Bana mı yazdınız anlamadım. Maksat içimi dökmek yazayım. Benim param var. Ben onların ailesine herkese içimden gelip hediyeler aldımdı kendi kazandığımla. Karşılık bekleyince göremedim sevgi,saygı açısından da. Hediyeleri geri istemedi vermedi iki taraf.
Ama ne olursa olsun erkek tarafına çok şey düşer. Eve bakıcak olan erkektir. Düğünü yapıcak olan erkek tarafıdır.
Nişanda bilezik takıcak olan erkeğin annesidir. Bu kurallar bizden çok önce gelenek görenek olarak konumuş gelmiş.
Asıl sorun şu ki, istemedikçe kız tarafı ne iyi insanlar denmiyor. Enayiler,ucuza kapadık diye göbek atıyorlar.
Kendi kızlarınaysa herşeyi istiyolar. Özetle istemedikçe daha kötü oluyor. Bu sefer herşey en ucuzundan yapılıyor veya alınıyor. Bana söyleyen çok oldu onu iste bunu iste diye. Maddiyat önemsiz, ben isteyemem dedim. Nişan zamanı gidip bilezik bile seçemem dedim. Ama böyle olunca hiçbişey yapılmaz oluyor. Altın bilezik alınmıyorsa gidip 5 tl lik hediye alıp da gelinemiyor. Çiçek,çikolata, evdeki ikrama kadar iyice kalitesizleşildi. Benim başıma gelen böyleydi.
Konuları okuyup teselli buluyorum, ne iyi bişey yaptığımı anlıyorum. Nişanı biz yapıcaktık, 2 bilezik takıcak diye 2 ay sonraya annesi babası attı. Böyle olunca pazardaki son çürük meyve gibi hissettim. Bir sonrakinden herşeyi isticeğim. Biz de abime sıra gelince gelini gram sevmesek bile herşeyi yapacağız ama kendimize saygımızdan.