Ne olacak bu kilolar :((

Suuns

♥ İlk Günkü Gibi ♥ Kör Düğüm Gibi ♥
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
422
399
Hayırlı geceler hanımlar. Çok canım sıkkın doğum öncesi ve sonrası aldığım kilolar moralimi de sağlığımı da bozuyor. Kızım 5.ayını doldurdu ve emiyorda. Sütüm etkilenmesin diye bişey yapmadım ama çokta dikkat etmedim kilo için. Doğuma 81 kilo ile girip 98 ile tamamladım sanırım. Doğum sonrası 88 kiloya düşmüştüm ama şimdi 92,93 lerde geziyorum kızım çok zor bir bebek v bakımı çok yoruyor. Maalesef hava soğuk diye yürüyüşede çıkamıyorum. Evde yapabileceğim bişey var mı. Benim ideal kilom 70 ve o kiloya inmem lazım ama nasıl. Bu ciddi anlamda sinirimi bozuyor bi yandan kızım uyandı ağlıyor Bilen,başaran,tecrübeli hanımların desteğini istiyorum.

Et sever bir insandan dukan diyetini tavsıye ederim..

Ama keşke doğumdan sonra dişini sıkıp,verilmesi kolay zamanda hemen verseydın o kıloları..

Bende 86 ile doğuma gırmıştım..doğum sonrası hemen inat edip,dişimi sıkıp 58 e dusmustum..

Emzirmek doğru beslenıp,bol sıvı alımıyla kalıteli hale donusur..pasta börek yıyerek değil..

Şimdi boğazı tutma zamanı ohalde..bayag sancılı bır surec seni bekliyor ama kararlı olmazsan veremezsin..

Çok sancılı bir beş ay geçirdik,kızım kum döküyordu. Uykusuzluk,stres de çok etkiliyor insanı. Birşeyler yapmak için zorluğu göze alabilirim. Ama nerden ne ile başlamalıyım bilmiyorum. Siz ne kadar zaman zarfında verdiniz birde sütünüz etkilendi mi?

Ah canım ya ilk 6 ay o dogum kiloları gitmeli. Doktorlar bile bunu diyor. Sıkı bir diyet yapmak zorunda bile değilsin. Sadece yasaklı gıdalardan uzak duracaksin. Yağ şeker un Kızartma. Geri kalanı ye. Emziren anne 2 saat tempolu spor yapmış kadar kalori yakarken kilo alıniyirsa kötü besleniyor sun demektir. Ben ki kilo almaya çok musait biriyim 74 le hamile kaldım 100 le doğuma girdim. 2 sene sonunda sadece emzirerek diyet yapmadan 59 kilo oldum. Sen ne yiyorsun onu biraz anlatsan

Ekmeği tatlıları hayatından çıkarıp bi de akşam 7 den sonra bişey yemezsen patır patır gider hepsi emin ol.ama sakın birden ağır diyet yapma,gerisin geriye dönersin

Bence 3 litre su içerek ve hamır işi tarzı yiyecekleri keserek başlayın. Zamanınız olursada spor yaparsınız. Bi yerden başlamak lazım :)

Birde süt,yoğurt Vs proteinle aram iyi ama pek etsever değilim. Ayrıca sporsuz sadece diyet fayda sağlar mı ki.

Sutum hiç etkilenmedi..2 bucuk yasına kadar emzırdım..hemde ek besin yediremeden..

Neyse ben kırkım çıktığında 63 kiloya dusmustum..toplamda ıkı ayda kurtuldum..

Yediklerim,
Sabah ıkı yumurta beyazı ve biraz peynir

Oglen 1kase yogurtlu nesfit

Aksam 6kasık sebze yemeği ve az salata..

Bi yerleden diyet listesi okumadan..hergun bu şekilde beslendım..ve sürekli eksileri gördüm tartıda..

Seker ve karbonhidratı yokettim tamamen o donem..

Telefondan yazdığım için eksiklerimin kusuruna bakmayın. Aslında suyu,sütü,ev yapımı şekersiz kompustuları çokça tüketiyorum. Ama yemek vakitlerim ço düzensiz kızımdn sebeb. Birde hamurişi,abur cubura dadandık sanırım. Uykusuzluk beni çok etkiledi durdukça atıştırma ihtiyacı hissediyorum çünkü. Yaa yazan hanımlara çoook teşekkür ederim şimdiden moral ve motivasyon oldu bana.
Yarından itibaren ekmek ve hamurişi, abur cuburu kesmeye çalışıyorum inşallah. Yanlız spora vaktim yok spor olmadan tesir eder mi ki şüpheliyim

Ben sporsuz verdim..zaten kızım sürekli kucagımdaydı meme manyagıydı..aşırı ter döküyordum onun yüzünden

Sporsa sporum oydu anca..sarkmam veya catlagım da olmadı..zaten ben öyle evde kendi kendime spor yapamam..sıkılırım..yapcak olsam muzık acar atlar zıplarım anca:)

Ekmeği tamamen kesme. İstanbul Halk Ekmek organik ekmeği kullan. Mesela yemek saatini kacırdin hemen bu ekmekle bir yağsız tost. Yada peynir üzeri reçel iki dilim. Yanıma da ayran ye. Vitamin değeri yükseköğretim tok tutan bir ekmek. Bana diyetisyen verdi. Tatlı krizinin kuru meyve ile giderin. Dr vitaminine baktığında eski varsa kilolar verme zorlaşır 1 ampul d vitamini kullanın. Gerçi türkiyede her Kasım ayı herkesin kullanmasigerekiyör.

3 ana öğün ü ve ara öğünler kaçırmayın. Böylece yeme krizi yaşayıp abur cubur a saldirmaz sınız. Ve her emzirmek öncesi 1 bardak her öğün öncesi 2 bardaktan şu için.

Kuru meyve olarak ne mesela. Ben günde üç beş hurma bi kaç tane kuru incir yiyorum sütüm olsun için. Birde o ekmek heryerde olur mu ki hiç duymadım çünkü. Alternatif ne olabilir.
Hepinizin önerileri çok iyi, mutlaka faydaanacağım

İlk 6-7 ay anne sütü, sonrasında bir esprisi olmuyormuş. Diyetisyene gidip bir liste hazırlatabilirsiniz, bir de kiloları vermeden pilates yapmayın o kilo verdirmez sıkılaştırır daha kötü görünür vücudunuz. Evde yapılabilecek kardiyo egzersizlerine bakın.

İstanbulda oturuyor iseniz tüm halk ekmek satan yerlerde var. Eğer yoksa güvenilir bir yere cavdar ekmeği alın m firinlara güvenmeyin. Normal ekmeğe kepek karıştırıyor onlar. Kuru meyve olarak ben yaban mersini çok seviyorum. Hurma ve incir süt yapmaz. Süt yapan tek şey su dur. Mesela bulgur pilavı. Terayağlı yumurta, soğan süt yapar derler bunların ortak özelliği insanı susatır. Yiyecek ile süt olmaz. İçecek ile olur. Sabah 2 kayısı kurusu aç karnına yiyin. Ilık su ile birlikte. Sonra kahvaltı. Ara öğünlerde kuru meyve ve yoğurt tuketin. En kılo yapan meyve hurmayi seçmişsiniz. İncir iyidir. Ama bir kase yoğurt 3 galeta 2 incir yeterli olur. Ara öğünde.

Şunu düşün ki o aburcuburları küçücük çocuğuna da yediriyorsun. Hamurişi yiyerek ne kadar kaliteli süt üretiyor olabilirsin? Evladını düşün hayata lütfeb kötü beslenme alışkanlığıyla başlamasına izin verme çübkü sen ne yiyorsan o da onun süt halini içiyor

Pul biber falan yeme bence süt veriyosun sen. Tutup da diyet ya da özel reçeteler uygulamayacaksın. Bol su ve sebze, bakliyat, et, yoğurt. Ekmeği kes bak neler oluyor 1 haftada. Şu bikaç ayı değerlendr bak. Hala emzirerek kilo verilebilecek aylar bunlar

Elimdeki eppeği yavaşça bırakıyorum
3 senedir ekmek yemiyorum ölmedim. Canlı ispatıyım Canan hocam, saygılar
Konu sahibi hanım, kilo vermenin ilk ve tek kuralı boğazı tutmaktır, net! Tutamayan birisi ne kadar spor da yapsa veremez, en fazla kilosunu korur. O nedenle çayına şeker atmayı, kahvaltılarda ekmeğe abanmayı, gezmelerde, akşam yemeklerinde pirinç pilavlarına, böreklere, kızartmalara koşmayı bırakacaksın. Acı verici olacak biraz ama güzel şeylere kolayca ulaşamıyoruz malum.

Hepiniz haklısınız bunları bende biliyorum ama kendine söz geçiremiyorum demekki bu sabah niyet ettim inşallah başaracağız (eşimde verecek) :)
İstanbul da değilim maalesef ekmek sanırım orda sadece. Pul biber mantıklı hatta sirkeli su diye bişey de duymuştum ama reklam var tetikler gb geliyor. Acaba yoğurt mu tüketsem sadece. Ekmeği sadece sabah tüketiyorum miktarı azalttım. Öğle ve akşam yemicem. Akşam yediden sonra yemek Vs yapmayalım. Reflüden dolayı kızartma zaten yasak bana pek yemiyorum zaten hiç yemem beni yormaz bu konu. Bi tek hamurişi ve abur cubur kaldı. Kendime bir ay vericem öncelikle neyi başarabilirim görmem lazım. Bunları komple çıkarmak lazım ama Türk milleti bu konuda uzman ya pirinç pilavı da ilk tercihim değildir zorlanma sanırım. Limonlu su nasıl oluyor onu bilemedim. Başka yapabileceğim şey var mı. Havalar daha da soğuyacakmış düzelse hemen bebeğimle yürüyüşe çıkıcak zaten seviyorum da yürümeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…