• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam kardeş tamam.yık geç ortalığı.gözyaşlarıyla doldurduğun otel havuzunda aman da ne başarılı kadinım diye kendinden geçersin artık.herkeisn vicdanı kendine.en büyük hakem.ben daha nasihayt edemem.
Otele gidemiyorum ,ev kredisi ödüyorum çünkü 😀 Gözyaşlarıyla doldurdugun otel havuzu ne Allah aşkına 🤣
Vicdanim neden rahat olmayacaksa.20 yılda zor bela bir ev aldık ne vicdansizligimiz ne ahlaksizligimiz kaldı.ne yaptıysak?çalıp çırptık, ihaleye fesat karıştırdık sanki.
Her neyse... ben gideyim de, ne başarılı kadinim diye site havuzunu gözyaşlarımla doldurayım biraz 🙋‍♀️😂

Kurduğum cümle mı korkunç. Pardon da bizim ülkemizde mülteciler tarafından kaçırılan istismar edilen çocuklar var tecavüze uğrayan öldürülen kadınlar var. Bu insanlar bizim topraklarımızda bizim insanımıza saldırıyor. Sadece Suriyeliler zenne geleneği adı altında erkek çocuklarını istismar eden afganlar var. Bu pislikler yüzünden insanlar sokakta dolaşamıyor. Ben beş sene önce bir Suriyeli tarafından güpe gündüz tacize uğradım ve çağırdığım polisler hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler. Daha bir kaç gün önce Buca'da kız çocuğu tecavüze uğradı. Sizce hangisi daha korkunç
Korkunç,buca’dayım duymadım hiç ☹️ o kadar çoğaldılar ki burada akşamları çıkmaya korkar oldum,başka semte taşınacağım kendi evimi bırakıp…

Otele gidemiyorum ,ev kredisi ödüyorum çünkü 😀 Gözyaşlarıyla doldurdugun otel havuzu ne Allah aşkına 🤣
Vicdanim neden rahat olmayacaksa.20 yılda zor bela bir ev aldık ne vicdansizligimiz ne ahlaksizligimiz kaldı.ne yaptıysak?çalıp çırptık, ihaleye fesat karıştırdık sanki.
Her neyse... ben gideyim de, ne başarılı kadinim diye site havuzunu gözyaşlarımla doldurayım biraz 🙋‍♀️😂
Merhaba aylık ev kredisi taksiniz ne kadar kaç yıllık çektiniz

Merhaba aylık ev kredisi taksiniz ne kadar kaç yıllık çektiniz
Bu arada biz evi sıfır aldık.o zamanlar aldığımız sitede evler 250-400 bin aralığındaydi.
Şu anda ise 4-5 milyon satış, 12-15 bin araligi kira bedeli isteniyor.bu artış gerçekten bence de çok fazla herseyde olduğu gibi.fakat imkan varsa hatta biraz zorlayarak alınabiliyorsa yine de alınmalı.konut asla zarara uğratmıyor çünkü.

Korkunç,buca’dayım duymadım hiç ☹️ o kadar çoğaldılar ki burada akşamları çıkmaya korkar oldum,başka semte taşınacağım kendi evimi bırakıp…
narliderenin oralarda oturuyordum .ev kirasi,fiyati,kresi izmirde o kadar pahali geldi ki biraktim izmiri komple daha kucuk bir yere tasindim 🙄

Ev sahibimizden Allah yüzbin kere razı olsun . Bir kere arayıp da şu kadar yapalım demedi hep biz aradık abi zam yap ne dersen vereceğiz diye. Bana sormayın kendiniz arttırın derdi . Çok da zengin asla parada gözü olmayan bir insan . Son zamandan sonra %150 ye yakın bir zam yaptık arayıp teşekkür etti . Belki o da yapmak istiyordu ama söyleyemiyordu iyi oldu .

narliderenin oralarda oturuyordum .ev kirasi,fiyati,kresi izmirde o kadar pahali geldi ki biraktim izmiri komple daha kucuk bir yere tasindim 🙄
Benim ailem de burda,eşimin kendi işi o yüzden izmir dışına gidemiyorum,biz 7 kuşak izmirliyiz bu arada…geçen hafta sonu konak vapur iskelesinin civarında bir tane türk göremedim nerdeyse,o kadar kötü hissettim ki,güzelim memleketim de azınlık olduk😔

Benim ailem de burda,eşimin kendi işi o yüzden izmir dışına gidemiyorum,biz 7 kuşak izmirliyiz bu arada…geçen hafta sonu konak vapur iskelesinin civarında bir tane türk göremedim nerdeyse,o kadar kötü hissettim ki,güzelim memleketim de azınlık olduk😔
benim esim de 32 yasinda ilk kez izmirden cikti .tum sulalesiyle iki uc sokak aralikli oturuyorduk .ailem de gelmisti ben universiteye gelince .en sonunda ilk esim pes etti gidelim artik diye o kadar sasirdim ki esim asikti izmire .ama tabi kendi isiniz olunca tasinmak daha zor Allah kolaylik versin

Otelle ev karşılaştırması çok mantıklı olmuş gerçekten 😂
Oldu olacak evde sifona da basmayın ev sahibi gelir temizler.ahlaktan vicdandan söz edip duruyorsunuz sabahtan bu yana...sizin kullanıp kirlettiginiz duvarları ev sahibinin temizlemesi mi sığıyor vicdana ahlaka?
Ayrıca o mülk edinirken belli bir emek var birseylerden feragat etmek var 40 kere yazdık görmezden geliyorsunuz.sanki herkese gökten zembille indi ev..
E sizde alın o kadar kolay madem...bedava verin üstüne bakımını boyasını yaptırın kiracının kırıp gittiği yerleri de atlamayın. Bir musluk olmuş bilmem kaç lira.istediginiz nedir yani tam net söyleyin bari...çalışıp didinelim ev alalım siz bedava oturun bu mu?
Ailem emekli,2 evleri var,birinde oturup diğerinden kira alıyorlar…kira zamlı haliyle 4.000 oldu…çevredeki en ucuz ev ,ailem asla paracı olmadı,bazı seneler arttırmadılar,çok komik rakamlara arttı falan..bu insanların emekli maaşı 9.000 civarı ,aldıkları kirada haftalık pazar harcamalarına gidiyor…faturalarını ben ödüyorum,elimden geldiğince market alışverişlerini yapıyorum…ucu ucuna geçiniyorlar,bu arada sigara v.s gibi hiçbir masrafları da yok..bu evlere nasıl sahip olduklarını ben biliyorum..babam senelerce 2 işte çalıştı,annem dışarıya örgü ördü,gençliğini yaşayamadı,üstüne başına birşey almadı,sırf emekkilikte bi geliri olsun diye…o kadar iyi niyetlerine rağmen en iyi dediklieri kiracı çıktıktan sonra bile bi sürü masraf bıraktı..aldıkları 3 kuruşun misliyle fazlası tadilat yapıldı..iyi niyetleri hep istismar edildi,bu arada ailem tatili ,hoteli bizim sayemizde gördüler ama sorsan 2 evleri var

benim esim de 32 yasinda ilk kez izmirden cikti .tum sulalesiyle iki uc sokak aralikli oturuyorduk .ailem de gelmisti ben universiteye gelince .en sonunda ilk esim pes etti gidelim artik diye o kadar sasirdim ki esim asikti izmire .ama tabi kendi isiniz olunca tasinmak daha zor Allah kolaylik versin
Amin canım hepimize 🙏

Evim var arabam var kirada dairem var
Babadan kp kalan mal var
Benim için çokta fark etmiyor
Lakin o kadar uğraştık ki bu sistem bitsin hırsızlık sömürü düzeni son bulsun diye
Ama gene ezilen onu ezeni seçti
Yapacak birşey yok
Konu sahibi kurunun yanında yaşta yanıyor malesef

Ailem emekli,2 evleri var,birinde oturup diğerinden kira alıyorlar…kira zamlı haliyle 4.000 oldu…çevredeki en ucuz ev ,ailem asla paracı olmadı,bazı seneler arttırmadılar,çok komik rakamlara arttı falan..bu insanların emekli maaşı 9.000 civarı ,aldıkları kirada haftalık pazar harcamalarına gidiyor…faturalarını ben ödüyorum,elimden geldiğince market alışverişlerini yapıyorum…ucu ucuna geçiniyorlar,bu arada sigara v.s gibi hiçbir masrafları da yok..bu evlere nasıl sahip olduklarını ben biliyorum..babam senelerce 2 işte çalıştı,annem dışarıya örgü ördü,gençliğini yaşayamadı,üstüne başına birşey almadı,sırf emekkilikte bi geliri olsun diye…o kadar iyi niyetlerine rağmen en iyi dediklieri kiracı çıktıktan sonra bile bi sürü masraf bıraktı..aldıkları 3 kuruşun misliyle fazlası tadilat yapıldı..iyi niyetleri hep istismar edildi,bu arada ailem tatili ,hoteli bizim sayemizde gördüler ama sorsan 2 evleri var
Benim ailem gibi...öyle ki babam emekli oldugunda ev sahibi olabildi.senelerce de kredi ödedi. Annem emekli olunca da çocuklara yatırım olsun 3 kuruş emekli ikramiyesi boşuna gitmesin diye üstüne kredi çekip ev aldı. Kredi odemeleri henüz bitmemişken vefat etti. Kiracısı geçen aya kadar 1500 liraya oturuyordu şu an yeni 3500 TL oldu.ayni muhitte 7000 civarı.oturan kadının durumu iyi değil,bekar ve okuyan çocuğu var diye düşük tuttular kirayı fakat kiracı şu an evin masrafı var diye yaptırılmasıni bekliyor.buyrun size iyi niyet vicdan ve insanlık...bu arada daha önceki kiracısı da 2 sene 1 kuruş ödeme yapmayıp zorla çıktı evden..rahmetli anneciğim o aylarda krediyi öderken ne kadar zorlandı ben şahidim.sonra da diyorlar ki Allah'a hesap vereceksiniz.bu durumda kiracı vereceği hesabı düşünsün bence.sapla samanı ayırmak lâzim. 🌸

Ev kiralarının nesi savunuluyor anlamadım ortada çok mantıksız bir durum var.
Bir aydır ev bakıyoruz taşınacağız.
Yıllardır aynı muhitte otururuz.
İlk geldiğimizde villa bakmıştık yok ya bu fazla bize deyip tutmamıştık.
Ama şimdi koca bahçeli villa 25bin,3+ 1daire 23.

Adam yazmış evine(90mtrekare) 17bin. 10 gün geçmiyor yükseltip 18 yazıyor sonra 19bin🤦‍♀️
Birbirlerinden görüp yükseltiyorlar ama hani evin durumuna bakmıyor balkonum kapalı mı, mutfağım o ev kadar iyi mi vs.
Aynı muhitte ise hepsi yeterli onlar için.
Ya da normalde hep daha çok kira istenen yerde ev 20binse daha az istenen yerde 18bim yazıyorlar.
Muhit farkı iki bine kadar düşmüş durumda.
Ben hiç anlamadım piyasayı.
Eskiden iyi semt kötü semt vardı. Büyük ev, eski ev, değen ev değmeyen ev.

Ortalıkta enflasyon var diye bunu kullanıp herkes fiyatları aynı üst seviyeye çekti olan budur.

Enflasyon var diye kötü semtteki kötü ev de kendini bi şey sandı, bunu anlatmaya çalışanı da taşlıyorlar.

Yemeden içmeden alınan evler belli ki hep kötü semtlerden eski binalarmis belli oldu. Onların ev sahipleri işte burda da kendilerini savunuyorlar olan bu.

Zaten öyle yaptığım için bu kadar sinirlendim hanımefendi. İyiliğin karşılığı bu olmamalı. 3 yıl arttırmadığım için kira 1250 olarak kaldı. Yoksa emsallerine belki biraz da olsa yaklaşırdı. Kira almadığım dönemde, geç yatırdıkları dönemlerde asla bir şey demedim. Çünkü insanız, korona hiç beklenmedik bir olaydı. Bugün düşer yarın kalkarız. Ben kirayı arttırmadığım 3 sene boyunca ailecek tatile gitmelerini izledim sosyal medyada. Ama tatil insanlık hakkıdır, aa bunlar gezmeye para buluyor hadi arttırayım demedim. Bu sene ilk defa artırma yaptım girdiklerinden beri ve bana direk %25 deyince gerçekten delirdim. Fedakarlık da yapmadım, insanlık yaptım aslında. Burada böyle detaylı yazmadığım için sizin de yanlış anlamanız çok normal. Bir tane kiracım var zaten, öyle emlak zengini değilim. Ama evim çok güzel bir yerde, yapılı 3+1.
Ben olsam böyle nankörleri çıkartırdım evimden.

Ben olsam böyle nankörleri çıkartırdım evimden.
Valla iki kiz cocugu var diye ses cikartmadik. Evlerine hic girmedim dort yildir ama bayramda cocuklarina kiyafet alip yolladim. Burda anarsist kalitesiz vicsansiz diyen oldu ama asla oyle degilim. Seneye 8-9 bini duyunca bakalim ne tepki verecekler.

Valla iki kiz cocugu var diye ses cikartmadik. Evlerine hic girmedim dort yildir ama bayramda cocuklarina kiyafet alip yolladim. Burda anarsist kalitesiz vicsansiz diyen oldu ama asla oyle degilim. Seneye 8-9 bini duyunca bakalim ne tepki verecekler.
Siz bilirsiniz ama bana acımayana ben de acımıyorm artk. İyiliğin karşılığı hep nankörlük.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back