ne olur akıl verin (şiddet)

umut99

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
67
0
16
Bursa
off arkadaşlar off 1 yıllık evliyim esimle çok sorunlar yasadık bi kere şiddet uyguladı 2 kerede siddete meyillendi ama yapmadı en son olarakda dün yaşadıklarımız...
Dün dışarda bi akrabamızda yemek yedikten sonra eve geldik içeri girerken asansörde apt yöneticisiyle karşılaştık doğal olarak konuştuk... eve girmemizle bir kavga başladı ben elin adamıyla neden konuşuyormuşum kavga etti benimde tuhafıma gitti beni normalde hiç kıskanmaz gülmeye başladım ya saçmalıyosun dedim. kendi iş ortamında kadınlarla samimi sakalaşmalar bilmem neler ne var yani sende konuşmuyomusun insanlarla dedim ama tamam bida konuşmam adamla dedim konuşmayacaksın zaten dedi ben güldükçe bu sinirlendi çok konik geldi yaptığın dedim.. bu tartışma sırasında salak dedim bi an ağzımdan çıktı tabi bunu duyunca dişlerini falan sıkmaya başladı. sonra bide kafayı giyimime taktı giyimimde yarım kol tshırt pantolon içime neden cıtlı atlet giymemişim bukezde bu sorun oldu hava çok sıcaktı giymek istemedim dedim üstelik çok dikkat ettim tshırtimde kısa değildi o kadar belim falan acılmadı ama dinleyen yok tabi.. kolumu sıkıp itmeler boğazımı sıkmalar bağırmalar o anlar aklımdan çıkmıyo en son banyoya giriyordu yine bağırarak sen kendine bi bak ben gayet düzgünüm dedim.. bana doğru bi koşuştu gel bakalım sen buraya dedi ellerini birbirine vurdu hani birini döveceksen kollarını sıvazlarsınya öyle bi havaya girdi geldi tepeme beni tuttu eger bana bişy yaparsan seni terk ederim dedim bi kaçkez sonra durdu..etrafımda dolandı durdu ben seni artık istemiyorum dedim gidicem dedim g.. yiyosa git dedi seninde gittiğin yerinde cenazesini çıkarırım dedi sen ne biçim insansın dedim... geçti sonra içeri oturdu ben yatağı açtım yattım tabi ağlıyorum sonra başıma geldi nası evde koşu bandı var gitti spor yapmaya başladı...sonra ben yatarken başıma geldi kötü görünüyodum herhaldeki kendine bişy yapmadın demi dedi hap falan içtiğimi sandı herhalde ne saçmalıyon sen ya dedim.. sonra ben diğer odaya geçtim onla aynı yerdee uyumak istemedim bi zorladı kalk yatağa gel diye sonra gitti uyumuşum sabaha doğru yine uyandırdı gel diye götürdü şuan konuşmuyorm ama içimde sevgi diye bişy kalmadı ne yapmalıyım bilmiyorum ne olur akıl verin...

kişi karşısındakini de kendisi gibi bilirmiş derler ya..eşinizde sizi ve o yöneticiyi kendisi kdr fesat sanmış heralde..artık kendisi baska kadınlarla konusurken şakalaşırken neler düşünüosa..tavrınızı koyun ve bi daha size böyle seyler söylemesine izin vermeyin..ve davranmasına

ne olursa olsun seni hırpalamaya hakkı yok...
genelde yapmadığım bi yorumdur bu ama sen kavgadan sonra çekip gitmeliydin bence...

bence gözünü korkutmalısın bu olay eğer bu şekilde kapanırsa arkası gelicektir şiddettin.bir kaç gün uzaklaşın derim ben tabi siz bilirsiniz.

aslında gitmek istiyorum ama ailem şehir dışında bu olaydan haberleri yok ve bu kararı almakta zor uzaklaştım zaten ama tavır olsun diye değil içimde ne var ne yok götürdügü için artık yakın olamam istesemde

aklım almıyor eşlerinin kıyafetlerine takanları sonra etrafındaki erkeklerle konuşma demeler yok daha neler diyorum...çevremde o kadar çok var ki...ben öğretmnm ve aynı okulda çalıştığm bir bayan arkadşmda aynı sorunları yaşıyo yani eğitim,meslekte yetmiyo....eşi okulda hiçbir erkekle konuşmaması için tembihlemiş bayan çoğu zaman tenefüslerde bile sınıfında oturuyo eşi arada kontrole geliyo akıllara zarar,giyimine de karışıyo Allahım nasıl katlanıyosunuz ya...tedavilik vala...size gelincede tepkinizi koyun ailenizin yanına gidin umarım ahip çıkanlardandır...yani burnu sürtülsün yoksa 1-2-3 derken şiddet hayatınızın bir parçası olur...böyle tiplar hayatın merkezi sanır kendini,herzaman haklı olduklarını düşlünürler..onun hata yaptığını ve bu hatasın görmesini sağlamalısınız...ve daha 1 yıllık evlisiniz ....zararın neresinden dönülürse kardır derim hep..kıskançlıkta neymiş ya.ben bunu anlayamıyorum..eşinize karşı taraftan zarar geliceğini düşünerek kıskanabilirsiniz o zamanda tepkiniz bu kadar sert olmamalı..hele giyim konusunda pesss diyorum...sanki mayo giyip sokaklarda gezdiniz.....tepkinizi gösterin öyle hırpalanmış,güçsüz gözükmeyin karşıında,eğer çalışmıyosanız işe girme olanağınız varsa çocuk falan olmadan işe girin,erkekler güçlü kadınlardan çekinir....sevmek böyle bişey değil malesef ne kendine acı çektirmektir sevmek nede karşısındakinin canını yakmaktır....sevmek saçının tek teline zarar gelse dünyaları yakmaktır....

Kıskançlık diycem de daha önce olmayan bişey bide yani dondum kaldım sakın izin verme bence öyle bişeye başladımı devam eder çünkü bırak biraz daha burnu sürtsün

hep böyle deriz bir tartışma sonucunda bitti buraya kadar veya içimde sevgi kalmadı falan..
ama ufak bir gülümseme veya tatlı bi söz bizi hemn kandırıverir
biz kadınların coğu böyleyizdir
eğerki içinzde gerçekten bişilerin bittiğini düşünüyosanızda evliliği uzatmanın bir anlamı yok
düzelecek die beklemek sizin için zmn kaybıdır bence

Siz ayrılmayacaksınız akşam canım cicim der ve gönlünü alır olay kapanır...hep sinirle deriz bitti boşanıyorum falan filan..herneyse bunları geçtimde
asıl önemli olan aranızdaki sorunu çözmeniz ve güzelce konuşmanız...

Senin başkalarıyla konuşmanda hiçbir sakınca yok ..ne saçma bişey bu yüzden tartışma çıkması..ama senin gülmen filanda gıcık etmiş adamı..
Oturun bunları konuşun güzelce..kolay gelsin

sıddett sımdıden baslamıss fızıksel olmasıısart deıl sonucta daha yenı evlısınızz bunların olması cok uzucu.. umarım devamı gelmez.. sonuctaa erkeklede bayanladda konusucazz bısey gerketıgı cnm .. esın yaptıkları sacma geldı bana.. sankı kavga etmek ıcın bahane arıomus gıbı..

benimle ayı fikirde olan biri var :))
bencede oturup konusulup halledilebilecek mesele bu
yuva kurmak çok zor illakı tartısmalar sorunlar cıkıcak
ama ömür boyu sürdürmek için karsılıklı anlaşıp konusarak
sorunların üstesinden gelebilirsiniz die düşünüyorum

Bence bitiş noktasındasınız. "Bana birşey yaparsan sebi terkederim" demişsiniz ama zaten size birşey yapmış. Boğazınızı sıkmış. Daha ne olacka ki? Bir daha ki sefere elinin ayarı kaçıp öldürdüğünde cesediniz çıkar o evden. Bence canlı canlı çıkın. Zaten çok doğal olarka duygu da kalmamış içinizde.

Kızlar sizde ateşe körükle gitmeyin hemen..yok senin cesedin çıkar bilmem ne ? Daha neler..

Kadında resmen gıcık etmiş...adam sinirliyken gülmüş dalga geçer gibi..

Bende sevmem sinirlendiğimde birinin karşımda gülmesini..gıcık olurum..
Hem daha 1 yıllık evliler..tartışmada olur kavgada olur..herşey güllük gülistanlık olmaz..ne o hemen mücadele etmeden emek vermeden baybay demek..

Oturun konuşun güzelce..sorunlarınızı çözmeye çalışın..her detayı paylaşın..baktınız olmuyor..ve hiçbirşey düzelmiyor ozaman düşünürsünüz ayrılmayı..bir ömür böyle çekecek değilsiniz heralde..

Keşke asıl uyguladığı şiddeti yazsaydın,daha net anlaşılırdı.

Bu olayı biraz sen çıkarmışsın ama tam zamanında tepki gösterip engellemişsin.

Biraz empati kurmak lazım.Sen sinirlenince,eşin gülse,dalga geçse,daha çok sinirlenmez misin ?
Asansör dediğin 1 bilemedin 1.5 metrekare bir alan.
Bizde beyler,genellikle aynı asansöre binmemeye dikkat ederler.Özellikle 2 kişiyi aşınca,çok dipdibe oluyor diye binmezler.
Erkekle karşılaşınca,erkek varken karısı muhattap olmaz.Tabii kadınla karşılaşınca,kadın varken kocası muhabbet etmez vs...

Eşin,hoşuna gitmediğini söylemiş.Sen de hemen ne var yani sen de konuşuyorsun demişsin.
Aslında,konuştuğun konuya göre açıklama yapabilirdin.
Adam sordu ben de cevap verdim,lütfen büyütmeyelim,sonuçta komşumuz filan diyebilirdin.
Karşı saldırıya geçip veya dalga geçip büyütmeye gerek yoktu diye düşünüyorum.

Öfke kontrolü için her zaman sporu öneriyorum.Eşin koşu bandından sonra sakinleşmiş.
Bence onu spor salonuna yazılmaya ikna et.Sen de tartışmaları büyütmeden kapatmaya çalış.

(Dediğim gibi,asıl şiddet olayınızı bilmeden,bu olaya göre yorum yazdım.)

Daha bir yıllık evlilikte 2 dayak, 2 dayak girişimi. Sonuncu da boğaz sıkılmış. Yangına körükle gitmiyorum, uyarıyorum. 1 yıllık evlilikte boğaz sıkma noktasına gelen şiddet, 5 yıl sonra cidden ölümcül boyuta gelecektir.
Sinirli insana gülünmez evet, o konuda hatalı. Ama zaten bu kadar sinirlenecke birşey olduğunu algılayamadan adam çullanmış üstüne. Kaldı ki değil bir insanın bir insana gülmesi, herhangi bir nedenle boğaz sıkıacak kadar çileden çıkan bir insan (ki bu ilk de değil) herşeyi yapabilir.
"Çok öfkelendim, itekledim"den bahsetmiyoruz. (Ona bile tahammülüm yok ya hadi diyelim bir anlık öfke o durumda.) Ama durum baya gidip gelip şiddet uygulamak.
kolumu sıkıp itmeler boğazımı sıkmalar bağırmalar o anlar aklımdan çıkmıyo en son banyoya giriyordu yine bağırarak sen kendine bi bak ben gayet düzgünüm dedim.. bana doğru bi koşuştu gel bakalım sen buraya dedi ellerini birbirine vurdu hani birini döveceksen kollarını sıvazlarsınya öyle bi havaya girdi geldi tepeme beni tuttu eger bana bişy yaparsan seni terk ederim dedim bi kaçkez sonra durdu..

Aynen alıntıladım, sizce ölüm tehlikesi yok mu?

Son düzenleme:
Ne kadar çok bu konularla karşılaşmaya başladık.
Tamamen sindirme politikası başka birşey değil...
Onla konuşma, onu giyme, buraya bakma...
Yarın öbürgün de başlar artık arkamdan yürü, gözlerin sadece yere baksın sağa sola bakma...
Hangi devirde yaşıyoruz? Bu erkekler kendilerini ne zannediyorlar?
Tamam erkektir, evin reisidir vs. Fakat bu demek değil ki kadını köle gibi kullanacaktır, dövecektir, sövecektir!

İnsan bazen sinirlerine hakim olamayabiliyor ve o anlarda istemediği saçma sapan davranışlarda bulunabiliyor.
Fakat bu nedir? Sinirlenilen sebebin komikliği ayrı, ortada kendi kendine sinirlenip kendi kendine şiddete başvuran bir erkek var!
Senin yapman gereken kesin ve net bir şekilde tavrını belli etmek.
Taviz tavizi doğurur, sen bu son olanlarında üstünün kapanmasına müsade edersen, yarın yersin sopayı...
Sonra da "ben ne yaptım" diye üzülür durursun ve karşındakinin seni anlamasını beklersin.

Evlilik böyle birşey değil. Birine hükmetmek, hayatını sadece kendisinin istediği gibi şekillendirmek değil!
Evlilik paylaşım, bir hayatı birlikte sürdürmek demek!
Ben anlamıyorum bu erkekleri, iyice zıvanadan çıkıyorlar...

Rabbim cümlemizi korusun.. Bende evlilik aşamasındayım, benim nişanlım yapmaz diye düşünüyorum öyle hissediyorum...
Fakat bunu yaşayan arkadaşların aklına gelir miydi böyle olacağı? Allah yardımcımız olsun...

O kadar cok buna benzer konu varki burda..ne yapabilirsin..Allah korusun boyle insanlardan..sirf kavga cikarmak icin kagva cikariyormus gibi geldi bana. Bu adam resmen canina kast etmis. Yol yakinken don bu yoldan, Allah yardimcin olsun. bi kadin bir cok seyi affedebilir evliliginde ama isin icine siddet aldatma vs girince isler degisiyor. Allahim korktugumuz yerlere ugratmasin bizleri.

Son düzenleme:
sana şiddet uygulaması bile çok yanlış ya tavrınızı koyun ya da düzgün ve sakin bi şekilde bi da öle davranmamasını söyleyin daha yolun çok başındasınız

kocanda aşağılık kompleksi olabilir psikoloğa götür...

geçmiş olsun öncelikle,

bu tür erkekler genelde cinsel açıdan kendini yetersiz hisseden, yada fiziki olarak eşinden daha vasat olan erkeklerdir.
size ulaşamadığı için hırçınlaşır...

dayak ve itip kakma olayına hiç girmeyeceğim... Allah akıl fikir versin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…