- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi Midnight Sun
Aflık bir durum yok rica ederim. :)al canım bana ait değil zaten tırnak içinde vermem lazımdı affola
Güzelmiş ama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aflık bir durum yok rica ederim. :)al canım bana ait değil zaten tırnak içinde vermem lazımdı affola
Canım ben daha farklı bir şey sordum..Diyorum ki mesela sizde gelip kız istiyorlar ya babanız karşı tarafı didik didik ediyor hani memur isterim,para isterim,onu beğenmem,bunu beğenmem diye..Peki karşı taraf yani eşinin tarafı demiyor mu beyefendi sen bunları istiyorsun ama senin kızının mesleği nedir,bitirdiği okul nedir,kariyeri var mı? Yani karşı taraftan beklemek kolay ama bu durumda senin de ne olduğun önemli burda...Benim çocuğum için bu sorular gelse,ben de karşı tarafa derim ki biraz da sen anlat bakalım senin kızın benim oğlumun yanına yakışacak mı,onun kültür ve seviyesine uyum sağlayacak mı? Bunu diyorum yani karşı taraf sormuyor mu bunları sizin oralarda?
calısıp calsmamak tercih meselesi sekerim ben calısamam valla ha durumun cok kötü olur kaza bela allah korusun o zaman mecbur ama simdi bide evlisin zaten evlilik büyük sorumluluk bence hem evliik hem calısmak yürütemem ben
bide müdür yada sef bana bagırdımı adamın kafsına bisey geciririm ben sinirliyim öfekmi tutamam genc yasta karakolluk olamam
valla bende acık acık yazmıyım kimse benim gibide esimi cekemez 7 24 ben onu cok sevdigim icin bu ergen hallerine katlanıyorum:)))) Ay ilahi.
SİZ diyorum, eşinizi hoş tutun bu kadar şımarıklığı kaldıracak başka birini bulamazsınız.
Açık açık yazmazsam anlaşılmıyor sanırım. :))
Onlar gülse biz de kaktüs değiliz ya :) Ay benim babacığım ne sessizmiş ya hu..Eşim ve ailesi istemeye geldiler,adamcağız oğlanın huyu,karakteri dedi de başka bir şey demedi..Olur mu öylelerin kızları mücevher...
Niye okusun niye meslek sahibi olsun zengin birini bulsun rahat etsin mantığında oldukları için kızlarının kültürünü tahsilinin lafını ettirmezler...
Gül gibi kız veriyorum der çıkarlar işin içinden...
Ben de aynen bunu merak ediyorum. Ne sorumluluğuymuş ki bu? Sanki çok sorumluluğunu biliyor. :)Allah aşkına evlilik sorumluluk olup ta ne yapıyorsun yani hani kendin yazmasan bilmicez yemek dışardan zaten sürekli ailendesin çocuğun yok napıyosun
Hayırlısı. :))valla bende acık acık yazmıyım kimse benim gibide esimi cekemez 7 24 ben onu cok sevdigim icin bu ergen hallerine katlanıyorum
Sende baya idrak sorunu var canım. Yazılanları hiç ama hiç anlamıyorsun. Bizimi sınıyorsun. Bende 6 yıldır çalışmıyorum. Ama benim eşim bana ne çalış der nede çalışma. Orada verdiğim tepki kendi zenginliği ile benim okumamı bile gereksiz gören kendince benim gözümü boyamaya çalışan adam. Daha ilk tanışmada bana sınır koyan adam. Sen kimsin be adam. Hiç diyen olmamış o şımarık züppeye. Bak bigün bir kız çıkar parayla gözünü boyamak isterken yersin şutu diye. Oda bana nasip oldu. :)calısıp calsmamak tercih meselesi sekerim ben calısamam valla ha durumun cok kötü olur kaza bela allah korusun o zaman mecbur ama simdi bide evlisin zaten evlilik büyük sorumluluk bence hem evliik hem calısmak yürütemem ben
bide müdür yada sef bana bagırdımı adamın kafsına bisey geciririm ben sinirliyim öfekmi tutamam genc yasta karakolluk olamam
calısıp calsmamak tercih meselesi sekerim ben calısamam valla ha durumun cok kötü olur kaza bela allah korusun o zaman mecbur ama simdi bide evlisin zaten evlilik büyük sorumluluk bence hem evliik hem calısmak yürütemem ben
hee iste mune dogur dedi kız isterde avukat isterse hakım olsun o takılar adetler yapılırBazı yerlerde kızın statüsü vb sorulmaz, benim babaannemin köyünde de kız=altın mantığı hakimdir, kız okumuş, okumamış fark etmez, istemeye gelecek kişinin maddi durumu yerinde mi değil mi ona bakılır, 30 tane burgu bilezik istenmişse 29 tane takılsa kabul etmez Nişanı bozarlardı, şimdi şimdi yeni nesil okuyup köyden kopmaya başladı da adetler biraz esnetildi, erkek çocuk aileleri daha çocuk doğar doğmaz tarla, bahçe bağışlar çocuğa, sünnette de gelecekteki gelin adayı için altın takılır sünnet çocuğuna, yine sorarlar dedelerinden ne istiyorsun diye, çocukta şurdaki bağı, burdaki bahçeyi bağışlayın bana der, böyle adetleri o Yörenin içinde yaşamayanlar garipser haklı olarak, ben o gelenekleri bilmeme rağmen bir türlü kanıksayamamıştım.
Valla haklısın bacım. Sen mutlusun eşin de mutlu. Alan razı veren razı. Nema problema yani.sen yazdım simdi cvp hakkı bende
ask fedakarlık ister ben onun icin ailemi bırakım 3 sene kus kaldım
hayat müsterek valla erkete arada bi yardım edicek esine
bıkan bıkar herkezin yolu acık yani kendimden ödün veremem adam zaten beni sevmekten vazgecmisse daha ne bıksa ne olur bıkmasa ne olur
ask böyle bisey degil
ben evliyim canım be esimde calısmaya karsı degil ama ben adam olan karısını calıstırmaz derim magdem calıscaktım ne evlendim yaniiSende baya idrak sorunu var canım. Yazılanları hiç ama hiç anlamıyorsun. Bizimi sınıyorsun. Bende 6 yıldır çalışmıyorum. Ama benim eşim bana ne çalış der nede çalışma. Orada verdiğim tepki kendi zenginliği ile benim okumamı bile gereksiz gören kendince benim gözümü boyamaya çalışan adam. Daha ilk tanışmada bana sınır koyan adam. Sen kimsin be adam. Hiç diyen olmamış o şımarık züppeye. Bak bigün bir kız çıkar parayla gözünü boyamak isterken yersin şutu diye. Oda bana nasip oldu. :)
Yeni öyle adamlara allah seninle aynı fikirde olan kadınlar nasip etsin inşallah.
ya pardon ama ne sorumlulugu? yemek yapmam disardan yerim diyen sizcalısıp calsmamak tercih meselesi sekerim ben calısamam valla ha durumun cok kötü olur kaza bela allah korusun o zaman mecbur ama simdi bide evlisin zaten evlilik büyük sorumluluk bence hem evliik hem calısmak yürütemem ben
Hiç bilmiyordum bunları..Az çok dizilerden gördüğüm kadarıyla bildiğim için bana baya bir garip geldi..Herkesin yetişme tarzı bir değil,bazı arkadaşlarda öyle görmüş,öyle büyümüş ne diyelim..Baya bir garip geldiği için ben de öğrenmeye çalışıyorum şimdi farklı kültürlerde neler oluyormuş :)Bazı yerlerde kızın statüsü vb sorulmaz, benim babaannemin köyünde de kız=altın mantığı hakimdir, kız okumuş, okumamış fark etmez, istemeye gelecek kişinin maddi durumu yerinde mi değil mi ona bakılır, 30 tane burgu bilezik istenmişse 29 tane takılsa kabul etmez Nişanı bozarlardı, şimdi şimdi yeni nesil okuyup köyden kopmaya başladı da adetler biraz esnetildi, erkek çocuk aileleri daha çocuk doğar doğmaz tarla, bahçe bağışlar çocuğa, sünnette de gelecekteki gelin adayı için altın takılır sünnet çocuğuna, yine sorarlar dedelerinden ne istiyorsun diye, çocukta şurdaki bağı, burdaki bahçeyi bağışlayın bana der, böyle adetleri o Yörenin içinde yaşamayanlar garipser haklı olarak, ben o gelenekleri bilmeme rağmen bir türlü kanıksayamamıştım.
kendime dısardan yemek esime mecbur yapıyorum sulu yemek ee ev temizligi vs vs yani bekar ibi degilki evlilik esle ilgilenAllah aşkına evlilik sorumluluk olup ta ne yapıyorsun yani hani kendin yazmasan bilmicez yemek dışardan zaten sürekli ailendesin çocuğun yok napıyosun
ben evliyim canım be esimde calısmaya karsı degil ama ben adam olan karısını calıstırmaz derim magdem calıscaktım ne evlendim yanii
Tv programına bir kız çıktı. Geliri 15 bin olacak gelen adayın, şöför tutacak,hizmetçi tutacak. Aylık 5 bin kuaför masrafım var dedi. Kız herşeyi istedi.
Senin neyin var tarzı şeylerle özgüvenini düşürmek istediler kızın. Çok eleştridiler. Kız da ev hanımı olcaktı evlenince güzel olmaya güzeldi. Maryam diye biriydi izleyen olmuştur kızıl saçlı.
Kız evde mi kaldı? Sana kimse gelmez dediler. Kıza 10 bin aylık geliri olan geldi. Kız beğenmedi ,yakışıklı bulmadı kendi reddetti. Kabul edip evlenebilirdi. Yani böyle isteklere bile gelen var mıymış varmış.
Temel sorun bence ne biliyor musunuz? Biz bayanlar kendimizi ucuz görüyoruz genelde. Azıyla yetiniyoruz.
Ama çok güzel hayatlar süren, kendini ezdirmeyen bayanlar da çok etrafta. Kocasına istediği gibi davranan, kocası nazını çeken insanlar çok. Bayanlar her zaman hazinedir, erkekler bizim peşimizden koşmalı. Erkekler bizi mutlu etmek için uğraşmalı. Ucuza gidenin de kendi saflığı. Bende de var aynı saflık, vicdanıma yenik düşüyorum.
Herkesin kendini hakeden maddi manevi onu taşıyacak mutlu edecek erkeklerle olması dileğiyle...
kendi kocamdan bahsediyroumn bee sende ne atladın herseye he benim görüsüm bu isteyen 24 saat calıssın bacım banane yaniorda dur bence
kimsenin kocasının adamlığını sorgulamak sana kalmadı.