Ne umdum ne buldum.. ( eğitm sektörü )

Artik okumanin sacma oldugunu dusunenlerdenim.liseyi bitirip herhangi ilgi duyulan bir bolumde insan kendini gelistirse cok daha iyi paralar kazaniliyor.cevremde cok ornegi var..universite yuksek lisans master fln zaten kisi 30 yasina geliyor bunlari yaparken

Ben öğrenciliğimden beri özel ders veriyorum. 12. Senemdeyim şu an. Haliyle bir portföyüm oluştu. Son 5-6 senedir öğrenci aramıyorum, onlar beni buluyorlar.

Beni bu işe uyandıran üniversitedeki hocam oldu. Kızına özel ders vermemi istedi. İlk onunla başladım. O memnun kaldıkça diğer hocalar, tanıdıkları falan geldi. Bir dönem ilan bastırıp duraklara, binalara falan yapıştırdım. Ama işin sırrı çocukla iletişim kurup, bir enerji yakalayıp sıkmadan boğmadan bir şeyler katabilmek ve veliyi memnun etmek.

Ben bir saat diye anlaşırım, bir buçuk saatten önce bitiremem genelde. Çünkü amacım sadece ders vermek okuldaki başarıyı yükseltmek değil, genel kültürlerini yükseltip birlikte geçirdiğimiz zamandan zevk almalarını da sağlamak. Ödev olarak test çözmesini söylemem mesela, yaşına göre bir sonraki derse gündemden bir haber hazırlamasını, bir öykü okumasını, bir şehir ya da ülkenin kültürel, coğrafi özelliklerini araştırmasını falan isterim. Testi zaten ders saatinde çözüyoruz yeterince. Eğitici oyunlar oynarım, şehir bulmaca, başkent bilmece, kelime oyunu falan gibi. Kendilerinin oyun kurmasına izin veririm. Uzun uzun yazdım ama özel ders vermeyi düşündüğün için kafanda canlansın istedim. Böyle vereceksen, becerebileceksen, çocuklarla da iletişimin iyiyse başla gitsin ilanlarla.

Ücret velinin durumuna ve öğretmenin tecrübesine göre değişiyor. Benim genelde 40-75 lira arası ders saatim. Sene başında 15 liraya ders veren bir rakibim çıktı. Çocuklarımı çaldı. Velilerin de işine geldi. Arayıp şu kadara verirsen sana gönderelim yoksa diğerine vericez dediler, buyrun verin dedim. İnanır mısın bir ay sürmedi. Teker teker döküldüler sonradan. Belliydi o işin yürümeyeceği. Sen de 20-25 lira arası başlayabilirsin sanıyorum çevre ve tecrübe edinene kadar.

Eğitim Fakültesi mezunu musunuz?

Formasyon ve kontenjan konusu çözulmedigi surece egitim fakultesi mezunlari bu sorunlari yasamaya mahkum. Egitimde kilik kiyafetten tutunda ne kadar boş konu var ise hepsi tartisilir. Ama konu dil egitimi, egitimde kalite oldugunda hic ses yok. Hangi ortadogu ulkesinde sistem islerki zaten.

Hayır iibf mezunuyum.

İngilizce matematik genelde. Ama ilkokul bebelerinin bütün derslerine yardım ediyorum gerekince.
Rakip olma ortak ol :KK66:

Hayır iibf mezunuyum.

İibf de eğitim bilimleri dersleri mi verilmeye başlandı?

Size bişey demiyorum suç eğitim çıkışlı olmadığınız halde sizden ders alanlarda

Zaten herkes yapacağı işin başına gitse problem de kalmayacak

Denecek çok şey var ama neyse

Ve emeklilik yaşı gelmiş ama hala emekli olmayan öğretmenler sayesinde.....
Onlara dinozor diyorlar

Yeğenimin okulunda bir öğretmenleri var kadın sanırım 90 yıllık öğretmen :işsiz:

Yuruyemiyor,çocukların hızına yetişemiyor,seviyelerine inemiyor vs vs

Öğretmenlik bana göre zor bir meslek ve sevgi ile istek ile yapilabilecek bir meslek.

Onlara dinozor diyorlar

Yeğenimin okulunda bir öğretmenleri var kadın sanırım 90 yıllık öğretmen :işsiz:

Yuruyemiyor,çocukların hızına yetişemiyor,seviyelerine inemiyor vs vs

Öğretmenlik bana göre zor bir meslek ve sevgi ile istek ile yapilabilecek bir meslek.
Mutlaka gerekçeleri vardır ama hem emeklisi gelmiş memuriyet yapan hemde özel okul ve dershanelerde kaçak çalışan öğretmenleri görünce yok artık diyorsunuz!Tabi bu söylediklerim benim çalıştığım dönemdeydi şu an biraz daha sıkı tutuyorlar sanırım...Birde konuyla alakasız ama özel okul ve dershane kurucularının ilk okul mezunu bile olmaması gibi vahim bir durum da var tabi.....

Ve emeklilik yaşı gelmiş ama hala emekli olmayan öğretmenler sayesinde.....

İyi de onlar yasal haklarını kullanıyorlar.Emeklilik yaşı gelenlerin hepsi emekli olmak zorunda değil.Sadece tercihe bağlı olarak emekli olabilirler.
Onlara cemkireceginize size kadro acmayanlara sesinizi duyurun biraz bence.

Mutlaka gerekçeleri vardır ama hem emeklisi gelmiş memuriyet yapan hemde özel okul ve dershanelerde kaçak çalışan öğretmenleri görünce yok artık diyorsunuz!Tabi bu söylediklerim benim çalıştığım dönemdeydi şu an biraz daha sıkı tutuyorlar sanırım...Birde konuyla alakasız ama özel okul ve dershane kurucularının ilk okul mezunu bile olmaması gibi vahim bir durum da var tabi.....

Şu anda da benzer durumlar var sanırım.

Eğitim fakültesi mezunları atanamazken alakasız bir çok bölümden atamalar olması,bunun yanında alan dışı atama yapılması,sistemin tepeden inme değiştirilmesi derken benim eğitime bakış açım baktıkça batiyoruzdan ibaret.

Sevgili S susuleta ben öğretmenlik yapmıyorum, özel ya da resmi bir kurumda öğretmen adı altında çalışmıyorum, kimseye öğretmenim demiyorum. Sadece özel ders veriyorum tıpkı bir mihendislik fakültesi meuznunun, bir fen edebiyat mezunun yaptığı gibi.

İşimi iyi yapıyorum, ciddi anlamda iyi yapıyorum ki eğitim fakültesi mezununa değil bana geliyor o çocuklar. Memnun olmasalar, başarılı olmasam tercih edilmezdim öyle değil mi?

Sizi de anlıyorum, muhtemelen öğretmensiniz ve işinizi elinizden alıyormuşum gibi geliyor ama öyle değil inanın. Kulvarlarımız farklı.

Sevgili S susuleta ben öğretmenlik yapmıyorum, özel ya da resmi bir kurumda öğretmen adı altında çalışmıyorum, kimseye öğretmenim demiyorum. Sadece özel ders veriyorum tıpkı bir mihendislik fakültesi meuznunun, bir fen edebiyat mezunun yaptığı gibi.

İşimi iyi yapıyorum, ciddi anlamda iyi yapıyorum ki eğitim fakültesi mezununa değil bana geliyor o çocuklar. Memnun olmasalar, başarılı olmasam tercih edilmezdim öyle değil mi?

Sizi de anlıyorum, muhtemelen öğretmensiniz ve işinizi elinizden alıyormuşum gibi geliyor ama öyle değil inanın. Kulvarlarımız farklı.

Sizin matematik dersi vermeniz beni zerre etkilemiyor sözel bi bölümüm işimi elimden almanız mümkün değil
Zaten bu sizin mesleğiniz değil

Özel ders veriyorsunuz ve dersi öğretmen verir
Mesela insan ruhundan iyi anlarım deyip evimde insanlara ruhsal tedavi yapamam değil mi?

Ya da diyet yaparken çok şey öğrendim diye obez insanlara danışmanlık yapamam

İşte siz de özel ders vermemelisiniz

Meslek yasası olsa mesela bunların çoğu önlenir

Ayrıca fatura kesmeniz ve vergi vermeniz gerekiyor inşallah veriyorsunuzdur

Umarım halkımız bilinçlenir bazı konularda

Derdini yazarak anlatamayan insanlar, sözlü olarak dert anlatma konusunda da basarili degillerdir. Yazarken dusunuyoruz, sozlude aklimiza geleni soyluyoruz.
Oecd Pisa sonuclari ortada, kendi dilinde okudugunu anlamayan, problem cozemeyen cocuklar yetisiyor. Cocuklar okulda egitim aldiklari kadar evde de egitim aliyor. Anne babalarin yazdiklari seyleri gormuyorlar mi? Fotokopi yerine fotokobiyi goren cocugun kafasi karismaz mi? Resmi bir is yapmasak bile duzgun yazmakla yukumlu oldugumuzu düşünüyorum.

Konu sahibi sana gelince maalesef cok fazla seçeneğin yok. Ya devlet ya ozel sektor. Ozel sektorde calistigin firma kurumsal degilse calisanlardan minimum maasla, maksimum kalite beklenir. Sadece egitimde degil, her sektorde bu boyle.

Sizin matematik dersi vermeniz beni zerre etkilemiyor sözel bi bölümüm işimi elimden almanız mümkün değil
Zaten bu sizin mesleğiniz değil

Özel ders veriyorsunuz ve dersi öğretmen verir
Mesela insan ruhundan iyi anlarım deyip evimde insanlara ruhsal tedavi yapamam değil mi?

Ya da diyet yaparken çok şey öğrendim diye obez insanlara danışmanlık yapamam

İşte siz de özel ders vermemelisiniz

Meslek yasası olsa mesela bunların çoğu önlenir

Ayrıca fatura kesmeniz ve vergi vermeniz gerekiyor inşallah veriyorsunuzdur

Umarım halkımız bilinçlenir bazı konularda

Pekala, tartışmayacağım :KK66:

Bana çok mantıksız geldi bu yazdıklarıniz,yanlis anlamayın size satasmiyorum ama öğretmenler burda anlatım bozukluklarına imlaya dikkat ederek yazmak zorunda mı ?Ben de öğretmenim imla kurallarını yazım kurallarını çok iyi de bilirim ama burda yazarken dikkat etmiyorum.anlasilir olması yeterli .mesela noktada sonra büyük harfle baslamadim önemi yok bence
Her konuya boyle tipler atliyor .Kendi actiklari konulara bakiyorum yazim hatalariyla dolu once kendilerine baksinlar.

X