Ne Kadar Nafaka alabilirim

Benim giden kızlığım nolucak peki herşeyi biliyorsunuz onca yaşadığım kırgınlıklar vs. Tamam aldatmadı dövmedi ama küfürlü kelimeler kullandı ailesi beni hiç istemedi

Abla sen merak etme aramızda para toplayıp kızlığını diktiririz 😅

Hehehe, hakimi dava falan edecekti istediği miktarı vermezse, burnunu düşürmüş de gelmiş o kadar atıp tutamıyor şimdi.

Paraları senin hesapta topluyoruz Katip :)

streslibayan .!.:
Benim giden kızlığım nolucak peki herşeyi biliyorsunuz onca yaşadığım kırgınlıklar vs. Tamam aldatmadı dövmedi ama küfürlü kelimeler kullandı ailesi beni hiç istemedi

bizim bir komşu vardı, onun oğlu on yıl olmuş iki ay evli kalıp ayrılmışlar kadınla ve hala nafaka ödüyor, adam yeniden evlendi iki çocuğu oldu ama iki ay evli kaldığı kadına kazancından bir miktar ayırmak zorunda kalıyor, adam miktarın da önemi yok oraya gönderdiğim bir kuruş bile çocuklarımın rıskından kestiğim para, burası çok sinir bozucu oluyor diyor ki haklı bence.
Bizim de bir komşu vardı 3 yıl evli kaldı çocuk yok yıllardır nafaka alıyor adamdan. Başka biriyle metres hayatı yaşıyordu boşandıktan sonra ondan çocuğu da oldu ama adamdan hala nafaka alıyordu. Şu an görüşmüyoruz durum nedir bilmiyorum ama değiştiğini sanmıyorum. İnsanlar artık evlenmeye korkar oldu.

Bana adamın kendi yazıyor gibi geldi. Nabız yokluyor böyle bir durumda boşandığım karım benden para kopartabilecek mi diye. Kadınım diye belirtmesinin sebebi de bu. Yasak olduğunu bildiği için

Hemen iş bulmak kolay değil elbette ama 4 aylık evlilikte maddi manevi nasıl bir kaybı olabilir konu sahibinin de nafaka istiyor. Daha dört ay önce babası bakıyordu zaten. Sanki babasının yükünü alıp bir başkasına yüklemek gibi olmuş. Evlenmeseydi de iş arayacaktı. Şıp diye bulamayabilirdi, bu da ihtimal dahilinde. Evlilik bir geçim aracı mı yani?
Ha şiddet varsa, aldatma varsa ne bileyim tazminat gerektirecek bir kusuru varsa karşı tarafın evet alsın hakkını tabi ki. Okuyordum evlendim, ya da mezun oldum hemen evlendim. Birkaç ay sonra anlaşamadım ayrıldım. Sen şimdi bana nafaka öde. Saçma değil mi?
Çocuk yok, yıllarca verilmiş manevi emek/karşılıksız emek yok. Nafaka ne için verilecek onu anlamadım.
Fikrinizi saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Çünkü boşanma durumundan ekonomik özgürlüğü olan kadının bile çok mağdur olduğunu gördüm. Ayrıca bazı kadınlar bir aylık evli olup boşanma durumunda bile hayatı tepetaklak olan kadınlar var. çünkü aileye dönemiyor, eve kabul edilmiyor.

İnsanlar artık evlenmeye korkar oldu.

En kötüsü de bu işte buna üzülüyorum evlenemiyorum diye konu açan yalnızlıktan konu açan burda bile bisürü üye var.

Erkekler artık korkuyorlar evlenmeye böyle paragöz kadınlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor

Fikrinizi saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Çünkü boşanma durumundan ekonomik özgürlüğü olan kadının bile çok mağdur olduğunu gördüm. Ayrıca bazı kadınlar bir aylık evli olup boşanma durumunda bile hayatı tepetaklak olan kadınlar var. çünkü aileye dönemiyor, eve kabul edilmiyor.

Blancım gayet dönmüş baba evine konu sahibi. Kabul etmişler de sadece babasına yük olmak istemiyormuş 4 ayda babası yokluğuna alıştıysa demek ki yük oldu tekrar.

Eski üyeliğini de bi oku derim baya boşandı diye adamı senede bağlamak istiyor.

Mağdur değil.

Konu sahibinin ailesi destekçisiymiş. Şu an bu konu üzerinden konuştuğumuz için genellemeler ile konun alakası yok.

Çocuğunuz olsa sizde kalsa, aldatsa, şiddet görseniz neyse diyeceğim ama hiçbiri yok ki dört aylık evlilikte de ne olabilir yani adam size nafaka ödesin. Adamı gelir olarak görür gibisiniz. Kızlık muhabbeti yapmışsınız ama adam sizinle zorla birlikte olmadı sonuçta hatta en başında zorla evlenmedi yani. Çok ilginç bir durum gerçekten.

X