Ne giyeceğimi şaşırdım.

Annen güvenmiyor eşine bu devirde güvenilecek insan fazla kalmadı gerçi de peki neden evlenmiş bu kadar sıkılıp tedirgin olacağına.
Ayrılana kadar idare edicen artık aynı odada durma ya da.

Siz farkında olmayabilirsiniz ama belki de anneniz eşinin yanlış bir davranışını görmüş olabilir. Ya da sadece kuruntu yapıyor olabilir her halukarda o evden hemen çıkmanız lazım. Belli ki bir mesleğiniz yok bim, carrefour gibi yerlerde de çalışabilirsiniz maaşları düzenli hiç değilse. Bir iş bulup ev tutup çıkın yoksa üzülen siz olacaksınız. Allah kolaylık versin .

Annen güvenmiyor eşine bu devirde güvenilecek insan fazla kalmadı gerçi de peki neden evlenmiş bu kadar sıkılıp tedirgin olacağına.
Ayrılana kadar idare edicen artık aynı odada durma ya da.

Annemi bi şekilde ikna edip hemen ise girip ayri eve cikacagim kararimi verdim

Anneniz bir yandan haklı. Ben de öz babamın yanında bile dikkat ederim. Öyle yetiştik. Etek giyerim. Pantolon varsa, üzerinde dizlerime kadar tunik olur mesela. Tayt filan hiç olmaz. Üstünde uzun tunik olsa da olmaz. Dar bir üst uzun kollu olsa bile giymem. Makyaj olmaz.

Bir de yabancı bir adam karşıdaki. Çok anormal karşılamadım ben.

Bu yönü de olabilir. Öyle alışıldığı için, kendiliğinden çekiniyorsunuz. Direk bakışı bu olabilir.

Dominant bir kadınmış ama kötü bir kasım değil bence. Çık git, çalış demiyor. Çocuk, kendini anlatabilecek yaşa gelene kadar yanımda dur, sonra çalış diyor ki mantıksız değil.

Geçen akraba içinde bir eniştemiz, kuzenimle konuşurken kilosu konuşuldu birden. Zayıf olması, kaç kilo olması, inanmadı kilosuna, tartı getirdi filan. İyi niyetle bile olsa erkekler istemsiz olarak fark ediyor bu detayları.

Anneniz bir yandan haklı. Ben de öz babamın yanında bile dikkat ederim. Öyle yetiştik. Etek giyerim. Pantolon varsa, üzerinde dizlerime kadar tunik olur mesela. Tayt filan hiç olmaz. Üstünde uzun tunik olsa da olmaz. Dar bir üst uzun kollu olsa bile giymem. Makyaj olmaz.

Bir de yabancı bir adam karşıdaki. Çok anormal karşılamadım ben.

Bu yönü de olabilir. Öyle alışıldığı için, kendiliğinden çekiniyorsunuz. Direk bakışı bu olabilir.

Dominant bir kadınmış ama kötü bir kasım değil bence. Çık git, çalış demiyor. Çocuk, kendini anlatabilecek yaşa gelene kadar yanımda dur, sonra çalış diyor ki mantıksız değil.
öz babamızın yanında bu kadar önlem ha ülkemizde böylemi ki şaştım kaldım.babamla hiç buyumedığımden bir fıkrım yok ama kendi kızım rahat etsin baba yanında ıstedığını giysin isterım

Annen kendi bile tanıyamadığı bir adamla neden evlenmiş acaba ? Öyle kanı bozuk bi inansa çuval giysen yine düşünür. Bi an önce çık şimdi rden o evden

öz babamızın yanında bu kadar önlem ha ülkemizde böylemi ki şaştım kaldım.babamla hiç buyumedığımden bir fıkrım yok ama kendi kızım rahat etsin baba yanında ıstedığını giysin isterım
Evet, normale göre çok normal değildir belki bizimki. Çünkü arkadaşlarımdan böyle olmayan da var, olan da. Önlem değil, böyle yetiştik diyelim, içselleşti. Erkek kardeşlerimle öyle değil ama ailede büyük varsa yanımızda, böyle oldu hep. Bir çeşit saygı şekli.

Babamı da hiç sıfır kol görmedim ben mesela, ya da dar kot pantolonla.

Aileden gelen bir durum ve annede de böyle bir zihniyet olabilir.

Sokakta sakınmayıp evde sakınması direkt sizi eşinden kıskandığını gösteriyor, çok net.

Arkadaşlar demişler yolunu, ayri eve çıkmadan bu iş çozulmez. O zamana kadar annenizin belirlediği kurallara göre yaşamanız menfaatinize olacaktır

Gercekten tavri cok rahatsiz ediyor. Adamda oyle bi adam degil gercekten
Bence bundan hiç bir zaman emin olma. Hele birde yavrucağın var. Kimselere güven dolu yaklaşma. Ne olmazlar oldu yapmaz denilenler yapıldı.
Bunun tek çaresi biraz acele edip bir iş bulman. Bakabilirse bir süre annen baksa çocuğuna. Toparlanınca da bakıcı olayına bakardın.

Herkes ayrı eve çık demiş , ancak ev kirası , bakıcı parası , masraflar .. bunun için iyi bir gelir gerekiyor . Anneniz maddi açıdan size destek olabilir mi ? Çünkü mesleğiniz yoksa ilk etapta iyi bir gelirli iş bulmak zor olur

Bunu soyleyen mesela bir komsu ya da bir akraba olsa neyse de annen guvenmeyeceği adamla neden evlenmiş?
Kocasına bunu yakıstırması cok iğrenc.
Ne düşünüyor kocamın gönlü kayar nefsi kabarır falan mı cok cirkin.

X