- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Senin şu durumunu ben de 18 yaşlarındayken yaşamıştım, benim erkek arkadaşımla daha fazla yaş farkı vardı. Sonunda ayrıldık ve sor bana üzüldün mü diye hayır. İyi de ayrılmışız, ne diye onun bana o kadar yüklenmelerini çekmişim ki!
Sana ayrıl falan demiyorum sakın yanlış anlama ama bu insanların karakteri böyle. Her mutsuz oldukları konuda karşıdakini suçlamak, sen bir şey yapmıyorsun demek. Kendi istekleri sanki hep en doğrusuymuş gibi diretmeler, karşındakini boğaltmalar falan.
Bunlar ne yazık ki beraberken çözülecek şeyler olmuyor. Biz de öyle sanırdık, daha çok görüşmeye başladığımızda bir fark ettim ki resmen tahammül edemiyormuşum :) Yani sanma ki yan yana olunca bunlar yaşanmayacak.
Ayrıca yaşın da bana kalırsa erken daha evlilik için. Çok aklıbaşında yorumlar yapıyorsun ama biri yazmış duygusal şiddet bu diye, inan bana durum böyle. Biraz objektif baksan, sevgini kenara koysan sen de görürsün. Makul olmayı teklif ediyorsun, illa dediğim olacak diye ısrarla karşılaşıyorsun. Bırak işine geliyorsa yani, gelmiyorsa paşa gönlü bilir.
Oda ben bu belirsizlikten sıkıldım diyo zaten. Ama şöyle birsey var babamı tanıyan benim...Annem ve kız kardeşimde aynı fikirde bi kere babam öğrendi öğrenecekti nerdeyse onun için bile evde kavga kıyamet koptu evdeki herkes üzgün ve bana yüklendi çok utandım öğrenmediği halde ihtimalle bile bizi bu duruma soktuysa babam öğrendiği zamanı düşünemiyorum. Sevgilim de buun suçlusu sen değilsin veya ben değilim ama hep bana benim suçlu olduğumu hissettirdin asıl suçlu baban diyoDogrusu polis hakli cunku erkekler netlik ister kararsizligi sevmez daha evlenip evlenmeyeceginiz belli degil karar vermemissin bile lay lay lom olmaz surda idare edelim gibi adam gibi adam cikmis iste karsina niyeti ciddi yuvasini kurmak istiyo onun yerine koy kendini bi sonraki adimi bilmiyoo hem babanizin adina karar veriyosunuz belkide istiyecek babaniza guzelce izah et benimle evlenmek isteyen biri var de ondan cekiniyorsaniz annenizi koyum araya
Çok teşekkür ederim :) Ben herseyi farkındayım ama derdim bunları ona anlatabilmek oda anlamamak da ısrar ediyo boğuşuyoruz resmen. Bütün bu konuları konuştuktan sonra haklı çıkan hep o oluyo benimde ona destek olmam gerekiyomuş doğuya gdecekmiş bu kadarını haketmiyo muyum benim ailemde artık bişeyler yapalım diyo bunlar neden umrunuzda değil hanımefendi bazı seylerde benimde söz hakkım olsun ilişkimizde. Ne zaman evlenceğimize baban karar veriyo ne zaman söyleyeceğinede sen. Çocuğu ne zaman yapalım diyede babana sorarız diyoKelebek sen çok mantıklı bi kızsın ama karşında öyle birisi yok farkındasın dimi?Seni ailene karşı zor durumda bırakması hiç hoş değil aksine daha çok destek olması gerekir,sevmek bu değil işte o şuanda kendisinin sevdiğini senin onu sevmediğini düşünüyor ama sevmek kesinlikle bu değil,seni hakeden biriyle birlikte olmanı dilerim hakkında hayırlısı olsun..
Babama söylediğimde olmaz uygun değil gibi bi cevap duyacağımı bilsem yine söylerdim emin olun :) Ama babam demez ortalık karışır üstelik sevgilim konusunda net olmayan seyler var ona göre sorun değil ama bana göre büyük sorunlar...Bunları ona dile getiremiyorum getirdiğim zaman yine ben yanlış anlaşılıyorum imasını bile yaptığımda neler diyor bana bu yuzden ben beklediğimiz zaman herseyn yoluna girceğini düşünüyorum kafamda dolu dolu soru işaretleri var, sevgilime diyorum emin olamadığım seyler var diye bende senin gibi incik cincik düşünseydim ohooo bende öyle yapayım o zaman diyosen evlendirmez deme. bir de ne olacak yaa. en fazla gelmesinle der tamam dersin. karşı tarafada aynı cevabı iletirsin.
olayı büyütürse hadi güzelim her kendi yoluna havasını calarsın.
seni bekleyen seven adam 3*5 sene daha bekler. ama seninde gönlün varsa babana söyle.
Babam ne kadar gec öğrenirse o kadar iyi. Annem biliyor durumu ve o asla söyleme taraftarı değil anne söyleyiver desem kii dememde zaten ama asla söylemez. Çünkü ipin ucu önce ona dokunacak babam farklı sehırde çalışıyo sen nerdeydin kızın bu haltları yerken dyecek anneme. Üstelik annemler 7 aydır biliyo bizi hala telefon çaldığı zaman başka odaya geçiyorum konuşmak için suratı 5 karış yınemi arıyo o diyo 2 dk sonra kapat su telefonu diye odaya bağırıyor sen çok olmaya başladın diyoBence mantikli dusunuyosun, daha erken.
Ama baban konsunda cok korkuyosun bence, biraz asiri. Baban napicak seni tursunumu kurucak. Elbette bir gun gelicek bu gun. Bence egerki hemen 2 ay sonra evlenmiyceginizden eminseniz nisan yapip bekleye bilirsinz durumlari yoluna sokmak icin.
Annene citlatsan konuyu? Oda babana soylese?
İşte benimkide sen erkeksin ben kızım diyor bu yüzdenay bu erkeklerin evlilik merakı sözde kadınlar meraklıdır böyle şeylere
yok bacım benimkilerde baskı baskı bi hâl ediyodu insanı ailesi bi yandan kendi bi yandan afakanlar basıyodu artıkİşte benimkide sen erkeksin ben kızım diyor bu yüzden
Cok keskin yorum yapmak istemem ama ne yazikki şunu sezdim; erkek arkadasin pek iletisim kurulabilecek biri degil gibi.. Ne desen oraya buraya ceken, farkli anlamlar cikaran, kendi dediginden baskasini tanimayan ve olaylari kendine gelince farkli baskasina gelince farkli yorumlayan insanla gecim ya olmaz ya da cok zor olur.. Idare ederim demek, mutsuz da olsam katlanirim demek gibi geliyor.. Emin ol bunlar cekilecek huylar degil..Peki kullanmam uyardigin için teşekkür ederim :) Ben ona ailemi şartlarımi durumumu ilişkinizin en başından beri anlatıyorum bak babam zor bu insan bizim durumlarimiz bu diye bazen tamam diyo anlayış gösteriyor bazen de patlama yaşıyor. Ben universitedeyken ikimiz de aynın şehirdeydik çok güzel bin yıl geçirdik sonra benim okul bitti ben memlekete döndüm çocuk başladı isyanlara sitemlere 2-3 ay çok zor dönemlerden geçtik yine aynı böyle sıkıştırdi bi şekilde idare ettim. Şimdi yine aynısı ve artık idare edemiyorum o sikistirdikca bunalıyorum. Ben ne söylersem soyliyeyim hep kendimi düşündüğümu kendi ailemi dusundugumu söylüyor. Benim ona yaptığım doğru değilmiş ailem bencilmis bunları söylüyo. Aslında maddi açıdan onların durumu da hiç musait değil bizimki de. Biz ailevi nedenlerden dolayı evsiz yersiz kaldık ve babam yazın yeni ev yaptırmaya başlayacak sevgilime diyorum ki bak babam zaten sinirli ve beni hala çocuk olarak gören birisi şartlar böyleyken gidip ben bu adama baba bana nisan tak desem kasap et derdinde koyun can derdinde demez mi ? Bu kız 3 yil sonra evlenecek nede olsa diye düşünür mu diyorum o babanın anlayissizligi diyo. Kendi kiz kardeşi 18 yaşında kaçarak evlendi üniversiteyi kazandığı sene babasına görüştüğü birinin olduğunu söylemiş babasi izin vermemiş sonra kız tekrar söylemiş babasi dövmus istemeye gelmisler babasi olmaz okulu var demiş karşı taraf bari adı olsun demiş babasi yine olmaz demiş en sonunda kız kaçmış şimdi çok mutlular ama ne olursa olsun hepsi o dönemde acı çekmiştir biz sevgilimle ilk tanıştığımiz günlerde oldu bunlar. Bende bu olanları hatırlattım bak hayatım aynı şey sizinde başınıza geldi niye böyle yapiyosun senin baban da dövdü senin babanda vermedi halbuki karşı taraf sadece adı olsun demiş ama senin baban uygun görmedi k ne derse desin ona.göre yanlıştı ve o adam babanizdi dimi benimde böyle işte babama göre yanlış gelen şeyler var ve onlar onun doğruları... Sen ben ne dersek diyelim Bu adam bildiginden Şaşmaz diyorum yüzüme vuruyosun kız kardeşimi iyi ki anlattık snaada hep aynısını yapıyosun diyo bende empati kurması açısından anlatıyorum halbuki ama yook... Şimdi iyiki de yapmış diyoruz ama bak kendi hayatını kurdu güzeller güzeli yegenimiz var diyo okulunu da okuyo diyo bende dedim ki çektikleri sıkıntılar acılar yanlarına kaldı ama. Yine kızdı sonra
Her şeyden önce yaşın daha çok küçük. Bu yaşta evlenmeme nişanlanmama izin vermiyorlar verseler de ben bu yaşta düşünmüyorum de. Erkek için de 24 yaş küçük bence evlilik içinMerhaba, benim 2 buçuk yıldır sevgilim var ben 21 o 24 yasında. Okulum yeni bitti geçtiğimiz haziran da yani. 2 yıl muhasebe okudum şimdi de bi muhasebe bürosunda iş öğrenmek amaçlı parasız pulsuz çalışıyorum . Sevgilimde polis memuru. 1 yıldır evlenmek istiyor en azından adını koyalım diyor bense babam daha onay vermicegini bildiğim için hiç oralı olmuyorum. Geçtiğimiz günlerde sevgilime şark yazısı geldi tercih yapıp doğu görevine gidecek ikimizde farklı şehirdeyiz. O haber geldiğinden beri kendinde değil beni iyice sıkıştırmaya başladı evlilik konusunda bende tamam da diyemiyorum çünkü biliyorum ki babama söylesem tamam gelsinler istesnler demez veya üsteleyince lanet olsun kim bu insanlar bile demez defol git kapı orda der.
Bari bi nişan olsun takalım ailen için yapmak istediğin ne varsa 2-3 yıl nişanlıyken yine yaparsın nişanlı olmamız senin çalışmana engel değil ailem ev yapacak evsiz yersiz kaldık benim onlara destek olmam lazım bi şekilde. Ailene de destek olursun nişanlılık bunada engel değil diyo. Bende elimden bişey gelmiyor babama söylersem kabul etmez çünkü daha erken buluyo bu kadar sıkıntı arasında sen evliliği mi düşünüyosun der bana. Adam zaten 2-3 ay önce büyüdümün farkına varmış ki kendi kendine bak kızım 24-25 yasına gelnce arkadaş yapablirsin ama adam gibi adam olsun dedi.
Bunu diyen bi adam ben nasıl evlenmek istiyorum dcem evlendirmez nişanda taktırmaz banada hayatı zindan eder anneme kardeşlerime de öyle. Bunları sevgilime anlatıyorum napıcaz o zaman diye bana kızıyo böyle yaparsa babanın hatası sen niye cekiyosun çıkarsın gelirsin diyo sana kalsa 30u bulacak evlenmemiz diyo lanet olsun tamam o zaman bekleme git başka birini bul diyorum o kadar üstüme geliyor ki gördün mü bak sen benden çoktan vazgecmişssin kabul edersen böyle etmezsen git başkasına diyebilecek kadar sevmiyosun beni diyo. Kriz geçiriyorum artık ağla ağla.. Sürekli laf sokuyo onu istemediğimi düşünüyo kavuşmak adına hiç bisey yapmıyosun baban şöyle baban böyle kendini düşün beni düşün yeter artık bende kafama göre favrancam bidaha sana evlilik muhabbeti açmıcam diyo 1 saat geçmeden yine laf sokuyo... Ben kime ne diyeyim nasıl yaklaşayım bana bi akıl verin uzun oldu kusura bakmayın detaylı yazdım kafanıza pek bişey takılmasın diye şimdiden teşekkürler....
Bütün yazdıklarınız doğru aslında ama ınsan sevdiğine konduramıyor... Açık açık konuşmayı bütün düşünüp de soyleyemedklerime söylemeyi düşünüyorum bu aksam. Çok teşekkür ederimCok keskin yorum yapmak istemem ama ne yazikki şunu sezdim; erkek arkadasin pek iletisim kurulabilecek biri degil gibi.. Ne desen oraya buraya ceken, farkli anlamlar cikaran, kendi dediginden baskasini tanimayan ve olaylari kendine gelince farkli baskasina gelince farkli yorumlayan insanla gecim ya olmaz ya da cok zor olur.. Idare ederim demek, mutsuz da olsam katlanirim demek gibi geliyor.. Emin ol bunlar cekilecek huylar degil..
Sen empati kurdurmaya calisiyosun,kalkiyo sana "basima kakiyosun,iyiki anlattik" gbi bsy diyo.. Bu nedir boyle?
Zaten empati filan birinin soylemesiyle olacak seyler degil oyle,her seferinden sen mi anlatacaksin? Yada her anlattiginda anlayacak mi? Emin ol, empati yoksunu tipler bi yerden sonra seni hic konusturmaz bile.. Bazi seyleri sen demeden anlamali; ama dogru sekilde..
Ailene, deger verdigin seylere ve hassasiyetlerine saygi duymayan biri icin, "o da hakli kendince,ne yapsin, benle olmak istiyo" gibi masum bi kilif bulma sakın.. Hem o kim olup da aileni bencil olmakla suclar? Simdiden boyle ise, evliyken dusunemiyorum, Allah korusun..
Her seyi bi kenara bıraktım, seni boyle cendereye sokan insanla olmaz.. Insan mutlu olmak icin evlenir,katlanmak icin degil.. Bazi seyler bagira bagira gelir.. Bile bile lades deme derim..
Diyorum diyorum, niye ne var bunda biz birbirimizi seviyoruz neyi bekliyoruz ne zamana kadar bu böyle gdecek suç mu seni istemek tamam bende istemiyorum zamana bırakalım bidaha ağzıma alırsam evliliği ne olayım salağım ben malım ben demeye başlıyo anlayış yokki. Ona görede ben onu anlamıyorum dşünmüyorumHer şeyden önce yaşın daha çok küçük. Bu yaşta evlenmeme nişanlanmama izin vermiyorlar verseler de ben bu yaşta düşünmüyorum de. Erkek için de 24 yaş küçük bence evlilik için
bunlar seni gaza getirme çabaları canım kendini hazır hissetmiyosan hiç yola atılmaDiyorum diyorum, niye ne var bunda biz birbirimizi seviyoruz neyi bekliyoruz ne zamana kadar bu böyle gdecek suç mu seni istemek tamam bende istemiyorum zamana bırakalım bidaha ağzıma alırsam evliliği ne olayım salağım ben malım ben demeye başlıyo anlayış yokki. Ona görede ben onu anlamıyorum dşünmüyorum
Yok yaa hissetmiyorum gerçekten hazır değilim. Bugün babama söyleyince bana kızmıcagını bilsem yıne oturur düşünürüm heralde, burda konuştukça sorunlarımız ön plana çıkıyo. Sevgilime baksan evlenince düzelecek hepsi, evlenmeden düzelmeyiz hatta daha kötüye gider. Bana kalsa bu sekilde Allaha emanet evlenilmez evlenince düzelir umuduyla ömür boyu sürecek bi yola çıkılmaz. Hersey net olmalı. Oda diyo ki senin gibi bende düşünseydim keşke, benim tek istediğim kavuşmak senin ki hep mutluluk hersey olacaksa iyi olsun güzel olsun peşindesin hayatta her zaman hersey iyi olmaz bazı seyler zor olur zora gelemiyosun göğüs geremiyosun diyobunlar seni gaza getirme çabaları canım kendini hazır hissetmiyosan hiç yola atılma
Babam ne kadar gec öğrenirse o kadar iyi. Annem biliyor durumu ve o asla söyleme taraftarı değil anne söyleyiver desem kii dememde zaten ama asla söylemez. Çünkü ipin ucu önce ona dokunacak babam farklı sehırde çalışıyo sen nerdeydin kızın bu haltları yerken dyecek anneme. Üstelik annemler 7 aydır biliyo bizi hala telefon çaldığı zaman başka odaya geçiyorum konuşmak için suratı 5 karış yınemi arıyo o diyo 2 dk sonra kapat su telefonu diye odaya bağırıyor sen çok olmaya başladın diyo
Illaki ikna edici konusacaktir.. Iyi dusun derimBütün yazdıklarınız doğru aslında ama ınsan sevdiğine konduramıyor... Açık açık konuşmayı bütün düşünüp de soyleyemedklerime söylemeyi düşünüyorum bu aksam. Çok teşekkür ederim
Çok teşekkürlerPolis sevgilinde hakli sende haklisin.
Insallah hakkinizda en hayirlisi olur canim
Tespit doğru :) Korkuyor oraya gidince uzaklık aramıza daha da cok mesafe sokacak sorunlarımız olcak telefondan beri aşamıcaz diye, bende nişanlanınca aynısı yine olabilir dedim o zamanda kızıyo oyaladığımı düşünüyo döndüğümde de başka bişeyler çıkartırsın sen evlenmeyelim diye diyoBi benmi hak verdim polise bilemedim ama bazi huylarindan dolayi korkularin varsa o ayri bi konu dusunmek lazim esim mesela bugun tatil napalim diye dunden planini yap der eger yspmazsam da kizar bi karar ister ki adamin hayati bi karari en azindan ailene
soylemek icin bi cabani gormuyor bile onun isi de zor onun da ailesi var yas 21 di dimi oyle
cok kucuk yasinda yok evlenene kadar bi iki
sene gecer daha e tamam havadan sudan konusun gezin tozun ee adam dusunmezmi isi ne zaman ciddiye binfircez diye adam bunalima bile girer tayin olmadan istemesinin sebebi seni kaybetme korkusuda olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?