- 17 Ağustos 2011
- 22.118
- 138.203
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Sütün icinde laktoz var. Kedilere de laktoz zarar verir. Ishal yapar. Bebek kediler bu yüzden ölebilebilir.Hanimlar konuyla biraz alakasiz olacak ama bir sey soracagim. Şimdi diyorlar ya hani kedilere süt verilmez zararli diye. Ben de kedilere süt vermiyorum bu yüzden. Ama kafamda soru işaretleri var bu konuyla ilgili. Eskiden hatirliyorum bizim mahallede herkes kedilere süt verirdi anneannem babaannnem filan hep süt verirdi. Anneannemin evinde beslediği iki tane kedisi vardi onları hep sütle beslerdi ama hayvanlara hiç de öyle zararları olmadı çok sağlıklılardı çok da uzun yaşadılar... Mademki süt kedilere bu kadar zararlı bunun açıklaması ne o zaman merak ediyorum. Mama sektörünün mama satmak için uydurduğu bir şey mi bu diye düşünüyorum doğrusu... Yardımcı olursanız bilginiz varsa, sevinirim.
Yapmayın, o garipleri boy hedefi haline getirmeyin
Hayvan beslemekteki 20 yıllık tecrubemdir, gizli besleyin, dikkat çekmeyin, insanlarla inatlaşmayın
Bütün gün başlarında bekleyemezsiniz, size bir şey yapamaz ama hayvana zarar verir
Bu konuda ben de birebir katiliyorum size. Hayvanlari hedef haline getirmemek gerekiyor. Ben disarda besledigim hicbir kediye, kopege elimi dahi sürmüyorum sevmek istesemde sevmiyorum ki alışmasin bana.
Mamayi birakip uzaklasiyorum onlar yiyor zaten. Birde uygun olmayan yerlerde devamli ayni noktalara döküp oralara hayvan toplamiyorum ayrica.
Sadece hali hazirda hayvanlarin yasadigi park, bahcelere, belediyenin koydugu beslenme noktalarina duzenli mama yerlestiririm.
İnsanlarla inatlaşarak olmuyor. Ya zehir atiyorlar ya eziyet ediyorlar sonra o hayvanlara.
Sokakla apartman aynı şey mi sence?Bizim apartmanda da birisi kedileri besliyor. Sinir oluyorum .Apartmana kokudan girilmiyor.Cocugum rahatça dolasamiyor.Kediler kapımın önüne çişini kakasını yapıyor.Kac sefer ikaz ettik ama yok adımız kedi düşmanına çıktı.
Sokakla apartman aynı şey mi sence?
Yasalar gereği sokakta istediğim yerde, etrafı kirletmeyeceğim bir şekilde besleyebilirim. Belediye bile oralara kedi evleri, mama tasları koymuş?Aslinda ayni sey kadin size burada vermeyin orada verin demis inatla kedileri istenmedigini bile bile oraya alistiriyosunuz. Mamalari ayni yerde vermeniz demek yiginla kediyi oraya toplamaniz demek. Bahceli mustakil bir evde yasamiyorsaniz diger insanlara da saygi duymak zorundasiniz.
Kaldı ki hayvanseverler çoğu bilir, bu hayvanların 2 gıdım yemek yemesini dert edinen vicdansızlardan dolu var.Aslinda ayni sey kadin size burada vermeyin orada verin demis inatla kedileri istenmedigini bile bile oraya alistiriyosunuz. Mamalari ayni yerde vermeniz demek yiginla kediyi oraya toplamaniz demek. Bahceli mustakil bir evde yasamiyorsaniz diger insanlara da saygi duymak zorundasiniz.
Kaldı ki hayvanseverler çoğu bilir, bu hayvanların 2 gıdım yemek yemesini dert edinen vicdansızlardan dolu var.
Bizim apartmanda bile 2 tane var. Hepsine kulak assak bu hayvanlar aç sefil dolanacak ortada.
Zamanında hadlerini bildirdim şimdi sesleri bile çıkmıyor.
Sözlerim başka yere çekilip apartmana alınmasını doğru bulduğum anlamına getirilmesin.
Sokak kedisi, sokağı kirletmeyecek kokutmayacak bir şekilde kuru mamasını yiyor.
Benim de kedi ve kopege alerjim var ve yaklasamiyorum.Her gun evin onunde olsa mesela eve girip cikarken elimde olmayan bu durumdan dolayi rahatsız olabilirdim.Ama sokak hayvanlarinin korunmasina da karsj degilim.onlar da bir can, baslarina birsey gelse.uzulurum.Ama toplu yasam alanlarinda diğer insanlarin elinde olmayan nedenlerle kedi,kopege yaklasamamalarini da anlamak gerek.Cunku kediler köpekler sevgiye muhtac bilmezler ki , kim korkuyor kimin alerjisi var,sevildigi kapida her gelene gecene yanasirlar oynamak isterler.Bence bu baska bir alanda da halledilebilir,insanlarin daha az kullandigi alanlarda ,yada parklarda gibi...Bası insanların kedi fobisi oluyor ve ciddi şekilde rahatsız oluyor. Belki o da Öyledir. Ben mesela çok rahatsız oluyorum özellikle açık alanda biryerde otururken kediden köpekten.
Ortak bir alanda mı verdiniz ? Onların mevkisine yakın mı ? çünkü mama Verdiğiniz yere devamlı kedi gelir. O da kendi kapısının önüne gelsin istemiyordur. O Yüzden rahatsız olmuştur belki de.
Aynen öyle kesinlikle Katılıyorum :)Benim de kedi ve kopege alerjim var ve yaklasamiyorum.Her gun evin onunde olsa mesela eve girip cikarken elimde olmayan bu durumdan dolayi rahatsız olabilirdim.Ama sokak hayvanlarinin korunmasina da karsj degilim.onlar da bir can, baslarina birsey gelse.uzulurum.Ama toplu yasam alanlarinda diğer insanlarin elinde olmayan nedenlerle kedi,kopege yaklasamamalarini da anlamak gerek.Cunku kediler köpekler sevgiye muhtac bilmezler ki , kim korkuyor kimin alerjisi var,sevildigi kapida her gelene gecene yanasirlar oynamak isterler.Bence bu baska bir alanda da halledilebilir,insanlarin daha az kullandigi alanlarda ,yada parklarda gibi...