• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Eğitim seviyesi daha az, kişilik karakteri daha az, kültürü daha az, kazancı daha az vs.. vs.. bu herşey olabilir.
Bizden daha az kadınları daha iyi hayat şartlarında görünce yamuluyorum. Ben miyim daha enayi diyorum.
O aklını kullanmış, ben kullanamamışım gibi geliyor.

Ucuza satma konusunda genel olarak dedim. Tabi ki burada birisini kastederek demedim. Kendim adına böyleydi.
Beraber çalışıp birşeyleri yapmak bir tercih. Erkek çalışır kadın yer bu da bir tercih.

Ne doğrudur ne yanlıştır iyice kafam karıştı benim. Bir sonrakinde öyle denicem herşeyi isticem. Olmadı mı başka şeyler denicem.
Hayat çok tuhaf işte deneme yanılma yöntemiyle işliyor. Keşke bir el kitabı olsa da ona göre bilsek yürüsek hatasız.
Doğru olan ne olur bilebilsek. Herkesin kendi hayatı, hakkımızda hayırlısı.

Tekrardan son sözüm; herkesin kendini maddi manevi hak eden kişilerle evlenip mutlu olmasını dilerim.
Siz asla mutlu olamazsınız.
Bir de kendim adına böyleydi diyorsunuz. Zihniyet fena.

Eğitim seviyesi daha az, kişilik karakteri daha az, kültürü daha az, kazancı daha az vs.. vs.. bu herşey olabilir.
Bizden daha az kadınları daha iyi hayat şartlarında görünce yamuluyorum. Ben miyim daha enayi diyorum.

Ucuza satma konusunda genel olarak dedim. Tabi ki burada birisini kastederek demedim. Kendim adına böyleydi.
Beraber çalışıp birşeyleri yapmak bir tercih. Erkek çalışır kadın yer bu da bir tercih.

Ne doğrudur ne yanlıştır iyice kafam karıştı benim. Bir sonrakinde öyle denicem herşeyi isticem. Olmadı mı başka şeyler denicem.
Hayat çok tuhaf işte deneme yanılma yöntemiyle işliyor. Keşke bir el kitabı olsa da ona göre bilsek yürüsek hatasız.

Tekrardan son sözüm; herkesin kendini maddi manevi hak eden kişilerle evlenip mutlu olmasını dilerim.

iyi şanslar o zaman bakalım ihale kimde kalacak

Sakııın yazma...

Ve genç kızlara öğüt, isterse garibanın biri olsun, erkek dediğin çalışkansa, taşı sıkıp suyunu çıkarıyorsa, dürüstse, helal süt emmişse, doğru kişi olduğuna gerçekten eminseniz evlenin gitsin, ne altın ne mal mülk mutluluk getirmez.
Aşkı, sevgiyi, saygıyı, huzuru hissetmiyorsanız trilyoner olsa ne yazar, bunu 21 yıllık evli ablanız söylüyor, çok şükür 21 yıl gayet aşk ve saygı dolu geçti, para elimizin kiridir amaç olmamalı:KK66:

İşte gerçek kadın budur

Evet o adetlerin içinde yetişenlere altın, bağ, bahçe istemek garip gelmiyor ama benim gibi bazıları da o adetlerle büyüse de garipsiyor, bizde nişanlı kız takılarından anlaşılır, o kadar çok takı takılır yani, nişanlıyım birgün Köye gittik bir akraba düğününe, köyün gençlerini inandıramadım nişanlı olduğuma, bekar kız gibi takın var dediler, ki altından zaten nefret ederim:KK70:
mune iyi sana talip çıkmadı :D

Aklıma gelmişken babam ben bekarken demişti ki. Doğuda ki kadınların boynu kırılıcak kadar takısı var ama konuşma hakkı, gülme hakkı yok. Sakın şimdi doğuya hakret ettiğimi söyleyip tepki göstermeyin söylediği veonayladığım temsili. Bunun gerçeklik payıda yok değil hani...

canım bizimkide fazla aktif
burdakiler esleriyele birlikte olmuyo
görüyrouz kadınların hepsi eslerinin agzına giriyor adamlarda is yok diye burda konu acıyolar okuyoruz

simdi insanin esi aktif olunca ciplak mi geziyor,hemde basur olacak kadar,tobe :KK57:
ya bu kadar detaya girme bence:KK14:

hiçbir vasfı yok güzelim diye bunları istemeye hak görüyo kendinde o adamda kadın pörsüdüğünde yenisini alsa ya da kadını genç bi kızla aldatsa yeri

zaten tek derdi güzellik olan adam niye evlensin o da ayrı delilik
vallaha öylelerine gram üzülmüyorum desem? sonra adam başka kadın bulunca sövüp sayarlar, adamlar da salak bastım parayı aldım, paşa gönlüm ne isterse onu yaparım, istersem kuma bile getiririm demiyorlar.
hayır şu anlatılanların başlık parasından ne farkı var? bir kadın kendine bunu nasıl yakıştırıyor aklım hafsalam almıyor.
bir de karısını çalıştıran erkek...
şuna bak anamız babamız bizi okutmuş biz çalışmak için adamdan izin alacağız, höst derler adama. kendilerine ne de güzel "değer biçiyorlar" yarın öbür gün onlardan "değerlisi" çıkarsa o zaman görürüz buralarda feveranlarını.
o zaman da ben yazacağım, bu fiyata bu performanstan adam memnun kalmamıştır şekerim diye.

Kimse kusura bakmasın ben sevdiğim adama enayi muamelesi yapmam.Ben onun hazinesiysem o da benim hazinem.

söyleyin kızlar ya burdaklr bulsa dügünü bile kendi baslarına nıkah yapıp biz evlendk dicek tipler
adetler gelenekler var sankı uzayda yasıyolar da bilmiyomus ayagındalar
Bilmiyor değiliz ki, uygulamıyoruz sadece. Bak benim nişanlım üniversiteden arkadaşım, 6 yıldır birlikteyiz. Yeri geldi paramız olmadığı için öğlen bir tostu bölüşüp akşam aç uyuduğumuz oldu. Üniversite biteli iki yıl oldu, bu sene evleniyoruz. Kayınpederim ev alamıyor, araba alamıyor diye evlenmeyecek miyim? Her şeyimizi kendimiz yapıyoruz, dönüp arkamıza da bakmıyoruz "Bilmem kim şöyle der mi" diye.

Benim annem de Azerbaycan Türkü, bir âdetleri var, ohoo. Ama daha "Kızıma şunu alacaksınız" demiş değil. Zaten diyemez, dedirtmem. Bana verilen emeğin, senelerce uykusuz kalarak bitirdiğim okulun maddî olarak karşılığı verilemez ki. Parayla ölçmek mümkün değil böyle şeyleri. Mutlu olmak için evleniyorum ve bu şekilde gerçekten çok mutluyum.

Utanır yahu benim annemle babam "Kızımıza şunu-bunu alın" demeye.

Evet o adetlerin içinde yetişenlere altın, bağ, bahçe istemek garip gelmiyor ama benim gibi bazıları da o adetlerle büyüse de garipsiyor, bizde nişanlı kız takılarından anlaşılır, o kadar çok takı takılır yani, nişanlıyım birgün Köye gittik bir akraba düğününe, köyün gençlerini inandıramadım nişanlı olduğuma, bekar kız gibi takın var dediler, ki altından zaten nefret ederim:KK70:
Hahaha:KK70: ben de nefret ederim altından,çok itici geliyor bana nedense..Ama sizi takdir ederim,öyle bir ortamda yetiştirilip,bu kadar alçakgönüllü olmanız çok hoş..Keşke herkes sizin gibi olsa...Bir de ben hep ağırlığınca altını merak etmişimdir..Sizin oralarda var mı o da? Mesela 100 kiloluk bir kadına 100 kilo altın takılıyor mu gerçekten çok merak ediyorum:KK70:

hiçbir vasfı yok güzelim diye bunları istemeye hak görüyo kendinde o adamda kadın pörsüdüğünde yenisini alsa ya da kadını genç bi kızla aldatsa yeri

zaten tek derdi güzellik olan adam niye evlensin o da ayrı delilik

Bende onu diyorum işte ben o kadar okudum babam bizi okutmak için emekli oldu gitti gene çalıştı
okuyordum gidip burgerking de yağlı yağlı şeyleri yıkadım ellerim tahriş oluyordu
midem bulanıyordu yağ kokusundan
ama şimdi okudum Allahıma şükür iyide kazanıyorum
hiç bir zaman istemedim bunları ya
bu hiç bir vasfı olmayan insanlar hangi özelliğie güveniyor anlamıyorum ben
ben görüyorum okumuş kariyeri olan kadınların hiç biri yapmıyor bunlar gibi

simdi insanin esi aktif olunca ciplak mi geziyor,hemde basur olacak kadar,tobe :KK57:
ya bu kadar detaya girme bence:KK14:
eski konulardan yazı alıp buraya yazma basur ve cıplak gezme meselesi
admin ne dedi bel altı yazam sen nedne öne cıkak istiyorun anlamadım
iste böyle konu kapanmısken önce cıkmak isteyenleri banlamaları gerek aslında

eski konulardan yazı alıp buraya yazma basur ve cıplak gezme meselesi
admin ne dedi bel altı yazam sen nedne öne cıkak istiyorun anlamadım
iste böyle konu kapanmısken önce cıkmak isteyenleri banlamaları gerek aslında

yok ben eski konularini hic bilemem..burda yazilanlarda gordugum bunlar..
nyse,sen yinede hicbi konuda cok detaya girme bence..
bana burda ahkam kesecegine bunu bin kere tekrar edenlere laf et ki ben sadece kendimce uyardim..
basin agrimasin detay verme hic bisekilde..

Adetlerinizde nişan yapmak varsa,ailen de yapmak istiyorsa neden yapmayasınız.Düğünde takılacak takılar eksilir diye düşünmeleri çok acayip.Nerden neyin hesabını yapıyorlar,pes.
Bohça bana da gereksiz geliyor.Yalnız sizin damat tarafı,masrafa ne gerek var demiş.Bohçanın bileziğin hesabını yaptıklarına göre,durumları epey sıkışık olmalı.

Bu durum karşılıklı alışveriş bana göre. Erkek eş adayında güzellik istiyorsa, kadının da"zengin koca" isteme hakkı vardır. Çıkar üzerine kurulan evlilikler kesinlikle böyle olmalı bence.

Genel olarak albenisi olmayan fakat güzel kalbi olan erkekler de kadınlar da var ve birbirleriyle evlenmeliler diye düşünüyorum. Yani kısacası evlilikte niyet çok önemli nacizane fikrim.

Aşırıya kaçmadan ve masraflar can yakmadan karşılanıldığı ölçüde nişan, düğün, kına vs yapılabilir fakat karşıdakini amiyane tabirle domuzdan kıl koparma derecesinde zorlamak hoş değil. Kardeşim görüştüğü kızla birdenbire evlenmeye karar vermişti, kız bizim safı nasıl işlemişse, daha ortada isteme bile yokken hanımefendinin sipariş verdiği özel kesim pırlanta yüzüğü almamıza ramak kalmıştı, günlerce mağaza gezdik o yüzüğü bulabilmek için, neyseki araları bozuldu ve ayrıldılar ve küçük bir servet ödemekten kurtulabilmiştik, nişanı düğünü hayal bile edemiyorum kaç bin dolar harcatırdı o kız. Böyle şeylere gerek var mı gerçekten? İstekler abartılmamalı diye düşünüyorum.

Back