Ne bu kedi düşmanlığı?

Aslında bu mama işinde de belediye çok önemli

bir semtte taksi duraklarının mama koyma yerleri var

yanında da küçük bir park

o semtteki kediler gayet gürbüz ve mutlular dışarısı yeşillik mama bol

insanlar belediyenin yemliklerine koyduğu için kışın da ıslanmıyor mamaları

hatta ev kedileri de çıkıp geziyor, tasmalı bir çok kedi var dışarıdaki kedilerle oynayan

bizim ise sitede bir komşu var zeminde oturuyor mutfak camının önünde masa var oraya yiyecek koyuyor kediler kuşlar geliyor ama kışın sıkıntı oluyor fakat saçak altı yerlerde kuru yer olabiliyor

bir gün bizim kedi evden çıkmış apartmanın içinde kalmış

birisi onun beslediği kedilerden sanmamış iyi ki kovarlardı dışarı

hatta o dışarıdaki kedilerden birini bir akşam eşim bizim kedi sanmış da alıp eve gelecekmiş kedi ondan kaçmış vs

komşuya da dedim bu da gelip sırnaşırsa aman diğer kedilerden sanıp bırakma dışarı o bizim canavar evden kaçmıştır diye :))))))

Kesinlikle evet bende bunu demek istemiştim.
Bir de burada kızan kadının tepkisi belki de konu sahibine değildi. Kadın defalarca diğer kişileri uyardıysa ve dinlemediyse o kişiler kadın da bunalıp konu sahibine patlamış olabilir. Çünkü ne kadar yapma dese de bazı kişiler uyarıyı kaale almıyor

Hanimlar konuyla biraz alakasiz olacak ama bir sey soracagim. Şimdi diyorlar ya hani kedilere süt verilmez zararli diye. Ben de kedilere süt vermiyorum bu yüzden. Ama kafamda soru işaretleri var bu konuyla ilgili. Eskiden hatirliyorum bizim mahallede herkes kedilere süt verirdi anneannem babaannnem filan hep süt verirdi. Anneannemin evinde beslediği iki tane kedisi vardi onları hep sütle beslerdi ama hayvanlara hiç de öyle zararları olmadı çok sağlıklılardı çok da uzun yaşadılar... Mademki süt kedilere bu kadar zararlı bunun açıklaması ne o zaman merak ediyorum. Mama sektörünün mama satmak için uydurduğu bir şey mi bu diye düşünüyorum doğrusu... Yardımcı olursanız bilginiz varsa, sevinirim.

Sindirim sistemini bozuyor. Kediler o kadar laktozu sindiremiyor. Yani tadını sevebilirler ama sürekli tüketmeleri iyi değil. Ben bizimkilere çook nadir arada bir sütle bişey yaparken koku alır da isterlerse iki dil atmalık veririm :)

süt kedileri ishal yapıyor. ayrıca inek sütü ile kedinin kendi annesinden aldığı sütün yoğunluğu, içeriği az da olsa farklı diye biliyorum. bu da sindirim sistemine zarar verebiliyor. kaldı ki nasıl bi yetişkinken sadece süt içmeyip farklı bir sürü besin alıyorsak kedinin de kendi bünyesine uygun farklı besinleri alması gerek.

Biraz önce verdim mamalarını.
Onların tarafa dökerken 'Tam da buraya döküyorum mamalarını' diye bağırdım. Uzun uzun da kedicikleri sevdim.

Ya bosver elin delisi sen bildiğini oku. Yüzü olsa çıkar insan gibi söylerdi ne derdi varsa yüzsüz. Kedi gelip onun koca gotunu evinden atacak sanki en fazla napabilir salak sey ya.
Böyle tiplerin aslında kediye falan değil bildiğin sevgiye, güzel olan her şeye alerjisi var.

Bizdede var o dert, artık komşularla uğraşmamak için geceyi bekliyorum kedilere yiyecek vermek için. Canlarım, sessizce pişt diyince çıkıyorlar hemen.

Ben cok korkuyorum kedilerdn kopekten degl de blmiyorm neden ama kovmam da her aksam yogurt kovasyla yemek indirrim sadaka ne de olsa korka korka indirrim kalbi carpa carpa bldigin aklim cikar sevmiyorsa da boyle yapilmaz allah islah etsin hep boyleleri yuzunden dunya bu halde hayvan sevmeyenden uzak olacan

Kedileri hiç sevmem hatta nefret ederim.
Ancak buna rağmen ne besleyenlere böyle bir ifadem olur nede zarar veririm.
İnsan görünümlü hayvanlara katlanıyorum, o zavallılara mı katlanamıcam.

O kadın en masumu
Görmüyor musunuz hayvanlara ne işkenceler yapıyor insanlar artık

Ben de hayvan besliyorum düzenli
Çantamda arabamda hep mama vardır
Kapı önüne koyduğum su kaplarının atılmasından fenalık geldi bana da

Nerde su bulup içecekler bu sıcakta bilmiyorum

Dünya sadece insanların malesef
Zihniyet bu

Kuru mamaya neden laf edilir bilemem ama geçen parkda yesillige dökülmüş iki üç kilo var tavuk göğüs kafesi gördüm köpekler için dökmüşler ama midem kalktı bu hayvan sevgisi değil... Aynı şekilde marketin önünde kopek yatıyor tam ağız kısmının önüne tavuk derisi koymuşlar bunlar iğrenç hareketler bir köşeye konur usturuplu şekilde... Ama dedigim gibi kuru mama rahatsız etmez

Bu hayvanlra zarar veren herkesı rabbım kahretsın.biz 4 kız kardesız babamız tırcı bahcelı evımız vardı. Sokakta gordugumz hayvanı eve grtırırdık yıkardık kımısı evın ıcınde kımısı dısarda takılırdı ama hepsınu yrı ayrı cok sevdık en az kalan hayvan en az 9 yıl bızle yasadı. Dusun evde 14 kedı 7 kopel vardı kedıler bıde doguruo dogurup durmazmıydı anam cok kızardı oncelerı ama sonrasındaoda bazen gece kalkar hayvanlara gizlşce yemek verır ya da bırı hastamı olmus gızlı gızlı ıyılestırmeye calısırdı. Bıgun yol kenarında 4 yavru buldul yenı dogmus hava buzgıbı bızde daha 7 8 yaslardayız kedılerı aldık bahcedekı soguk cesmede yıkadık o sogukta cocukluk aklı ıste sonra babamın tırına babamın battamesıyesıne ıyıce doladık. Evden gıttum havlu grtırdım kuruladık ısıttık babam bızı yemege cagıryo bız sırayla yemeye gıdıyoruz hayvanlar tek kalmasın dıye. En son babam anladı baktı tırda cıyak cıyak mıyavlıyo bunlar eve grtırın sobanın yannda dursublar dedı. Ama annesı varmıydı bılmıyoruz buyuduler cogaldılar sokaktan grcen hayvan bahcede hayvan cok dıye oda katılırdı bızım bahceye. Gece 2 kedıyken sabah uyanuruz 5 kedı vs olmuslar tabı kımısı karnını doyurdu gitti kımısı kaldı. Bi ıkıtanesı bız yazlaru denize gıder 3 ay gelmezdık haybanlarda sahıpsız kalıp kımı evı terkederdı. Bız donerdık aylar sınra oda bızle bırluktr donmus olurdu. Bıyere gıtseler bıle aylar sobra doberlerdi. Bi kıpegımz vardı pitpul hıcbırune yemek yedırmezdı annemde dedı bunu atalım doger hayvanlara rahat vermıyor dıye babamda aldı arabaya koydu biraz uzak bır ormana bıraktı geldı. Sadece10 gun sonra yıbe eve geldı hayvan ay boyle bayılıyorum kedıye kooege tuylu bıyıklı hayvanlara ama ev aldık apsrtmana tasınınc amalesef hayvan besleyemedık coguda gıttı zaten tasındıktan sınra. Arada zıyarete gıderdık pesımzden gelırlerdı doberken ama cok ıhnal edınce hep kaybolmuslardı sımfı evlıyım esım hayvanlrı sever ama evde beslemeyı sevmez mısafırın gelmez tıksınırler fslan dıyor yoksa benı arada barınaklara falan goturur hayvan seveyım mıncıjlayım dıye. Ama cocgum olursa alıp beslıycem hayvanlarla buyuyun insankar hem merhametkı oluyor hem daha iyi karakterde oluyor ama zararlı olurmu bılmıyorum

Hiç zararı olmaz. Benim kızım da çok seviyor hayvanları. Bizim kedimiz var.Dışarda kedilere mama dağıtırken o da seviyor.

Biraz önce verdim mamalarını.
Onların tarafa dökerken 'Tam da buraya döküyorum mamalarını' diye bağırdım. Uzun uzun da kedicikleri sevdim.

Yapmayın, o garipleri boy hedefi haline getirmeyin
Hayvan beslemekteki 20 yıllık tecrubemdir, gizli besleyin, dikkat çekmeyin, insanlarla inatlaşmayın
Bütün gün başlarında bekleyemezsiniz, size bir şey yapamaz ama hayvana zarar verir

Aynen bu tür davranışlar anca ego tatmini.sonra gelip hayvanları zehirliyorlar yada bir yerlerini kesiyorlar.zıtlaşmanın bir faydası yok zararı çok.kuytu bir köşede verin yemekleri gitsin yani bu neyin inadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…