ne düşünmeliyim? en yakın arkadaş…

çok haklısınız bu dediğinizi dikkate alıcam. hep de arayıp mesaj atar. nerdeyse her gün. bundan sonra hiçbişey yapmicam. senelerce dost sanıp düşman beslemişim yanımda demekki
 
Ay ne aşk muhabbeti dolanmış öyle

Ben de başımdan geçeni anlatayım.Yakın dediğim bir arkadaşımdı ama ben 2 senede anladım.Aynı yerde çalışıyorduk ve güya çok iyiydik.Aynı dediğiniz gibi benden ona hediyeler,işte instagramda fotoğrafla doğum günü kutlamalar,arabamla işten eve bırakmalar,eve yemeğe kahvaltıya çağırmalar ki kendisi bizi bir kez bile ne yemeğe çağırdı ne kahvaltıya.Efendim sonra ben doğum yap işte işten ayrıl asosyal bi şekilde eve kapan falan ay bunda bi soğumalar bi uzaklaşmalar.Meğer bizim arkadaş olduğumuzu düşündüğüm o yıllarda bile-sonradan gözüm açıldı- hep veren ben olmuşum.Hı bu arada evliyim,kocama aşığımDemem o ki herkeste olmasa da insanların hayatında bazen böyle şeyler yaşanabiliyor.Uzaklaşın gitsin.Çok da takmayın.
 
Siz onu yakın görüyorsunuz ama o sizi görmüyor
En azından bir çiçek gönderebilirdi
Bir yere gidip pasta alabilirdi
Araba mevzusu zaten çok çok garip
Resmen kullanmış sizi
İnsan bir sey olmasa da mahcup olur anlaşılan oyle de huyu yok
 
evet malesef öyle olmuş demekki çok şaşkınım. ve bu sene 1-2 yıllık arkadaşına çook güzel bir buket göndermişti instagramdanda kutlamıştı hikayesinde ve ben mesaj attım oo baya güzel çiçek yollamışsın diye ona rağmen yani kaç ay sonrası benim doğum günümdü ben ona yenilebilir çiçek yollamama rağmen hiçbişey yapmadı… araba konusunda 2 gündür düşünüyorum ve hep uzak yerlere ben arabayı aldığımda gitmişiz ve yanımızda kendi arkadaşlarınıda emrivaki getirmiş. başka arkadaşlarını kendisi götürüyor arabayla uzak yerlerede üstelik ama beni hiç götürmedi ki yıllardır ben onu götürüyorum sonrasında evine bırakıyorum evi ters ve uzak yerde olmasına rağmen öyle yol üstümde değil…
 
Bence arkadaşlığınizi bitirin
Ben de arkadaşım doğum günümü kutlamadigi için onunkini hatırladığım halde kutlamadim en son
Hele araba olayında sizi resmen kullanmış cok çok ayıp cidden
 
Siz ona sevgiliymişsiniz gibi davranıyorsunuz. Kimseyi bu kadar şımartmanıza gerek yok, kimse bunlara değmiyor. Normal arada görüşün edin ama dostluk denilen şey gerçek değil bunu bilin. Aile gerçek sadece.
Bu kişi için doğru ama bu çok yanlış bir genelleme.

Üniversitenin ilk yılında tanıştığım bir dostum var. 13 yıldır hayatımda. Doğumuma bile girdi, birbirimizin her şeyine koştuk yıllardir. En son tayinini bile yanıma istedi. Çocuğumun öz teyzesi gibi. Yerini kimse dolduramaz. Yani oluyor ama çok kolay bulunmuyor tabii. Bize de herkes şaşırıyor yıllardır. Maşallah diyeyim kendi kendime nazar edicem şimdi Ama görünce yazmak istedim imkansız değil dostluklar.
 
Bence sadece biraz düşüncesiz biri… ben de en yakın arkadaşımı çok aramam sormam. Yapım böyle ama canım kadar da severim. Benzin parası olarak siz sorun ettiğinizi söylememişsiniz, o ediyormuş o yüzden kendi hesabını yapıyor. 30 yaş olayı da insanlar yıllar içinde çok değişir eskiden öyle düşünmüyordur belki veya o niyetle önermemiştir yıllar önce. Diğer konular da ufak şeyler bence. Bu yaşa kadar sürmüş güzel arkadaşlığınız, rahatsız olduğunuz şeyleri yapmayın ve dile getirin ama arkadaşlığınızı bozmayın bence
 
Aa niye yahu? Gayet de yapılabilir. Suistimal edilmedikçe sevgi göstergesi bunlar. İnsan sadece sevgilisiyle, eşiyle mi hediyeleşir, fotoğraf paylaşır ya da gezer? Konuda kullanılma durumu var evet ama herkes böyle değil. Önceki yorumda bahsettiğim arkadaşım ailemizin dördüncü üyesi gibi. Gezme tozma planlarimiz bile birdir. Evime gelir ve o tek yaşadığı için en sevdiği yemekleri yaparım ev yemeği yesin diye. Oğlumla ilgilenir, bana hediyeler alır. Hoş hediye almasını yasakladim artık çünkü abartmisti. Yani bakın bunlar dahil arkadaşlığa suistimal olmasın yeter ki. İkimizin de kendi hayatları var, onun bambaşka bir çevresi daha var ama birbirimizin yeri hep ayrı. Bunu ay biz mükemmeliz demek için anlatmıyorum ama arkadaşlar, dostlar böyle paylaşımlarda bulunabilir, bu çok doğal.
 
Üzgünüm ben doğal bulmuyorum bunu. Yetişkin insanlar kendilerinden kısıp arkadaşlarına harcayacak kadar kendilerini kaybetmezler arkadaşlık ilişkilerinde. Hediye tabi ki alınır verilir o ayrı mesele. Ama kendini eksik bırakıp arkadaşa hediyeler almak kesinlikle normal değil.
 
Nikah sahidi oldugum, dogumuna girdigim, hamile olduğumu ilk söylediğim, 18yillik dostlugum bitti. Bir kac ay sonra mesaj atti tekrar haberlesmek icin, kabul ettim. Bir kac ay sonra babam öldü, ziyarete gelmedi. Hatta sadece bir kez başsağlığına aradı bir daha arayıp hal hatır bile sormadı. Çok emin olmayın yıllara.
 
Sizi aşağı çektiğini düşündüğünüz kim varsa hayatınızdan çıkarın fedakarlık karşılıklı güzeldir çok verici olmak somurulmeye açık hale getirir insanı genelgecer kural maalesef bu
 
Kendinden kısmak eş için bile mantıksız. Bu ancak evlat için yapılabilir. Bahsettiğim karşılıklı bir durum zaten. Konu sahibi net kullanılıyor o başka.
 
İnsanların evlilikleri bitiyor, hatta evladını, ana babasını reddedenler var bu dünyada. Hiçbir şey garanti değil evet ama dostluk diye bir şey yok genellemesi biraz fazla iddialı. Başınız sağ olsun.
 
Surekli sizin arabanizla kendini biraktirtmasi kafami karistirmasa sizin kadar ince dusunceli degil derdim. Ben de oyle arkadaslarimin dogum gunlerinde cicek bocek yollamam, kutlama yapilir ve davet edilirsem hediyemi alir giderim, yoksa mesajla kutlar gecerim. Spontan hediye almisligim hic yoktur, hele ki sevdigi bir seyi alayim diye aklimda tutacagim...Kendim bile online magazalarda sepete ekledigim seyleri aradan zaman gectiyse unutuyorum Oyle surekli mesaj atip gorusme ihtiyaci hissetmem, bulusmak isteyen arkadaslarimi sadece esim ve kopegim ile bir planim yoksa kabul ederim. Illa bulusayim diye kendimi zorlamam yani.

Ama karsiliginda kendime de bunlarin yapilmasini beklemem, benim icin kaliteli yakin arkadaslik arada sevgi ve sinirlara saygili bir bag olmasi, aradan ne kadar zaman gecerse gecsin bulustugumuzda hic ayrilmamis gibi olan, beklentisiz bir arkadaslik. Sansliyim ki boyle olan cok yakin arkadaslarim var, aramiza okyanus girdiginde bile bozulmadilar. Zaten iletisim kurdugumda 'hic arayip sormuyorsun' diye sitem eden bir kisi ile iletisimimi surdurmem, demek ki arkadasliga bakis acimiz farkliymis derim.

Uzgunum ki siz sanirim kullaniliyorsunuz. Sinirlarinizi cizin derim. Mesela bulustugunuzda illa 3.bir kisinin gelip uzak bir yere gitmeniz falan bence onemli sorunlar, acikca konusulmasi gerekir.
 
ay bu tarz bir arkadaşım vardı. her yere her şeye benim araba ile gidilir onun ki ile gidildiğinde parası ödenirdi bölerdi. Valla değer bilmeyene değer göstermeyeceksin. Alma verme dengesi önemli. Baya baya şımartmışsınız . Yol verin gitsin. O şekilde davranın. Gerek yok bu kadarına. Değmiyor. Kaç yıllık da olsa artık hayatınızdaki rolü bitmiş. Siz de çekin gidin.
 
Bence arkadaşlığınizi bitirin
Ben de arkadaşım doğum günümü kutlamadigi için onunkini hatırladığım halde kutlamadim en son
Hele araba olayında sizi resmen kullanmış cok çok ayıp cidden
haklısınız muhtemelen burda söylenilen gibi bana değer vermiyor. ama hep arayan mesaj atan da kendisi. çok tuhaf anlayamıyorum
 
haklısınız muhtemelen burda söylenilen gibi bana değer vermiyor. ama hep arayan mesaj atan da kendisi. çok tuhaf anlayamıyorum
eee işine yarıyorsunuz
önceden de yazmıştım yapın bunu
biyere gidilmesi gerektiğinde benim araç sorun yapıyor vs seninki ile gidelim diyin bakalım
 
eee işine yarıyorsunuz
önceden de yazmıştım yapın bunu
biyere gidilmesi gerektiğinde benim araç sorun yapıyor vs seninki ile gidelim diyin bakalım
daha önceden o şekilde bir durum olmuştu bizim araç servisteydi. ve bir şekilde buluşmayı iptal etti hatırlamıyorum sebebi ailesiyle ilgili vs bişey demiştir yine muhtemelen. bizim araç servisten çıktıktan sonra görüşmüştük… bunların hepsi şimdi geliyor aklıma düşündükçe… bunlar yaşanırken tek düşündüğüm konu bu olmadığı için farkedemiyordum ama düşündükçe bişeyler daha çıkıyor…
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…