Ne kadar kalori,ne kadar kiloya eşit

ASYAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
181
1
40
arkadaslar ben yurume bandında kılo wermeye calısıyorum ne kadar kalorı yaktıgımı gosterıyo ama aklıma takıldı kac kalorı yakmam gerekıyokı kılo werebıleyım..bunun bellı bı ölcüsü yokmuukafamçokkarıştı

canım ben araştırmıştım nette biraz.1 kg verebilmemiz için 7600 cal yakmak gerekiyor.:çok üzgünüm:

tabii bu beslenme programının bazal metabolizma kalorine eşit olduğu durum için geçerli.yani ortalama bir hesapla günlük besin tüketimin 1750 kaloriyi geçmediği bir durumda.Ayrıca diyette yaparsan -mesela 1000 ,1200 kalorilik gibi bir diyet depodan yağ yakacağın için daha hızlı kilo verirsin.sevgiler

ne dıyon arkadasım gıdıp kendımızı bı tarafa atalım daha ıyı o zamanben 1 saat yuruyorum yaklasık 500 kalorı yakıyorum o zaman kac saat yurumem lazım ooof yaa :çok üzgünüm:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

kaç kalori yakılırsa kaç kilo gideceği konusunda net birşey söyleyemeyiz,çünkü bazal metabolizma hızı ve günlük kalori ihtiyacı kişiden kişiye değişir..gün içindeki rutin hareketlerinizle orantılıdır..mesela masa başında çalışıyorsanız ve nerdeyse gün içinde hiç hareket etmiyorsanız hareketsiz sınıfa giriyor,aynı işi yapıp günde en az 30 dk. yürüyüş yapanlar ise orta hareketli sınıfa giriyor ...vs..

ayssays arkadaşın dedeği gibi günlük ihtiyacınızdan daha az kalori alarak bir diyet programı uygularsanız bile kilo verirsiniz..mesela benim günlük ihtiyacım ve bazal metabolizmam(günlük harcanan kalori) 1.750 cal, 1300 cal lik bir diyet yaptım ve 2 haftada 2 kilo verdim günlük yaşantımda hiç değişiklik yapmadan..bunun yanına birde spor eklerseniz ki buna 30 dk lık yürüyüş yaptığımızı varsayalım ozaman günlük kalori ihtiyacınız artıyor (2000 cal ) ama bazal metabolizmanız aynı hemen hemen, dolayısıyla daha fazla kilo veriyorsunuz...:jeyyar:

umarım yardımcı olabilmişimdir...ama bunların kişiden kişiye değiştiğini lütfen unutmayalım a.s.

arkadaslar bende yenı basladım kosu bandına ve bu nabız konusunuda bırbılgım yok normalı ve fazlası nedır acaba

1kg=8000 kalori diye biliyorum bende..7beyazcım şu formülle hesaplanıyor canım:
Kadınlar= 655 + ( 9.6 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 1.7 x santimetre olarak boy ) - ( 4.7 x yaş )

arkadaslar bende yenı basladım kosu bandına ve bu nabız konusunuda bırbılgım yok normalı ve fazlası nedır acaba
canım öncelikle cardio çalışıyorsan dr kontrolünden geçmen ve öyle başlaman gerek..nabız kişiden kişeye,aktiviteye ve yaşa göre değişmektedir...şöyle bir bilgi var onu paylaşayım daha güzel anlatmış olurum:
cardio egzersizlerindeki max. kalp atış sayımız MHR=220-YAŞ formülü ile hesaplanır..yani 40 yaşındaki biri için:MHR=220-40=180 DİR

nabzımızda (HR) şöyle hesaplanır:HR=MHRx%50 ve MHRx%80 arasında değişmektedir...yani 40 yaşındaki birinin nabzı:90-144 arasında değişmelidir...
umarım anlatabilmişimdir....bol sporlar:teytey:

canım öncelikle cardio çalışıyorsan dr kontrolünden geçmen ve öyle başlaman gerek..nabız kişiden kişeye,aktiviteye ve yaşa göre değişmektedir...şöyle bir bilgi var onu paylaşayım daha güzel anlatmış olurum:
cardio egzersizlerindeki max. kalp atış sayımız MHR=220-YAŞ formülü ile hesaplanır..yani 40 yaşındaki biri için:MHR=220-40=180 DİR

nabzımızda (HR) şöyle hesaplanır:HR=MHRx%50 ve MHRx%80 arasında değişmektedir...yani 40 yaşındaki birinin nabzı:90-144 arasında değişmelidir...
umarım anlatabilmişimdir....bol sporlar:teytey:

tesekkurler zeysb...
benım en son 160 cıkınca bıraz endıselendım ama fazla zorladım kendımı sanırım.

1kg ıcın yaklasık 8000 kalorı yakmak mı?anammmmmm yandım bennnnnnnnnnn boyuuna tatlı yıyorum bu ara.

işte 1000 kalorilik diyet internette yazıyor haftada 2 kg verdiriyormuş benim gibi zora gelemeyenler için güzel diyet menüsü
Günlük Menüler

1. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Kuşluk: 4 adet diyet bisküvi

Öğle: 60 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

ıkindi: 4 adet diyet bisküvi

Akşam: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı pirinç pilavı

Gece: 2 porsiyon meyve

2. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Kuşluk: 2 adet grisini

Öğle: 60 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

ıkindi: 1 çay bardağı süt

Akşam: 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)

Gece : 2 porsiyon meyve

3. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Kuşluk: 1 porsiyon meyve

Öğle: 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek(kepekli)

Akşam: 60 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük boy haşlanmış patates, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Gece: 1 porsiyon meyve, 1 çay bardağı süt

4. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peynir, 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Öğle: 1 kepçe çorba, 60 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

ıkindi: 2 adet grisini

Akşam: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı erişte veya kuskus

Gece : 2 porsiyon meyve

5. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1/2 kibrit kutusu kaşar peynir, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Öğle: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

ıkindi: 2 adet grisini, 1 küçük kutu ayran

Akşam: 60 g balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)

6. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates 2 ince dilim ekmek (kepekli)

Öğle: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Akşam: 60 g tavuk(ızgara veya haşlama), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 4 yemek kaşığı makarna

Gece: 3 porsiyon meyve

7. Gün

Sabah: Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)

Öğle: 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Akşam: 1 kepçe çorba, 100 gr. balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

kızlar 1kg=8000kalori dedikte şunu eklemeyi unuttuk...ilk bakışta zormuş gibi görünüyor ama sadece spor ya da sadece dietle zor..ikisi birlikte kombine olursa kolaylaşıyor..rakam büyük görünüyor ama haftada 1-2 kg arası vermek hem sağlıklı hemde kolay..

normalde verebiliriz günde sabah akşam koşu bandına binsek 1 günde 1000 kalori yakabiliriz zaten haftada 1 kg vermek normal burdan hesaplarsak hepimize kolay gelsin

X