• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ben böyle mi kaldım, bana çözüm yok mu?

Benim de inanılmaz zayıf olduğum dönemler oldu ama organlarımın yerini hissetmedim. Kalp atışı da normalde duyulmaz çarpıntı olmadığı sürece. Bence psikolojik bir rahatsızlık, eski konularınız da garip zaten.

Kuzum zaten diyorum, son 3 saattir tekrarladığım gibi buraya yazdığım gibi eksiksiz diyorum hatta fazlasını bile diyorum, git test yaptır diyorlar:) bu arada psikiyatriste daha önce de moralim bozuk, konuşup dert anlatıyım diye gittim. Kadın daha cümlemin yarısında bana antidepresan yazıp 2 hafta sonra gel dedi o yüzden diyorum psikiyatristler böyle yapıyor diye tecrübeyle sabit. Testleri yaptırınca tabi ki tekrar yazacağım buraya:)

Kocam doktor, babam doktor, ailemin yarisi doktor, ben akademisyenim alanim geregi calistigim insanlarin yarisi doktor; ustune senelerce terapi gordum ve psikiyatriste de gittim, size denk gelen hekim cesitlerinin hicbirine ben denk gelmedim. Siz istediginiz gibi anliyor olmayasiniz :)

Bakin ben kanser uzerine calisiyorum , kanser hastalarinin ic organlari -ki bazen 3 organ birden alinir- alindiginda dahi kalan organlar buralarda bosluk var biz bosluklara dagilalim demiyor. Mumkun mu sizin dediginiz sey, obsesyonunuz mantiginizi kor etmis gerceklere kapalisiniz ama rica ediyorum isinin ehli bir psikiyatriste gidin.

Tıp tarıhınde böyle bır vaka yoktur galıba😁 baya tanıdıgım ınsanda mıde fıtıgı var boyle bırsey duymadım evet fıtık kalbe baskı yapıyor amelıyat rıskı oldugu ıcın yapmıyorlar öbermıyorlar ama cok cıddı bır durum degıl. Cok zayıf olmanızdan kaynaklı olabılır duymamanz. Mesela bende cok duyarım resmen kalbım kulagımda rıtım bozuklugu var bende ateslı ıntıhaplı romatızma hastasıyım. Yanı senden daha sıkıntılı ama doktor doktor gezmıyorum. Kendınızı dınlemeyı bırakın bence sorun yokken sorun buluyorsunız gıbı geldı. Ayrıca soguk kanlı bır ınsansanız heycanlanmazsnz. Ben cok heycanlı bırıyım oldum olası oda kalbımı tetıklıyor nabızım yükselıyor.

Aksine testleri özellikle yaptırmadım değil, yaptıramadım. Virüs geçince yeniden bi muayene olucam tam teşekküllü, yarım kalan testleri ve yaptırdıklarımı da tekrarlayacağım. Ve bana yazmış olduğunuz sorulara yorumlara verdiğim cevaplar da doktorların bana söylediği cevapları söylüyorum sizlere. O yüzden kafam allak bullak ya herkes farklı cevap verdiği için ne yapacağımı şaşırmıştım. Cevapları kabul etmemek değil bu ama nedense herkes kendi bildiği doğru zannediyor burada. Ayrıca siz de yine kabul etmiyorsunuz ama genel cerrah diyor bunu diyafram zayıfladığında, diyaframdaki uygun boşluktan geçip sol göğüs kafesine geçer midenin bir kısmı diye, dereceleri varmış hatta. Ama dediğim gibi kalbimin önüne geldiğini ben söylüyorum
Sizin dediğiniz hiyatal herni ya da paraözefajeal herni
Her ikisinde de mide kalbin arka tarafında olur. Önünde olmaz

ilk önce bir kardiolojiye git ,egk kalp ultrasonu cektir.Kalp sorun yoksa tamam .
dr burda anlattiğiniz gibi söylemeyin ,ritim bozukluğu his ettiğinizi söyleyin çünkü dr sizi ciddiye alip kontrol etmeyecektir .
sonuclar temiz cikarsa psikologa gidin konuşun ,böylece biri birinin üstüne attamaz .
Ayrica günde 300mg Magnesium ve 150mg Potassium takviyesi kullanin ,kalbi rahatlatir ,ritim bozuklarina iyi gelir.

Kuzum zaten kalp ultrasonu yaparken doktor çok bastırmış (!) o yüzden midesi kalbinin önüne geçmiş.
Şimdi bir daha gitsin de bu sefer de akciğeri dalağın arkasına mı geçsin

Konuyu okuyunca aklıma şey geldi.
Mucize doktorda hastanın kalbi göğüs kafesinin içinde değil, karnındaydı. O yüzden Kimseye sarılamıyordu, satılırsa kalbe baskı olup ölecek diye. (ben böyle bi vaka gerçekte olabilir mi bilmiyorum, bana kurgu gibi geldi)
Sizin ki de o hesap. Mide kalbin önüne geçse ,ki böyle bişey imkansız, şuan büyük ihtimalle mezarda olmanız gerekirdi, bana göre tabi. Şimdi bunu da kafaya takıp ben niye hala ölmedim diye triplere girmeyin lütfen.

Kuzum zaten kalp ultrasonu yaparken doktor çok bastırmış (!) o yüzden midesi kalbinin önüne geçmiş.
Şimdi bir daha gitsin de bu sefer de akciğeri dalağın arkasına mı geçsin
Benim aklıma yeni bişey geldi. Mide kalbin önünde olduğu için kalp sesini duyamıyor ya, sırtından dinlese bence duyar kalp sesini :KK48: :super:

Demek ki iç organlarınızı hissedecek kadar zayıf değilsiniz kilonuz ideal. Ben çok zayıf olduğum için çok rahat hissediyorum vücudumda bi anormallik olunca

siz bunu ciddi mi yazdınız?
uzun yıllarımı 45 kilo geçirdim. iç organlarımı falan hissetmedim.
siz kaç kilosunuz ki?
psikoloğa gidin acilen.

Ya o değilde ultrasonda bakarken iç organlar yer değiştirirmi ki hamileyken her ay bastıra bastira karnimiza baktılar bebek ayni yerde kaldı bence siz kendinizi dinlemeyin bütün organlarıniz yerli yerinde ciddi panik ataklar geçiriyosunuz not anksiyete ve panik atak hastasıyım

Sıkıntı orda işte, ben doktora söylüyorum ama doktorlar anlamıyor. Ben içten bariz hissediyorum çünkü insan efor sarf ettiğinde kalp sesini duyar. Özellikle benim gibi zayıf biriyse. Ben efor sarf ettiğimde kalp sesimi duyamıyorum bayağı kalbimin önünde hissediyorum midemi. Mide fıtığında da mide diyaframdan yukarı çıkıp göğüs kafesine geliyormuş. Ben de zayıf olduğum için sanırım gögüs kafesinde yer bulamayıp kalbimin önüne geldi. Ayy anlatamadım tam olarak gibi hissettim ama umarım anlatabilmişimdir
Bende de mide fıtığı var hic böle bisey duymadım ..mide göğüs kafesinin içine falan kaçmıyor ..mide kapakçığından dışarı yemek borusuna dogru biraz kayıyor yani tabiri caizse kapakcıktan pırrtliyor accik ..ona fıtık.diyolar işte midenin kalbin önünde ne işi var allahaşkına siz psikiyatriye gidin birde troid değerlerine baktirin ..troid kalp atışlarını etkiliyor ..geçmiş olsun

Öncelikle önceki konulara bakacağınız tabi ki aklıma geldi çünkü bu sitede nedense birbirine destek olmak yerine daha çok karşısındakini yargılayan (empati duygusundan uzak) insanların mevcut olduğunu daha önceden de biliyordum. Evet panik bir insanım ama eski konulara bakıyorsunuz. O zamandan bu zamana şehirdışı hikayemin olup olmadığını bilemezsiniz. Şimdi siz buna da psikolog çare bulamaz psikiystriste git hap yaz dersiniz hatta psikiyatristte bulamaz git hastanede yat dersiniz ama gerçekten bu sitede kadının kadını çekemediğini gördüm. Belki bu konu değil ama birçok konuya yapılan yorumlar böyleydi. Neyse. Benim sizlere yalan borcum yok kızlar sadece içimi dökmek istedim ve doktorlarla olan konuşmalarım hala duruyor. Sağlık personeli arkadaş demiş doğuştan mide fitığıyım öyle şey olmaz diye. Peki kardiyoloğun dediği nedir? Mediastinel bası ile kalbin konumunun değişebileceğini söyledi. Zaten buraya yazdığımda da 1 sene öncesinden bahsettim bi arkadaş öyle bişey demiş. Ben yeni olan olay demiyorum buna ama ilk işlem yapıldığında anlayamamıştım. İşlem sonrası böyle sıkıntılar çıkınca da doktorlarla birlikte konuşmaya devam ettim. Ve şüphelerimi söyledim. Hala da devam ediyorum. Ve şikayetlerim de devam ediyor. Neyse siz şimdi buna da çok gülersiniz. Hepinize iyi günler. İnsan başına gelmeden karşısındakini anlayamaz ;)

Öncelikle önceki konulara bakacağınız tabi ki aklıma geldi çünkü bu sitede nedense birbirine destek olmak yerine daha çok karşısındakini yargılayan (empati duygusundan uzak) insanların mevcut olduğunu daha önceden de biliyordum. Evet panik bir insanım ama eski konulara bakıyorsunuz. O zamandan bu zamana şehirdışı hikayemin olup olmadığını bilemezsiniz. Şimdi siz buna da psikolog çare bulamaz psikiystriste git hap yaz dersiniz hatta psikiyatristte bulamaz git hastanede yat dersiniz ama gerçekten bu sitede kadının kadını çekemediğini gördüm. Belki bu konu değil ama birçok konuya yapılan yorumlar böyleydi. Neyse. Benim sizlere yalan borcum yok kızlar sadece içimi dökmek istedim ve doktorlarla olan konuşmalarım hala duruyor. Sağlık personeli arkadaş demiş doğuştan mide fitığıyım öyle şey olmaz diye. Peki kardiyoloğun dediği nedir? Mediastinel bası ile kalbin konumunun değişebileceğini söyledi. Zaten buraya yazdığımda da 1 sene öncesinden bahsettim bi arkadaş öyle bişey demiş. Ben yeni olan olay demiyorum buna ama ilk işlem yapıldığında anlayamamıştım. İşlem sonrası böyle sıkıntılar çıkınca da doktorlarla birlikte konuşmaya devam ettim. Ve şüphelerimi söyledim. Hala da devam ediyorum. Ve şikayetlerim de devam ediyor. Neyse siz şimdi buna da çok gülersiniz. Hepinize iyi günler. İnsan başına gelmeden karşısındakini anlayamaz :KK66:
Bir kişi çekemedi, iki kişi çekemedi, bütün yazan arkadaşlar mı sizi çekemiyor. Eee gittiğiniz dr.lar da söylediklérinizden sonra psikiyatriye gidin demiş, dr.larda mı sizi çekemiyor?

Öncelikle önceki konulara bakacağınız tabi ki aklıma geldi çünkü bu sitede nedense birbirine destek olmak yerine daha çok karşısındakini yargılayan (empati duygusundan uzak) insanların mevcut olduğunu daha önceden de biliyordum. Evet panik bir insanım ama eski konulara bakıyorsunuz. O zamandan bu zamana şehirdışı hikayemin olup olmadığını bilemezsiniz. Şimdi siz buna da psikolog çare bulamaz psikiystriste git hap yaz dersiniz hatta psikiyatristte bulamaz git hastanede yat dersiniz ama gerçekten bu sitede kadının kadını çekemediğini gördüm. Belki bu konu değil ama birçok konuya yapılan yorumlar böyleydi. Neyse. Benim sizlere yalan borcum yok kızlar sadece içimi dökmek istedim ve doktorlarla olan konuşmalarım hala duruyor. Sağlık personeli arkadaş demiş doğuştan mide fitığıyım öyle şey olmaz diye. Peki kardiyoloğun dediği nedir? Mediastinel bası ile kalbin konumunun değişebileceğini söyledi. Zaten buraya yazdığımda da 1 sene öncesinden bahsettim bi arkadaş öyle bişey demiş. Ben yeni olan olay demiyorum buna ama ilk işlem yapıldığında anlayamamıştım. İşlem sonrası böyle sıkıntılar çıkınca da doktorlarla birlikte konuşmaya devam ettim. Ve şüphelerimi söyledim. Hala da devam ediyorum. Ve şikayetlerim de devam ediyor. Neyse siz şimdi buna da çok gülersiniz. Hepinize iyi günler. İnsan başına gelmeden karşısındakini anlayamaz :KK66:
Kadın kadını nerede cekebiliyor ki zaten

Konu kadının kadını cekemiyor olması değil ama...atla deveyi karıştırmayın

Bir kişi çekemedi, iki kişi çekemedi, bütün yazan arkadaşlar mı sizi çekemiyor. Eee gittiğiniz dr.lar da söylediklérinizden sonra psikiyatriye gidin demiş, dr.larda mı sizi çekemiyor?

Psikiyatriste gidin diyen biri henüz olmadı net olarak. Ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Gerçekten laf anlatmaya çalışmaktan yoruldum. Şikayetlerimi internet üzerinden birçok doktorla görüştüm. Belirtilere göre acaba şöyle mi acaba böyle mi diye yorum yapıldı net teşhis yok. Sadece bir kardiyolog mide fıtığından dolayı kalbe bası olup cok az konumunu degistirebileceğini söyledi. Gittiğim genel cerrah ise endoskopi yapılmasını önerdi fakat ben gidene kadar zaman aşımı oldu. Psikolog arkadaşım ise testlerini iyice tamamla dedi zaten onunla da iletişim halindeyiz. Gerçekten artık tekrar tekrar aynı şeyleri yazan olursa cevap yazmayacağım. Kaçıncıya yazıyorum. Ya eski mesajlara bakmıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Orda yazdığım laflarım da hepinize değil zaten yanlış anlaşılma olmasın ama bazılarınız cidden böylesiniz, sadece bu konu da ya da benim açtığım konularda değil. Hiç unutmam 15 yaşında bir kız bi konu açmıştı uzun zaman önce. Kadınlar birbiriyle sözlü kavga etmişlerdi kıza yorum yapıcaklar diye. Saygı önemli bir konu. Bu yüzden daha fazla polemiğe giremeyecegim kimseyle mübarek günde. İnsanın içini dökmesine bile müsade etmiyor bazılarınız ama o da sorun değil kişi kendisinde ne eksikse karşısındakine onu söylermiş ya içim rahat

allah aşkına, bahsettiğiniz şey hastalık, kim bunu çekemeyecek. hani çekememezlik iyi mevzular yüzünden olur.

konunuza gelince, sağlıkla ilgili bu tip konular için forumlarda fikir aramayı ben doğru bulmuyorum. herkesin bedeni ayrı, gittiği doktor ayrı, hatta var olan kalıtsal hastalıklarına göre en basit nezlenin bile seyri değişebiliyor.
bana göre bir forum ortamında en fazla doktor önerisi sorulabilir. onun dışında alınan-verilen fikirler genelde yanıltıcı.
siz de, değilseniz doktor takibine girin. takipteyseniz de doktor ne diyorsa harfiyen uygulayın.

Back