Ne Kadar Nafaka alabilirim

Adamın soyadından bir an önce kurtulup kendinize bir hayata kurmak yerine neden çekişmeli dava neden nafaka?
(1 yıl dolmadan anlaşmalı açılmaz ama çekişmeli açılan dava da iki tarafta boşanmak istediğini hakime söyleyince 1 en fazla 2.celsede bitiyor dava.)
4 aylık evlilik evet sizin için çok zor olmuştur nihayetinde kimse ayrılmak için evlenmiyor. Şunu da düşünmek lazım sizin kadar o da emek verdi düğün dernek ev vs kuruldu. E ortak bir çocuk olmadığı gibi sizin işinizden ayrılmanıza da sebep olmamış. Neyin hak edişi? Mehir yada altınlarınızı alın geçin uğraşıp durmayın. Karşı tarafı heba edeceğim diye kendinize yazık edersiniz.

Sosyal medyada nafaka ödüyoruz diye zırlayan adamlar burada kadınları da etkilemiş görünüyor. Resmen düşünmeden saldırıya geçmiş hepsi. Ayrıca ben daha boşanırken nafaka nedeniyle mağdur olan erkek hiç görmedim. Tersine çöp gibi kenara atılan hep kadınlar oldu. Öyle hemen iş bul çalış demekle olmuyor. Çünkü kadınları fiziki yapısı ve iş olanakları sınırlı.
Konu sahibi zaten öğrenciymiş. Evlendi de iş olanakları mı düştü ne değişti bir şey değişmediyse buna neden adam katlanmak zorunda ?

Evet avukati kesin alırız diyordu, birde 1 milyonluk tazminat talebi var onu da es geçmeyelim. :KK70:
Artı 150 gram altın mehri vardı 😂 evden çıkarken adama takılanları bile götürmüştü 😂 o da iki ay evli kalmıştı valla güzel iş he. Ben senelerdir çalışıyorum kenarda böyle ampadan bir altınım yok ben bedavaya gitmişim yemin ediyorum 😂

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum. Ben de büyük bir şehirde yaşıyorum. Ancak Anadolu’da da çok yaşadım. Gerçekten o kızların aileleri bile yok ki! Sanıyor musunuz ki örneğin babası annesini öldürmüş çocuklar akrabalarının yanında sığıntı olarak yaşamıyor, en rahatları bile 15-16 yaşlarında kim olduğuna bakılmaksızın biriyle evlendiriliyorlar. Ya da evden bir boğaz eksilsin diye düşünüyor babalar. Bunların olmadığını, yaşanmadığını düşünmeyin lütfen. Küçük şehirlerin çoğunda durum böyle. Hatta büyük şehirlerin kenar mahallelerinde de durum bu. Bu zihniyeti ben de anlamıyorum ancak anlamıyor olmam o kızların dramını değiştirmez. Keşke bu leş zihniyet ülkemizde azınlıkta olsaydı. Ama ne yazık ki çoğunlukta. Bundan bir yıl önce 6 yaşındaki bir kız çocuğunun anne babası tarafından 29 yaşındaki bir tarikat mensubuyla evlendirildiği haberiyle çalkalandı ülke. Bunların münferit örnekler olduğunu düşünmek biraz saflık olur bence.
Ben köylüyüm, bizim köyde bu iki ayaklı bekaret bozma aparatının 2.başını keserle uçururlar. Bu insanlar toplumdan dışlanır, ha çok iyi, çok erdemli olduklarından değil, kızlarını düşündüklerinden falan da değil, namusa bir tehdit olarak algıladıkları için. Bu herifin rahat gezip sırtının sıvazlanacağı bir anadolu ücrası tasavvur edemedim. Ha diyorsunuz ki bu kızlar zaten sahipsiz, millet bizim evimizdekine bişey olmaz diyor, bunları rahatça kurban ediyor, evet güçsüzün sahipsizin ezildiği yapılar sadece anadolu ücralarında değil.

Sosyal medyada nafaka ödüyoruz diye zırlayan adamlar burada kadınları da etkilemiş görünüyor. Resmen düşünmeden saldırıya geçmiş hepsi. Ayrıca ben daha boşanırken nafaka nedeniyle mağdur olan erkek hiç görmedim. Tersine çöp gibi kenara atılan hep kadınlar oldu. Öyle hemen iş bul çalış demekle olmuyor. Çünkü kadınları fiziki yapısı ve iş olanakları sınırlı.
Çok güzel özetlemişsiniz. 👏👏👏

Fiziki yapısı derken? Konu sahibi 50 yaşında, 25 sene evli kalmış üç çocuklu kadın olsa anlarım da kendisi boşandığı an itibarıyla çöpsüz üzüm. İş bulamaması için bir sebep göremedim

Ben köylüyüm, bizim köyde bu iki ayaklı bekaret bozma aparatının 2.başını keserle uçururlar. Bu insanlar toplumdan dışlanır, ha çok iyi, çok erdemli olduklarından değil, kızlarını düşündüklerinden falan da değil, namusa bir tehdit olarak algıladıkları için. Bu herifin rahat gezip sırtının sıvazlanacağı bir anadolu ücrası tasavvur edemedim. Ha diyorsunuz ki bu kızlar zaten sahipsiz, millet bizim evimizdekine bişey olmaz diyor, bunları rahatça kurban ediyor, evet güçsüzün sahipsizin ezildiği yapılar sadece anadolu ücralarında değil.
Aynen öyle. Sahipsizlik. Erkeği yüceltme. Kadının değersizleştirilmesi. Her şey var yani. Şu da bir gerçek ki bu ülkede, kadınlar hep güçsüz ve erkekler hep güçlü. Dolayısıyla ezilen bu ülkede her zaman kadınlar oluyor. Elbette kadınları ezenleri destekleyenler de hiç az değil.

Konu fake mi acaba.. bazen burdaki bir konu eşzamanlı olarak ekşide açılmış oluyor. Orda bu nafaka muhabbeti çok dönüyor. Konu sahibi de yeni üye ve profil bilgileri hemen gizlenmiş. Bilemedim…

Sorun da bu zaten. Burada çalışılmalı eğer büyük bir engel yoksa dediğimizde ben evimin sultanıyım diyen bile çıktı. Evin sultanı olmak iyi hoş ama işler yolumda gitmediği zaman tepetaklak oluyor o sultanlar. Çalışmamak malesef bu sitemde bu şartlarda çok mantıklı değil. Koca bulamasaydı ne olacaktı? Yük olmak istemediği babasının evinde çalışacaktı pekala.
Erkekleri savunmuyorum asla. Gidin diğer konumu okuyun. Dünden beri yazdıklarım ortada. Evlenirken evet iki kişi de düşünecek haklısınız. Boşanırken bir taraf bir tarafa zarar verirse haksız olan cezasını öder. Çocuk varsa maddi manevi her türlü sorumluluk paylaşılır.
Karşılıklı anlaşmazlık yaşandığında neden tek taraf ceza gibi ödeme yapıyor. Konu sahibi mükemmel kocası mı geçimsiz. Neye göre ölçeceğiz bunu. Şiddet mi uygulamış, ihtiyaçlarını karşılamamış da ekonomik şiddet mi uygulamış, aldatmış mı, ailesiyle/arkadaşlarıyla mı görüştürmemiş ? Yani zaten tazminat hakkı varsa alsın, kötü muamele varsa alsın. Ona karşı çıkan yok. Gelir kapısı olarak görülmesine karşıyım.
“Gelir kapısı” sözü size ait değil, nafaka mağduru erkekler derneği diye bir dernek var, çocuklarına bile nafaka vermek istemeyen(Boşanmayı biliyorsa o çocuklara maddi manevi bakmayı da bilecek diye düşünüyorlar!) bu platformdaki bazı kadınların mağdur ilan ederek desteklediği erkeklerin derneği, onların ortaya attığı bir ifade bu ve ne yazık ki birçok kadının hem aklına yer etmiş hem diline yapışmış. Vermemek için türlü taklalar attıkları üç kuruş nafakaya(300-500 tl) gelir kapısı diyorlar ya, pes!

ben türkiye'ye dönmedim :)
ve evet, -ihtiyacı olan- her kadın nafaka hakkına sahiptir ve bu hak da saklı kalmalıdır.
bu noktada ihtiyaç sahibi olup olmadığını ne ben ne de siz tayin edebilirsiniz.
benim aile hikayemi ele alalım. baba zulmünden kaçıp eğitimini yarım bırakarak başka ülkeye taşınmak zorunda kalmış bir kadın. 25 yıllık evliliğin ardından adamın ihanetine uğruyor ve ayrılıyor. ne öneriyorsunuz? mesela ne yapsa da gururunu ayaklar altında serilmeden ve yaşam standartlarından çok da ödün vermeden yaşamaya devam etse? siz böyle kadınlara "nafaka almayıversinler" diyebiliyor musunuz?
asıl ben sormak istiyorum. ne istiyorsunuz benden? tam olarak talebiniz nedir ki bana cevap yazmamanızı rica ettiğim halde hem cevap yazıyor hem de hakaret ediyorsunuz. derdiniz nedir? ha yoksa burada keselim.
25 yıllık evlilikte kimse bunu demiyor hanımefendi. Ama koni sahibi sadece 4 aylık evli.

Aynen öyle. Sahipsizlik. Erkeği yüceltme. Kadının değersizleştirilmesi. Her şey var yani. Şu da bir gerçek ki bu ülkede, kadınlar hep güçsüz ve erkekler hep güçlü. Dolayısıyla ezilen bu ülkede her zaman kadınlar oluyor. Elbette kadınları ezenleri destekleyenler de hiç az değil.
Yani bilmiyorum, anlattığınız örnek bana anadolu için bile fantastik geldi. Dövse de sövse de bırakmayacak adama verirler kızı onu biliyorum da, rezil edip kapının önüne atan adama kız üstüne kız vermelerini hala aşamıyorum. Ne bu, Afrika kabilesi reisi mi, kimse gık demiyor?

Fiziki yapısı derken? Konu sahibi 50 yaşında, 25 sene evli kalmış üç çocuklu kadın olsa anlarım da kendisi boşandığı an itibarıyla çöpsüz üzüm. İş bulamaması için bir sebep göremedim

Hakikatten bazı kadınların yorumları gerçeklikten çok uzak.
Fiziksel olarak bir çok meslek kadınlara uygun değil bunu görmüyorsanız siz bilirsiniz.

Yanılmıyorsam avukatınız. Bu düşünce yapısıyla nasıl mesleğiniz icra ediyorsunuz merak ettim?
Valla o kadar güzel icra ediyorum ki diliyorum hiç işiniz düşmesin bana ama :) ben kadınların nafaka hakkını sonuna kadar savunan biriyim. Avukat olmam özelinde değil bir kadın ve vatandaş olarak. Ancak aynı zamanda kadınların kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğine de inanan da biriyim. Zaten mahkemece onun çalışmadan hayatını idame ettirmesine yetecek bir nafaka çıkmayacak evet, ve hiç kimse boşanmak için evlenmiyor ona da evet, ancak adil olmak da önemlidir
Nikahın ertesi günü daha taraflar bir araya gelmeden vefat eden adamın malının yarısını alanı da gördü bu gözler. Kanuna uygun mu evet. Adil mi orası vicdanlara kalmış.
Somut olaya gelecek olursak ;öğrenci iken evlenmiş (olabilir ben de evlendiğimde öğrenciydim) KPSS ye hazırlandığına göre mezun olmuş ya da yakın zamanda olacak. Zaten mevcut bir iş olanağı olup da bırakan biri değil daha bu aşamaya yeni gelmiş biri isterse bir yerde girip çalışacak sağlıklı da biri. Şimdi peki neden sırf bir boşanma davası açtı diye evlilik süresinden daha uzun bir nafaka alabilsin ki karşı taraftan ? Neden ama? Biliyoruz tedbir nafakası kusur durumundan bağımsız takdir edilir. Kanunen durum şöyle ki bir taraf diğerini aldatsa evi terk etse bilumum kötü şey yapsa tedbir nafakası talep ettiğinde bağlanılabilir. Her kanuna uygun olan adildir diye bir şey yok. Zaten kanun da bunu öngörerek hakime takdir yetkisi tanımıştır nafaka konusunda.

Ben işin özü kızlığın çok değerli ve kaybedildiğinde bedelinin erkek tarafından ödenmesi gerektiği düşüncesine karşıyım. Kadın olduğu için kendisine dul denilecek düşüncesiyle bunun bedelinin ödetilmesinin istenilmesi yerine öncelikle biz kadınlar kendi içimizde bu düşünce tarzını değiştirmeliyiz. Ben güçlü kendi ayakları üzerinde duran kadınları çok seviyorum.

Hukuk fakültesine bebeğiyle gitmiş ders dinlerken bebek emzirmiş biri olarak söylüyorum bunu. O yüzden ben olsam bir kadına sen nasıl avukatsın derken acaba suizan mı yapıyordum diye düşünürdüm :)

Eger evlilikte siddet, aldatma yoksa, evlenmek icin varini yogunu sattiktan sonra kocan senden mal kacirmadiysa, calismana engel olup kariyerinde yukselmeni engellemdiyse bu 3 kurus nafakanin pesine dusmeyin derim. Ben cocukla bosandim kendi adıma nafaka almıyorum. Anlasamadik ve bosandik. Ha siddet gorseydim cebine 5kurus birakmazdim o ayri mesele. 3 kurus para alacaksiniz herif sanki milyonlar veriyormuş gibi benim paramla yiyip gezip tozuyor diyecek. Emin olun bu lafları duymaya degmez

X