Ne demek istediğini anlamadım?

eltimlergeldi35

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2019
316
293
Ya bu aralar buraya inanılmaz derecede konu açıyorum 😱 ama gerçekten sinirlerim aşırı derece laçka şuanda. Hep derdim benim kayınvalidem arkadaş gibi, çok iyi aramız. Asla kötü olmaz, arada bir karışır ama kötü niyetli birşey yapmaz diye. Arkadaşlarım da dalga geçerdi görürsün derlerdi, gerçekten öyleymiş. Gördüm.

Eski konumu bilmeyenler için eşimle aramda kayınvalidemlerin gelmesine yakın bi durum yaşanmıştı. Sırf ikimizi ilgilendiren izin durumunu inada bindirmesinden dolayı kaynaklanan bir durumdu. Ve devamlı eşimin ailesinin bebek konusunu açmasına sinirlenmiştim, istemiyoruz. Biraz yansıtmış olabilirim bu durumu istemeden ailesine ama kayınvalidem üstü kapalı açıklamayı yaptım onlarla ilgili olmadıgını dair. Sonradanda bu konu konuşuldu, yani bu durumla alakalı bi siniri olduğunu zannetmiyorum.

Ben okulumu uzattım, ikinci sene psikolojik bunalımdaydım birazda boşladım o yüzden. Eğitim sistemi azizliğine ugrayıp yeteneğimin olmadığı bir bölüme düşmemden de kaynaklandı bu durum tabi. Mezun oldum çok şükür. Hazır şuan sınav haftası değilken gidip aldım diplomamı. Kesinlikle insanların gözüne bak ben okul bitirdim diye sokmam, nefret ederim gösterişin her türlüsünden. Sadece emeğimin karşılığı aldığım için mutluydum onu da içimde yaşadım zaten. Kendi aileme yolladım bir tek fotosunu.

Eşimin babası merak etti getir dedi gösterdim. Espri falan yaptı vay be falan gibisinden güldüm geçiştirdim. O sırada odaya geçtim birşey almaya, kayınvalidem 'bunu almak kolay icraat önemli, göreceğiz bi işe yarayacak mı' falan tarzı bişey dedi dalga geçer ses tonunda elinde diploma. Ben çıktığımda gördüm elinde olduğunu. Birşey demedim. Yanlarına gittim. 'Kaç ortalamayla bitirdin' diye sordu '100lük sistemde 65' dedim, 'aa dşükmüş' dedi gülerek, bende 'orta oluyor' dedim. Dşükmüş diye diretti, '100lük sistemde orta oluyor anne zaten bizde ortalamaya bakmıyorlar' dedim. Sonra 'iyi bakalım' dedi yine gülerek verdi. Böyle gülmesi de nasıl anlatsam dalga geçer tipte bir gülüşü var, o yani. Sonra ben yokken dediği lafın yumuşatılmışını söyledi yine gülerek bende artık sinir oldum gülerek 'bunu alamayanlar da var' dedim. Artık tanıyorum iyice, dalga mı geçiyor, laf olsun mu diye söylüyor yoksa ciddi mi konuşuyor ses tonundan anlıyorum normal olarak.

Eşim önlisansı sadece birkaç ders yüzünden harcadı. Mezun olmamış. Bende bin kere dedim git diye, ailesi de. Şuan uzman olarak görev yapıyor. O diplomasını almadı diye hırs mı yaptı bilmiyorum. Kardeşi de okulu umursamıyor hiç.

Ben kesinlikle yükseklisans falan bile yapsam kimseyi bi kağıt parçasıyla ezecek insan değilim. Önemli olan kendini geliştirmek, her yerde de net gösteriyorum bence bunu. Ayrıca zaten normalde göstermediğim şeyi kendileri görmek istedi, birde oturdu böyle davrandı ya... Yoldan geçene önlisans diploması veriyorlar şuan, o kadar matah bir şey değil ki.

Egomu kırmaya çalıştı desem egolu bir insan asla değilimdir hayatımda. Böyle genel olarak kendisinde bir tavır, bi ego tatmin etmeye çalışma durumu var birde bu aralar aşırı derecede sanki...

Valla o kadar saçma sapan şeylere saçma sapan tavırlar sergiliyor ki şoktayım. Bazı durumlardan dolayı hafif mesafeliydim zaten kendimi üzmemek için o da, şimdi soğudum gibi hissediyorum... Yakın zamanda gitmem gerek İzmire, ama geçiştirmeye çalışıyorum. Gidersem mecburen o tarafı da ziyarete gideceğim, 4 5 gün kalmak zorunda kalacağım hatta. Bu ve bunun gibi bir kaç şey daha oldu ama bu ezmeye çalışma durumu son noktaydı. Sanırım bunu yutamayacağım yakın zamanda.

Biraz başınızı şişirdim kızlar, kusura bakmayın 😣

Bişey dememiş ki... Herkes söyler bunu almak marifet değil diye. Kadın da bişey dememiş ki herşeyi erteleyip bu kadar çabalarak aldığın not bu mu demeye getirmiş ki bence bunu bildiğinizden köpürmüşsünüz
Daha ne desin Allah aşkına
Marifet değilse kendisi yada çocuklarıda alsaymış

Ya kadın bildiğin kıskanmış, ortalama soruyor sanane.. daha gurur duysun, aferin kızım desin, oğlunu da teşvik etsin, geleceğe dair umutlu konuşsun.. Sinir oldum, icraati görecekmiş! Kendisi ömrünü evde kısır yiyerek geçirmiştir Allah bilir..

tatlım bence sen bunlar cahil de söylediklerini hiç içine alma, duy amaöbür kulağından çıksın.

seni tebrik eder başarılar dilerim canım. Bu zor memlekette..

Hosuna gitmeyen her harekete karsılık ver
Kocanın annesi diye saygı da mecbursan sen, gelinisin diye duzgun davranmak zorunda o.

Karsılıklı yanı. Saygı bekleyen haketsın, yası kim oldugu cokta muhım degıl bu kısının.
Tebrik etmeyi bilsinler.

Ortalaman yuz olsaydı, zaten sormazdı... o elektrıgı aldım kadından ben.
Her turlu kotu gelinsin ya da olacaksın, bu sıfatı haket evet yaptım dersin.
Uslu saygılı durup su sıfata layık gorulunce neden sustum ki diye kendinden nefret edersin yoksa.

Diploma almak marifet degil denmis de ben buna katilmiyorum. Universiteyi kazanmak da bitirmek de marifet. Esin mezun olamamis mesela.
Ortada bir emek ve ozveri var. Kendi oglu yapamadigi icin seni ezmeye calismis. Once diploma almak marifet degil demis. Oradan icindeki sesi susturamadigi icin notun kac diyerek ezmeye calismis. Seni kucumseyerek oglunu akli sira yukseltmis. Cunku her ebeveyn kendi yapamadigini evladinda gormek istermis genelde. Oglu lise mezunu, gelini universite mezunu oldu, fark acildi ona gore ve bunu mezuniyet ortalamanin 100 olmamasiyla bastirmaya calismis.

Bizim okulun geçme notu 60tı. Bu hesapla 65 evet düşük bir bitirme notu oluyor. Sizinki kaçtı bilemiyorum tabi ama bi önemi de yok sonuçta diplomanızı almıssınız hayırlı olsun. Kayınvalidenize gelince ben insanların birbirine bu tarz şeyler demesini ayıp buluyorum. Kadın bitirmis okulunu diplomasını almıs, denecek laf mı su. Sen kendin sanki yüksek ortalamalı diploma sahibisin, cocukların yükseklisans mezunu da gelmissin yeni diploma almıs hevesli birini kırıyorsun. Hiç kafana takma yani kendi şişkinliği olmus. Hayırlı olsun tekrardan.

Ben de diplomanin cogunlukla bir ise yaramadigini dusunuyorum.

Ama bunu gidipte yeni mezun olmus bir insana hevesini kirarak senin basardigin bir sey yok imaji vererek soylemem.

Ve bunu soyleyen her kimse iyi niyetli degildir.

Mezun olmuş bir insana bir çiçek vs alınır veya ailecek bir yemek organizasyonu yapılır, en kötü bir pasta alır kutlarsın. Çok sayıda üniversite mezunu var tamam ama amaç aileden birinin bir başarısını kutlamak. Bırak adam akıllı tebrik etmeyi, getir bakayım vs elinde tutup üç kere saçma sapan bunun bir önemi yok demesi, dayanamayıp puanını sorması vs bu ne ya? Çok basit bir kişi ile karşı karşıyasınız. Cahilce, hiç kendini geliştirmemiş. Altta kalmayın, siz daha iyisini alırsınız dersiniz. Ne güzel böyle mi kutlanır? Bu kadar mı karşıdaki insanı değersiz görüyorsunuz? Vs vs

Mühendislik okudum yüksek lisansımı ve doktoramın bir kısmını yurt dışında bitirdim. 2. Doktora tezim bitmek üzere. İlkokul mezunu kayınvalidem iş saatlerim esnek iş te burnum sürtmüyor diye ne yaptığım işi işten ne de aldığım eğitimi eğitimden saymaz. Çünkü 4 kızı lise mezunu ve onlar 8-5 çalışıyorlar. İş dediğin öyle olmalı ona göre. En güzeli aradaki mesafeyi biraz açarak söylediklerini ve tavırlarını umursamamak.
Diplomanız hayırlı olsun. Okumayan bilmez bir final sınavı geçmek bir sunum hazırlamak nasıl zordur.

Amaaan takmayın kafaya. Ne güzel almışınız işte diplomayı, tebrikler bu arada. Siz kendi hayatınıza bakın. O ne demiş bu ne demiş boşverin.

Kayınvalide ile bu konuları bu kadar ayrıntılı konuşmak gereksiz bana göre. İşte böyle fazla tevazu gösterirsen elin cahili de yorum yapar. Ortalama filan o işlerden anlamazsın sen anne çay koyalım çay iç deseydin. Hayatımdaki sevdiğim en güzel özellik her konuyu herkesle konuşmam.

Bir de zamanında bir kk üyesi yazmıştı. Sıralamadan şaşmayın diye ne kadar haklıymış tekrar görüyorum. Yahu okul bitmeden evlenmeyin de şu dandik kayınvalideler gelini okuttuk tribine girmesin. Okuyun önce sonra evlenin koca kaöçmıyor.

Niye öyle ben diplomamla kimseyi ezmem, ben öyle biri değilim falan diyerek mütevazi davranıyorsun... okumamak övünülecek bir şey oldu 2002den beri. Tam tersi olmalı aslında

Harika bi yorum 😎

Kendi diplomasına kağıt parçası diyor bi de,kv küçümseyince bozuluyor. Sen vermişsin o fırsatı konu sahibi.

Ya bu aralar buraya inanılmaz derecede konu açıyorum 😱 ama gerçekten sinirlerim aşırı derece laçka şuanda. Hep derdim benim kayınvalidem arkadaş gibi, çok iyi aramız. Asla kötü olmaz, arada bir karışır ama kötü niyetli birşey yapmaz diye. Arkadaşlarım da dalga geçerdi görürsün derlerdi, gerçekten öyleymiş. Gördüm.

Eski konumu bilmeyenler için eşimle aramda kayınvalidemlerin gelmesine yakın bi durum yaşanmıştı. Sırf ikimizi ilgilendiren izin durumunu inada bindirmesinden dolayı kaynaklanan bir durumdu. Ve devamlı eşimin ailesinin bebek konusunu açmasına sinirlenmiştim, istemiyoruz. Biraz yansıtmış olabilirim bu durumu istemeden ailesine ama kayınvalidem üstü kapalı açıklamayı yaptım onlarla ilgili olmadıgını dair. Sonradanda bu konu konuşuldu, yani bu durumla alakalı bi siniri olduğunu zannetmiyorum.

Ben okulumu uzattım, ikinci sene psikolojik bunalımdaydım birazda boşladım o yüzden. Eğitim sistemi azizliğine ugrayıp yeteneğimin olmadığı bir bölüme düşmemden de kaynaklandı bu durum tabi. Mezun oldum çok şükür. Hazır şuan sınav haftası değilken gidip aldım diplomamı. Kesinlikle insanların gözüne bak ben okul bitirdim diye sokmam, nefret ederim gösterişin her türlüsünden. Sadece emeğimin karşılığı aldığım için mutluydum onu da içimde yaşadım zaten. Kendi aileme yolladım bir tek fotosunu.

Eşimin babası merak etti getir dedi gösterdim. Espri falan yaptı vay be falan gibisinden güldüm geçiştirdim. O sırada odaya geçtim birşey almaya, kayınvalidem 'bunu almak kolay icraat önemli, göreceğiz bi işe yarayacak mı' falan tarzı bişey dedi dalga geçer ses tonunda elinde diploma. Ben çıktığımda gördüm elinde olduğunu. Birşey demedim. Yanlarına gittim. 'Kaç ortalamayla bitirdin' diye sordu '100lük sistemde 65' dedim, 'aa dşükmüş' dedi gülerek, bende 'orta oluyor' dedim. Dşükmüş diye diretti, '100lük sistemde orta oluyor anne zaten bizde ortalamaya bakmıyorlar' dedim. Sonra 'iyi bakalım' dedi yine gülerek verdi. Böyle gülmesi de nasıl anlatsam dalga geçer tipte bir gülüşü var, o yani. Sonra ben yokken dediği lafın yumuşatılmışını söyledi yine gülerek bende artık sinir oldum gülerek 'bunu alamayanlar da var' dedim. Artık tanıyorum iyice, dalga mı geçiyor, laf olsun mu diye söylüyor yoksa ciddi mi konuşuyor ses tonundan anlıyorum normal olarak.

Eşim önlisansı sadece birkaç ders yüzünden harcadı. Mezun olmamış. Bende bin kere dedim git diye, ailesi de. Şuan uzman olarak görev yapıyor. O diplomasını almadı diye hırs mı yaptı bilmiyorum. Kardeşi de okulu umursamıyor hiç.

Ben kesinlikle yükseklisans falan bile yapsam kimseyi bi kağıt parçasıyla ezecek insan değilim. Önemli olan kendini geliştirmek, her yerde de net gösteriyorum bence bunu. Ayrıca zaten normalde göstermediğim şeyi kendileri görmek istedi, birde oturdu böyle davrandı ya... Yoldan geçene önlisans diploması veriyorlar şuan, o kadar matah bir şey değil ki.

Egomu kırmaya çalıştı desem egolu bir insan asla değilimdir hayatımda. Böyle genel olarak kendisinde bir tavır, bi ego tatmin etmeye çalışma durumu var birde bu aralar aşırı derecede sanki...

Valla o kadar saçma sapan şeylere saçma sapan tavırlar sergiliyor ki şoktayım. Bazı durumlardan dolayı hafif mesafeliydim zaten kendimi üzmemek için o da, şimdi soğudum gibi hissediyorum... Yakın zamanda gitmem gerek İzmire, ama geçiştirmeye çalışıyorum. Gidersem mecburen o tarafı da ziyarete gideceğim, 4 5 gün kalmak zorunda kalacağım hatta. Bu ve bunun gibi bir kaç şey daha oldu ama bu ezmeye çalışma durumu son noktaydı. Sanırım bunu yutamayacağım yakın zamanda.

Biraz başınızı şişirdim kızlar, kusura bakmayın 😣
Cocukları okumadı diye kıskanmıs kendince dalga gecerek fesatlıgını bastırmaya calısmıs bellı

Sinir olurum böyle üniversite okuyan tipleri demotive etmeye çalışan tiplere. Yok diplomanın değeri kalmadı yok okuyan da bir okumayan da bir zart zurt. Sanki herkes steve jobs zekasına sahip de okumadan girişimci olup parayı kıracaklar hey Allahım. Kim ne derse desin üniversite bir kültürdür. Madem artık herkes diploma alıyor sen de alıp koyacaksın bir kenara bu kadar basit.

X