Ne giyeceğimi şaşırdım.

Nafaka alma durumum yok size özelden yazamadim siz yazarsaniz cevap olarak yazarim neden alamadigimi

Elimden gelen herseyi yapip çıkmayı planliyorum.

En çokta rahatsız oldugum durum annemin bana bunu soylemesi zaten kiyafetten ziyade.

Kiskanmiyordur ama sacmaliyor bence

Turbanli misiniz?

Aldigim zamanda en az 7 tane almam lazim hergun ust değişiyorm rahat edemiyorum

Bende babamla büyümedim ama dışarda giydigimiz şeyleri neden babaların yaninda giymeyelim ki

Nefret ettim erkeklerden

Imkanlarimi sonuna kadar zorlayip başımın çaresine bakicam

Yazın en sıcak günleri gelmeden başımın çaresine bakicam

Annemde calisiyor malesef bakma durumj yok

Annem normalde destek olmaya calisir ama ben onun soyledigini yapmayip (cocuk konusmaya baslayana kadar calisma ev tutma bakiciyla ugrasma sabre diyor) daha erken evimi tutup ayrilirsam sanirim uzun bi sure küs kaliriz

Kii ben gercekten kiyafetlerime dikkat ediyorum

Annemle boyle bi konuda konusmak uyarilmak bile beni son derece rahatsiz etti. Cevap bile vermek istemedim
Evet, kapalıyım ama ailemizde açık olanlar da var. Onlar da benim gibidir kıyafet konısunda.

Söylemek istediğim, evet annenizin dedikleri rahatsız edici olabilir ama o da beraber yaşamanız için belli kurallar koymaya ve hassas olmaya çalışıyordur. Sonuçta eşi de olsa yabancı bir adam. Mantıklı olmasa da, hassasiyetine dikkat edebilirsiniz.

Size gereken tabi ki ayrı ev. Ben evliyim, ayrılsam, şu saatten sonra annemlerin evine gidip düzenlerine ayak uyduramam, çok zor gelir. Muhakkak ayrı evde olmak isterim oğlumla.

Siz şimdi ben çalışıp, kendi evime geçeceğim deseniz karışamaz mantıken ama anneniz bu konuda doğru olanı yapıyor. Beni ilgilendirmez, kendi çocuğu demiyor.

En güzeli, küçük çocuğunuz varken, şu bebeklik zamanlarını onunla doya doya geçirip, 3 yaşına geldiğinde, artık kendini anlatabildiğinde, bir bakıcı tutup ayrılmanız.

Bu çalışan kadınların da aradığı bir şey. Herkes keşke, bir 3 yıl çocuğuma bakıp öyle ayrılsam der. Benim bebeğini bakıcıyla büyütürken, bakıcıdan alan çok tanıdığım oldu. Annenin ya da aileden birinin bakmasıyla kesinlikle aynı şey değil.

Bebek büyütmek anneye bile zor, bebekle arasında kan bağı olmayan biri, bebeğin ihtiyaçlarını karşılar ama ona ihtiyacı olan sevgiyi veremez. Bebekse bunu ifade edemez. Ama konuşan bir çocuk, kendini anneye de anlatır, istemediği bir şey olduğunda da tepki gösterir.

Çalışacağınız işin maaşı da önemli. Hem bakıcıya, hem eve yetecek mi? Şu anda evde bebeğinizle rahat kalabiliyorken, geçinme endişesine düşerseniz, daha da mutsuz bir anne olabilirsiniz. Şu anda korunaklı bir limanda düşünün kendinizi. Yeterli enerjiyi topladığınızda zaten ayrılacaksınız oradan. Ve çocuğunuzla mutlu bir hayat kurarsınız. Bakıcıya ihtiyacınız olmadan, işinize yakın bir kreşe de verebilirsiniz o zaman çocuğunuzu.

Ev ev üstünde olmuyor. Bir kere kendi düzenine alışmış insan, tekrar ayak uyduramıyor. Hissettikleriniz normal şeyler ama bence çok gözünüzde büyütüp, içinizi karartmayın bu konuda.

Diğer geçim, çocuk filan gibi konularda anneniz sizi rahatsız hissettirmiyorsa, siz de bu konuda anlayış gösterin bence. Anneniz bana daha çok evladına sahip çıkan bir anne gibi göründü.

Benim eşimle ayrılma meselem hiç olmadı, ama evimizden atılma, haciz, iflas gibi konularımız oldu. Kendi ailemin aklı çıktı, bebeğini alır bize gelir diye.o dönem kiramızı veremiyorduk. Eve de devamlı icra geliyor, ne varsa alıyor. Babamın 20 den fazla evi var, birini gösterdi, şu kadar ay kalabilirsiniz, sonra çıkarsınız dedi.

Eşim kiramızı vermesek de, ev sahibimiz bile bize size şu kadar mühlet, sonra çıkarsınız demiyor, boş da olsa, kendi evimizde yaşarız dedi, çıkmadık. Ve ev sahibimiz 2 sene kira vermediğimiz halde, durumumuzu bildiği için bizden istemedi. Sonra biz ona ödedik hepsini tabi ki.

Dımdızlak ortada kalmayı iyi bildiğim için yazdım bunları. Bazen el bile aileden daha iyi olabiliyor. Anneniz iyi ama fazla korumacı gibi yalnızca.

Merhaba hepinize iyi günler o güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

Annem babam ayrı annem başkasıyla evlendi. Bende eşimden ayrıldım bebegimle annemin evine geri döndüm 1 sene önce.

Evde giydiğim kiyafetlere dikkat ederim, tayt giysem kalçamı kapatacak şekilde uzun yelek giyerim mesela.

Bundan 10 gün once falan marmara bölgesi baya sıcaktı bilirsiniz gunesliydi hava bi kac gun. Hava sıcak oldugu zamanda yelek giymek istemiyorum çok sicakliyorum. Yelek giymemek icin tayt yerine bol esofman tisort giyiyorum. Annem git ustune yelek giy diyor erkeklere güven olmaz diyor.(Hakli olabilir ama biz neden kadınlar olarak üst düzey önlem aliyoruz?) Normal bol esofmandanda ne olacak ki. Popomu kapaticam diye yelek giymek zorunda kaliyorum sıcaklıyorum normaldede kolay kolay üşüyen bi insan degilim kışın bile evde hep kısakollu dururum. Zaten yaz mevsiminde ortalık yaniyor ben evde şort askılı falan giyemiyorum(kendim giymiyorum rahat edemem kendi evim degil çünkü) ter içinde kaliyorum. Kış ayındada annem bu şekilde davranmaya başladı. Zaten ben yazın bile evdeyken kapali giyinmeye dikkat ediyosam, tayt giydigimde popomu mutlaka kapatacak birsey giyiyorsam bari bol esofman giydigimde birsey deme.

Dışarda annemle gezmeye çıkmış oldugumuz zamanlardada eve geliriz birazdan eşi gelecekse eger bana hemen der git üstünü değiş diye. Halbuki üstümdeki disarda giydigim kiyafetlerde açık degil asla öyle aşırı açık giyinen bi insan degilim zaten annemde izin vermez.Ama disarda giyindigim kiyafetle beni gormesini istemez eşinin. Geçenlerde ruj aldim koyu renkti dudağıma sürdüm. Xxx eşi olsun. XXX gelcek birazdan sil rujunu. Yani ne bileyim degisik bi rahatsiz oluyorum bu tavırdan. Garip geliyor anlam veremiyorum.

BDV'ye genelde yazmam ama benim de bir kız çocuğum olduğundan yazmak istedim konunuza.

Etrafımızda ve medyada artık o kadar çok duyuyoruz ki, -üvey babaları geçtim- öz babaların kızlarını taciz ettiğini...
Veya kızların, üvey babayla kaçtığını... veya başka türlüsü...
Bir anne olarak, doğurduğum ilk günlerde kendi kocamı bile takipteydim. Paranoyak oluyor insan bu kadar çok şey duydukça, koruma iç güdüsüyle böyle davranıyor.
Ve annen, gidip üvey babanı uyarmamıştır hiç, kulağına kar suyu kaçırmamak için... Kızı olduğundan gelir sana söyler her söylediğini.
Anneciğinizi dinleyin. Uygun vakitte de çıkarsanız evden herkes rahat etmiş olur.

daha iki gün önce kayınvalide damat ilişkisi yüzünden hiç günahı olmayan dayı kişisi öldü. ben güven hikayesine külliyen karşıyım. düşünürken tiksinç ama yaşayan da yaşıyor bunları :ruh:

Anneniz hakli. O kadar cok sey duyduk ki.
Bence de üvey babanizin yaninda daha kapali giyinin ...

Ne yalan diyeyim benim içimden de aynı şey geçti.
Ayrıca biraz annede eşini kıskanma ve ona tam güvenememe problemide var sanırım.
BUnunla birlikte konu sahibi madem annenizin kocasının evinde yaşayacaksınız terden sucuk gibi olasanız da çıkarmayın yeleğinizi.
Ha insanoğlu bu yapacak olan herşeyde yapar ama,tabiki tedbir almak lazım.

cnm edep dye bişey var...herkes unutuyo ne yazık ki..hayr yani evde üvey baban olmasa çok affedersin götü başı açıp mı geziceksin???
erkekler sana bakar cnm,sen kendini baktırtmaaaaa
sonuçta yani şöyle düşün onların ihityaçları var erkek adam bakar yani bakmasa allah korusun problem olur !!!!
ben tesettürlü değilim,ama allah'ıma çok şükür yaz kız hatlarımı belli etmrm,yüzüke makyaj bile sürmem,sadece kocişime saklarım kendimi,sen de öyle yap bence cnm

Merhaba hepinize iyi günler o güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

Annem babam ayrı annem başkasıyla evlendi. Bende eşimden ayrıldım bebegimle annemin evine geri döndüm 1 sene önce.

Evde giydiğim kiyafetlere dikkat ederim, tayt giysem kalçamı kapatacak şekilde uzun yelek giyerim mesela.

Bundan 10 gün once falan marmara bölgesi baya sıcaktı bilirsiniz gunesliydi hava bi kac gun. Hava sıcak oldugu zamanda yelek giymek istemiyorum çok sicakliyorum. Yelek giymemek icin tayt yerine bol esofman tisort giyiyorum. Annem git ustune yelek giy diyor erkeklere güven olmaz diyor.(Hakli olabilir ama biz neden kadınlar olarak üst düzey önlem aliyoruz?) Normal bol esofmandanda ne olacak ki. Popomu kapaticam diye yelek giymek zorunda kaliyorum sıcaklıyorum normaldede kolay kolay üşüyen bi insan degilim kışın bile evde hep kısakollu dururum. Zaten yaz mevsiminde ortalık yaniyor ben evde şort askılı falan giyemiyorum(kendim giymiyorum rahat edemem kendi evim degil çünkü) ter içinde kaliyorum. Kış ayındada annem bu şekilde davranmaya başladı. Zaten ben yazın bile evdeyken kapali giyinmeye dikkat ediyosam, tayt giydigimde popomu mutlaka kapatacak birsey giyiyorsam bari bol esofman giydigimde birsey deme.

Dışarda annemle gezmeye çıkmış oldugumuz zamanlardada eve geliriz birazdan eşi gelecekse eger bana hemen der git üstünü değiş diye. Halbuki üstümdeki disarda giydigim kiyafetlerde açık degil asla öyle aşırı açık giyinen bi insan degilim zaten annemde izin vermez.Ama disarda giyindigim kiyafetle beni gormesini istemez eşinin. Geçenlerde ruj aldim koyu renkti dudağıma sürdüm. Xxx eşi olsun. XXX gelcek birazdan sil rujunu. Yani ne bileyim degisik bi rahatsiz oluyorum bu tavırdan. Garip geliyor anlam veremiyorum.

Ayrı eve çıkman lazım . Belli ki annen rahatsız oluyor . Üvey baba la aran nasıl ? Aynı evde problem yaratıyor mu ? Kadın içinde zor ikinci evliliği yap . Kızınla torununda aynı evde zor . Ev üstüne ev olmuyor. Umarız tez zamanda kendi evine taşınırsın.

Karısının evladına göz dikebilecek bir erkekse anneniz neden evlendi acaba veya böyle bir şüphesi varsa neden boşanmıyor olabilir? Bencede çok garip ama anlamsız değil..
öyle biri değildi belki..ama kadın yinede işini sağlama alıyor olamaz mı..o kadar haberler okuyoruz...konu sahibinin yapacağı en güzel şey durumu musait ise kendi evine çıkmak

Ne yalan diyeyim benim içimden de aynı şey geçti.
Ayrıca biraz annede eşini kıskanma ve ona tam güvenememe problemide var sanırım.
BUnunla birlikte konu sahibi madem annenizin kocasının evinde yaşayacaksınız terden sucuk gibi olasanız da çıkarmayın yeleğinizi.
Ha insanoğlu bu yapacak olan herşeyde yapar ama,tabiki tedbir almak lazım.
Bence eşini kiskanma degil de evlenip boşanmış kizini korumak istiyor. Sonucta kizinin gercek babasi degil. Hic bir erkeye de guven yok. Bazi "erkekler" 3-5 aylik bebeklere bile tecavuz ediyo. Neler neler duyuyoruz.

okuduğun kadarıyla adamda böyle bir olay yok..annesi önlem alıyor
Önlem insanların psikolojileri bozularak alınmaz. Kız zaten usturuplu giyindiğini söylüyo. Burda bi güven sorunu var her iki tarafa da. Ben bunu normal bulamam kusura bakmayın. İnsanlar güvenmediği adamla evlenmeyecek ya da evli kalmayacak.

Bence eşini kiskanma degil de evlenip boşanmış kizini korumak istiyor. Sonucta kizinin gercek babasi degil. Hic bir erkeye de guven yok. Bazi "erkekler" 3-5 aylik bebeklere bile tecavuz ediyo. Neler neler duyuyoruz.
YA işte herşey olabilir.
Neticede kendini annesinin koruduğu kadar koruması lazım.
Hal haraket tavır giyim dikka edilmesi gereken şeyler....

Anneniz eşine güvenmiyorsa neden evlenmiş bu şekilde sizi yönlendirmesi çok yanlış akacak olan adam her halukarda bakar bir annenin kızını kıskanması garip. Anneniz bakar zaten çocuğa aynı evdesiniz neden bakıcıya bırakma çalışma diyor çalışın biraz para biriktirin kendi evinize çıkın yani eşinizde herhalde nafaka veriyordur çocuğun ihtiyaçlarını gideriyordur neden çekiyorsunuz ki.

X