Ne Kadar Nafaka alabilirim

Yok ben ilk defa yazıyorum. Yani ne bileyim en azından bir iş bulana kadar idare ederdi beni. Kpss felan hazırlanıcam
İş bulana kadar sizi idare etmez. Adam memurmuş bir de. Çıksa çıksa 1000-1500 lira anca çıkar. O da süresiz değil, 4 aylık evlilik olduğu için.

Kanunu ben koymadım. Varsa bir hakkım yararlanmak isterim
Yaşınızı merak ettim. Evlenmeden önce üniversite okuyordum demişsiniz. Demek ki babanız okutıyordu. Dört ay ara vermiş olur en fazla. Yğk olmak istemiyorum ne demek ya. Eski eşinize yük olabilirsiniz ama oh ne ala. Siz de evinizde dizinizi kırıp sınava hazırlanırsınız, iş ararsınız. Keşke işinizi elinize alıp öyle evlenseydiniz.
Kanuni olarak evlenirken takılan altınlar size ait diye biliyorum iş bulana kadar sizi gayet de idare eder.
Dört aylık evlilik nedir ya yazlık arkadaşlığı, staj arkadaşlığı kadar bişey. Sizin gibi insanlar yüzünden şu an kadınların nafaka hakkı tartışılıyor. Çocuğu olan kadınlar kuş kadar nafakayı zar zor alabiliyor.

Bizim kanunlarımızı düzenleyenler keşke bu nafaka olayına da el atsa .
Düşünseniz ya oğlunuz ya da kızınız evleniyor sadece 120 gün evli kaldı diye tüm hayatı boyunca bunun ceremesini çekiyor .
bizim bir komşu vardı, onun oğlu on yıl olmuş iki ay evli kalıp ayrılmışlar kadınla ve hala nafaka ödüyor, adam yeniden evlendi iki çocuğu oldu ama iki ay evli kaldığı kadına kazancından bir miktar ayırmak zorunda kalıyor, adam miktarın da önemi yok oraya gönderdiğim bir kuruş bile çocuklarımın rıskından kestiğim para, burası çok sinir bozucu oluyor diyor ki haklı bence.

Oh ne güzel memur adamı kafala 4 ay sonra bitir milletin temizlik işiyle akşama kadar uğraştığı asgari ücrete kon.

Nafaka yıllardır okutulmamış okuyamamış ya da çocuklardan dolayı çalışamayacak kadınlara bağlanan bir güvence.

Sizin gibi tatlı su çakalları yüzünden istismar ediliyor. Yazık

Oh ne güzel memur adamı kafala 4 ay sonra bitir milletin temizlik işiyle akşama kadar uğraştığı asgari ücrete kon.

Nafaka yıllardır okutulmamış okuyamamış ya da çocuklardan dolayı çalışamayacak kadınlara bağlanan bir güvence.

Sizin gibi tatlı su çakalları yüzünden istismar ediliyor. Yazık
Ağzını topla ben burda kimseye hakaret etmiyorum. Avukat söyledi bunlar bunlar hakların diye bende tamam ozaman diyip istedim. Belki vazgeçiçem ileride ne kadar meraklısınız hemen yargısız infaz etmeye

Ağzını topla ben burda kimseye hakaret etmiyorum. Avukat söyledi bunlar bunlar hakların diye bende tamam ozaman diyip istedim. Belki vazgeçiçem ileride ne kadar meraklısınız hemen yargısız infaz etmeye

Zaten hep sizin gibilerin savunmaları e hakkım e devlet veriyor şeklinde oluyor.

Yakınınızın eşi bunu yapsa demediğinizi bırakmazsınız ama hep aynı hikaye.

Asla da vazgeçmezsin vazgeçecek insan 4 aylıkta böyle şeyler talep etmez.

Gurur önemli meziyet.

bizim bir komşu vardı, onun oğlu on yıl olmuş iki ay evli kalıp ayrılmışlar kadınla ve hala nafaka ödüyor, adam yeniden evlendi iki çocuğu oldu ama iki ay evli kaldığı kadına kazancından bir miktar ayırmak zorunda kalıyor, adam miktarın da önemi yok oraya gönderdiğim bir kuruş bile çocuklarımın rıskından kestiğim para, burası çok sinir bozucu oluyor diyor ki haklı bence.
Yazık yahu 10 yıldır hiç mi sigortalı bir işe girmemiş kadın , asalak gibi yaşıyor demek ki .

Merhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.
4 aylık evlilik iciin bu talep bence yersiz.Calismaya başlayabilirsiniz.Takilar varsa onlar zaten sizin hakkınız.Ben kusura bakmayın ama çocuk yoksa ve uzun yıllar bir evliliğe emek verilmemisse bu nafaka olayını anlamıyorum.

X