- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
-
- Konu Sahibi RaspberrySyrup
E tabii, burda Atatürk ü sevmeyenler neden sevmiyor sanıyorsun?
Erdoğan Atatürk ( pardon ona göre Gazi Mustafa Kemal) "en büyük Kahramandı, her yaptığı doğruydu" deseydi burda bizim Atatürk sevgimizi beğenmez, en büyük Atatürkçü onlar olurdu.
Ne diycen işte" fıtrat, kader , kısmet"
napım aklıma o geldıAman ha,çok tehlikeli bir isim o anmak için,birileri saldırır az sonra.Bizim memleket sevmez gerçek aydınları.
Sevmek ve nefret etmek... Baska sik yok mu? Ben Erdogan'dan nefret etmiyorum, nefret sevginin diger yuzudur cunki... Nefret etmeye de birinin degmesi gerekir.. Ben Erdogan'dan igreniyorum. Sesini duymaya dahi tahammulum yok, elimde degil, TVde, nette karsima ciktigi anda yuzum bir tuhaf hallere giriyor, zaplamak zorunda hissediyorum, zapliyorum... Sadece ondan degil, onunla birlikte; Turk olsun olmasin, Amerikalisiyla, Cinlisiyle, Libyalisi, Ingilizi ile, Almani Fransizi ile butun dunyanin buyuklugunu ve yaptiklarini takdir ettigi, tanidigi, saydigi Ataturk'u kalkip bu adamla kiyaslayabilen, kiyaslamakla da kalmayip e o pis dillerini pervasizca karalamak icin uzatanlardan da igreniyorum.
Duble yollar, Marmaray, bunlari bu ulke coktan asmis... Konu bile edilir sey degil bu ulkenin yasadiklari karsisinda... Ulke satilmis, ulke PKK teroristleri bastaci etmis, hukuk adalet yerlerde... Bu ulkede bir basbakan da cikti 1. Cevre yolu ve Bogazici Koprusunu yapti zamaninda... Diger bir tanesi cikti 2. Cevre yolu ve Fatih Sultan Mehmet koprusunu yapti. Biri cikti kokan Halic'i yeniden duzenledi. Biri Unkapani, digeri Galatasaray koprusunu yapti. Bir cikti e-5'i, biri de TEM otoyolunu yapti. GEbze-Izmit otoyolu, ustundeki viyadukler, tuneller hep birileri zamaninda yapildi. Bir cikti Edirne=Istanbul otoyolunu, digeri Izmir-Urla-Cesme otoyolunu yapti. Bu liste uzar gider. Bunlarin hic biri inanin Turkiye kuruldugunda yaninda promosyon olarak verilmedi. Bu ulke yanmis, yakilmis, bir metre asfalt yolu olmayan bir ulke idi Kurtulus Savasi bittiginde.. Kimlerin bu yollari ne zaman yaptigi veya yaptirdigini google'a bakmadan hatirlayan, bilen var mi aranizda? Neyi hatirliyorsunuz? Marmaray ve olan yollarin dubleye cikarilmasi ve bunu kimin yaptigini mi? Merak etmeyin, 20 sene sonra onlarin da kim zamaninda yaptirldigi aynen bugun digerlerinin unutuldugu gibi unutulup gidecek... Neden mi? Cunki bunlar zaten devletin asli gorevi... Size lutfu degil... "ODEDIGINIZ HER KURUS SIZE YOL, SU, ELEKTRIK OLARAK GERI DONECEKTIR" Bu laf tanidik geliyor mu? Vergi toplamadaki unlu soz... Isin tuhafi ne biliyor musunuz? Bugun ulkedeki hersey gibi bu otoyollar da SATILIK!... http://www.oib.gov.tr/2011/dosyalar/otoyollar_tanitim_Ocak_2011.pdf
Biz kimleri ne ile hatirlariz? Ingilize ulkeyi satip Ingiliz gemisi ile kacan deyince birilerini hatirlariz. Bu ulkeyi dusmanlardan kurtaran deyince de birilerini hatirlariz. Dusmana ilk kursunu sikan deyince Gazeteci Hasan Tahsin gelir hemen aklimiza... Menemen sehidi deyince de Kubilay.. Halbuki Menemen'de de asfalt yollar var bugun.. Kimin yaptigini bilen var mi? Erdogan'i gelecek nesiller nasil hatirlayacak biliyor musunuz? PKK liderlerinin kutlamasina katilip elele poz vererek agitlarina aglayan ilk basbakan olarak hatirlanacak.. Kuridstan'i ulkenin dogusuna Kurt acilimi adi altinda kurdurtup ulkeyi bolen ilk basbakan olarak hatirlayacak... Halkini ilk bocek gibi gazlatan, kimyasal ilaclar katilmis sularla yakan, plastik mermilerle gozunu cikaran, olduren, ve olduren polislerine emri kendinin verdigini, onlarin da destan yazdiklarini ve odullendirildiklerini soyleyen ilk basbakan olarak hatirlanacak... Cocuklari olen anneleri yuhalattiran ilk basbakan olarak hatirlanacak... Sosyal medyada yolsuzluk, rusvet tapeleri yayinlanmis, hala da sorgusuz sualsiz yargilanmadan istifa bile etmeden pervasizca koltugunda oturan ilk basbakan olarak hatirlanacak... Memleketinin agaclarini rant pesinde katlettiren, degil sadece ormanlari, her tarafi soluk alinacak en ufak bir PARK bile biraktirmaksizin betonlasmaya acan ilk basbakan olarak hatirlanacak... Dunyayi bize kahkahalarla gulduren, hukukun ve adaletin iktidar elinde nasil kuklaya donustugunu, karsi fikirde olan ya da demokratik bir ulkede yasamaya devam ettigini sanip kendisini elestirme hatasinda bulunmus, ya da daha ileri gidip onu veya yandaslarini sorgulamaya/yargilamaya kalkismis insanlarin/devlet gorevlilerinin nasil suruldugunu, issiz, ekmeksiz birakildigini sadece bize degil dunyaya gosteren ilk Turk basbakani olarak hatirlanacak.. Daha sayayim mi?
Ben Erdogan'i ve surekasini sevmeyen tek kisi degilim. Ulkenin en az % 50 si benimle ayni hisleri paylasiyor... Bakin, neler yazanlar var bu halk arasinda:
"Ölün istiyorum artık. Yalnız bir kere yetmez, bin kere ölün!
Bir kere Pozantı'da tecavüze uğrayıp ölün.
Bir kere tecavüzcünüzle evlendirilip intihar edip ölün.
Bir kere sahte delillerle hapse atılın, kahrınızdan hasta olup ölün.
Bir kere mehmetçik olun, vatan toprağı uğruna ölün.
Bir kere koca şehrin göbeğinde, otoyolda sele kapılıp ölün.
Bir kere kafanıza gaz kapsülü atılsın, öyle ölün.
Bir kere kullanma tarihi geçmiş gazı 5 cm'den yüzünüze ağzınıza sıksınlar, kanser olun ölün.
Bir kere gecenin karanlığında, sokak ortasında "vurma ölüyorum" diye bağırırken dövülerek ölün.
Bir kere soğuktan donup ölün.
Bir kere dere yatağına yapılan ruhsatlı evin çöküntüsünde ölün.
Bir kere grizu patlasın "güzel ölün".
Bir kere karbonmonoksit zehirlesin, kafanız iyi ölün.
Arkanızdan "kader, bu işin fıtratında var, ekmek almaya gitmiyordu teröristti, biliyorsunuz alevi, kısa etek giymeseydi, altı üstü bir kaç kelle" demeyeceğime yemin ederim. Betonun altında ölmeden hemen önce çekilen son fotoğrafınızı çerçeveletip bana hediye ettiklerinde, yanında sırıtarak poz vermeyeceğime yemin ederim. 3 dakika iş bırakma eylemi yapıp dalga geçmeyeceğime yemin ederim. Ananızı yuhlatmayacağıma, yakınlarınızı azarlamayacağıma ve yerde tekmelemeyeceğime, sizi öldüren teröristlerle iş birliği yapmayacağıma yemin ederim.
Sözüm söz! Siz yeter ki ölün artık!"
Saraylım, öyle güzel, öyle doğru şeyler yazmışsın ki, hangi birine vurgu yapacağını şaşırıyor insan..
Belgeli, dayanaklı, tarihli bilgiler işte bunlar..Öyle kulaktan duymalarla atılan iftiralardan değil..Hepsi gerçekoğlu gerçek.
Hazmedilmesi çok zor olaylar..Hazmedebilip sevmeye devam..
vay konu bayağı hareketliymiş. iyiki kaçırmışım...
neyse bende kendilerini sevmem.
oda beni görse sevmezdi oda ayrı
Freud'un sacmalamalari da oldum olasi beni benden alir zaten :))
Bu arada ben de sevmiyorum, zira halkin bolunmesinden, kutuplasmasindan bilenmesinden beslenen bir hukumetin basbakanini sevmem de soz konusu olamaz zaten...
Peki türkiyenin yarısını satmasına ne diyeceksin? Bundan öncekiler satsalardı daha iyi durumda olurduk.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
vay konu bayağı hareketliymiş. iyiki kaçırmışım.:))..
neyse bende kendilerini sevmem.
oda beni görse sevmezdi ,oda ayrı
Keşke herkes neden sevip sevmediğini sebep göstererek ve olaya biraz daha objektif yaklaşarak söylese. Ülkeye yapılan yararlardan veya verilen zarardan kimse bahsetmiyor. Genel olarak Türkiye vatandaşlarına yapılan yardımdan veya edilen ihmallerden de. Kimileri körü körüne seviyor, oy veriyor; kimileri ölsem oy vermem diyor ama sebebini açıklayamıyor. Varsa yoksa biz seviyoruz, biz sevmiyoruz diyip konuyu başka yerlere çekip farklı fikre sahip olanlar bir şekilde yeriliyor veya küçümseniyor. Sanki alınan elbiseyi eleştirir gibi sevenlere ve sevmeyenlere ayrılındı. Yeteri kadar bölünmüşlük yokmuş gibi. Halbuki gerçekler, daima artısını eksisini tartışarak ve nihai ortak noktaya varılarak bulunur.
E tabii, burda Atatürk ü sevmeyenler neden sevmiyor sanıyorsun?
Erdoğan Atatürk ( pardon ona göre Gazi Mustafa Kemal) "en büyük Kahramandı, her yaptığı doğruydu" deseydi burda bizim Atatürk sevgimizi beğenmez, en büyük Atatürkçü onlar olurdu.
Ne diycen işte" fıtrat, kader , kısmet"
Tayyip candır
Adamin hizmetleri yeter
Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Simdi gecmise gidelim dersim katliamina,
Ataturk' un emri ile binlerce insan (alevi kardeslerimiz) katledildi kimse sesini cikrmiyor ozelliklede chp zihniyeti
Simdi ise bi kardesimiz öldü herkes tayyipden biliyor ona laf atiyor
1 kisi nereye 10 binlerce kisi nereye!!!
Simdi gecmise gidelim dersim ,
Ataturk' un emri ile binlerce insan (alevi kardeslerimiz) katledildi kimse sesini cikrmiyor ozelliklede chp zihniyeti
Simdi ise bi kardesimiz öldü herkes tayyipden biliyor ona laf atiyor
1 kisi nereye 10 binlerce kisi nereye!!!