerde anlayamamissiniz galiba bi karışıklık olmuş . Diyafram hernisi diye bir hastalık duydunuz mu hiç ilk önce merak ettiğim şey . mide kalbin yanına çıkıyor hatta bağırsaklar bile yukarıya çıkıyor bunu çoğu kişi bilmiyorum bi anormal yani anne karnında olan bişey tabi sonradan da olacak bişey bunun tedavisi var ameliyat olmak ilk önce cerraha git canım şöyle baksınlar zaten varsa orda herşey belli olur.

steteskop göğsüme değdiğinde ben hiç kalbimin sesini hissetmedim şimdiye kadar? bi soğuk metal hissederim ama steteskopun öbür ucu dr da takılı olduğu için sesi onun duyması gerekir haliyle, zaten ben duyup napıcam? duymamam anormal mi? kalpsiz miyim, midesiz miyim bu durumda? kafam çok karıştı?

Tıbba nasil guvenebilir benim ablam hamileyken adam ablama hamilesin demek yerine kistin var kist bu .acilen almalıyız demisti

Demek ki iç organlarınızı hissedecek kadar zayıf değilsiniz kilonuz ideal. Ben çok zayıf olduğum için çok rahat hissediyorum vücudumda bi anormallik olunca
sürekli ne kadar zayıf olduğunuzdan bahsediyorsunuz , bulimia veya anorexia gibi bir beslenme bozukluğunuz var diye tahmin ediyorum, psikyatrik tedavi gerektiren ayni zamanda da kardiyolojik bozukluk yapan, denge problemine ve başdonmesine sebep olan ayrica da mental sorunlara sebep olan ciddi nevrozlardir. Lütfen ihmal etmeyin

İyi değilsin.
Mide kalbin önüne geliyor olsa kaza yapanların organları tur bindirmisti. Bence acilsn psikolojik tedaviye başla.

Bütün cevapları bizim soru soran arkadaslara göre cevirmissiniz.2 aaattir kalbimij oraya kaydi diyordun biri çıkıp olabilir küçük dereceli kaymıştır ama yoksa duramazdin dedi başlasın küçük derece muhabbetine evet doktorda dedi yok şöyle yok böyle. Simdi de testleri sordular tum testler çıktı. İsiniz zor ya ailenizin daha zor

Hamileyken de organlar baya yukarı itiliyorlar . Sezeryandan sonra ayaga kalktıgımda birşeyler aşağı iniyor gibi ve karnımdan dökülecek gibi hissediyorum deyip bir reflexle dikiş yerimi tutmuştum . Doktorum evet organlar yavaş yavaş yerlerine inecek rahim yavaşça eski boyutuna dönüyor falan demişti. Birtakım oynamalar oluyor . Ama ultrasonla bastırılma kalbin önüne midenin gelmesi biraz mantıklı gelmedi bana . Oyle olsa bıle madem orda mide fıtığı var ( tek yönlü mü bu fıtık mide yukarı çıkıyosa bazen de inmeli sanki) bastırınca yukarı cıkıyor ayaga kalkınca bıraz hafıflemelıydı sanki.

ameliyatla fıtığı düzeltmek lazım o zaman. Kardiyoloji değil bence gögüs cerrahisne gitmelisiniz diyafram fıtıgı ile onlar ilgileniyor gibi geliyor bana gögüs kafesi ile ilgili bir probleminiz var belki.
Yani o da yoksa siz de psikolojik olduğunu düşünür öyle gerekeni yaparsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…