• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Tv programına bir kız çıktı. Geliri 15 bin olacak gelen adayın, şöför tutacak,hizmetçi tutacak. Aylık 5 bin kuaför masrafım var dedi. Kız herşeyi istedi.
Senin neyin var tarzı şeylerle özgüvenini düşürmek istediler kızın. Çok eleştridiler. Kız da ev hanımı olcaktı evlenince güzel olmaya güzeldi. Maryam diye biriydi izleyen olmuştur kızıl saçlı.
Kız evde mi kaldı? Sana kimse gelmez dediler. Kıza 10 bin aylık geliri olan geldi. Kız beğenmedi ,yakışıklı bulmadı kendi reddetti. Kabul edip evlenebilirdi. Yani böyle isteklere bile gelen var mıymış varmış.
Temel sorun bence ne biliyor musunuz? Biz bayanlar kendimizi ucuz görüyoruz genelde. Azıyla yetiniyoruz.
Ama çok güzel hayatlar süren, kendini ezdirmeyen bayanlar da çok etrafta. Kocasına istediği gibi davranan, kocası nazını çeken insanlar çok. Bayanlar her zaman hazinedir, erkekler bizim peşimizden koşmalı. Erkekler bizi mutlu etmek için uğraşmalı. Ucuza gidenin de kendi saflığı. Bende de var aynı saflık, vicdanıma yenik düşüyorum.
Herkesin kendini hakeden maddi manevi onu taşıyacak mutlu edecek erkeklerle olması dileğiyle...
Ucuz görmek ne demek Allah aşkına?
Ucuz ne demek?
Kimseden bir şey istemedim, kendime değer biçmedim, eşimle yaptım her şeyi.
Saf mıyım sizce? Ucuz muyum?

ben evliyim canım be esimde calısmaya karsı degil ama ben adam olan karısını calıstırmaz derim magdem calıscaktım ne evlendim yanii
Yani adam çıplak gezdiriyor seni basur oluyorsun falan. Ve adam sana değer veriyor öylemi. Senin dediğin bişey in önemi var öylemi. Ama öyle olsun sana sahte mutlu hayatında paracıkların ve altın ların la mutluluklar.

a

ynen öyle kız tarafı bisey istemeyince enayı bizim gelin 14 ayarla hallettik isi demis en son arkafasımın iste oldu damadın durumu cok iyide ama oglunun dügününe 1 kücük altınla geldi rezillik resmen
arkadasımda burdakıler gibi o ara esini presn chars gördü heralde istemedi simdi bosanckalr cok pisman keske isteseydim bi bokum yok kenarda bari takılarıı alırdım diyo

Benim arkadaşımın gelinlik dükkanı vardı. Anlattığına göre kaynana adayı, görümce ,vs.. erkek tarafı gelirmiş.
Gelinlik,nişanlık kıyafet seçerlermiş fiyatına bakalarak. Ucuz olanı göster derlermiş. Pahalıya giderse o satıldı, kiralandı de uzaklaştır derlermiş. Çok olmuş böyle olaylar ben buna çok hayret ettim.
Benim kaynana adayım beni seviyordu bir de akrabayız. Ancak eli titriyordu birşey yaparken annemle bense saçıyorduk.
Şimdi ah vah diyoruz. Kaldı ki benimki maddiyattan bitmedi. Maddiyatsız yaşanmaz bu da başka gerçek,
soğan ekmek yaşamak türk filmlerinde kaldı. Bizden daha azı olan insanlar bizden güzel hayat yaşıyorlar.
Ben bunu görünce kendime kızıyorum. Hep kendine değer vermekle alakalı olay. O kendini prenses görmüş, prenses gibi yaşamış.

Benim arkadaşımın gelinlik dükkanı vardı. Anlattığına göre kaynana adayı, görümce ,vs.. erkek tarafı gelirmiş.
Gelinlik,nişanlık kıyafet seçerlermiş fiyatına bakalarak. Ucuz olanı göster derlermiş. Pahalıya giderse o satıldı, kiralandı de uzaklaştır derlermiş. Çok olmuş böyle olaylar ben buna çok hayret ettim.
Benim kaynana adayım beni seviyordu bir de akrabayız. Ancak eli titriyordu birşey yaparken annemle bense saçıyorduk.
Şimdi ah vah diyoruz. Kaldı ki benimki maddiyattan bitmedi. Maddiyatsız yaşanmaz bu da başka gerçek,
soğan ekmek yaşamak türk filmlerinde kaldı. Bizden daha azı olan insanlar bizden güzel hayat yaşıyorlar.
Ben bunu görünce kendime kızıyorum. Hep kendine değer vermekle alakalı olay. O kendini prenses görmüş, prenses gibi yaşamış.

sizden daha azı olanlar daha az ne mesela daha az güzel mi daha az alımlı mı, ya daha yürekli ise

Yani adam çıplak gezdiriyor seni basur oluyorsun falan. Ve adam sana değer veriyor öylemi. Senin dediğin bişey in önemi var öylemi. Ama öyle olsun sana sahte mutlu hayatında paracıkların ve altın ların la mutluluklar.
canım bizimkide fazla aktif
burdakiler esleriyele birlikte olmuyo
görüyrouz kadınların hepsi eslerinin agzına giriyor adamlarda is yok diye burda konu acıyolar okuyoruz

Tv programına bir kız çıktı. Geliri 15 bin olacak gelen adayın, şöför tutacak,hizmetçi tutacak. Aylık 5 bin kuaför masrafım var dedi. Kız herşeyi istedi.
Senin neyin var tarzı şeylerle özgüvenini düşürmek istediler kızın. Çok eleştridiler. Kız da ev hanımı olcaktı evlenince güzel olmaya güzeldi. Maryam diye biriydi izleyen olmuştur kızıl saçlı.
Kız evde mi kaldı? Sana kimse gelmez dediler. Kıza 10 bin aylık geliri olan geldi. Kız beğenmedi ,yakışıklı bulmadı kendi reddetti. Kabul edip evlenebilirdi. Yani böyle isteklere bile gelen var mıymış varmış.
Temel sorun bence ne biliyor musunuz? Biz bayanlar kendimizi ucuz görüyoruz genelde. Azıyla yetiniyoruz.
Ama çok güzel hayatlar süren, kendini ezdirmeyen bayanlar da çok etrafta. Kocasına istediği gibi davranan, kocası nazını çeken insanlar çok. Bayanlar her zaman hazinedir, erkekler bizim peşimizden koşmalı. Erkekler bizi mutlu etmek için uğraşmalı. Ucuza gidenin de kendi saflığı. Bende de var aynı saflık, vicdanıma yenik düşüyorum.
Herkesin kendini hakeden maddi manevi onu taşıyacak mutlu edecek erkeklerle olması dileğiyle...

Senin dediğin kendini ucuz görmek değil kendine değer biçip mal gibi görmek oluyor...

Kendini ezdirmemiş değil ben malım değerim bu deyip kendini ezdirme kullandırma hakkı veriyor karşı tarafa...

Özgüvenle de alakası yok böylesi insan da özgüven ne gezsin zaten...

Kızlar yani şu takı meselesine gerçekten kızıyorum... ben evlenirken iyi kötü mesleğim vardı... Okulda bitmişti. Eşim hemen evlenmek istedi babada oğlum ben sana hemen herşeyi hazır edemem dedi. Eşimin durumuda şükür iyi. Ama o kendi diyene kadar ben ne evi ne arabası nede maaşını sormadım bilmedim. İşinin olmuş ve mesleğini yıllardır sürdürüyo olması benim için bu konuda yeterli. Eşimde sizin bişey yapmanıza ge de k yok biz aramızda hallederiz dedi. Nişanı iyi kötü bir yerde aile içinde yaptık. Kendi imkanımla, kimsede şunun eksik demedi. Bohçada olmıcaktı onların gönlünden koptu yaptılar. Bileziği bile onlara bıraktık. Ama ben yine çeyizimi yaptım. Altta kalmadım. Mutfağımı, yatak odamı havlumu vs eksik olan ne ise hakkını verdim. Görümcelerimden daha çok yastık yorganım tabağım mutfak aaletim vardı. Neyse onlar ellerinden geleni bende elimden geleni yaptım. Şükür bir kere bile lafı olmadı. Bohçanında altında kalmadık tabi. Bunlar gönül alma işidir. Ticaret değil. Kim ne takmış ona bile bakmadık eşimle.. kimsede takımıza elini uzatmadı. Amaç mutluluktur. Şükğr herşeyim tam. Bugün aileme bile dilediğimce şey alabiliuorum. Eşim bir kere hayır demedi. Ektiğimi biçtim. Oda bu konuda biçiyor asla şuyum yok demedim demem. Ha eşimin asgari ğcretli bir maaaşı olsaydı ozaman da hemen değil 2 senede evlenşrdik ama yine ne benim ailem nede onun ailesi sanmıyorum ki altının çeyizin derdine düşsğn. Bunlar adet olabilir ama ozaman yokluk çoktu. Çünkü yoktu. Şimdi şükür var. Bugün olmazsa yarın oluyor. Rabbim yeter ki buzur sağlık sevgi versin...

Ucuza gitmek derken? benim uzerimde ne bandrol, ne fiyat etiketi ne de son kullanma tarihi var. Kendimi raf omru fiyati olan bir mal yerine koymaktansa su dakika olmeyi tercih ederim. Kadinlar hazine falan degildir, insandir tipki erkekler gibi, siz bugun hazinenizi pahaliya satarsiniz yarin obur gun madeni daha kiymetli olan cikar kapinin onune konarsiniz. Tipki win8 cikinca kapinin onune konulan win7ler gibi. Bu dusunceyle kendinize hakaret ettiginizin farkinda olmamaniz ise en aci olani

Son düzenleme:
Ucuz görmek ne demek Allah aşkına?
Ucuz ne demek?
Kimseden bir şey istemedim, kendime değer biçmedim, eşimle yaptım her şeyi.
Saf mıyım sizce? Ucuz muyum?
Bu zihniyet öyle. Kendilerini pahalı bir eşya yerine koyan, yaptığı evliliğin karşısında para isteyen, "ucuza gittim, pahalıya gittim" teraneleriyle kendilerinden satılacak malmış gibi bahseden kadınlar. Ne kadar altın koparabilmişlerse o kadar övünür, değerlerini artmış görürler. Pek bir şey koparamayan da böyle bunu saflık addeder. Ya diyecek laf bulamıyorum. Bu zihniyet benim cinlerimi tepeme çıkarıyor. Kaçıncı yüzyıldayız. Hala kendini mal gibi gören, bunlarla övünen, birey olamamış kadınlar. Yazık valla.

Bu zihniyet öyle. Kendilerini pahalı bir eşya yerine koyan, yaptığı evliliğin karşısında para isteyen, "ucuza gittim, pahalıya gittim" teraneleriyle kendilerinden satılacak malmış gibi bahseden kadınlar. Ne kadar altın koparabilmişlerse o kadar övünür, değerlerini artmış görürler. Pek bir şey koparamayan da böyle bunu saflık addeder. Ya diyecek laf bulamıyorum. Bu zihniyet benim cinlerimi tepeme çıkarıyor. Kaçıncı yüzyıldayız. Hala kendini mal gibi gören, bunlarla övünen, birey olamamış kadınlar. Yazık valla.
Yalnız fikir, deneyim, düşünce söylemek başka; hadsizlik başka. Yuh artık.

Ucuza gitmek derken? benim uzerimde ne bandrol, ne fiyat etiketi ne de son kullanma tarihi var. Kendimi raf omru fiyati olan bir mal yerine koymaktansa su dakika olmeyi tercih ederim. Kadinlar hazine falan degildir, insandir tipki erkekler gibi, siz bugun hazinenizi pahaliya satarsiniz yarin obur gun madeni daha kiymetli olan cikar kapinin onune konarsiniz. Tipki win8 cikinca kapinin onune konulan win7ler gibi. Bu dusunceyle kendinize hakaret ettiginizin farkinda olmamaniz ise en aci olani

hiçbir vasfı yok güzelim diye bunları istemeye hak görüyo kendinde o adamda kadın pörsüdüğünde yenisini alsa ya da kadını genç bi kızla aldatsa yeri

zaten tek derdi güzellik olan adam niye evlensin o da ayrı delilik

Bizim çevrede de bu adetler var .
Belki saçma gereksiz geliyor bazılarına ama bizde de yapılmadığında çok ayıplanıyor mesela .
Her iki tarafta kendine göre haklı .
Ama sizin ailenizde gereksiz buluyorsa yapmayın bence .

nisan size ait degilmi
istediginiz mekani tutun, istediginiz herseyide bohcaya koyun.yil olmus 2015 hala bu meseleler mi var sastimm

Hiç bilmiyordum bunları..Az çok dizilerden gördüğüm kadarıyla bildiğim için bana baya bir garip geldi..Herkesin yetişme tarzı bir değil,bazı arkadaşlarda öyle görmüş,öyle büyümüş ne diyelim..Baya bir garip geldiği için ben de öğrenmeye çalışıyorum şimdi farklı kültürlerde neler oluyormuş :)

Evet o adetlerin içinde yetişenlere altın, bağ, bahçe istemek garip gelmiyor ama benim gibi bazıları da o adetlerle büyüse de garipsiyor, bizde nişanlı kız takılarından anlaşılır, o kadar çok takı takılır yani, nişanlıyım birgün Köye gittik bir akraba düğününe, köyün gençlerini inandıramadım nişanlı olduğuma, bekar kız gibi takın var dediler, ki altından zaten nefret ederim:KK70:

Bizim çevrede de bu adetler var .
Belki saçma gereksiz geliyor bazılarına ama bizde de yapılmadığında çok ayıplanıyor mesela .
Her iki tarafta kendine göre haklı .
Ama sizin ailenizde gereksiz buluyorsa yapmayın bence .
söyleyin kızlar ya burdaklr bulsa dügünü bile kendi baslarına nıkah yapıp biz evlendk dicek tipler
adetler gelenekler var sankı uzayda yasıyolar da bilmiyomus ayagındalar

Kendine değer biçmenin adı ne zaman ucuz olmak oldu. Ben satılık mal mıyım kendime değer biçeyim? Burada şu konuya karşı çıkanların tamamı okumuş, tahsilli, kendini geliştiren insanlar farkında mısın? Kurbanlık sığır mı alıyorlar değer biçilsin? Mal mıyım ben ucuza gideyim?

sizden daha azı olanlar daha az ne mesela daha az güzel mi daha az alımlı mı, ya daha yürekli ise

Eğitim seviyesi daha az, kişilik karakteri daha az, kültürü daha az, kazancı daha az vs.. vs.. bu herşey olabilir.
Bizden daha az kadınları daha iyi hayat şartlarında görünce yamuluyorum. Ben miyim daha enayi diyorum.
O aklını kullanmış, ben kullanamamışım gibi geliyor.

Ucuza satma konusunda genel olarak dedim. Tabi ki burada birisini kastederek demedim. Kendim adına böyleydi.
Beraber çalışıp birşeyleri yapmak bir tercih. Erkek çalışır kadın yer bu da bir tercih.

Ne doğrudur ne yanlıştır iyice kafam karıştı benim. Bir sonrakinde öyle denicem herşeyi isticem. Olmadı mı başka şeyler denicem.
Hayat çok tuhaf işte deneme yanılma yöntemiyle işliyor. Keşke bir el kitabı olsa da ona göre bilsek yürüsek hatasız.
Doğru olan ne olur bilebilsek. Herkesin kendi hayatı, hakkımızda hayırlısı.

Tekrardan son sözüm; herkesin kendini maddi manevi hak eden kişilerle evlenip mutlu olmasını dilerim.

Hanımlar lütfen konu ne kavgaya dönsün ne de yatak odası muhabbeti yapın, eşlerinizle özelinizi saklı tutun isterseniz, bu konu yeri değil.
Yatak muhabbeti istiyorsanız cinsellik bölümüne lütfen.

Back